Tchýně mi narušuje můj život a soukromí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14642
12.3.17 19:46
@Paola21 píše:
Tak by tam právě nemuseli být od rána do večera, ale přijít třeba jen na kafe, oběd…
Opravdu nevidím význam, aby tam seděli řekněme od 10:00 do 21:00, to pak není návštěva, ale pořádná otrava

Pokud jsem někde na návštěve, tak se chovám jako host, ne jako nájezdník. Oni jsou doma, tak platí jejich pravidla. Každý to má jinak nastavené. Aby se mladí kvůli tomu pokaždé zhádlai, místo toho, aby se radovali ze zdravého dítěte, tak to je likvidační pro jejich vztah. Dokonce znám i takové páry, kterým se vztah kvůli neustálému zasahování příbuzných rozpadl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
12.3.17 19:47
@Sany80s píše:
@Tefanek A co mají jako dělat, kdy bydlí daleko? Jet tři hodiny tam a tři hodiny zpět v jeden den?
A druhý den zase?

mohli by to dělat tak, jako to dělali dosud? tedy přespat u babičky?

ne, počkej, to vlastně nejde. to by mohlo narušit dobré vztahy s vnoučetem, babička by ho pak neměla ráda, kdyby se nemohla dívat, jak v postýlce sladce spinká :andel: :nevim:

Příspěvek upraven 12.03.17 v 19:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
@Sany80s píše:
@Tefanek A co mají jako dělat, kdy bydlí daleko? Jet tři hodiny tam a tři hodiny zpět v jeden den?
A druhý den zase?

Ty seš natvrdlá? Na řešení jsme se tu shodli, stačí jenom chtít to pochopit ;) Mmch, pokud jsou nakýblovaní jenom u mladých, co babička? Ta tam může být sama aniž by viděla vlastní dítě, u tý to nevadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
@Sany80s píše:
A druhý den zase?

Klidně.

Příspěvek upraven 26.03.19 v 10:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
@nostress píše:
Nebo že jim vnouče ukáže poprvé na maturitním večírku. :mrgreen:
:D :oops: :oops: už se touto diskuzi velice bavim
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
@Sany80s píše:
Jako mohli by, ale nevím, zda to zakladatelce k něčemu bude, když by tam jinak byli od rána do večera a odešli jen na tu dobu, kdy spí.

tak je pak ale třeba se nějak domluvit, že i tak je celodenní posedávání u někoho doma 2 víkendy v měsíci prostě moc.
Třeba je to časem přestane tak urputně bavit až se nabaží nového vnoučka a celé se to nějak vyřeší samovolně, ale pokud ne, tak je našlápnuto na průšvih a špatné vztahy zakladatelky s nimi, nebo zakladatelky s partnerem.
Respekt a ohleduplnost musí být vzájemný a myslím že málokdo má rád dlouhé návštěvy a měl by respektovat určitou míru i když je to v rodině.

jsou rodiny kde jim vzájemné návštěvy nevadí a pak takové, kde to někomu vadí a je třeba dosáhnout nějakých kompromisů. Co třeba zakladatelčina rodina, ti nemají právo vídat vnoučka 2 víkendy v měsíci? Já bych se třeba domluvila na 1 víkendu s tím že budou spát u té babičky, další víkend u nich bude zakladatelčina rodina a ty další dva víkendy si mladí udělají podle svého a buď tchánovce pozvou nebo ne. Případně krátká návštěva nebo odpolední vožení dítka podle dohody.

Já bych na tom trvala, ale my to máme jinak jsme všichni docela aktivní a posedávání s rodinou na gauči není to, co bychom většinu víkendů v měsíci chtěli dělat.

Až bude dítko větší, bude je moct navštěvovat tatínek nebo i u¨zakladatelka tak, ja budou sami chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
12.3.17 19:48
@Svistice píše:
Ta úcta musí být vzájemná. Já se tedy z nikoho na zadek neposadím jen proto, že je o generaci nebo dvě starší.
Když jsem začala chodit s mým mužem, jeho rodiče předvedli párkrát akci typu v sobotu ráno zavolali, že po obědě potřebují přestěhovat nábytek v půlce baráku, protože večer nebo druhý den ráno přijde malíř malovat. V jejich rodině bylo totižto vcelku normální, že nikdo nemá nějaké extra víkendové plány a že se prostě zavelí a kdo má ruce a nohy, tak všecho nechá a přijde a přiloží ruky k dílu.
Udělali to jednou, ok, asi se nějak s chlapem blbě dohodli, přehodili jsme program. Udělali to podruhé, ok, naštěstí žádný extra program nebyl, tak proč nevyjít vstříc. Povídám chlapovi, že jako fajn, rodičům ráda v těchto situacích pomůžu, ale že by nebylo od věci jim sdělit, aby to dávali vědět poněkud v předstihu, abychom se dohodli. A totéž jsem naznačila potenciálnímu tchánovi.
Zavolal potřetí, sorry jsme 150 km daleko, vracíme se za 2 dny. Že má už týden domluveného zedníka na ráno, no, to me moc mrzí, že to stěhování s námi taky nemá takhle dopředu domluvené, rádi bychom pomohli. Bude si tu pomoc muset zařídit asi někde jinde. Ne, opravdu se kvůli tomu dříve vracet nebudeme. Ale může zkusit přeobjednat zedníka na pondělí, pomůžeme se stěhováním, jen co dorazíme domů.
Od té doby už nikdy takovouhle akci nevymyslel a vždy jsem se dopředu nějak dohodli.Já totiž tu úctu a vychování očekávám od obou stran.

Naprosto to stejné, zavolalo se a hned se čekalo, že všeho necháme a poběžíme plnit jejich požadavky, protože co bychom o víkendu dělali taky jiného. Když jsem řekli, že už máme jiný plán, tak bylo milion otázek a nakonec byli ještě uražení a měli narážky, že nepomáháme rodině apod. Ovšem když jsem potřebovali něco my akutně pomoct, zařídit, poradit, tak nehrozilo, že bychom se toho dočkali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.3.17 19:48
@Sany80s píše:
@Tefanek
Jaké nastavení a mantra. Chovat se k návštěvě tak, že jí spíš vyhovím, pokud to jde, je přece základ slušného vychování.
Asi tak, jako neřvat vulgárně na ulici, nebo nechat sednout v dopravním prostředku důchodce nebo evidentně těhotnou.

ale návštěva musí být chtěná a musí vědět kdy je vhodné odejít. Jinak to není návštěva, ale banda otravů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
12.3.17 19:49
@Sany80s píše:
@Paola21 Takže jsme zase u toho, že jedou tam a zpět několik hodin a vnouče uvidí v součtu ani ne den?

Ano, myslím, že to stačí. Stejně na to dítě v součtu koukají pár hodin a zbytek hodin tam určitě jenom sedí a koukají na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
12.3.17 19:50
@terien píše:
Upřímně?? Aspoň na večerní sex a raní vys. ání bych uvítala trochu klidu. A to nemluvím o tom, že návštěva od rána do večera není nutná když mají v místě ještě babičku. Ale co, přece se ta asociální snacha nenatáhne třeba po obědě s prckem nebo nesundá podprdu když je doma, to by se tchánům třeba nelíbilo a byly by smutní.
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.3.17 19:50
@Sany80s píše:
@terien Jenže ona toho soukromí potřebuje tak moc, že by se skoro neviděli. Sama to přiznává. A teď co.
Až nebude kojit, tak to bude asi lepší. Sama říká, že nemá problém to dítě půjčit na pár hodin. To je super.
Ale pořád tu je ta vzdálenost a její velká a potřeba soukromí, která v podstatě omezí to vídání opravdu hodně.
Ona ví, že má nějakou vlastnost, která se vymyká. Oni chtějí vidět vnouče dvakrát do měsíce.
Je nenormální chtít vidět 2× za měsíc vnouče?
Je nenormální potřebovat soukromí natolik, že to vnouče uvidí dohromady kolik? Pár hodin?
Problém je ta vzdálenost.
Já chápu, že ona je unavená, já taky byla, proto jsme se stěhovali.
Ale jak to chceš prakticky řešit.
Já si prostě myslím, že přizpůsobit by se více měla ona.
Oni nechtějí nic extra. To extra z toho dělá ta vzdálenost. To je prostě fakt neřešitelné.
Alespoň teď, dokud jsou děti malé.
Buď bude nespokojená ona, nebo prarodiče a manžel.

Nezlob se na mě, kdekoliv tě vidím, obdivuju tvé názory. Většinou. Tady ovšem pořád nechápu, proč tak tvrdošíjně upíráš spravedlivé vidění toho, co se u nich děje?
Naprosto ignoruješ to, že ona se přizpůsobila na 100%. Ona ale na oplátku nemůže pozvat své rodiče na každý druhý víkend. Vždyť přece je to i jejich vnouče. Nepatří přece jen „partnerovým“ rodičům právo prarodičů.
Takže buď spravedlivě fifty fifty a každý víkend prarodiče z obou stran nebo omezit návštěvy jen a jen jedněch prarodičů.
Vždyť ty sama tu hájíš rodinné vztahy, že se nedají budovat jen párkrát za rok a tady se musí brát ohled jen na jeho rodiče?
A co její rodiče?

Navíc nemám z autorky dojem, že by žárlila tak neúnosně, jak se to tu někdy nafoukne. Ano, některé snachy jsou na pěst.
Ale tady si spíš myslím, že samotářka se snaží seč může překonat averzi kvůli prckovi a není tak extrémně žárlivá, že by diktovala tchánům, co všechno nesmějí.

navíc pořád píšeš, že on je taky rodič a má právo rozhodovat a má právo smutnit po svých rodičích.
Ale nemám dojem, že on nějak strádá. Rodiče vidí mnohonásobně častěji než ona ty své. Tohle je prostě velice špatné a spěje to akorát k tomu, že zakladatelka začne tchány i s „partnerem“ docela slušně nesnášet.
A já bych se jí vůbec nedivila, kdyby to tak skončilo.

Já jsem prostě pro kompromis. A o tom to ve vztazích je. Ne, že jeden rozhodne za oba a ten druhý se musí přizpůsobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
12.3.17 19:51

@Sany80s přeháníš,celovíkendové návštěvy takto často by štvaly 99.9 procent žen. Patříš mezi to 0,01,no budiž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 19:51

@Netopirek V tomhle případě si myslím, že kompromis není vhodné řešení, protože nic výrazně kompromisního neexistuje.
Buď omezím styk s vnoučetem na pár hodin a to ať už je odlifruju k babičce nebo donutím jet domů nebo to 4 dny v měsíci vydržím.
A co je něco mezi tím. Nic extra.
Někdy prostě kompromis neexistuje.
Jediné, co mě napadá je to, že přijedou v pátek večer a odjedou v sobotu večer. Tak vznikne zakladatelce třeba alespoň jedna volná neděle z těch možných návštěv jednou za 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.3.17 20:01
@Mirka91 píše: :D :oops: :oops: už se touto diskuzi velice bavim

To je dobře, sranda musí být :hug: On tě ten humor přejde až se k vám zase pupíci nasáčkujou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
12.3.17 20:02
@terien píše:
To je dobře, sranda musí být :hug: On tě ten humor přejde až se k vám zase pupíci nasáčkujou :mrgreen:

jestli použije rady z této diskuze, tak naopak přejde humor manžela a jeho rodinu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová