Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien píše:
Proč to překrucuješ?? Proč by ho skoro rok neviděli? Sama dobře víš, že s manželem může prcek jezdit sám mnohem mnohem dřív.
Je nějaká šílená. Začala na tom, že jednou měsíčně je málo, pak sama přešla k 4× do roka, pak zmínila i styk 2× do roka, brzy si to bude představovat a prezentovat tak, že zakladatelka chce styk jednou za tři roky ![]()
@Fjodorka píše:
Je nějaká šílená. Začala na tom, že jednou měsíčně je málo, pak sama přešla k 4× do roka, pak zmínila i styk 2× do roka, brzy si to bude představovat a prezentovat tak, že zakladatelka chce styk jednou za tři roky
Nebo že jim vnouče ukáže poprvé na maturitním večírku. ![]()
@Mirka91 Tak to co popisujes, jak maleho porad tahaji a budi, tak to by mi taky teda silene vadilo a muzovi rodice jsou taky takovi, ale ja si nenecham jen tak neco libit a proste jsem jim rekla slusne, ze to a to se mi nelibi a at nechaji male aspon chvili na pokoji a tak. Do prcka chteli uy ve dvou mesicich cpat ruzne kraviny jako brumika a omacky a krupici. Tak jsem udelala poradek, takze vse muji projit mym nebo muzovych schvalenim. Jsem sice pedant, ale je to nase dite ne jejich. Ale ja mam v chlapovi zastani. Hodne stesti.
@frame píše:
@Mirka91 Tak to co popisujes, jak maleho porad tahaji a budi, tak to by mi taky teda silene vadilo a muzovi rodice jsou taky takovi, ale ja si nenecham jen tak neco libit a proste jsem jim rekla slusne, ze to a to se mi nelibi a at nechaji male aspon chvili na pokoji a tak. Do prcka chteli uy ve dvou mesicich cpat ruzne kraviny jako brumika a omacky a krupici. Tak jsem udelala poradek, takze vse muji projit mym nebo muzovych schvalenim. Jsem sice pedant, ale je to nase dite ne jejich. Ale ja mam v chlapovi zastani. Hodne stesti.
To taky nechápu, proč některé babičky musí nutně narvat do čerstvého kojence kdejaké blafy. ![]()
@Sany80s píše:
Já nerodila před 20 lety. Je mi něco málo přes třicet.
A nikoho jsem neobskakovala, oni obskakovali mě.
A před těmi lety byli šestinedělky vděčné, že se k nim někdo na nějakou dobu nastěhoval a pomáhal jim.
Všechny mi to takhle vykládají. Ženská, které rodina nepomohla, byla chudák.
Moje rodina vše pochopila, a proto přijeli, uvařili pro všechny nebo něco přivezli, dělali vše, o co jsem je požádala a já jen kojila, spala a bavila jsem se s někým jen když jsem měla náladu.
Já na začátku psala, že ohledně tahání spícího děcka, které blije bych se ohradila.
Ale ten zbytek je prostě mimo.
Je normální mít v šestinedělí pomoc rodiny, odjakživa tak fungujeme, že někdo má psychické problémy a nesnese rodinu, to je chyba v tom nesnesení a ne v té rodině, která se chová normálně.
Já jsem samotář, ale zároveň si moc dobře uvědomuji, co je normální a co není.
Narození dítěte není záminka pro obhajobu něčí mentální nedostatečnosti.
To je prostě šílenost, uvažovat po narození dítěte tak, že to je moje dítě, teď si můžu dělat co chci a na potřeby ostatních z vysoka se. u.
Jenže tady nejde o pomoc, pomoc není civět na dítě a rvát ho od matky.
Jaké potřeby ostatních? Civět na dítě?
Prostě měli návštěvy nějak zavedené, tedy spaní u babičky a návštěva v průběhu víkendu. Není důvod něco měnit, zvlášť, pokud ta změna někomu nevyhovuje a cítí se nepříjemně.
@Fjodorka Ta frekvence vídání byly reakce na jiné uživatelky, kterým jsem odpovídala a tyto frekvence byly uváděny.
@Sany80s píše:
@Tefanek Vážně ti přijde normální, že člověk nesnáší společnost lidí?
Co je na tom k potvrzování?
Společnost si můžeš užít i tak, že se s nimi sejdeš u nich doma, přespíš u nich ty nebo se sejdete v hospodě, popř. strávíte hezký den výletem a pak se zase rozejdete. Nemáš nakvartýrované Homolkovy u sebe na dva víkendy v měsíci, nemusíš nikoho obskakovat a uklízet.
Mít doma manželovu rodinu na 2 víkendy v měsíci navíc v šestinědělí, to bych nikdy nevydýchala a to je mám ráda a ráda se s nimi vidím. Mně by to vadilo i teď kdy mám děti velké, víkendy chci trávit jinak než s širší rodinou u sebe doma.
@Sany80s Opravdu ti přijde normální mít nakýblovanou rodinu co ob víkend doma? Nehledě na to, že se nějak dopředu domlouvali, jak budou návštěvy probíhat - viz příspěvek zakladatelky v 12:34 a oni to naprosto nerespektují.
@Sany80s píše:
@terien Když bude rok kojit.
@Tefanek A co partner zakladatelky, na toho bere ohled kdo.
Mimochodem ona sama přiznává, že ona prostě má problém s tím, že jí lidi vadí.
Copak ten manžel nebo partner(už jsem zapomněla) nemá stejná práva? Proč se mají všichni přizpůsobovat jen jí.
Já znám rodiny, kde je jeden rodič nasáčkovaný skoro denně. Kdyby to tak měla, zastala bych se jí.
@Sany80s píše:
@Svistice No a my řekneme, že máme určité plány, ale ať řekne, co je potřeba, že to nějak zařídíme, protože v rodině se pomáhat musí.
Jednou pomůžeme my, podruhé oni nám a mezitím posedíme a budeme se radovat, že spolu tak krásně vycházíme a že se vycházíme vstříc a je na nás spolehnutí. Že nikdo neřekne, že jsme jiná rodina.
Nejsme, naše rodina má stále desítky členů.
Nejbližší jsou tři, blízkých je 7.
Ale všichni ví, že když zavolají a něco potřebují, že tu pro ně jsme.
Ano, ale vy jakožto ta „jiná rodina“ to řeknete, vy se samy za sebe rozhodnete, že to tak chcete. Ne, že to dostanete befélem, protože jsi něčí dcera/snacha/vnučka/neteř a nebo proto, že to v té tvojí původní rodině funguje takhle a takhle, takže to tak bude fungovat na věky věků a přes to vlak nejede a veškérá přivdaná nebo přiženěná přízeň akorát bude držet hubu a krok.
A to je ten diametrální rozdíl.
Staří prostě mají respektovat ty mladé, mladí staré (respekt ale neznamená slepá poslušnost nebo podřizování se), a mladí se musí v první řadě umět dohodnout mezi sebou.
@Sany80s píše:
@Tefanek A co partner zakladatelky, na toho bere ohled kdo.
Mimochodem ona sama přiznává, že ona prostě má problém s tím, že jí lidi vadí.
Copak ten manžel nebo partner(už jsem zapomněla) nemá stejná práva? Proč se mají všichni přizpůsobovat jen jí.
Já znám rodiny, kde je jeden rodič nasáčkovaný skoro denně. Kdyby to tak měla, zastala bych se jí.
Tak má no a co? Mě taky lidi vadí a žiju s tím poměrně pohodlně
A nikdo kolem mě netrpí a není utiskován ve svých právech.
A jeji parter? On je nesvéprávný nebo co? Nebo nevydrží víkendové spaní bez maminky?
@Paola21 píše:
@Sany80s Opravdu ti přijde normální mít nakýblovanou rodinu co ob víkend doma? Nehledě na to, že se nějak dopředu domlouvali, jak budou návštěvy probíhat - viz příspěvek zakladatelky v 12:34 a oni to naprosto nerespektují.
Přesně tak. Zakladatelka je opravdu velmi vstřícná. To bych taky nedala, a mám s rodinou nadstandardní vztahy. Její manžel může za nimi zajet taky někdy, nebo se můžou vidět u babičky, a pod. Vždyť snad ještě neumírají, tak nechápu, proč tak na ni všichni naskákali, a chovají se až neurvale.Taky nechápu reakci jejího manžela. Přeci jednou založím rodinu, tak platí to, co si domluvíme my doma, mezi sebou, a ostatní to budou respektovat, pokud ne, pak mají smůlu.
@nostress JJ presne, taky si vsimam, ze vetsina babicek je stejna. Nejsem sice zadna bio matka a ani tabulkova, ale proste je mi jasne, ze dvou mesicni prcek si svickovou urcite neda ![]()