Tchyně najednou otočila

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32325
24.12.19 14:46

@Sany80s A co když půjde tvoje dítě k rodičům partnera? Stejně jako je tvůj muž s tvými rodiči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
24.12.19 14:47
@Sany80s píše:
Ano scházíme se u jednoho stolu. Partner má sourozence, takže ten je s dětmi u jeho rodičů a my jsme u mých. Kdyby neměl, bráchu, prostě se buď střídáme Vánoce, nebo pozveme oboje rodiče k nám.
S partnerem jsem prakticky denně, přece neochudíme děti a rodiče o rodinné svátky bez nejmaldších členů.
Sdílená radost je ta největší, navíc si pomůžeme s večeří.

Chápu to správně, že ty netrávíš Vánoce se svým partnerem, ale je trávíte odděleně? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
24.12.19 14:48

@Arcanum asi to správně nechápeš…ona je se svým mužem u svých rodičů…a partnerův bratr je u rodičů její skorotchyně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
24.12.19 14:49
@Arcanum píše:
Chápu to správně, že ty netrávíš Vánoce se svým partnerem, ale je trávíte odděleně? 8o

Já to asi blbě napsala. Trávím, s mým partnerem s mými rodiči, s partnerovými rodiči je jeho brácha, protože švagrové rodiče už nežijí. Další den přijednou jeho rodiče k nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
24.12.19 14:50
@Sany80s píše:
Já to asi blbě napsala. Trávím, s mým partnerem s mými rodiči, s partnerovými rodiči je jeho brácha, protože švagrové rodiče už nežijí. Další den přijednou jeho rodiče k nám.

Aha, tak to jo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
24.12.19 14:51
@Monchichik píše:
@Sany80s A co když půjde tvoje dítě k rodičům partnera? Stejně jako je tvůj muž s tvými rodiči?

Tak půjde, přijde další den. Třeba to jinak nepůjde, u nás to jde zorganizovat tak, že není ochuzen nikdo. Ale to je spíš řízení osudu a neštěstí švagrové, které zemřeli rodiče brzy. Občas další den k nám přijdou i adoptovaní rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
24.12.19 14:54

@Sany80s No tak to jo, já jsem myslela, že všichni musí být povinně u vás v ten jeden večer :mrgreen: můj syn tráví taky vánoce sám s přítelkyní, chtějí být sami a přijdou až další den…mně to nevadí, je to jejich rozhodnutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7006
24.12.19 14:54
@Sany80s píše:
Ne, ale budu smutná, že jsem selhala jako rodič a určitě to naše vztahy poznamená.

Jo, tohle na me zkousel muj otec taky. Ja byla zase smutna z toho, ze se ke svy dceri nikdy nechoval tak, aby se s nim chtela vidat. Na svete je holt spousta smutku, no. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
24.12.19 15:04
@Sany80s píše:
Tak půjde, přijde další den. Třeba to jinak nepůjde, u nás to jde zorganizovat tak, že není ochuzen nikdo. Ale to je spíš řízení osudu a neštěstí švagrové, které zemřeli rodiče brzy. Občas další den k nám přijdou i adoptovaní rodiče.

Představ si, že někdy starší generace už chce mít svůj klid, doma u sebe, ve svém a jinam nechtějí. Taky budeš mít pocit selhání? Ale proč? Asi by prospěla tolerance. U vás v rodině je jistý způsob trávení vánočního času a někdo jiný to může mít jinak. A neznamená to hned, že špatně, když se to liší od toho, co znáš Ty.
Jak bylo zmíněno, zavání to manipulací, tak pozor do budoucna, ať potomkům neořipravíš perné chvíle a neochudíš je o tespekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.19 15:14
@dedrichov píše:
Představ si, že někdy starší generace už chce mít svůj klid, doma u sebe, ve svém a jinam nechtějí. Taky budeš mít pocit selhání? Ale proč? Asi by prospěla tolerance. U vás v rodině je jistý způsob trávení vánočního času a někdo jiný to může mít jinak. A neznamená to hned, že špatně, když se to liší od toho, co znáš Ty.
Jak bylo zmíněno, zavání to manipulací, tak pozor do budoucna, ať potomkům neořipravíš perné chvíle a neochudíš je o tespekt.

Přesně. Zrovna dneska jsem mluvila svojí osmdesátiletou maminkou, která striktně odmítá jít kamkoliv na svátky. Chce mít svůj klid.My to respektujeme, a všechno jí přineseme. Říkala mi, jak ji některé kamarádky závidí, protože ony prostě MUSÍ jet na Vánoce k mladým. Co na tom, že jsou 363 dnů v roce samy, a jinak na ně docela pečou, ale „na Vánoce nesmí být nikdo sám“, takže babku vytrhnou z jejího prostředí, kde musí povinně povečeřet s příbuznými, musí se dívat s nimi na to, co chtějí oni, nemůže si ani podle sebe vyložit třeba nohy na stůl, a o půlnoci zase vlečou babku zpátky, jen aby měli zase na rok splníno. :)

• Citovat
  • Upravit
13048
24.12.19 15:23
@dedrichov píše:

Když už rodine nebudou chtít k nám, tak zajedeme my k nim. stejně jako to děláme k adoptovaným rodičům, oni už jsou starší a ne vždy se jim chce a můžou(ze zdrav. důvodů) jezdit.
Ohledně manipulace, pro někoho to je manipulace. Mně je to celkem jedno, ono defakto jakákoli výchova je manipulace. rodíme se sobečtí, sebestřední a jiní jsme v dospělosti(ne vždy) jen proto, že nám někdo vytyčuje hranice.
Ono i to, že dítě nemá plácat psa, protože ho to bolí, je v podstatě manipulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
24.12.19 15:28
@Anonymní píše:
Přesně. Zrovna dneska jsem mluvila svojí osmdesátiletou maminkou, která striktně odmítá jít kamkoliv na svátky. Chce mít svůj klid.My to respektujeme, a všechno jí přineseme. Říkala mi, jak ji některé kamarádky závidí, protože ony prostě MUSÍ jet na Vánoce k mladým. Co na tom, že jsou 363 dnů v roce samy, a jinak na ně docela pečou, ale „na Vánoce nesmí být nikdo sám“, takže babku vytrhnou z jejího prostředí, kde musí povinně povečeřet s příbuznými, musí se dívat s nimi na to, co chtějí oni, nemůže si ani podle sebe vyložit třeba nohy na stůl, a o půlnoci zase vlečou babku zpátky, jen aby měli zase na rok splníno. :)

přeju Tvé mamince krásný klidný sváteční den ve vzpomínkách. Myslím, že si právě chtějí zavzpomínat na svá mladá léta, na své prožitky a ne aby jim někdo nutil za každou cenu novoty.
Určitě si dokáží užít i svou vánoční atmosféru, po svém, v klidu.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
24.12.19 15:30

@Sany80s
Aha, takze vy taky nejste tak úplně 24. všichni se všema :mrgreen:. Tak to je asi také selhání výchovy té rodiny, u které nejste, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
24.12.19 15:32
@yocheved píše:
@Sany80s
Aha, takze vy taky nejste tak úplně 24. všichni se všema :mrgreen:. Tak to je asi také selhání výchovy té rodiny, u které nejste, ne? :lol:

Nejsme, protože to nejde. Ale jsme spolu všichni během vánočních svátků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
24.12.19 15:32
@Sany80s píše:
Když už rodine nebudou chtít k nám, tak zajedeme my k nim. stejně jako to děláme k adoptovaným rodičům, oni už jsou starší a ne vždy se jim chce a můžou(ze zdrav. důvodů) jezdit.
Ohledně manipulace, pro někoho to je manipulace. Mně je to celkem jedno, ono defakto jakákoli výchova je manipulace. rodíme se sobečtí, sebestřední a jiní jsme v dospělosti(ne vždy) jen proto, že nám někdo vytyčuje hranice.
Ono i to, že dítě nemá plácat psa, protože ho to bolí, je v podstatě manipulace.

Tak jsi to přesně vyjádřila… "mě je to celkem jedno… "
A jak píšeš, přizpůsobíš se situaci. Tak věz, že jiné rodiny to také dělají a Ty to třeba haníš. Jen chci říct, že není nutné hned osočovat ostatní proto, že nežijí tak jako vaše rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová