Tchýně mi narušuje můj život a soukromí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5866
12.3.17 15:12

„Příbuzní jsou jako horská krajina, nejlepší dojem dělají z dálky.“ A to hlavně platí u tchyně tohoto typu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
12.3.17 15:14

Paolo!!! STO BODOV!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048

@Poustevnice To není o tom, že to má každý jinak. Pokud má někdo psychicky tak problémovou povahu, že nesnese, aby měl okolo sebe širší rodinu 4 dny ze 30 v měsíci, tak má problém a není normální ho obhajovat.
To se tady celou dobu snažím říct.
Já jsem těžký introvert, bojuji s tím celý život. Ale bojuji, protože si uvědomuji, že to, co by mi bylo úplně nejpříjemnější, tak prostě žít nesmím.
Jednak by mi to neprospělo v dlouhodobém hledisku, a pak je to prostě nepřijatelné vzhledem k tomu, že jsme lidi a nežijeme ve vzduchoprázdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
@Sany80s píše:
@kacenka8 Ale já jim o to vaření řekla. Oni by to sami nedělali.

nevím no. Mě bylo hloupé říkat tchyni o to aby mi uvařila :nevim: tchýně není máma které bych to třeba řekla. Hlavně mi přijde teda blbý, když tam zevlujou celý den, vidí sestinedelku jak vypadá a že je ani nenapadne že třeba je ráda když se může pospat a sníst jídlo které jí uvaří i někdo jiný. :nevim: Myslím že by měl každý respektovat klid v sestinedeli a neotravovat celý den nebo víkend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
12.3.17 15:15
@Sany80s píše:
@Mirka91 Na tom, že chcete mít soukromí 30 dní v měsíci a nejste schopna obětovat 4 dny, tak na tom opravdu něco je.
A já tu pomoc nevyžaduji, ale je normální ji mít a ocenit.

Ale tady nejsou jen oni, kdo chce prijet na navstevu. Vy si myslite, že jsem tady zbytek měsíce sama?? Máme i jiné příbuzné. Ne jen je. Myslím, že se pro ně objetuji až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
12.3.17 15:16

@Mirka91 No budeš muset být razantní, jinak to nepůjde.
My se k tchýni před narozením dítěte chodili jen na oslavy a Vánoce, protože tam podle partnera byla nuda a když se malý narodil, tak jsme tam po šestinedělí začali na popud partnera chodit každý víkend. No a neměli jsme na sebe žádný čas, protože zbytek dní i ostatní čas trávil přístavbou domu. A já řekla brzy dost, že takhle to dál nepůjde :cert: :cert: Nelíbilo se mu to. Byl proti, ale já nejsem žádný sebemrskač, abych dělala jen, co chtějí ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
12.3.17 15:17

Aha, takže je to problémovou povahou, tak to jo…Já to jako problém nevidím. Každý to má jinak a na tom trvám. Ty v tom vidíš charakterovou vadu. Takže si už nemáme co říct, sorry jako…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
12.3.17 15:19

Někdo nesnese, aby měl sex se stejným pohlavím - takže to není tak, že to má prostě „jinak“, ale vono je to dané psychicky problémovou povahou…tož to jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
12.3.17 15:19
@Poustevnice píše:
Aha, takže je to problémovou povahou, tak to jo…Já to jako problém nevidím. Každý to má jinak a na tom trvám. Ty v tom vidíš charakterovou vadu. Takže si už nemáme co říct, sorry jako…

Moje slova, díky. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 15:20

@Majka13 Za prvé, jde o víkend každých 14 dní.
A to, že je člověk matka v šestinedělí, neznamená, že odteď může všechno.
Oni po tobě chtějí 4 dny ze 30. To je 13% tvého času.
Pokud ti přijde to, že máš pro sebe přes 80% času nedostatečné, tak opravdu není na místě říkat ti, že je s tebou vše v pořádku.
A šestinedělí není důvod, aby člověk ostatní vydíral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909

@Sany80s vetsinou s tebou souhlasim. Ale to co pises tady mi moc nesedlo. Jsem velice spolecensky clovek. Ale obe ditka jsem mela narocne, porody katastrofa. A prvnich par txdnu jsem ztezi snesla sama sebe a manzela. Natoz nekoho jineho. Asi po 3 tydnech se to uklepalo a nemela jsem problem prijimat navstevy. Predstava, ze se mi nekdo po porodu nastehuje domu a bude pomahat…no moje nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
@Poustevnice píše:
Někdo nesnese, aby měl sex se stejným pohlavím - takže to není tak, že to má prostě „jinak“, ale vono je to dané psychicky problémovou povahou…tož to jo…
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 15:21

@Tefanek Vážně ti přijde normální, že člověk nesnáší společnost lidí?
Co je na tom k potvrzování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529

Zřejmě moderní „džendr“, Mirko. My, co jsme psychicky problémové, si budeme asi muset zvykat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32682
@Sany80s píše:
Já nerodila před 20 lety. Je mi něco málo přes třicet.
A nikoho jsem neobskakovala, oni obskakovali mě.
A před těmi lety byli šestinedělky vděčné, že se k nim někdo na nějakou dobu nastěhoval a pomáhal jim.
Všechny mi to takhle vykládají. Ženská, které rodina nepomohla, byla chudák.
Moje rodina vše pochopila, a proto přijeli, uvařili pro všechny nebo něco přivezli, dělali vše, o co jsem je požádala a já jen kojila, spala a bavila jsem se s někým jen když jsem měla náladu.
Já na začátku psala, že ohledně tahání spícího děcka, které blije bych se ohradila.
Ale ten zbytek je prostě mimo.
Je normální mít v šestinedělí pomoc rodiny, odjakživa tak fungujeme, že někdo má psychické problémy a nesnese rodinu, to je chyba v tom nesnesení a ne v té rodině, která se chová normálně.
Já jsem samotář, ale zároveň si moc dobře uvědomuji, co je normální a co není.
Narození dítěte není záminka pro obhajobu něčí mentální nedostatečnosti.
To je prostě šílenost, uvažovat po narození dítěte tak, že to je moje dítě, teď si můžu dělat co chci a na potřeby ostatních z vysoka se. u.

Hm, tak já před dvaceti lety rodila a nepamatuju se, že by se k nám jak moje rodina, tak tchýně každej víkend nakvartýrovala teda. A za chudáka se rozhodně nepovažuju. A vůbec si nevzpomínám ani na nikoho jinýho, že by to tak měl.
Navíc, pokud si dobře pamatuju, tak naši chodili normálně do práce, tchýně taky, takže i oni chtěli mít svůj klid. Vůbec si nedovedu představit, že by mi někdo vpadnul bez ohlášení domu, nedělám to ani já, sama mám ráda svůj klid.
Je pomoc a pomoc…když mi dovezou jídlo nebo povozí kočár, prosim…ale na celej víken v šestinedělí, tolik lidí, pes…no tak to ať se na mě nikdo nezlobí, ale to za pomoc nepovažuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová