Tchýně mi narušuje můj život a soukromí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
12.3.17 18:15
@Sany80s píše:
@terien Jenže ona toho soukromí potřebuje tak moc, že by se skoro neviděli. Sama to přiznává. A teď co.
Až nebude kojit, tak to bude asi lepší. Sama říká, že nemá problém to dítě půjčit na pár hodin. To je super.
Ale pořád tu je ta vzdálenost a její velká a potřeba soukromí, která v podstatě omezí to vídání opravdu hodně.
Ona ví, že má nějakou vlastnost, která se vymyká. Oni chtějí vidět vnouče dvakrát do měsíce.
Je nenormální chtít vidět 2× za měsíc vnouče?
Je nenormální potřebovat soukromí natolik, že to vnouče uvidí dohromady kolik? Pár hodin?
Problém je ta vzdálenost.
Já chápu, že ona je unavená, já taky byla, proto jsme se stěhovali.
Ale jak to chceš prakticky řešit.
Já si prostě myslím, že přizpůsobit by se více měla ona.
Oni nechtějí nic extra. To extra z toho dělá ta vzdálenost.To je prostě fakt neřešitelné.
Alespoň teď, dokud jsou děti malé.
Buď bude nespokojená ona, nebo prarodiče a manžel.

Naopak, to je velmi lehce řešitelné. Budou přespávat u babičky jako dosud.
Např. dopoledne až se všichni vyspí, mimi se nakojí tak jim zakl. zavolá a dostanou ho do kočárku. Po prochajdě se půjde k mladým, dají si oběd, kafe, zákusek a zase můžou ven. Pak malého dovezou, pomůžou s koupáním a jdou. To mi přijde přiměřené.
Ale aby nenechali mimimo ani vyspat?? To bych je hnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 18:17

@Svistice No a my řekneme, že máme určité plány, ale ať řekne, co je potřeba, že to nějak zařídíme, protože v rodině se pomáhat musí.
Jednou pomůžeme my, podruhé oni nám a mezitím posedíme a budeme se radovat, že spolu tak krásně vycházíme a že se vycházíme vstříc a je na nás spolehnutí. Že nikdo neřekne, že jsme jiná rodina.
Nejsme, naše rodina má stále desítky členů.
Nejbližší jsou tři, blízkých je 7.
Ale všichni ví, že když zavolají a něco potřebují, že tu pro ně jsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.3.17 18:17
@Sany80s píše:
@terien Ale on chce jet s dítětem.
To nejde, zakladatelka je zdroj potravy. ;)

Tak to holt pár měsíců počká, to snad dokáží dospělí lidé pochopit. Potřeby kojence jsou přednější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.3.17 18:18

Já bych od sebe oddělila důležité věci typu „tahání mimina po jídle“, „spaní u nich doma“, ty, které může po manželovi těžko chtít „s rodiči se budeš vídat jen jednou za měsíc, tzn. dvanáctkrát do roka“ a ty úplně šílené „tchyně mi chce vykoukat dítě přes skype“.

A rozhodně bych přestala furt omíláat, že chlap má „stát na její straně“, protože v pak by on mohl očekávat, že ona „bude stát na jeho straně“ a bude si návštěvy jeho příbuzných užívat.

S chlapem bych v klidu řešila ty důležité věci (nechci, aby u nás vaši spali co 14 dní, ať spí u babičky) a poukázala na ochotu ustoupit v těch dalších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 18:23
@terien píše:
Naopak, to je velmi lehce řešitelné. Budou přespávat u babičky jako dosud.
Např. dopoledne až se všichni vyspí, mimi se nakojí tak jim zakl. zavolá a dostanou ho do kočárku. Po prochajdě se půjde k mladým, dají si oběd, kafe, zákusek a zase můžou ven. Pak malého dovezou, pomůžou s koupáním a jdou. To mi přijde přiměřené.
Ale aby nenechali mimimo ani vyspat?? To bych je hnala.

A už jsme zase u toho. Skáčou jak snacha píská.
To nikomu nevadí je takhle ponižovat? Neustále si nechat nařizovat program, protože snacha je trošku asociální?
Vždyť jsem psala, že pokud to dítě budí a manipulují s ním přehnaně, že bych si to nenechala. Já dovedu být důrazná, on by to každý pochopil.
Mimochodem, kde je ten kompromis, když manžel je s nimi rád.
Podle toho tvého, jsou většinou času vylifrovaní venku, aby náhodou nerušili.
Fakt ideál.
Já jsem venku ráda, takový program by mi asi nevadil, ale aby mi toto někdo nařizoval. No nezlob se na mě, ale to je síla.
Přespávání u babičky beru, nakonec proč ne, babička si je taky užije, je to rodina, ale ten zbytek. :nevim:

Příspěvek upraven 12.03.17 v 18:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 18:25
@terien píše:
Tak to holt pár měsíců počká, to snad dokáží dospělí lidé pochopit. Potřeby kojence jsou přednější.

To jistě jsou, takže rok skoro neuvidí vnouče, protože snacha nemá ráda lidi okolo sebe moc dlouho.
To je milé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
12.3.17 18:26

@Sany80s ale vždyť tohle je naprosto jednoduše řešitelná situace - doteď tchánovci spali u babičky, mohou tam spát i nadále. k mladým mohou zajít tak, aby se viděli s dítětem a pokecali se synem nebo co já vím, co tam celé dny dělají, ale nemusí tam trávit celé dny, kdy dítě i matka potřebují klid. jako k čemu zbytečně budit dítě? k čemu ho rozrušovat při jídle? jako na to, aby sami nebo s rodiči povozili kočárek a poňuchňali se s dítětem nemusí trávit v rodině čtyřiadvacet hodin denně. čím bude dítě starší, tím těch možností budou mít víc, ale teď se bavíme o novorozenci, všechno má svůj čas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2438
12.3.17 18:30

@Mirka91 Chci ti jen vyjadrit podporu, taky jsem spise samotarsky typ. To co popisujes je podle meho neucta k sestinedelce. Obavam se, ze to rodina tveho chlapa nepochopi, urcite to nepujde po dobrem.
Dekuji Bohu, ze moje rodina i manzelova jsou takovi, jaci jsou a nikdo se k nam nekybloval. Tak pevne nervy a spoustu asertivity! nedej se a mimino jim nenechavej napospas :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 18:32

@sagina Co by tam celé dny dělali.
Podle mě to samé, co děláte vy a manžel(kromě sexu), povídají si, něco dělají, hrají si.
Já nevím, já prostě celý den všude něco dělám, dokud dýchám, tak je to asi normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.3.17 18:33
@Sany80s píše:
A už jsme zase u toho. Skáčou jak snacha píská.
To nikomu nevadí je takhle ponižovat? Neustále si nechat nařizovat program, protože snacha je trošku asociální?
Vždyť jsem psala, že pokud to dítě budí a manipulují s ním přehnaně, že bych si to nenechala. Já dovedu být důrazná, on by to každý pochopil.
Mimochodem, kde je ten kompromis, když manžel je s nimi rád.
Podle toho tvého, jsou většinou času vylifrovaní venku, aby náhodou nerušili.
Fakt ideál.
Já jsem venku ráda, takový program by mi asi nevadil, ale aby mi toto někdo nařizoval. No nezlob se na mě, ale to je síla.
Přespávání u babičky beru, nakonec proč ne, babička si je taky užije, je to rodina, ale ten zbytek. :nevim:Příspěvek upraven 12.03.17 v 18:27

A co to nazvat tak, že nechají snaše klid a soukromí v šestinedělí tak, jak je slušným zvykem? Ono to šestinedělí není pro srandu králíkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.3.17 18:35
@Sany80s píše:
To jistě jsou, takže rok skoro neuvidí vnouče, protože snacha nemá ráda lidi okolo sebe moc dlouho.
To je milé.

8o Proč to překrucuješ?? Proč by ho skoro rok neviděli? Sama dobře víš, že s manželem může prcek jezdit sám mnohem mnohem dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.3.17 18:37
@Sany80s píše:
V nejhorším případě mám alespoň tu dceru, věř, že jsem za to vděčná.
Vychovávám ji tak, aby měla v úctě rodinné hodnoty, takže snad budu mít dobré vztahy s vnoučaty.
Každopádně bych chtěla ještě nějakou dceru, kdybych měla tu jistotu, že se narodí holka, tak neváhám.
Syna miluji, ale situace, kdy budu muset žadonit o kontakt s vnoučaty nebo budu kontrolována jako nesvéprávný idiot, ta mě děsí už teď.

A to si vem, že to není jen otázka Česka. Zrovna čtu španělskou detektivku, kde hlavní vyšetřovatelka čeká dítě a pochopitelně tchyně ji hrozně obtěžuje, je trapná, strašná, nakupuje hloupé věci, zatímco teta vyšetřovatelky (matku nemá) je úžasná rozvážná žena, která hází taková ta moudra a vůbec je super, její názory jsou hodné naslouchání. A pak ve finále vyšetřovatelka porodí syna místo dcery, což všichni předpokládali, takže se všichni hloupé tchyni vysmějí, že bude muset ty hrozné věci, co nakoupila, vrátit. Happy end. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.3.17 18:37

Mmch ať se ti to líbí nebo ne, tak matka je ta, co určuje režim dítěte a ostatní by ho měli respektovat. Jestli tomu někdo říká ponižování, tak asi nemá všech 5 pohromadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
12.3.17 18:40
@sagina píše:
@Sany80s ale vždyť tohle je naprosto jednoduše řešitelná situace - doteď tchánovci spali u babičky, mohou tam spát i nadále. k mladým mohou zajít tak, aby se viděli s dítětem a pokecali se synem nebo co já vím, co tam celé dny dělají, ale nemusí tam trávit celé dny, kdy dítě i matka potřebují klid. jako k čemu zbytečně budit dítě? k čemu ho rozrušovat při jídle? jako na to, aby sami nebo s rodiči povozili kočárek a poňuchňali se s dítětem nemusí trávit v rodině čtyřiadvacet hodin denně. čím bude dítě starší, tím těch možností budou mít víc, ale teď se bavíme o novorozenci, všechno má svůj čas :nevim:

Přesně tak. Každý jenom trochu soudný člověk ví, že žena v šestinedělí je/ a vždy byla hájená/. To je velmi citlivé období jak v životě ženy-rodičky, kdy se potřebuje dostat do kondice po porodu, tak pro malinké dítě, novorozence, které ještě nemá žádnou imunitu, takže může chytnout od dospělých lidí, kteří jsou na něm nalepení 24 hodin denně, jakoukoliv nemoc, která může být pro tak malinké dítě i životu nebezpečná. Já vůbec nechápu, že může být někdo tak necitelný a bezohledný, vždyť v době internetu, a všech vymožeností lze komunikovat s kýmkoliv třeba na druhém konci světa. :nevim: Krom toho, dítě povyroste, matka už kojit nebude, pak si ho může tatínek brát k rodičům třeba na celý víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
12.3.17 18:40

Pročetla jsem celou diskzi a Vy jste z ní udělali totálního sobce :D :D :D Pochopila jsem, že by ji vůbec nevadilo, kdyby vzali vnouče na procházku.. kdyby ho přebalili, či oblékli, když by bylo potřeba.. Ale co jsem se načetla, co dělají.. Tak pardon, ale v tomto případě jsem asi také totální sobec, že bych chtěla aby mé dítě spalo v klidu.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová