Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hesinka píše:
Neporadily byste, jak jí vysvětlit, že její „chlapeček“ je doma tam, kde je jeho žena a dítě?![]()
![]()
![]()
Jo, to je taky dobrý
. Ne, promiň, nechci se smát.
Poradím ti: řekni jí, že právě přítele potřebovat budeš, aby to přece pomohl, ne? Bude muset pomáhat nakupovat, sem tam uvařit, třeba. Prostě, že je hloupost separovat tatínka od dítěte. Jeho budeš potřebovat.
radúna: jo to je pěkně napsaný,ale přečti si úvodní člínek co jsem k tématu napsala…babičku dětem nikdo brát nebude,ale babička začíná bejt pěkná semetrika
Mabit,myslím,že radúna to myslela dobře a reagovala hlavně na to,že Ti tchýně vyhrožovala soudem
Prostě nemá šanci ![]()
Mabit,já vím, že jí nechceš brát vnouče/vnoučate. Četla jsem. Nezbude nic jiného, než ji velice rázně poslat k šípku, urychleně vrátit věci, které mimču nakoupila (a chce je vrátit). Ty se nenervuj, nepomůže ti to. To víš, že?
. Pokud babča nedá pokoj, nepoštět ji na návštěvy, abys měla klid. A je fakt, že připravit se na ni můžeš, ale je taky pravda, že nemá cenu řešit teď, co bude až porodíš. Plánovat můžeš, ale člověk míní a život mění.
Jana206 píše:
Mabit,myslím,že radúna to myslela dobře a reagovala hlavně na to,že Ti tchýně vyhrožovala soudemProstě nemá šanci
Jj, přesně. Dík. ![]()
Jen jsem si právě vzpomněla, že tu někdo právě nedávno řešil babča X soud.
radúna píše:
Mabit,já vím, že jí nechceš brát vnouče/vnoučate. Četla jsem. Nezbude nic jiného, než ji velice rázně poslat k šípku, urychleně vrátit věci, které mimču nakoupila (a chce je vrátit). Ty se nenervuj, nepomůže ti to. To víš, že?. Pokud babča nedá pokoj, nepoštět ji na návštěvy, abys měla klid. A je fakt, že připravit se na ni můžeš, ale je taky pravda, že nemá cenu řešit teď, co bude až porodíš. Plánovat můžeš, ale člověk míní a život mění.
Promiň jak jsem nasraná tak jsem to nepochopila…omlouvám se ![]()
Radúno - jo, už se tomu taky dokážu zasmát
A máš pravdu, že je fakt nejjednoduší jí prostě říct, že hlavně jeho budu já a mimčo potřebovat
ale nějak jsem na tohle téma taková dost přecitlivělá, protože oba přítelovi rodiče mu neustále říkají, že doma je u nich a kdy zase přijde domů a tak…takže mně to nějak zaskočilo, znáš to, člověk se na některé věci nedokáže hned podívat s nadhledem a klidnou hlavou
![]()
Každopádně díky moc za reakci ![]()
mabit píše:radúna píše:Promiň jak jsem nasraná tak jsem to nepochopila…omlouvám se
Mabit,já vím, že jí nechceš brát vnouče/vnoučate. Četla jsem. Nezbude nic jiného, než ji velice rázně poslat k šípku, urychleně vrátit věci, které mimču nakoupila (a chce je vrátit). Ty se nenervuj, nepomůže ti to. To víš, že?. Pokud babča nedá pokoj, nepoštět ji na návštěvy, abys měla klid. A je fakt, že připravit se na ni můžeš, ale je taky pravda, že nemá cenu řešit teď, co bude až porodíš. Plánovat můžeš, ale člověk míní a život mění.
Jé, v poho, já nejsem naštvaná. Mi je jasné, že tě vytočila doběla.
Příspěvek upraven 13.04.10 v 14:58
Hesinka píše:
Radúno - jo, už se tomu taky dokážu zasmátA máš pravdu, že je fakt nejjednoduší jí prostě říct, že hlavně jeho budu já a mimčo potřebovat
ale nějak jsem na tohle téma taková dost přecitlivělá, protože oba přítelovi rodiče mu neustále říkají, že doma je u nich a kdy zase přijde domů a tak…takže mně to nějak zaskočilo, znáš to, člověk se na některé věci nedokáže hned podívat s nadhledem a klidnou hlavou
![]()
Každopádně díky moc za reakci
Jo to znám. Můj muž je podle rodičů doma taky u nich. Ale je fakt, že i on se tam už cítí tak trošku na návštěvě a chvílema si i rozmyslí, jestli může to a tamto. Zato tchánovci se u nás cítí jako doma tak dokonale, že když přijedou k nám, ani se neobtěžují zazvonit a rovnou hrabou na kliku a sami vlezou (v podstatě) do cizího domu… ![]()
Se přiznám že ten anonym se soudem jsem já. A odpověď o styku širší rodiny s dětmi je přímo od sociální pracovnice.
Mabit, nechci strašit, ty máš situaci úplně jinou než já… Moc držím pěsti ať se tvá tchyně opět umoudří a je jako předtím. Já prostě rodině sebrala benjaminka co si musel nechat vše líbit, vše jim tam opravoval, dělal jim taxi… Tak se tchyně naštvala že teď musí pracovníky hledat asi. Včera jsem Michalovi psala zda se nezlobí že díky mně přišel o příbuzné. Odpovědí bylo že spíš než díky mně jsem jen urychlila to co by stejně přišlo, protože celá rodina (snad jen kromě dědy a bráchy) si ho všímá jen když potřebují něco udělat. Jenže děda je zas člověk kterého konverzace se točí pokaždé - ahoj, jak se máte, co ty kluku (na Dádu a Kubu), na mne a Michala jestli si dám kafe nebo pivo a je na celou návštěvu debaty vystaráno… Ať už tam jsme den nebo týden. Tak maximálně se opakuje ahoj kluku a dáš si kafe. Jo a ještě občas - ty Michale, nepotřebuješ nic?
Nejhorší je že když jsem si tak probrala jak se chovám poslední dobou tak mi přijde že už jsem jak ta tchyně moje
![]()
Po tom všem, co jsem tu o ní přečetla, z ńí mám docela strach - néé vážně, začíná být hysterka.A vyhrožovat těhotné snaše mi příjde psychopatický..
Takže za mě - řešení které skoro nic nestojí a nikoho nebolí - řetěz na dveře. ![]()
Lizbeth píše:
Po tom všem, co jsem tu o ní přečetla, z ńí mám docela strach - néé vážně, začíná být hysterka.A vyhrožovat těhotné snaše mi příjde psychopatický..
Takže za mě - řešení které skoro nic nestojí a nikoho nebolí - řetěz na dveře.
mabit: Noo tak to aby mě naše babičky a dědové taky dali k soudu
Moji rodiče měli Matyho jen párkrát a to taky proto,aby si zvykl,až budu v porodnici a od Marka vůbec (myslím jako sami na hlídání,na návštěvy jezdíme,ale taky ne zas tak často,jak by asi chtěli)…Ale každopádně chápou ,že mam o malýho strach,tak mě do ničeho nenutěj (ani bych se nedala
)
Ale souhlasim s Lizbeth,že ta ženská začíná být opravdu šílená…Tý bych asi zavřela dveře jednou pro vždy… ![]()
Hesinka píše:
Neporadily byste, jak jí vysvětlit, že její „chlapeček“ je doma tam, kde je jeho žena a dítě?![]()
![]()
![]()
Její malý milovaný chlapeček se stává otcem se svou vlastní rodinou, sakryš.Ne? Tchýně jsou asi vážně na odstřel
![]()