Tchyně najednou otočila

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2144
24.12.19 11:34
@Šáruší píše:
Většina z nás tady má děti. Nevím, jestli už má někdo vnoučata, moje máma tvrdí, že ta vnoučata miluje téměř stejně, jako miluje nás děti. A teď jsou Vánoce, prostě pro mnohé lidi je to symbol rodinných svátků. A rodina jsou děti mimo jiné, a pro tchyni jsou stále její děti jejími dětmi a ještě jsou tam i vnoučata. Vánoce trvají tři dny, celkem ji chápu, spíš nechápu, že se někdo diví, že je nešťastná z toho, že ani jeden den by s nimi nemohla trávit. A ještě to někdo bere jako manipulaci, že takhle to začíná. Lidi jezdí za cizími seniory, dělají ježískova vnoučata, chodí navštěvovat cizí staré lidi, a vlastní necháme, hlavně ať námi nemanipulují. Tady na emiminu vidím, že ne všude. Ale já ze svého okolí neznám nikoho, kdo by se toho 25. a 26. nenavštěvoval vánočně s rodinou, minimálně tou nejbližší, kterou rodiče bezesporu jsou. Já se přiznám, že bych se nechtěla dožít toho, že prostě moje vlastní děti nebudou samotné chtít být se mnou alespoň na jeden svátek vánoční na pár hodin. Pro mě je to nepředstavitelné, doufám, že jim jdu celý jejich život příkladem, jak se tráví rodinné svátky, že to v nich od dětství zakořením. Ještě že má ta tchyně dcery, které s ní budou.

Nikdo ji ale neupira pravo videt se s rodinou, ani lasku k detem a vnoucatum. Ano, lidi se účastní ruznych projektu, navstevuji opustene seniory, a urcite je toto bohuliba cinnost. To ale nemeni nic na tom, ze kdyz se s nekym domluvim, ze dorazim tehdy a tehdy, a on mi pak par dni před zavola, ze to chce jinak a je strašně dotcenej, tak se z toho taky nezblaznim. Kort kdyz to neni za rohem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7709
24.12.19 11:42
@Wani píše:
Ja bych nejela, 400 km neni za rohem, zabijete tim cely den. Ja litani po navstevach nekolik dni nemam rada, chci si taky uzit klid.

Jen na otočku je to děsný. Kdyby na delší dobu, ale jen kvůli huse k obědu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
24.12.19 11:46

Nechápu tu tchyni, že někoho nutí sobecky takovou dálku jet za tohohle počasí a domů za tmy jen kvůli sobě a huse, obzvlášt když vše bylo domluvené jinak…

Nikdy bych do tohoto svoji rodinu nenutila, právě kvůli tomu, že je mám ráda…

Na místě zakladatelky bych nikam nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
24.12.19 11:57

Nejela bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
24.12.19 11:58
@yocheved píše:
Ano, jak říkáš, proc zrovna toto stavět jako něco výjimečného? Tak se snad můžeme vidět dny před a dny po. Nevim, proc zrovna konkretne urcene dny je nutné a povinne se navštěvovat? Já svou rodinu miluji a rada ji uvidím bez ohledu na to, zda je 22., 24., 26. nebo 1. října. A hlavne, jde o to se včas domluvit, ne, že je nějaká domluva a najednou si těsně před vzpomenu, že to chci jinak a všichni kolem budou muset překopat plány, protože já to chci zrovna teď takhle. S babičkou se domlouvali, tak to mohla říct rovnou.

Protože pro někoho to je vyjímečné právě a jen o svátcích.
Ano domluva byla, otázka je, jak to probíhalo. Mě by třeba nenapadlo to tak vůbec domlouvat. Slavit Vánoce s někým jinak než o svátcích by musela být záležitost ohrožení života nebo živobytí takovým způsobem, že bych na to neměla vliv. A ne pár set kilometrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
24.12.19 12:04
@Sany80s píše:
Ano domluva byla, otázka je, jak to probíhalo. Mě by třeba nenapadlo to tak vůbec domlouvat. Slavit Vánoce s někým jinak než o svátcích by musela být záležitost ohrožení života nebo živobytí takovým způsobem, že bych na to neměla vliv. A ne pár set kilometrů.

Tak to je smutny, pokud je to pro nekoho vyjimecne jen o svatcich. Hlavně by bylo dobrý taky trochu respektu. Pokud chce být nekdo na Vanoce jen ve dvou, nebo se vsemi tetickami, nebo lezet sam na plazi, je to jeho vec a nedela ho to horsim, či lepším člověkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
24.12.19 12:08
@Sany80s píše:

My odjeli jedny Vánoce do Francie a Stedry den jsme si udělali s rodinou týden před. Jestli se to nekomu zdalo neslavnostni, protoze nebylo 24., tak bohužel. Nehlede na to, ze rodina se sklada z nekolika mikro rodin a kazdy ma jiny navyk, cili vyhovet vsem, taky neni sranda. Nastesti mame toleranti pribuzne, takze si nikdo navzajem nevnucujeme svou predstavu o Vánocích :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
24.12.19 12:10

Ne jen o svátcích, ale kromě běžného vídání znamenají právě ty svátky období, kde bez rodiny a vnoučat neznamenají nic a pokud něco, tak jen smutek a zradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
24.12.19 12:12
@yocheved píše:
My odjeli jedny Vánoce do Francie a Stedry den jsme si udělali s rodinou týden před. Jestli se to nekomu zdalo neslavnostni, protoze nebylo 24., tak bohužel. Nehlede na to, ze rodina se sklada z nekolika mikro rodin a kazdy ma jiny navyk, cili vyhovet vsem, taky neni sranda. Nastesti mame toleranti pribuzne, takze si nikdo navzajem nevnucujeme svou predstavu o Vánocích :palec:

Já tolerantní rodinu v tomto směru nemám a mít nebudu.
A jsem za to hluboce vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
24.12.19 12:21
@yocheved píše:
My odjeli jedny Vánoce do Francie a Stedry den jsme si udělali s rodinou týden před. Jestli se to nekomu zdalo neslavnostni, protoze nebylo 24., tak bohužel. Nehlede na to, ze rodina se sklada z nekolika mikro rodin a kazdy ma jiny navyk, cili vyhovet vsem, taky neni sranda. Nastesti mame toleranti pribuzne, takze si nikdo navzajem nevnucujeme svou predstavu o Vánocích :palec:

Super :wink: 👍.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.12.19 12:25

Tak my to mame jednu cestu k rodicum 300 a druhou o dalsich 100 km dal a kdo to nezna, tak nevi co to znamena. To neni jen tady to placani o case, jsou to kolony, blbci na silnici, mlha, namraza, unudene decka v aute… jedeme to 4,5 az 5,5 hodiny. Taky byly snahy o to, abychom dojeli. Kdyz jsme rekli, ze muzou dojet rodicove, tak je to pry daleko :roll: taky to nechavame po novem roce, cesta se da absolvovat jednou za mesic az mesic a pul, vic ani tuk. Bude aspon skype, ten nezna hranic:)

• Citovat
  • Upravit
Makca87
24.12.19 12:26

Zakladatelko, takovou štreku bych den po Vánocích určitě nejela :lol:. Na silnicích bude zmatek, protože všichni návštěvy, zácpy, někteří řidiči budou ještě pod vlivem,… tak než riskovat, že se něco stane, radši zůstanu doma. A tchýně ať si hysterčí ;).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.12.19 13:10
@Anonymní píše:
Ahoj prosim anonym nebo smazat, chodi sem rodina… jde o to, ze minuly vikend tim myslim toho 15cteho jsme stravili s rodinou od manzela, prijeli jsme v sobotu na obed, pak jsme sli na trhy, svaracek, veceri, prespali jsme v hotelu, nevesli by jsme se k nim a mame radi soukromi… v nedeli snidane, s tchyni a svagrovymi nakupy, kosmetika, chlapi s detma do kina, pak degustace rumu, vin a delikates, vymena darku, rozloucili asi v 8 vecer, poprali si a domluvili se, ze se uvidime po Novym roce, dnes jsme byli s moji casti rodiny na brusleni a predstaveni, trzich a ze se uvidime take po novem roce, no ale tchyne uz asi tri dny vola, ze musime prijet 25 na obed, ze koupila husu a ze jsme se na necem jako ze se uvidime po novym roce vubec nebavily, a je hystericka, ze na ten obed musime prijet, ze ma darky, ze chce rodinu u sebe, je to pro nas cesta tam zpet 400km, svagrove se ji to snazi vysvetlit ale ona mi hystericky place do telefonu, ze ji zkazime vanoce a ze neuvidi deti, me to stve, manzel ji telefon uz nezveda a rika at to neresim ze se proste uvidime az ten prvni lednovy vikend, ze fakt na otocku nepojedem…driv kdyz jsme bydleli v dojezdove vzdalenosti asi 30km tak jsme na ten bozi hod k ni na dve tri hodky jeli. Ale ted se nam fakt nechce, meli jsme sve plany, i domluvi ze po novem roce, me je blbe ji ignorovat, je to celkem fajn zena az na to ze neumi varit :lol: jely by jste a nebo ji ignorovaly, kdyz po 150 NE nezabira :nevim:

Sama jsem už babičkou. Rodina je pro mě velká priorita, ale to co vyvádějí některé matky a babičky, je fakt přes čáru. Neváhají se prosazovat, manipulovat a citově vydírat, jen proto, aby bylo za každou cenu všechno podle nich. Zažívala jsem něco podobného kdysi, a vím co to je cestovat s malými dětmi cca 300km, jen proto, že babička si dupla. Ale když jsme ji potřebovali, tak se jí to nehodilo. Harcovat se s malými dětmi takovou dálku, jenom na otočku, když jste tam byli před týdnem, je podle mně zbytečná zátěž pro všechny. A co by dělala, pokud by jste se cestou někde následkem stresu a únavy vybourali? :nevim: Tchýně není podle všeho ani sama, ani nemocná, tak nechápu, proč tak vyvádí. A pak se ještě tyto manipulátorky diví, že je má každý jako ostinu v zadku.
Prosím anonym, nebo smazat. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
24.12.19 13:47

Pokud byla domluva jasná a společně jste trávili minulý víkend a pojedete tam docela záhy, tak na základě hysterických záchvatů bych nejezdila.

Už jen proto, aby se nenaučila, že dohodu takhle rozbourá a prosadí si svoje. Mělat to říct, že je to pro ni důležité, když jste to domlouvali.

A jestli to dobře chápu, tak tam s ní přes svátky budou ještě navíc její další potomci, ne?

(a to jsem většinou ta, co se tu snaží tchyně neočerňovat :-D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
24.12.19 13:50
@Sany80s píše:
Já tolerantní rodinu v tomto směru nemám a mít nebudu.
A jsem za to hluboce vděčná.

A co kdyz budou jednou tve deti chtit vycestovat na svatky k mori nebo na hory? Odepises je na veky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová