Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, už balíte?
Nebo natáčíte budík na brzo ráno, abyste mohli vyjet?
@Anonymní píše:
Tak nam tchyne docela zkazila Stedry den, od rana volala v kolik prijedem, jaky chceme rezervovat hotel a ze kdyz uz tam budem, ze odjedem az 27.12s manzelem jsme rekli, ze jasne nikam nejedem, kluci dostali velke lego a tesi, se ze si o svatcich budou hrat, ja ze si dam s manzelem sklenicku a pustime si nejaky film a budem mit pohodicku, kolem obeda jsme vypli mobily a sli dat do krmelce zviratkum, na mobilech pak asi 30 zmeskanych hovoru a 10 zprav, jak jsme ji zkazili vanoce, vrchol byl kdyz na netu napsala na facebooku klukovi, ze se uz na babicku urcite tesi a on napsal, ze ne ze se tesi na lego
tak to mi odpoledne posilala smsky jak jsem kluky naockovala
ani jsem nevedela ze neco psala, pak jsme vypli mobily a sli si uzit veceri a darky, ted prisla manzelovi smska ze ma posledni sanci si to rozmyslet a prijet. No urcite nepojedem, nevim co blazni najednou, kdyz navrhla ona ten predvanocni vikend abychom na svatky nemuseli litat pres republiku
navic tam bude mit svagrove s rodinou, svoji svagrovou s muzem a jejiho nevlastniho tatu, maji 3kk a u stolu na obed jsme se museli vystridat na gauc jsme se nevesli
jsem z toho smutna
tak jsi byla rychlejší
Je celkem hysterická, že
Jestli tohle neni manipulace, tak uz nevim jak by mela vypadat.
@Anonymní píše:
Tak nam tchyne docela zkazila Stedry den, od rana volala v kolik prijedem, jaky chceme rezervovat hotel a ze kdyz uz tam budem, ze odjedem az 27.12s manzelem jsme rekli, ze jasne nikam nejedem, kluci dostali velke lego a tesi, se ze si o svatcich budou hrat, ja ze si dam s manzelem sklenicku a pustime si nejaky film a budem mit pohodicku, kolem obeda jsme vypli mobily a sli dat do krmelce zviratkum, na mobilech pak asi 30 zmeskanych hovoru a 10 zprav, jak jsme ji zkazili vanoce, vrchol byl kdyz na netu napsala na facebooku klukovi, ze se uz na babicku urcite tesi a on napsal, ze ne ze se tesi na lego
ani jsem nevedela ze neco psala, pak jsme vypli mobily a sli si uzit veceri a darky, ted prisla manzelovi smska ze ma posledni sanci si to rozmyslet a prijet. No urcite nepojedem, nevim co blazni najednou, kdyz navrhla ona ten predvanocni vikend abychom na svatky nemuseli litat pres republiku
navic tam bude mit svagrove s rodinou, svoji svagrovou s muzem a jejiho nevlastniho tatu, maji 3kk a u stolu na obed jsme se museli vystridat na gauc jsme se nevesli
jsem z toho smutna
To je hard core. ![]()
Příspěvek upraven 01.03.21 v 18:10
Je dobře, že jste s mužem zajedno. Já bych s ní nic neřešila, ať jí vše řekne muž. A po tom co předvedla, už bych k ní měla odstup.
@Anonymní píše:
Promiň, ale toto je přesně ten manipulativní způsob, který třeba já přímo nesnáším. Sama jsem to zažila. Buď přijedete, a tehdy kdy chci já, a bude to tak jak chci já, a běda když by jste to chtěli mít jednou podle sebe. Ihned budou naše vztahy narušené, a budu smutná a nešťastná, a bla bla… Bez respektu k tomu, že už někdo má svoji rodinu, a chce si zavést svoje tradice a pravidla. To co tady prezentuješ ty, je nejlepší cesta, jak všem znechutit Vánoce, nebo všechny svátky. Aby někdo se mnou musel trávit čas pouze z povinnosti, to bych vážně nechtěla.
hele já to chápu, ale řeči mám svoji rodinu mi přijdou prostě mimo, kor ve fungující rodině, to jako, že mám manžela a děti rodiče už pro mě nejsou moje rodina? je to takové sobecké, už ám svoje a chci klid, tak neotravujte? chápu, že to cestování je náročné a chápu, že se to prostě ne vždy hodí, ale ty argumenty tady, že otravuje, manipuluje, že zž mají svoji rodinu..jako od mého dítěte by mě mrzelo, že by mě bralo jako něco co už nepatří do jeho rodiny..jasně, že bych dala prostror, ale asi by mě mrzelo, když by se mnou nechtěli trávit svátky, protože už prostě do uzke rodiny nepatřím., já to tak nemám, pro mě moje rodina a manželova je rodina a ráda bych strávila svátky se všemi najednou, ale moje rodina už není..tak aspon manželova a to jsou tam věci, které mi i vadí a tchýně po čase leze dost na nervy, ale je to manželova máma a dcery babička, tak to překousnu, holt je to rodina, ve zbytek roku máme dost času na to dělat si svoje a být jen spolu, já vánoce vnímám o to víc být spolu, je to čas zastavit a bý pohromadě..neberu tchánovce jako vetřelce, se kterými musim trávoit čas a nemužu být se svoji rodinou sama..každý to má nastavený jinak, ale je to smutné vnímat to takhle, můj názor..
@Anonymní píše:
jsem z toho smutna
Nebuď smutná, udělali jste si krásný předvánoční čas společně a teď je čas na váš prostor.
Jak tu mockrát zaznělo, tchyně teda úžasně manipuluje, to se jen tak nevidí. Nenechte se zdeptat a možná bych milé babičce napsala, že ona vám tu vánoční pohodu kazí daleko více. Sama nebude, spolu jste byli a budete (po tomhle teda spíš možná???).
Přeju klidné sváteční dny zakladatelko, užijte si je v klidu, pohodě a ve zdraví ![]()
@astoret píše:
hele já to chápu, ale řeči mám svoji rodinu mi přijdou prostě mimo, kor ve fungující rodině,
No ano, takhle se běžně projevuje fungující rodina. Tobě společnost vyhovuje a jiným zase ne. Někdo třeba se během roku sotva zastaví, tak chtějí zvolnit během těch několika málo volných vánočních dnů… a ne se honit po celé republice. Ty se možná ráda kýbluješ co 2 týdny 400 km někam a pak zase zpátky, abys jela za pár dní tu cestu s celou rodinou znovu a další víkend zase. Mě by z toho hráblo.
@astoret píše:
hele já to chápu, ale řeči mám svoji rodinu mi přijdou prostě mimo, kor ve fungující rodině, to jako, že mám manžela a děti rodiče už pro mě nejsou moje rodina? je to takové sobecké, už ám svoje a chci klid, tak neotravujte? chápu, že to cestování je náročné a chápu, že se to prostě ne vždy hodí, ale ty argumenty tady, že otravuje, manipuluje, že zž mají svoji rodinu..jako od mého dítěte by mě mrzelo, že by mě bralo jako něco co už nepatří do jeho rodiny..jasně, že bych dala prostror, ale asi by mě mrzelo, když by se mnou nechtěli trávit svátky, protože už prostě do uzke rodiny nepatřím., já to tak nemám, pro mě moje rodina a manželova je rodina a ráda bych strávila svátky se všemi najednou, ale moje rodina už není..tak aspon manželova a to jsou tam věci, které mi i vadí a tchýně po čase leze dost na nervy, ale je to manželova máma a dcery babička, tak to překousnu, holt je to rodina, ve zbytek roku máme dost času na to dělat si svoje a být jen spolu, já vánoce vnímám o to víc být spolu, je to čas zastavit a bý pohromadě..neberu tchánovce jako vetřelce, se kterými musim trávoit čas a nemužu být se svoji rodinou sama..každý to má nastavený jinak, ale je to smutné vnímat to takhle, můj názor..
Sama píšeš, „ve fungující rodině“. Každý se na to dívá svojí optikou a na základě svých vlastních zkušeností, a poměrů v rodině. Pokud by ti někdo dával najevo, že jsi za méně, a tvoje děti jsou něco jako vnoučata druhé kategorie, ale prostě musíte přijet, protože „co by řekli lidé“. Ale pokud by jsi neměla kam dát děti, a nepohlídala by ti je ani na hodinu, nikdy je nepozvala na prázdniny, nikdy jim neposlala na Vánoce, narozeniny, svátky ani žvýkačky, maximálně pohled, pak bys to třeba taky přehodnotila. Není máma jako máma… ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Ty jo. Týden předem dobrý. Ale myslím, že tu je zažite ty návštěvy 25.-26., zvlášť dnes u rozvodných to snad ani jinak nejdezas nejsem v 60 letech malý dítě, udělám si hezky štědrý večer a nejvíc se těším, až druhý den dorazí vnoučata a budou vyprávět /donesou si, co dostali a v klidu si strávíme odpoledne
ale té paní od zakladatelky šlo o jeden ze svátků vánočních, ne o Štědrý večer
@Anonymní píše:
jsem z toho smutna
Tuplem bych nikam nejela. To je dobrá magorka
![]()
@stín katedrál nene to jsme ji rekli hned, ale asi si myslela ze nas presvedci, chyba lavky
dneska se vubec neozyvala tak bud ma natazenou pusu a nebo je zamestnana tolika navstevama ze nevi kde ji hlava stoji
@Anonymní píše:
někde jsi zmiňovala rozsáhlou návštěvu příbuzenstva, jsem si dnes na Tebe vzpomněla na návštěvě manželovy babičky. Tam jsou místa v kuchyni 2. Býváme tam my 4, bratr s rodinou 3, a další 3 lidé…
Ale je to tu kousek.
A mělo to nějaké pokračování, nebo to babička přešla jakože nic?