Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@VitaminC Proc? Tisic lidi, tisic chuti. proc by se troll
vypisoval s tak dlouhym prispevkem?
@Anonymní píše:
@peta1003 Tak to přeju a zároveň závidím
Taky tak 😀
@Svistice píše:
No nejak jak jsem z popisu nepochopila, v čem že jako je ta tychyne tak desná a jaký (negativní) dopad mají její aktivity a názory na děti. Btw, kolik je tem dětem?
Slunickarsky pohled na svet? ![]()
@Helca83 píše:
@Zeoli To je myslim jakesi moravske nareci, stejne tak jako pouzivani slova “skrz” namisto “z toho a toho duvodu/proto, ze”.
Jenže my je množné číslo. ![]()
Pokud nářečí je mi, tak to se moravačkám omlouvám. Patří tam mně.
Mám tchýni, kterou by spousta lidí považovala za hroznou, ale je to o přístupu. Když k ní dáme děti na 2 hodiny na hlídání, večer nám nemůžou usnout, protože jsou přecpaní jídlem a sladkostmi, doslova to do nich tlačí. Ale nejsou u ní moc často, tak to neřeším.
Sama jede tento život i styl, sedí u tv, čučí na ulici, cpe se, tloustne, potom se cpe prášky, protože ji bolí klouby kvůli tloušťce, to dává smysl.
Její druhá vnučka co bydlí vedle, je v osmi letech jako juniorský zápasník sumo.
Ale neřekla bych že je hrozná, je to hodná paní, co má ráda svá vnoučata, chová se k nim hezky. Tak ji bereme takovou jaká je, nemáme potřebu ji předělávat, nebo jí cpát naše názory a rozumy. Sama ví, že je tlustá a žije blbě, je to její věc.
Lidi se nemusí chovat podle našich představ, je to jejich život. Většinou ke slušným vztahům v rodině není potřeba moc, trochu respektu, tolerance a nadhledu.
@cecetka píše:
Slunickarsky pohled na svet?
A v čem to tak strašne ovlivňuje děti?
Moje tchýně je přes bylinky, mandely, čakry (což jde dost mimo mne) a fakt nemám problém dětem vysvětlit, že bylinkovy čajík od babičky na kasel je fajn, ale když ten kašel trvá dýl nez týden, nebude od věci zajít k paní doktorce. Nebo že jim při prujmu fakt nebudu dávat teplé kakao, jako dávala babička tatínkovi. ![]()
Příspěvek upraven 14.08.21 v 15:35
Moje tchyně je taky ve spoustě věcí úplně můj opak. Raději koupi dětem tunu plastových hraček z pepca za pár korun, co se jim za chvíli rozpadnou a letí do koše, místo jedné kvalitní věci co by jim něco dala. Stejně tak oblečení. Jídlo sice kupuje drahé a kvalitní, ale zas všechno smaží, takže úprava nic moc
děti ji mají omotanou kolem prstu, stačí se nešťastně podívat na talíř a místo oběda vyfasnou Monte, sušenku apod. Ale je to fajn ženská, hodna, je na ní spoleh a mám ji ráda. Pro děti by dychala. Holt má každý jiný životní styl a pohled na svět, ale to neznamená, že toho člověka, co nedela vše stejně musíme nenávidět.
@Big boss prala bych si mit tolik nadhledu co Ty. Bohuzel moje tchyne blbe vidi, takze detem bezne dava plesnive veci, jedi to sami. Anebo je lina dat polivku do lednice a da jim to zkazene. Vecne cpe detem sladke piti, preci med je med… zuby si cisti mene casto nez moje deti, zachod se u nich doma nemyje, na co… zato se neustale pohoduje a deti jsou tomu pritezi… posledni kapkou je, ze protezuje dceru ktera je jim vic fyzicky podobna oproti synovi, ktery ma vrozenou poruchu chovani, kterou ale s tchanem povazuji za nevychovanost a syna by nejradej stale mlatili a vychovavali tvrde po staru. Nevim co s tim krom omezeni styku, ale pomalu nam to uz i nici mamzelstvi.
Také nemám úplně tchýni za odměnu. Nesnáší naší dceru.. přála si culíkatou holčičku… Jako obrázek.
Bohužel naše dcera má kudrnaté vlasy, ekzém. Je neuvěřitelně vzteklá. A mají podezření na ADHD. To už je na tchýni moc.. takže furt o dceři mluví špatně. Ještě jí vadí náš výběr jména a atd. Ale přestali jsme tam s dcerou jezdit a já dělám že neexistuju.
@Zeoli píše:
Jenže my je množné číslo.
Pokud nářečí je mi, tak to se moravačkám omlouvám. Patří tam mně.
na Moravě se nepoužívá ![]()
@Terte píše:
Také nemám úplně tchýni za odměnu. Nesnáší naší dceru.. přála si culíkatou holčičku… Jako obrázek.
Bohužel naše dcera má kudrnaté vlasy, ekzém. Je neuvěřitelně vzteklá. A mají podezření na ADHD. To už je na tchýni moc.. takže furt o dceři mluví špatně. Ještě jí vadí náš výběr jména a atd. Ale přestali jsme tam s dcerou jezdit a já dělám že neexistuju.
Jak se jmenuje dcera?