Tchýně mi narušuje můj život a soukromí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
473
12.3.17 20:04

@Sany80s naprosto s tvými názory nesouhlasím. To, že je zakladatelka introvert a má ráda svoje soukromí, je naprosto v pořádku a nevidím v tom nic mimořádného. Šestinedělí je období, kdy je žena,,hájená", každá rodina by měla pochopit, že v tomto období se rodiče sžívají s miminkem, vytváří s určitý režim, neříkám, že návštěvy ne, ale určitě ne na celý víkend. Taky by mě štvalo, kdyby se mi domů na dva víkendy v měsíci někdo nakýbloval a to nejen v šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.3.17 20:05
@ospalámyš píše:
jestli použije rady z této diskuze, tak naopak přejde humor manžela a jeho rodinu :lol:

Ne že by to nepotřebovali :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
12.3.17 20:07
@Mirka91 píše: :D :oops: :oops: už se touto diskuzi velice bavim

To je dobře. Když tak to dej přečíst návštěvě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966

@Sany80s tak kompromis 1. tvoji rodiče jeden víkend v měsíci a moji taky, dva víkendy pro nás.
2.tvoji rodiče dvakrát v měsíci, ale spát budou u babičky. U nás 10-19hod. No a moji rodiče uvidí malého daleko míň, tak je to přeci spravedlivé.

Zakladatelčiny rodiče tolerují dceru a zetě, takže se s vnukem téměř nevidí, i když o to taky stojí.
Ale mužovi rodiče tam můžou být klidně ob víkend, protože názor zakladatelky nerespektují a syn je podporuje

Pokud mají zájem o vnouče všichni prarodiče, má být všem umožněno vídat de stejně. A to by měl zakladatelky chlap pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
@nostress píše:
To je dobře. Když tak to dej přečíst návštěvě. ;)
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
12.3.17 20:14
@terien píše:
No, to máš dost omezený pohled, protože těch kompromisních řešení je hned několik, ale aspoň něco :palec:
Prej donutí jet domů :mrgreen: Proč by je nutila? Mají ještě babičku ;)

I kdyby, tak by se nic nestalo.

Příspěvek upraven 26.03.19 v 10:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.3.17 20:15
@Sany80s píše:
@Netopirek V tomhle případě si myslím, že kompromis není vhodné řešení, protože nic výrazně kompromisního neexistuje.
Buď omezím styk s vnoučetem na pár hodin a to ať už je odlifruju k babičce nebo donutím jet domů nebo to 4 dny v měsíci vydržím.
A co je něco mezi tím. Nic extra.
Někdy prostě kompromis neexistuje.
Jediné, co mě napadá je to, že přijedou v pátek večer a odjedou v sobotu večer. Tak vznikne zakladatelce třeba alespoň jedna volná neděle z těch možných návštěv jednou za 14 dní.

Aha. Tak teď je mi víc než jasné, že se nikdy nedomluvíme a naprosto zbytečně s tebou vedeme diskuzi.
Protože jsi téměř jediná, která tohle nechápe a pochopit nechce a všichni ostatní mají naprosto identický názor. :think:
Je to sice divné, že se všichni (téměř) shodnou, ale občas se to stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
12.3.17 20:25

Holky tak vam musim jeste odepsat. To nejde nevydrzet :D rada bych zminila to, ze my se nikam nestehovali. Ten kdo se stehoval byla tchyne, takze jeji problem, ze je daleko. Zbytek jeho rodiny(teta, bratranec a babicka)ziji ve stejnem meste jako my.
Jinak ja jsem uplne normalni. Lidi se nebojim, umim normalne komunikovat. Chodim dokonce i ven :D ziju uplne normalni zivot. Za mesic zacinam opet i pracovat, takze to se mnou neni uplne marny.
Kdybych to mela brat spravedlive, tak nemam ani jeden volny vikend. A jako pardon, to by me uplne jeblo.
To ze jsou u nas mi vadi z toho duvodu, ze se jim ja musim podridit. Nemuzu si nic na ten vikend naplanovat a musim delat vse, co oni vymysli.
Absolutne mi nedela problem dat dite hlidat. Dokonce jsem byla uz pryc vecer na 4 hodiny a hlidal partner. Samozrejme jsem byla na telefonu a kdyby se cokoliv delo, tak jedu. Mozna ted budu pro nejake matky hrozna.
Nedela mi problem dat maleho nekomu ven. Vsak jsem uz psala, ze kdyz u nas jsou, tak ja uz s nimi ani nechodim.
Nemusite mi tady prepocitavat kolikrat do roka to dite uvidi nebo ne.
Jsem rada, ze vetsina z vas mi rozumi a dokaze nekdo pochopit, ze me obtezuje vikendova pravidelna navsteva.
Samozrejme uz mam kvuli tomu v pr… i patek, ptz mozna pro nekoho opet nepochopitelne, mam rada poradek, tak cely patek uklizim a varim. Vzdycky navstevu pohostim. Za to si ale take muzu sama. Nekteri by se na vse vys… ale bohuzel ja ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.3.17 20:27
@Sany80s píše:
@radúna
Pardon, nějak mi to tu přeskočilo.
Spravedlivé.
Několikrát psala, že budit bych nenechala, pohazovat bych nenechala.
Také jsem tu psala, že tu nesouměrnost s druhými rodiči bych si nenechala líbit.

A k vidění a nevidění té situace.
Já ji vidím a chápu, že ji to obtěžuje.
Myslíš si, že mě to neobtěžovalo mít nasáčkované celé víkendy rodiče nebo být nasáčkovaní u nich.
Jedněch nebo druhých.
Proč si myslíš, že se manžel vzdal pražského platu a šel na poloviční, abychom mohli jít do dosahu těch nejbližších rodin.
Já vím, že je to náročné a i přes svoji introvertní povahu jsem to prostě zvládala několik let. Ale zároveň si myslím, že by to prostě měla vydržet než budou děti větší a bude moci vyslat manžela, když jí to nevyhovuje. Jak dlouho to bude trvat?
Rok nebo dva.
Proč ona? Protože chtít vídat vnoučata často(neříkám denně) je normálnější požadavek, než omezovat s nimi styk kvůli vlastní introvertní povaze.
A věř mi, že vím, jak je to pro ni náročné. Z první ruky.Příspěvek upraven 12.03.17 v 20:14

Ale však to je ten kompromis, o kterém tu píšeme snad většina z nás.
Prostě domluvit si spravedlivá pravidla pro všechny babičky a všechny dědečky, příbuzné. Aby byla spokojenost na všech stranách.
Zatím ovšem čtu, že z toho tyje pouze „partner“ a jeho rodina.
Protože pokud budou pevná pravidla a jistá spravedlnost pro všechny členy rodiny, tak zakladatelku přejde i to její samotářské schovávání se před lidmi. Bude víc v klidu, spokojenější a tím pádem i vstřícnější všem.

Navíc si myslím, že výhledově by měli domluvit i to, že pokud by mladí chtěli mít víkend pro sebe (jen oni dva s dítětem, dětmi), tak by to měli všichni respektovat. Ne jen rodiče zakladatelky.
Ale kompromis je řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.3.17 20:32
@Mirka91 píše:
Holky tak vam musim jeste odepsat. To nejde nevydrzet :D rada bych zminila to, ze my se nikam nestehovali. Ten kdo se stehoval byla tchyne, takze jeji problem, ze je daleko. Zbytek jeho rodiny(teta, bratranec a babicka)ziji ve stejnem meste jako my.
Jinak ja jsem uplne normalni. Lidi se nebojim, umim normalne komunikovat. Chodim dokonce i ven :D ziju uplne normalni zivot. Za mesic zacinam opet i pracovat, takze to se mnou neni uplne marny.
Kdybych to mela brat spravedlive, tak nemam ani jeden volny vikend. A jako pardon, to by me uplne jeblo.
To ze jsou u nas mi vadi z toho duvodu, ze se jim ja musim podridit. Nemuzu si nic na ten vikend naplanovat a musim delat vse, co oni vymysli.
Absolutne mi nedela problem dat dite hlidat. Dokonce jsem byla uz pryc vecer na 4 hodiny a hlidal partner. Samozrejme jsem byla na telefonu a kdyby se cokoliv delo, tak jedu. Mozna ted budu pro nejake matky hrozna.
Nedela mi problem dat maleho nekomu ven. Vsak jsem uz psala, ze kdyz u nas jsou, tak ja uz s nimi ani nechodim.
Jsem rada, ze vetsina z vas mi rozumi a dokaze nekdo pochopit, ze me obtezuje vikendova pravidelna navsteva.
Samozrejme uz mam kvuli tomu v pr… i patek, ptz mozna pro nekoho opet nepochopitelne, mam rada poradek, tak cely patek uklizim a varim. Vzdycky navstevu pohostim. Za to si ale take muzu sama. Nekteri by se na vse vys… ale bohuzel ja ne.

No, jenomže tohle tvůj „partner“ vědět nemusí. Tohle bych prostě použila jako argument a vydírací (vyhrožovací) prostředek pro ukočírování těch jeho pravidel.
Pardon za to slovo vydírací, ono to má spíš posloužit tak, že on by si měl uvědomit, že i ty máš rodinu a že i tihle prarodiče by chtěli vnouče vidět častěji, než jak jim dovolí on.
Takže ne, že se toho slova vydírat někdo zas chytne jak blecha košule :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
12.3.17 20:33
@Mirka91 píše:
Samozrejme uz mam kvuli tomu v pr… i patek, ptz mozna pro nekoho opet nepochopitelne, mam rada poradek, tak cely patek uklizim a varim. Vzdycky navstevu pohostim. Za to si ale take muzu sama. Nekteri by se na vse vys… ale bohuzel ja ne.

Jak jsem tady už několikrát napsala, chápu tě. Já bych to nedala. Měla jsi to řešit hned na začátku. Každý si vůči tobě dovolí jenom tolik, kolik mu dovolíš ty sama. Vždyť všechno se dá řešit, ale musíé být dobrá vůle na obou stranách. Primárně bych řešila manžela. Pokud by to nešlo, pak bych vzala šmahem celou rodinu. Normálně bych si s nimi sedla třeba ke kávě, a slušně, ale na rovinu bych jim to řekla. Zmínila bych i to, že se kvůli tomu pokaždé hádáte. Vždyť oni ti pokazili celé šestinedělí, a celkově narušují váš vztah. To by mohlo mít časem negativní dopad. Držím palce, a drž se. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
12.3.17 20:36

@Sany80s Třeba podle mě je naopak zakladatelka tolerantní až dost, je měsíc po porodu a už má doma na výkend nakýblované příbuzenstvo. Každá máma má právo si první týdny v klidu užít s miminkem podle svého, ne se nervovat nad tím jak jí malinkého tahají, budí atd. Tchyně mi připadá naprosto nesoudná a neslušná, má přijít, potěšit se z vnoučkem, pokud je to žádoucí s něčím pomoct a jít. Jistě je důležité pěstovat dobré rodiné vztahy, dopřát dětem přítomnost prarodičů, ale všechno ma své meze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 20:37

@Netopirek Mě to, co navrhuješ nepřijde jako kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
12.3.17 20:40
@Mirka91 píše:
Ahoj holky, nevím kdo by mi poradil nebo mi trochu rozumnel :(. Před měsícem se nám narodil syn a já přestávám zvladat spolecne vikendy s tchyni. U nas je to totiz tak, ze od ni bydlime daleko. Takze ona za nami dojizdi jednou za 14 dni. Nez se maly narodil, tak spala u babicky, ale ted jezdi k nam. Jejich rodina je zvykla byt spolu tento vikend cele dny. Takze tu jsme v 5-6 lidech celou sobotu a nedeli. Ja jsem uplne na nervy. Jsem vlk samotar a absolutne se s touhle situaci neumim poprat. Cely patek se na to vzdy pripravuji, jak se musim usmivat az prijdou, porad si opakuji, ze to vydrzim, ale nejde to. Po 3 hodinach jsem uz v loznici a tajne brecim. Kdyby jste videli, co delaji… :? Maleho nenechaji chvilku v klidu, porad ho tahaji, on chudak potom jen zvraci, kdyz spi tak na nej ze vzdalenosti asi 5 cm koukaj. Vsichni. A jen opakuji jak je krasny. Porad ho foti. Schvalne ho budi, aby sel uz jist a mohli ho jit vozit. Kdyz ho potrebuji jit vykoupat, tak je to chudak. Vecer ho dam spat do pokoje, on jen hekne a vsichni stoji v pozoru u chuvicky a sleduji, jestli nastevre oko, aby ho uz zase mohli vyndavat. Ja se na to proste nemuzu koukat. Pro me jsou hrozne prehnany. Mam maleho rada, udelam pro nej prvni posledni, ale proste se z nej nepo… :D rozumi mi tady nekdo??
Takze se snazim byt porad v jine mistosti. Uz s nimi nechodim ani ven. Dopoledne spim nejdyl co to je, abych je nemusela videt. Nevím, ale tahle situace nejde snad ani popsat. Me nevadi nejake navstevy, to ze si maleho chce nekdo pochovat, ale doopravdy mi vadi, ze se k nam nastehuji na cely vikend, at se mi to libi nebo ne. S partnerem o tom mluvit nemuzu, ten drzi s nimi. Ja ale takova nejsem. Tesim se, az nebudu kojit.. Budu asi odjizdet pryc, jinak se zblaznim.
Samozrejme tohle neprispiva nasemu vztahu, jelikoz v tu chvili ja prestavam mluvit, stranim se, jsem nastvana a pokazde co odjedou, tak se zhadame, jelikoz ja bouchnu kvuli kravine. :,( :,( Snad vas tim neobtezuji, ale budu rada, kdyz se k tomu nekdo vyjadrite. Treba to jen blbe vidim. Ja nevim…
mejte se hezky ;)

no to si nedovedu ani představit, jako každých čtrnáct dní, to se nedivím, že ti to vadí, budeš se muset ozvat, ale pochybuju, že je převychováš.
buď nemají zájem žádný nebo zas přehnaný nevím co je horší.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
12.3.17 20:44
@Sany80s píše:
Nevím, u nás se návštěvě vyhoví. Je to přece návštěva.

Návštěva u tebe nebydlí 4 dny v měsíci i s přespáním. Návštěva přijde na oběd, kafe a bábovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová