Tchýně mi narušuje můj život a soukromí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
12.3.17 16:34

@Sany80s tobě by takové dvoutýdenní návštěvy ze strany manžela nevadily. Super. Gratuluji, že to máš takto :kytka:.
Nicméně Mirce to vadí. Je to něco, do čeho ji nutí její „partner“ a nutí ji zvykat si.
Její rodina k nim ovšem každý druhý víkend nemůže, to se mu nelíbí.
Prosím, kde je tedy partnerství v tomto vztahu?
Kde je nějaký kompromis?

Takže když bych to hnala já do extrému, že každý víkend spravedlivě podělím babičky a dědečky o přítomnost vnoučete, tak kdy by si měli užít společného soukromí?
A co třeba, až prcek povyroste a napadlo by je odjet někam na výlet? Nebo na víkendový pobyt třeba? Takové věci se u nich nebudou konat?

Nebo je to fér, že na takové věci si budou moci vyhradit pouze ty dva další víkendy, o které „okradou“ autorčinu rodinu? Jenom proto, že jeho rodina si z toho evidentně hodlá udělat železný zvyk? Že si babička a spol. chtějí užít vnoučete?

Takže já vidím problém v tom, že její partner není partner. Myslím, že by si ti dva měli pořádně promluvit. A znova. A zase.
A Mirka by mu měla pořád dokola opakovat a předkládat důvody, proč ty víkendové pobyty omezovat. Jednou budou velice litovat, že si jeho rodina zvykla tam pobývat a oni si ani neškrtnou. Nemluvě o tom, že její rodina nemá nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
12.3.17 16:40

@Sany80s
Snad máš pouze dcery, protože pro každou snachu by jsi byla v tomhle případě bohužel pohroma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
12.3.17 16:43

:potlesk: souhlasím
@radúna píše:
@Sany80s tobě by takové dvoutýdenní návštěvy ze strany manžela nevadily. Super. Gratuluji, že to máš takto :kytka:.
Nicméně Mirce to vadí. Je to něco, do čeho ji nutí její „partner“ a nutí ji zvykat si.
Její rodina k nim ovšem každý druhý víkend nemůže, to se mu nelíbí.
Prosím, kde je tedy partnerství v tomto vztahu?
Kde je nějaký kompromis?

Takže když bych to hnala já do extrému, že každý víkend spravedlivě podělím babičky a dědečky o přítomnost vnoučete, tak kdy by si měli užít společného soukromí?
A co třeba, až prcek povyroste a napadlo by je odjet někam na výlet? Nebo na víkendový pobyt třeba? Takové věci se u nich nebudou konat?

Nebo je to fér, že na takové věci si budou moci vyhradit pouze ty dva další víkendy, o které „okradou“ autorčinu rodinu? Jenom proto, že jeho rodina si z toho evidentně hodlá udělat železný zvyk? Že si babička a spol. chtějí užít vnoučete?

Takže já vidím problém v tom, že její partner není partner. Myslím, že by si ti dva měli pořádně promluvit. A znova. A zase.
A Mirka by mu měla pořád dokola opakovat a předkládat důvody, proč ty víkendové pobyty omezovat. Jednou budou velice litovat, že si jeho rodina zvykla tam pobývat a oni si ani neškrtnou. Nemluvě o tom, že její rodina nemá nárok.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.3.17 17:22
@Sany80s píše:
@Majka13 Za prvé, jde o víkend každých 14 dní.
A to, že je člověk matka v šestinedělí, neznamená, že odteď může všechno.
Oni po tobě chtějí 4 dny ze 30. To je 13% tvého času.
Pokud ti přijde to, že máš pro sebe přes 80% času nedostatečné, tak opravdu není na místě říkat ti, že je s tebou vše v pořádku.
A šestinedělí není důvod, aby člověk ostatní vydíral.

Ale tady nejde o procenta jejího času, jde i o čas který by měli trávit s mužem jako rodina. A pokud muž pracuje a plní své povinnosti, tak ten víkend je v podstatě jediný klidný souvislý časový úsek, který pro sebe mají a potřebují. Jasně, až prcek povyroste tak to bude o něčem jiném, ale jemu jsou s bidou 2 měsíce! To nemají nárok na klid a soukromí aby se naučili žít jako rodina? Samozřejmě že mají. Rodina může klidně dál přespávat u babičky a malého povozit v kočáru, dát si u mladých kafe a nechat jim soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 17:50

Mám jednu dceru a jednoho syna. Zatím.
Pro snachy pohroma budu.
Na druhou stranu, já mám ve své rodině spoustu příkladů skvělých snach, které nemají problém s tchyněmi, tak uvidíme, koho si syn přivede.
V nejhorším případě mám alespoň tu dceru, věř, že jsem za to vděčná.
Vychovávám ji tak, aby měla v úctě rodinné hodnoty, takže snad budu mít dobré vztahy s vnoučaty.
Každopádně bych chtěla ještě nějakou dceru, kdybych měla tu jistotu, že se narodí holka, tak neváhám.
Syna miluji, ale situace, kdy budu muset žadonit o kontakt s vnoučaty nebo budu kontrolována jako nesvéprávný idiot, ta mě děsí už teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 17:57

@radúna Já neříkám, že mi ty návštěvy nedělaly problém. Dělaly, byla jsem unavená.
Ale život přece není o tom, že budu dělat jen to, co mě neunavuje.
Do práce taky chodím proto, že mi tam platí a ne proto, že by mi to tak vyhovovalo.
Už proto, že tam nachodím 10 kilometrů a domů se sotva doplazím-někdy.
Ale rodina bydlela daleko, je potřeba udržovat kontakty, já nemám stejný vztah s lidmi, které vidím dvakrát za měsíc, jako s těmi, které vidím 2× za rok.
Přece za mnou nepojedou 3 hodiny a obratem je nepoženu zpátky. To mi přijde fakt krutý.
Nehledě na to, že partner zakladatelky se může trápit stejně, když ten častý kontakt mít nebude a může ho to mrzet i vůči dětem nebo vlastně v jeho případě dítěti. A může být stejně tak deprimovaný, jako ona z toho, že tam jsou.
A na něho se ohled brát nemusí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.3.17 17:59
@Sany80s píše:
Mám jednu dceru a jednoho syna. Zatím.
Pro snachy pohroma budu.
Na druhou stranu, já mám ve své rodině spoustu příkladů skvělých snach, které nemají problém s tchyněmi, tak uvidíme, koho si syn přivede.
V nejhorším případě mám alespoň tu dceru, věř, že jsem za to vděčná.
Vychovávám ji tak, aby měla v úctě rodinné hodnoty, takže snad budu mít dobré vztahy s vnoučaty.
Každopádně bych chtěla ještě nějakou dceru, kdybych měla tu jistotu, že se narodí holka, tak neváhám.
Syna miluji, ale situace, kdy budu muset žadonit o kontakt s vnoučaty nebo budu kontrolována jako nesvéprávný idiot, ta mě děsí už teď.

To, že chce mít soukromí v době, kdy ho potřebuje nebo proto, že její tchánovci nemají vchování neznamená, že nemá v úctě rodinné hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 17:59

@Kissminka Ano, to je problém, že její rodina nemá nárok. To bych řešila, u nás to bylo fakt spravedlivě.
Obě rodiny měly zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.3.17 18:00
@Sany80s píše:
@radúna Já neříkám, že mi ty návštěvy nedělaly problém. Dělaly, byla jsem unavená.
Ale život přece není o tom, že budu dělat jen to, co mě neunavuje.
Do práce taky chodím proto, že mi tam platí a ne proto, že by mi to tak vyhovovalo.
Už proto, že tam nachodím 10 kilometrů a domů se sotva doplazím-někdy.
Ale rodina bydlela daleko, je potřeba udržovat kontakty, já nemám stejný vztah s lidmi, které vidím dvakrát za měsíc, jako s těmi, které vidím 2× za rok.
Přece za mnou nepojedou 3 hodiny a obratem je nepoženu zpátky. To mi přijde fakt krutý.
Nehledě na to, že partner zakladatelky se může trápit stejně, když ten častý kontakt mít nebude a může ho to mrzet i vůči dětem nebo vlastně v jeho případě dítěti. A může být stejně tak deprimovaný, jako ona z toho, že tam jsou.
A na něho se ohled brát nemusí?

Musí, proto bych neměla jedinou výhradu pokud by na víkend jel on za nimi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
12.3.17 18:03

@Sany80s ale ty zaměňuješ dvě různé věci :nevim: to, že jsou prarodiče každou chvíli nakýblovaní v rodině svých dětí vůbec nezaručuje dobré vztahy s vnoučaty. a naopak, dobré vztahy vzikají, i přestože (nebo podle mne právě proto, ale to je věc názoru, jistě) prarodiče umožní svým dětem, aby i oni si mohli založit vlastní rodiny, s vlastními pravidly, s vlastními zvyky. nová rodina přece nejsou jenom automaticky přebrané zvyklosti z rodiny jednoho z manželů, v té nové rodině se smísí zvyklosti ze dvou různých rodin a je potřeba, aby si nová rodina sama vytvořila, jak bude žít ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 18:07

@terien Jenže ona toho soukromí potřebuje tak moc, že by se skoro neviděli. Sama to přiznává. A teď co.
Až nebude kojit, tak to bude asi lepší. Sama říká, že nemá problém to dítě půjčit na pár hodin. To je super.
Ale pořád tu je ta vzdálenost a její velká a potřeba soukromí, která v podstatě omezí to vídání opravdu hodně.
Ona ví, že má nějakou vlastnost, která se vymyká. Oni chtějí vidět vnouče dvakrát do měsíce.
Je nenormální chtít vidět 2× za měsíc vnouče?
Je nenormální potřebovat soukromí natolik, že to vnouče uvidí dohromady kolik? Pár hodin?
Problém je ta vzdálenost.
Já chápu, že ona je unavená, já taky byla, proto jsme se stěhovali.
Ale jak to chceš prakticky řešit.
Já si prostě myslím, že přizpůsobit by se více měla ona.
Oni nechtějí nic extra. To extra z toho dělá ta vzdálenost. To je prostě fakt neřešitelné.
Alespoň teď, dokud jsou děti malé.
Buď bude nespokojená ona, nebo prarodiče a manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.3.17 18:08
@sagina píše:
@Sany80s ale ty zaměňuješ dvě různé věci :nevim: to, že jsou prarodiče každou chvíli nakýblovaní v rodině svých dětí vůbec nezaručuje dobré vztahy s vnoučaty. a naopak, dobré vztahy vzikají, i přestože (nebo podle mne právě proto, ale to je věc názoru, jistě) prarodiče umožní svým dětem, aby i oni si mohli založit vlastní rodiny, s vlastními pravidly, s vlastními zvyky. nová rodina přece nejsou jenom automaticky přebrané zvyklosti z rodiny jednoho z manželů, v té nové rodině se smísí zvyklosti ze dvou různých rodin aje potřeba, aby si nová rodina sama vytvořila, jak bude žít ona.
:palec:

Na mojí svatbě moje babička velmi moudře prohlásila, když můj děda začal vymýšlet, kdo s čím pomůže v létě na chatě, ať brzdí, neb my (já a manžel) už jsme teď ta jiná rodina.
Někteří příbuzní trochu čučeli, co tím jako myslí, vždyť se nic nezměnilo, jen ten papír, změna jména. Ale babča moc dobře věděla. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 18:09

@terien Ale on chce jet s dítětem.
To nejde, zakladatelka je zdroj potravy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
12.3.17 18:10

Možná to tu padlo, nečetla jsem vše, ale jak to mají třeba s jídlem? To tam celou familii tak často celý víkend živí a obsluhuje??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 18:11

@sagina Jo jasně, že tam jsou nakýblovaní to nezaručuje.
Ale jak jsem řekla, já mám dobré vztahy skoro se všemi(s jedním alkoholikem fakt ne).
Ale s těmi, které vídám častěji, je to fakt úplně jiný level.
To je nesrovnatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová