Tchýně mi narušuje můj život a soukromí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13048
12.3.17 15:22

@kacenka8
Ale tchyně je přece máma. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
12.3.17 15:22

Napiš první ty, co je na faktu, že někdo „nesnáší společnost lidí“ nenormálního. Ráda si to přečtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 15:23

@Poustevnice Charakterovou ani ne, ono se to dá říct i hůř. Já to jen nechtěla vyhrocovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
12.3.17 15:25

Ale klidně tím nožem votoč! Napiš to upřímně, se nežinýruj. Tak ono to je podle ještě horší jOOOOO??? že nekdo nesnáší tyhle „hujery“ na dlouhých návštěvách???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32682
12.3.17 15:25
@Sany80s píše:
@Mirka91 Jen bouchni, to dítě určitě bude mít doživotní následky,když ho tchyně pozoruje přes fb.
Tomu prostě musíš zabránit.

Stejně tak jako bude mít měsíční mimino doživotní následky, že měsíc neuvidí babičku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
12.3.17 15:28
@Sany80s píše:
@kacenka8
Ale tchyně je přece máma. :)

ano ale chlapova ne ty rodicky. Já mám tchyni milionovou ne jako některé uzivatelky tady.Ale třeba bych si o to neřekla aby mi uvařila a donesla pod nos. :nevim: U mojí mámy bych s tím problém neměla, to samé jako říct jí ať ho nechá spát…Tchýně to většinou moc nepochopí a některé se urazí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
12.3.17 15:29

JO, jo, to bude trauma…je úžasný sledovat, jak tyhle noderní „vyfikundace“ jako mobily, FB apod. zasahují do soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26

Holky myslim si, že už je to moc vyhrocené. Uz staci prosim. :) kazda jsme jina, kazda chceme neco jineho.
100lidi, 100 nazoru.
Ja uz koncim, mejte se tu hezky. A jeste jednou diky za rady a podporu. Myslim si, ze jsem normalni i presto, ze nevyzaduji tolik navstev.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
@Sany80s píše:
@Majka13 Za prvé, jde o víkend každých 14 dní.
A to, že je člověk matka v šestinedělí, neznamená, že odteď může všechno.
Oni po tobě chtějí 4 dny ze 30. To je 13% tvého času.
Pokud ti přijde to, že máš pro sebe přes 80% času nedostatečné, tak opravdu není na místě říkat ti, že je s tebou vše v pořádku.
A šestinedělí není důvod, aby člověk ostatní vydíral.

Jako sorry, ale ten víkend za 14 dní třeba znamené i půlku volného času, co pro sebe má rodina jen sama pro sebe, pokud chlap nebo oba chodí do práce a nemají ji za humny a od šesti do dvou.
Jako sebrat mi někdo půlku volného času, který mám na to, abychom něco udělali třeba kolem domácnosti, věnovali se jedne druhému, trávili čas kvalitně jako rodina spolu někde na výletě nebo třeba návštěvami u dalších příbuzných a kamarádů, tak to řvu teda hodně fest, a to nejdem ani v šestinedělí, ani introvert a ani psychicky labilní.
Prostě moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného. Když se jejich prvotní představy sejdou, tak fajn. Pokud má jedne výhrady, druhý by je měl respektovat a měli by se spolu domluvit, jak fungovat, aby se nikdo necítil v pozici, že „musí něco přetrpět“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
12.3.17 15:31
@Svistice píše:
Jako sorry, ale ten víkend za 14 dní třeba znamené i půlku volného času, co pro sebe má rodina jen sama pro sebe, pokud chlap nebo oba chodí do práce a nemají ji za humny a od šesti do dvou.
Jako sebrat mi někdo půlku volného času, který mám na to, abychom něco udělali třeba kolem domácnosti, věnovali se jedne druhému, trávili čas kvalitně jako rodina spolu někde na výletě nebo třeba návštěvami u dalších příbuzných a kamarádů, tak to řvu teda hodně fest, a to nejdem ani v šestinedělí, ani introvert a ani psychicky labilní.
Prostě moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného. Když se jejich prvotní představy sejdou, tak fajn. Pokud má jedne výhrady, druhý by je měl respektovat a měli by se spolu domluvit, jak fungovat, aby se nikdo necítil v pozici, že „musí něco přetrpět“.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
12.3.17 15:32

Svitice - naprosto přesné! V době, kdy je každý rád, když padne pátek a má před sebou volný víkend, se nikomu nedivím, že si to sakra rozmyslí, jak a s kým ten čas prožije. A na nějaké „ale my jsme přeci příbuzní“ nehraju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32682
12.3.17 15:33
@Svistice píše:

Krásně napsaný, souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
12.3.17 15:41
@Sany80s píše:
@Majka13 Za prvé, jde o víkend každých 14 dní.
A to, že je člověk matka v šestinedělí, neznamená, že odteď může všechno.
Oni po tobě chtějí 4 dny ze 30. To je 13% tvého času.
Pokud ti přijde to, že máš pro sebe přes 80% času nedostatečné, tak opravdu není na místě říkat ti, že je s tebou vše v pořádku.
A šestinedělí není důvod, aby člověk ostatní vydíral.

O mě se nejedná, navíc mé rodiny mají vychování a víkendová okupace by je ani nenapadla. Nenormální jsme tím pádem všichni. Je vydírání a je slušnost ze strany ostatních :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 15:49

@Svistice Jenže chlap má radost se stýkání se ze širší rodinou.
Zatímco se svojí manželkou se může vidět každý den, na zbytek rodiny má pouze víkendy.
Já tu často říkám, že odstěhovat se hodně daleko od rodiny není příliš dobré. Kdyby to tak nebylo, tak tady může někdo přijít dvakrát do týdne a o víkendu jeden den pobýt déle.
Jenže oni jsou daleko.
A jak říká @Poustevnice, každý si sakra rozmyslí, jak ten víkend prožije.
On se chce stýkat s širší rodinou a dělá mu to radost a tak si představuje ideálně strávený víkend.
Prostě pohoda s širší rodinou.
Je od něj docela ohleduplné, že ji v šestinedělí nechce nikam tahat.
Já bydlela daleko od rodičů, přes dva roky. Daleko od rodičů mě i manžela-pocházíme ze stejného místa.
Pro moje děti to bylo velice výrazné ochuzení, pořád doma s matkou, která dělá vše stejně, prudí furt stejně.
Rodina jezdila na víkendy většinou co 14 dní.
Střídali se naši a manželovi rodiče, občas jsme se potkali u prarodičů nebo tet.
Já jsem těžký introvert, nemyslete si tu všichni, že nevím, jak je to náročné, mít stále někoho v bytě.
Ale nemám právo dostřihnout úplně rodinu. A že si já neodpočinu, i když mi ti lidi pomůžou s vařením, pomůžou s dětmi, to je prostě holt moje mínus.
I z toho důvodu jsme se stěhovali zpět, když jsem měla jít do práce, ty cesty a to starání se o návštěvy byly náročné.
A to to stěhování znamenalo ekonomický sešup.
Ale přece neochudím sebe, moje děti, manžela o blízké rodinné vztahy.
Ty prostě člověk nevybuduje při frekvenci 4× za rok. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.3.17 16:07

@Sany80s Ale jemu nikdo nebrání ve stýkání se se širší rodinou. Jen nikdo nepíše, že ta rodina musí být nakýblovaná celý ten víkend u nich doma i s přespáním.
A já se taky stýkám velmi ráda se svou širší rodinou, včetně dvou tetiček a dvou sestřenic, které už mají teď skoro vlastní rodiny. Ale moje primární rodina je můj muž a moje děti, takže Ti jsou na prvním místě a až pak Ti ostatní. Prostě máme ty pupeční šňůry přestřižené oboustranně. Manžel to tak má se svojí rodinou taky tak. Ano, holt ty kontakty nejsou tak časté, jako byli za bezdětna, ale na kvalitě to nic nemění, i když se vidímě třeba jen 2× ročně.

A že je od něj ohleduplné, že ji nikam nechce v šestinedělí tahat? Ptak se jí vůbec na její názor? Nebo to bylo spíš o ní bez ní?
Protože nějdřív se musí doma dohodnout Ti dva a pak teprve komunikovat na venek. Já taky nebudu zvát svoji máti na společnou dovolenou, pokud s tím nebude 100% srozumněn i manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová