Tchýně, která nerespektuje soukromí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.7.19 19:24

@Demi to se vsadím, že ano. Od pečení kouláčků, přes zákusky, místo, kde by byla svatba obřad, kytičky apod. A cokoli by se jí nelíbilo tak bych si zase vyslechla dvouhodinový řeči na jedno téma :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1003
14.7.19 19:27

Díky bohu takový extrém s tchýní nemám, ale taky jsem s ní měla problémy. Držela jsem se půlku těhotenství, vše vysvětlovala atd. Pak jsem už spíš oznamovala, úspěch žádný. V sestinedeli mi ruply nervy (cca 5 dní po porodu) na tchýni jsem vyjela a ejhle mám klid. Jasně sem tam relne svuj nazor, zepta se, ale v normalni mire jako kazdy jiný. Vím že občas s něčím přijde za přítelem. Jemu to nevadí. On zvládá jedním uchem tam, druhym ven. Takže jsem zjistila, že přes veškerou snahu, prostě po dobrém to nešlo. Takze jak radi holky, odpojit zvonek, vyměnit zamek. A nebo byt drsná a slušně ale rázně dat najevo kdo je tady domácí…

Edit- oprava preklepů

Příspěvek upraven 14.07.19 v 19:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pvln34
14.7.19 19:27
@Anonymní píše:
@Demi to se vsadím, že ano. Od pečení kouláčků, přes zákusky, místo, kde by byla svatba obřad, kytičky apod. A cokoli by se jí nelíbilo tak bych si zase vyslechla dvouhodinový řeči na jedno téma :nevim:

A preto bydlim od tchyne I svojej mamky 3h vlakom a je kľud :pankac:

• Citovat
  • Upravit
37140
14.7.19 19:29

Vyměnila bych zámek, a až porodíš tak bych trávila co nejvíc času venku, stejně je lepší s mimčem běhat venku s kočárkem než sedět doma. To pak může zvonit jak chce. Nebo prostě jednou počkat a nechat ji bušit a dělat že nejste doma. Ono by si rychle rozmyslela k vám furt jezdit, když by se nedostala párkrát dovnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
14.7.19 19:30
@Anonymní píše:
@Demi to se vsadím, že ano. Od pečení kouláčků, přes zákusky, místo, kde by byla svatba obřad, kytičky apod. A cokoli by se jí nelíbilo tak bych si zase vyslechla dvouhodinový řeči na jedno téma :nevim:

A tak tedy vyměnit klíče, jak už tu mnohokrát padlo. Musíte přežít, že bude chvíli uražená, když bude bouchat na dveře, tak se obléct a někam jít, nezvat jí dovnitř. Nebo prostě říci, že nemáte čas, že jste s návštěvou nepočítali a neotevřít apod. Ona to jen promluvou nikdy nepochopí. A když ti její chování vadí teď, s dítětem to bude podobné. Aby ne horší, tak začněte hned, pravidla a ty vůči ní dodržujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
14.7.19 19:35

Já bych natvrdo jí řekla, že jdu pryč (kam jí nemusí zajímat) a že si nepřeji, aby tam zůstávala sama. Žádná návštěva není u vás sama. Klidně bych jí šla doprovodit nebo jí řekla, že může jít kousek se mnou, aby si zkrátili čekání na autobus. ;)

Hlavně pořádek musí udělat tvůj chlap!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
14.7.19 19:41
@Anonymní píše:
@Pvln34 tím už jsem muži taky vyhrožovala, že se naseru a vyměním zámek. ALe nic by mi to neřešilo. Začala by neustále zvonit na zvonek dokud jí neotevřeme. Protože až bude malá na světě tak přece logicky musím být podle ní doma :zed: :zed: :zed:

Když to nejde po dobrém…Za zvonění a bouchání bych ji seřvala jak malýho spratka, tohle si nikdo nesmí dovolit. Dokonce ani sms za 5 min jsem u vás.
Nejlíp když budeš fakt hustá - minimálně se urazí a budeš mít nějaký čas klid, který potřebuješ. Pokud má matinka hroší kůži, je třeba cirkus se vší parádou opakovat, nejlíp jí dořvat mezi dveřma, a ty jí zabouchnout před drzým čumákem. Na hrubý pytel hrubá záplata, neomalenost a vpády do soukromí, tak to je něco na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.19 19:42

@mamina2017 no chápu, že si ten pořádek má sjednat muž. Proto jsem to chtěla nechat na něm. Nicméně dám ji šanci ještě. Pokud jednou OPRAVDU jen jednou dojde bez ohlášení tak měním zámek. A to jsem mýmu i řekla. A na tom, že odpojíme zvonky (ze spodu je jeden, u bytu druhý - každý zvoní jinak) jsme domluvení už od začátku dokud malá alespoň nevyroste trochu. A k ráznýmu kroku se chystám to se nebojte. Jenže jsem magor, kterýmu je to pak všechno líto a stejně vím už teď, že to obrečím. Od dětství nesnáším hádky. Naštěstí moje rodiče nikdy nepřišli že by se předem nedomluvili s námi. Je fakt, že mýmu by to nevadilo kdyby tady moje máma byla denně bez ohlášení. On je splachovací a jak už tady někdo psal jedním uchem tam a druhým ven. A já to tak neumím. Sem tam když je toho moc mi muž řekne zvykej si. Moje máma je stará a lepší už to nebude. Tak měj s ní trochu trpělivosti. Ale jako pardon, v 66 letech by měla vědět co je to soukromí a slušnost. Nebo mě někdo chcete říct, že s tímto věkem už nemůžu čekat ani tohle??

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.19 19:44

Jinak díky, že vám to přijde nenormální jako mě. Snažila jsem se totiž uklidňovat tím, že přeháním, že hormony apod. Nebo teda že už na to má věk :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1003
14.7.19 19:50
@Anonymní píše:
@mamina2017 no chápu, že si ten pořádek má sjednat muž. Proto jsem to chtěla nechat na něm. Nicméně dám ji šanci ještě. Pokud jednou OPRAVDU jen jednou dojde bez ohlášení tak měním zámek. A to jsem mýmu i řekla. A na tom, že odpojíme zvonky (ze spodu je jeden, u bytu druhý - každý zvoní jinak) jsme domluvení už od začátku dokud malá alespoň nevyroste trochu. A k ráznýmu kroku se chystám to se nebojte. Jenže jsem magor, kterýmu je to pak všechno líto a stejně vím už teď, že to obrečím. Od dětství nesnáším hádky. Naštěstí moje rodiče nikdy nepřišli že by se předem nedomluvili s námi. Je fakt, že mýmu by to nevadilo kdyby tady moje máma byla denně bez ohlášení. On je splachovací a jak už tady někdo psal jedním uchem tam a druhým ven. A já to tak neumím. Sem tam když je toho moc mi muž řekne zvykej si. Moje máma je stará a lepší už to nebude. Tak měj s ní trochu trpělivosti. Ale jako pardon, v 66 letech by měla vědět co je to soukromí a slušnost. Nebo mě někdo chcete říct, že s tímto věkem už nemůžu čekat ani tohle??

Já bydlím s tchyni (dočasně) a je pár věcí které se trochu zlepsili. A to i co se tyce soukromý. Ze zacatku nam bezne chodila do nasich pokojů, párkrát jsme měla i něco od ní uklizeno. Vrchol pro mě byl když měla poznámky k mému spodním pradlu. A i když ten rázný krok možná obrecis, lepší než obracet to, že Ti zas něco provedla. Já jsem ne jednou brecela, protože jsme byla už zoufalá a při příchodu z práce jsem se jen děsila jestli nebudu mít uklizeno věcí nebo co tam zase udelala. A az jsme z toho pak ja blbá byla paranoidni. Takze opravsu razny krok udelej ;) a žádné zvykaní, nechceš po ní nic neobvyklého jen aby se chovala slušně a respektovala vás ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.7.19 19:50

Tohle si musí vyrvat chlap, jinak si v prčicich :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.19 19:52

Já mám doma tchyni kazdy den, protoze mame praci a dum v jednom a ona tu pracuje. Dokonce ji nabizím, jestli si nedá kafe a ráda s ní pokecám. Podle me u vas neni problem ta navstevnost, ale to, ze vam do všeho kecá. To nemá rad nikdo a moje tchyne to nedělá. Nesoudí, nemá nevyžádané rady a je hodná. Ja bych tchyni spis vysvětlila, ze jste dospelí lidé a ze si neprejete, aby vám do všeho mluvila, že je to neúnosné. Že i kdybyste svoje dítě pojmenovali Gertrůda nebo Pako, je to jen a jen vaše věc a ona to musí respektovat. Stejně tak bych ji dopředu řekla, že se nebude vyjadřovat k výchově dítěte, pokud ji o to nepožádáte. Stoprocentně se urazí, ale az prekoná ten šok, mohla by si z toho neco vzít…

• Citovat
  • Upravit
77130
14.7.19 19:54
@Anonymní píše:
Jinak díky, že vám to přijde nenormální jako mě. Snažila jsem se totiž uklidňovat tím, že přeháním, že hormony apod. Nebo teda že už na to má věk :nevim: :nevim:

nee, je to opravdu nenormální, hormony ani věkem to není, musíte udělat rázný krok a pak se snad tchýně srovná - takový život by nevydržel ani svatý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
14.7.19 19:55

To je hrozny, pockej az se mala narodi a budete snazit sžít, oba si zvyknout na nove role rodice a co si budem povidat novorozenata casto placou a do toho sestinedeli a kojeni s tchyni za zadkem a vecnyma kecama. Vymenit zamky, nastavit tchyni pravidla ktere bude muset dodrzovat. Beztak zacne hrat na city: odpiras mi dite, nechces mi ho ukazat atd… s takovym clovekem musis byt nezlomna. Vubec te nerespektuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.19 20:03

@Renca8 no ano bude tu pak asi častěji nebo se o to bude pokoušet. DO výchovy si kecat nenechám. Proti ní mám dobrou zbraň a nebude se jí líbit až ji použiji, ale sama mi to řekla a ne jednou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Řekla mi, že děti do 2 let se jí nelíbí a že se o ně neumí starat. Dokud to aspoň trochu nechodí a trochu nemluví. Když měla ona děti tak do 2 let se o ně starala babička - koupání, přebalování apod. Ona jenom odstříkávala mlíko. Navíc mi řekla, že ať nepočítám s tím, že mi malou pohlídá nebo něco, to spíš až od těch 2 let. Že radši mi uvaří nebo poklidí. Ale to rozhodně odmítám, protože její kuchyně je strašná a její úklid??? Jako by ani neproběhl… Vždycky když jsme u ní tak si říkám, ty vole to to nevidí??? Nebo to musí mít zaskládanou kuchyňskjou linku špinavým nádobím??? Navíc má dvě kočky, které jsou jak venku tak dovnitř mají volný přístup. Několikrát se stalo že tam donesli do kuchyně myš…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová