Tchyně najednou otočila

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uslava
24.12.19 08:07

@vokishka
Máme to stejne :mavam:

• Citovat
  • Upravit
832
24.12.19 08:07

No a nemůže přijet ona k vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
24.12.19 08:09

Tohle jsou prostě situace, které nemají řešení a kde vidím, jak ty velké vzdálenosti defakto znemožňují rodinné fungování.
Jsou lidé, kterým na Vánocích záleží a chtějí je trávi v kruhu širší rodiny.
My trávíme každé Vánoce s celou rodinou včetně Štědrého dne a ve vašem případě, kdy to máte 400 km, by toto řešení bylo nejschůdnejší.
Ovšem vzhledem k degradaci lidských vztahů v dnešní době, chtějí páry trávit zrovna Vánoce bez širší rodiny, vyjíměčný den, tak budeme sami. Je to fakt nesmyslné, vždyť jsou defakto sami skoro celý rok, tak proč zrovna toto staví jako něco vyjímečného.
Nevysvětlíte jí to a ona určitě bude citově trpět. Tak to prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
24.12.19 08:10

Většina z nás tady má děti. Nevím, jestli už má někdo vnoučata, moje máma tvrdí, že ta vnoučata miluje téměř stejně, jako miluje nás děti. A teď jsou Vánoce, prostě pro mnohé lidi je to symbol rodinných svátků. A rodina jsou děti mimo jiné, a pro tchyni jsou stále její děti jejími dětmi a ještě jsou tam i vnoučata. Vánoce trvají tři dny, celkem ji chápu, spíš nechápu, že se někdo diví, že je nešťastná z toho, že ani jeden den by s nimi nemohla trávit. A ještě to někdo bere jako manipulaci, že takhle to začíná. Lidi jezdí za cizími seniory, dělají ježískova vnoučata, chodí navštěvovat cizí staré lidi, a vlastní necháme, hlavně ať námi nemanipulují. Tady na emiminu vidím, že ne všude. Ale já ze svého okolí neznám nikoho, kdo by se toho 25. a 26. nenavštěvoval vánočně s rodinou, minimálně tou nejbližší, kterou rodiče bezesporu jsou. Já se přiznám, že bych se nechtěla dožít toho, že prostě moje vlastní děti nebudou samotné chtít být se mnou alespoň na jeden svátek vánoční na pár hodin. Pro mě je to nepředstavitelné, doufám, že jim jdu celý jejich život příkladem, jak se tráví rodinné svátky, že to v nich od dětství zakořením. Ještě že má ta tchyně dcery, které s ní budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7709
24.12.19 08:16
@vokishka píše:
Vzdyt tam byli minuly tyden cely vikend a hned v lednu jedou zase. A sama zrejme nebude, kdyz ji to vysvetluji i svagrove, predpokladam tam.

Přesně tak. Řekla bych, že přijedeme podle domluvy. Není to 40 km, ale 400 a nedávno tam byli a tchyně sama nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
24.12.19 08:34

Nejela bych, je to vydiracka jak vysita. Nejak jste se domluvili, tak to plati. Jaky je rozdil videt se zitra nebo za cca tyden? Prijde mi od tchyne sobecke, ze vas necha takhle cestovat. Vcera jsem jela 450km a fakt nemam chut se hned zas nekam trmacet.

My se samozrejme s rodinou vidame a moc radi! Ale do prcic, zas takovy ten tlak, kdyz slusne odmitnete a navrhnete nejblizsi jiny termin, tak se zas nekdo stejne urazi.
Pokud tchyne netravi svatky uplne sama, jela bych tam dle puvodni domluvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
24.12.19 08:36

@Šáruší ale vždyť tam byli a pojedou v lednu zase.Ja bych 400 kilometrů na otočku, v autě děti,nejela.Asi jsem zlá. Vycházím z toho, že my jsme vám vánoce nikam nejezdili.Ani jako děti před víc jak 40 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.12.19 08:46

Já bych nejela, ale ne proto, že je to daleko nebo že se mi nechce jet na otočku, ale protože když jednou jsme na něčem domluvení a mám už jiné plány, tak měnit je a něco jiného rušit nesnáším. Obzvlášť na Vánoce. My máme harmonogram na hodinku stanovený až do Silvestra :mrgreen: Příští rok se včas domluvte lépe, třeba ji na toho 25.12. pozvěte k vám, přeci jen je to rodina a Vánoce jsou rodinné svátky. Pokud máte jinak hezké vztahy, je škoda tchýni odmítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17045
24.12.19 08:52

Nejela bych tam.. Protože otočila na poslední chvíli.. Kdyby byla taková domluva od začátku, tak bych s tím neměla problém… Protože teď by mi bylo líto rušit původní plány.. A přijet může i ona ;) takže na tom bych trvala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
24.12.19 09:01
@Anna766 píše:
@Šáruší ale vždyť tam byli a pojedou v lednu zase.Ja bych 400 kilometrů na otočku, v autě děti,nejela.Asi jsem zlá. Vycházím z toho, že my jsme vám vánoce nikam nejezdili.Ani jako děti před víc jak 40 lety.

A my jezdíme, neumím si představit trávit svátky bez rodiny, respektive jinak, my máme plac, takže se celá rodina sjíždí sem, což zase znamená býti hostitelkou třeba 20lidem ( možná lepší sednout do auta a jet :mrgreen: ) Manželova rodina se také vždycky celý život scházela 25. u tchyně, včetně dětí, co žili 150km daleko a jezdili to i tenkrár bez dálnic ve škodovce, nikdy by je nenapadlo nejet nebo to považovat za manipulaci a vydírání, byli rádi, že mohou rodinné svátky trávit s rodinou. A pokud o to rodič stojí, nenechala bych ho prosit dvakrát. Já bych to udělala jinak, jela bych tam 26. když je to vzdálenost, abych tam mohla zůstat přes noc. Ale znáš to, 400km a víc je naše vzdálenost, to prostě kvůli rodičům jezdíme, manžel to zrovna jede, a naráz jednu cestu. Druhý bratr sem jede za mámou 140km, a je už také na cestě. Pravda že první bratr to má 25 a nebyl tady celý prosinec, prostě záleží na člověku. Pravda ale objektivně, že ten Štědrý den bych ráda trávila v klidu nebo dojezdové kratší vzdálenosti, ale 25. nebo 26, klidně vyhovím rodičům. A další pravdou je, že ty silnice, teď budu celé dopoledne trnout, aby dojeli v pořádku. Vadilo mi rozdělené, že manžel je tam a já onde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.12.19 09:05

@Šáruší No hele, ale tohle je jiná situace-ona změnila názor chvilku před Vánoci. Asi by se ti taky nezamlouvalo, kdyby najednou část rodiny, se kterou máte být třeba 26.12. řekla, že nemůže a že přijede o den dřív :nevim: My taky jezdíme, i daleko na otočku, každý den je nás šílená banda, ale rušit plány na poslední chvíli je nezdvořilé a taky bych to neakceptovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
24.12.19 09:09
@AjaF píše:
Přesně tak. Řekla bych, že přijedeme podle domluvy. Není to 40 km, ale 400 a nedávno tam byli a tchyně sama nebude.

Je otazkou, jestli to opravdu byla oboustranna dohoda, anebo babicku postavili pred hotovou vec, ze ji jen oznamili, ze na Vanoce neprijedou. A ona se je snazi premluvit :nevim: Nevime, jak to meli roky pred tim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39943
24.12.19 09:11

Jenže tam jde o to, že oni už si s tchýní ty vánoce před týdnem udělali, vč. dárečků, svařáků, trhů apod. A jasně se domluvili, že se uvidí až po Novém roce, prostě si udělali vánoce o týden dřív, i proto, aby stihli i jiné naplánované věci, jen to nebylo 24,25 ani 26. Copak by chtěla opakování? To by měli kupovat další dárky? I když o to zas tak nejde, jasný, ale udělali to takto a to byla jasná dohoda. To není o tom, že by s ní nechtěli být, prostě už to „proběhlo“,jen v jiný den/víkend.
Udělat to na místě tchýně takto já, bych se nedivila, kdyby mi rodinka řekla něco jako kolikrát ještě chci ty vánoce dělat/opakovat…taky to nechápu. A ne, není to o tom, že by na mámu kašlali. A sama taky nebude, jak jsem pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
24.12.19 09:15
@unuděná píše:
@Šáruší No hele, ale tohle je jiná situace-ona změnila názor chvilku před Vánoci. Asi by se ti taky nezamlouvalo, kdyby najednou část rodiny, se kterou máte být třeba 26.12. řekla, že nemůže a že přijede o den dřív :nevim: My taky jezdíme, i daleko na otočku, každý den je nás šílená banda, ale rušit plány na poslední chvíli je nezdvořilé a taky bych to neakceptovala.

to ano, je to naplánované, protože se to musí naplánovat, protože 25. hostím jednu rodinu a 26. druhou, takže to nejde měnit. U nás by se to nestalo, protože automaticky počítáme s tím, že rodinné svátky trávíme s rodinou. Ale ano, máš pravdu, domluveni sice nebyli, protože větu na rozloučenou přijedem v lednu, kterou ani tchyně nemusela vnímat nepovažuji za domluvu, ale ano, máš pravdu, měnit plány na poslední chvíli je blbé a hloupé. Kdybych měla jinou akci, tak to prostě vysvětlím, ale odůvodnění už jsme u vás v prosinci byli a nechce se mi chápu, že pro rodiče může býti těžko akceptovatelné. No každý si tam asi projektujeme to své. Pominu, že u mě je má nejbližší rodina i na Štědrý večer, chápu, že ten Štědrý den si chtějí jakože trávit lidé v klidu domova. Ale fakt nechápu, že 26. nebo 26. nemohou strávit nějaký čas s vlastními rodiči a je to problém. Prostě to nechápu a asi ani nechci pochopit. A ty Vánoce jsou tak výjimečné dny, že fakt neplatí v prosinci jsme u nich byli a pojedeme zase v lednu, bavíme-li se o vlastních rodičích. Znovu, jsme vychováni jinak, já i manžel a děti taky vychováváme jinak, tak snad se nedožijeme toho, že nás dětí nebudou mít potřebu vidět na Vánoce a ještě to brát za manipulaci a vydírání, když budeme chtít návštěvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
24.12.19 09:17

@Žirafa 69 já si právě nemyslím, že to byla jasná dohoda, přijeli před Vánoci na návštěvu a při loučení prohodili větu uvidíme se v lednu. Tohle není jasná dohoda. Tak je to jedno, stejně nepojedou a ta jeho máma tam prostě své dítě a vnoučata mít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová