Tchýně mi narušuje můj život a soukromí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13048
12.3.17 19:36
@Paola21 píše:
Nutné to není, můžou přespat u té babičky, ne?

Jako mohli by, ale nevím, zda to zakladatelce k něčemu bude, když by tam jinak byli od rána do večera a odešli jen na tu dobu, kdy spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.3.17 19:37

@Sany80s ty se prostě budeš zastávat tchyně, protože všechny snachy jsou mrchy. Co matkám kradou syny a nedovolují svým tchyním vidět svoje vnouče. Upřímně lituji holčinu, která si vybere tvého syna.

A „rodina“ jak jí tu prezentuješ mi normální nepřijde. Dle toho co píšeš se má jednotlivec podřídit většině, protože tak to v rodině přece chodí, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 19:37
@terien píše:
A to ona dělá??
Příklad, která jsem uvedla byl myšlen tak, že je to samozřejmě v souladu s režimem dítěte. Pokud chodím s dítětem třeba dopoledne ven, tak mě můžou vystřídat babi s dědou jestli chtějí. Jestli nechtějí, tak ať sedí doma za stolem a já půjdu sama, ale ať mi pak nikdo nic nevyčítá, protože nebudu každý týden měnit režim dítěte jak si kdo vzpomene. Jesli oni to vyhodnotí tak, že je sekýruju, tak je to jejich problém, oni jsou na návštěvě a měli by se podle toho chovat. Já jim taky neposunu čas oběda o 2 hodiny protože zrovna teď nemám hlad.

Nevím, u nás se návštěvě vyhoví. Je to přece návštěva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 19:39
@Netopirek píše:
@Sany80s ty se prostě budeš zastávat tchyně, protože všechny snachy jsou mrchy. Co matkám kradou syny a nedovolují svým tchyním vidět svoje vnouče. Upřímně lituji holčinu, která si vybere tvého syna.**A „rodina“ jak jí tu prezentuješ mi normální nepřijde. Dle toho co píšeš se má jednotlivec podřídit většině, protože tak to v rodině přece chodí, že.******

Ne takhle jednoduše je to zavádějící a nepřesné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
@Sany80s píše:
Jako mohli by, ale nevím, zda to zakladatelce k něčemu bude, když by tam jinak byli od rána do večera a odešli jen na tu dobu, kdy spí.

Tak by tam právě nemuseli být od rána do večera, ale přijít třeba jen na kafe, oběd…
Opravdu nevidím význam, aby tam seděli řekněme od 10:00 do 21:00, to pak není návštěva, ale pořádná otrava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
@Sany80s píše:
Jako mohli by, ale nevím, zda to zakladatelce k něčemu bude, když by tam jinak byli od rána do večera a odešli jen na tu dobu, kdy spí.

Upřímně?? Aspoň na večerní sex a raní vys. ání bych uvítala trochu klidu. A to nemluvím o tom, že návštěva od rána do večera není nutná když mají v místě ještě babičku. Ale co, přece se ta asociální snacha nenatáhne třeba po obědě s prckem nebo nesundá podprdu když je doma, to by se tchánům třeba nelíbilo a byly by smutní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 19:40

@Tefanek
Jaké nastavení a mantra. Chovat se k návštěvě tak, že jí spíš vyhovím, pokud to jde, je přece základ slušného vychování.
Asi tak, jako neřvat vulgárně na ulici, nebo nechat sednout v dopravním prostředku důchodce nebo evidentně těhotnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
12.3.17 19:41
@Sany80s píše:
Pokud o sobě vím, že mám problém, tak se snažím přizpůsobit já.

ale prosím tě :nevim: jsem taky vlk samotář - a představ si, jako problém to nevidím, ve společnosti normálně funguju, dokonce i moje práce je s lidma. pokud ovšem moje samotářství jako problém vidí okolí, tak je to holt problém toho okolí… a když to tak vezmu, podle toho, cos psala, když s tím má problém okolí, tak by se mělo přizpůosit ono, ne? :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
@Sany80s píše:
Nevím, u nás se návštěvě vyhoví. Je to přece návštěva.

Návštěvě, která u nás dřepí 2 dny v kuse nebudu vyhovovat ve všem co si vzpomenou a už vůbec ne na úkor novorozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
@Sany80s píše:
To přece není o zvyku, ale o slušném vychování a úctě ke starším členům rodiny.

Ta úcta musí být vzájemná. Já se tedy z nikoho na zadek neposadím jen proto, že je o generaci nebo dvě starší.
Když jsem začala chodit s mým mužem, jeho rodiče předvedli párkrát akci typu v sobotu ráno zavolali, že po obědě potřebují přestěhovat nábytek v půlce baráku, protože večer nebo druhý den ráno přijde malíř malovat. V jejich rodině bylo totižto vcelku normální, že nikdo nemá nějaké extra víkendové plány a že se prostě zavelí a kdo má ruce a nohy, tak všecho nechá a přijde a přiloží ruky k dílu.
Udělali to jednou, ok, asi se nějak s chlapem blbě dohodli, přehodili jsme program. Udělali to podruhé, ok, naštěstí žádný extra program nebyl, tak proč nevyjít vstříc. Povídám chlapovi, že jako fajn, rodičům ráda v těchto situacích pomůžu, ale že by nebylo od věci jim sdělit, aby to dávali vědět poněkud v předstihu, abychom se dohodli. A totéž jsem naznačila potenciálnímu tchánovi.
Zavolal potřetí, sorry jsme 150 km daleko, vracíme se za 2 dny. Že má už týden domluveného zedníka na ráno, no, to me moc mrzí, že to stěhování s námi taky nemá takhle dopředu domluvené, rádi bychom pomohli. Bude si tu pomoc muset zařídit asi někde jinde. Ne, opravdu se kvůli tomu dříve vracet nebudeme. Ale může zkusit přeobjednat zedníka na pondělí, pomůžeme se stěhováním, jen co dorazíme domů.
Od té doby už nikdy takovouhle akci nevymyslel a vždy jsem se dopředu nějak dohodli.

Já totiž tu úctu a vychování očekávám od obou stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.3.17 19:42
@terien píše:
Návštěvě, která u nás dřepí 2 dny v kuse nebudu vyhovovat ve všem co si vzpomenou a už vůbec ne na úkor novorozence.

Ryba i host druhý den smrdí. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048

@Paola21 Takže jsme zase u toho, že jedou tam a zpět několik hodin a vnouče uvidí v součtu ani ne den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26

@Katcha děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.3.17 19:44

@Sany80s ale momentálně přesně, takhle působí to co píšeš. Ani jednou jsem si nevšimla, že by si psala o nějakým kompromisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 19:44

@Tefanek A co mají jako dělat, kdy bydlí daleko? Jet tři hodiny tam a tři hodiny zpět v jeden den?
A druhý den zase?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová