Tchýně nás bombarduje denně až pěti, šesti hovory...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
970
11.12.16 21:03

Andělíčku můj strážničku ať synové nepřivedou podobnou snachu…
Opravdu je problém převzít nadílku, kterou má babička pro vnoučátka nachystanou, nebo je v tom něco „osobního“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
11.12.16 21:04

Nazdárek moje tchýně volala mému muži každý den a hovor trval hodinu…Vydržela jsem to asi rok :( Pak jak jsme byli u ní na navštěvě tak jsem ji před všema na rovinu řekla že žiju s jejím synem a né s ní tak at laskově nevolá tak často…No tchýně se zastyděla a volá dvakrát týdně a jenom max. dvacet minut. Dokonce se mi pak časem i omluvila že si vubec nevědomovala ža tím muže někoho obtěžovat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.16 21:07

@klárka14 Hmm… tak to je pak těžké, když by děti i budila :-( Ale stejně bych se to snažila řešit diplomaticky. Prostě holt taková babička je a - jak jsem psala již na začátku - příbuzné si nevybíráš.

1. Buď jí zavolá manžel a domluví s ní termín, kdy může dorazit (např. ve čtvrtek) - když nebudete OK, tak zavolá ve středu večer a termín posune. Tak aspoň babička nebude mít pocit, že ji nechcete vidět a bude mít se k čemu upnout.
  2. Nebo bych jí ty telefony nebrala a vždycky večer zavolala a popovídala s tím, že je vám teď špatně a tak máte vypnutý zvuk, aby vás telefon nebudil.
  • Citovat
  • Upravit
3352
11.12.16 21:07

Jistě, ať prijde, ale až budeme v pohodě. A komenty o zlých snachách neberu. Jsem na ni velice slušná, už 20 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
11.12.16 21:09

Pokud máte takové problémy, tak si stanovte pevné termíny na volání i setkávání a je hotovo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
11.12.16 21:12

Zvedla bych telefon, rekla, ze je nam zle a ze se sami ozvem treba na konci pristiho tydne. Hotovo, telefon dal nezvedat, ve stanoveny cas se ozvat. Kdyby mela babi soudnost, nebude se neustale vtirat. Kdyby mel soudnost jeji syn, davno by nastavil nejake mantinely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638
11.12.16 21:14

@klárka14 Já Ti rozumím a to už jsem taky skorotchyně.
Ta moje si rok nevzpomněla, že má vnučku a v pondělí mi začala vyvolávat. Do práce, kde to stejně vzít nemůžu. Věděla jsem, že volá kvůli nadílce, ale dcera nemá tušení, že je to babička, vůbec ji tak nebere. Za rok vždycky zapomene, kdo ta osoba, co tu jednou za rok 10 minut posedí, je její babička.
Volala asi 8×, psala SMS, že máme být v 16 hodin doma!, ne, že by se zeptala, jestli se nám to hodí. Dcera má v pondělí dlouho kroužek, kdyby se babička zajímala, věděla by to.
Byla jsem rozhodnutá, že to nevezmu, ale pak mi to stejně nedalo a telefon jsem vzala. Prý má pro malou nějaké p. ičoviny k Mikuláši 8o :mrgreen: Doslovně.

Je to už moje druhá tchyně, první byla snad ještě horší.
Mě osobně to obtěžuje, pokud bych někam volala a nebrali by mi to, tak po druhém volání napíšu SMS, že až budou moct, ať se ozvou. Jenže někdo je prostě natvrdlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
11.12.16 21:17
@klárka14 píše:
Jistě, ať prijde, ale až budeme v pohodě. A komenty o zlých snachách neberu. Jsem na ni velice slušná, už 20 let.

Já to chápu, když jsme nemocní, tak mi vadí kdokoliv i mezi dveřma. Návštěva v takovou dobu prostě není příjemná. Když jsem měla před lety angínu, nikoho bych na návštěvě nesnesla - bylo mi blbě, jen jsem ležela, šílené bolesti v krku při každém slově, neustále jsem byla zpocená, mastné vlasy, nebyl na mě hezký pohled a v takové chvíle návštěvy prostě nechci vidět a to ani takové, které říkají, že jim to nevadí - mně by to vadilo dost. Myslím, že se vůbec nic nestane, když babička dorazí později. Sladkosti se nezkazí a ovoce může sníst sama - buď to budou mít děti bez ovoce, nebo holt koupí jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
11.12.16 21:20
@Jeess píše:
Nazdárek moje tchýně volala mému muži každý den a hovor trval hodinu…Vydržela jsem to asi rok :( Pak jak jsme byli u ní na navštěvě tak jsem ji před všema na rovinu řekla že žiju s jejím synem a né s ní tak at laskově nevolá tak často…No tchýně se zastyděla a volá dvakrát týdně a jenom max. dvacet minut. Dokonce se mi pak časem i omluvila že si vubec nevědomovala ža tím muže někoho obtěžovat :hug:

8o 8o 8o 8o 8o 8o Proč ji to tako neřekl tvůj manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
11.12.16 21:20
@Adrasteia píše:
Já to chápu, když jsme nemocní, tak mi vadí kdokoliv i mezi dveřma. Návštěva v takovou dobu prostě není příjemná. Když jsem měla před lety angínu, nikoho bych na návštěvě nesnesla - bylo mi blbě, jen jsem ležela, šílené bolesti v krku při každém slově, neustále jsem byla zpocená, mastné vlasy, nebyl na mě hezký pohled a v takové chvíle návštěvy prostě nechci vidět a to ani takové, které říkají, že jim to nevadí - mně by to vadilo dost. Myslím, že se vůbec nic nestane, když babička dorazí později. Sladkosti se nezkazí a ovoce může sníst sama - buď to budou mít děti bez ovoce, nebo holt koupí jiné.

Jiste, ale vypadas tak tyden a vice? ATB zaberou nejdele za 4 dny a mas jeste tri dny na to, dat se dohromady. Po tydnu uz by se snad nejak rozumne domluvit slo, kdyby byla vule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
11.12.16 21:23

@jenny.fields Těžkej maman a nechtěl si to ani připustit. Naštěstí jsem rázná a nenechám se a mamana jsem už taky z něj vytloukla :zed: :lol: :lol: Sám mi řekl že je to ted lepší jak MAMINKA pořád neotravuje a dokonce jsem tad aji zjistila že ji to občas nezvedne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
11.12.16 21:25
@mroe píše:
Jiste, ale vypadas tak tyden a vice? ATB zaberou nejdele za 4 dny a mas jeste tri dny na to, dat se dohromady. Po tydnu uz by se snad nejak rozumne domluvit slo, kdyby byla vule.
:nevim: Jak to má zakladatelka, do toho fakt nevidím. Mně tedy bylo blbě určitě ten týden, měla jsem hnisavou angínu a i potom to nebylo na několikahodinovou návštěvu. Možná kdyby babička zaskočila na chvíli, ale zakladatelka píše, že by to zřejmě bylo na celé odpoledne a to už dovede pěkně vyčerpat. Čeká se, že třeba něco přichystá, navíc třeba nebude mít uklizeno a nevíme, jestli to babička nějak nekomentuje apod. Já myslím, že pokud je jejich vztah v pohodě a babička normálně děti vídá, tak ji jednou neubude, když dva týdny počká, vždyť o nic nejde. Někdo má prostě při nemoci rád soukromí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1020
11.12.16 21:34

Hele, v klidu se vykurýruj a pak přijmi návštěvu. Do té doby bych nepřijmula. Jak tady bylo již zmíněno, jde i o to, že třeba člověk ideálně nevypadá, nemá co nachystat na stůl, není uklizeno… prostě se to nehodí. Divím se, že to tchýně dávno nepochopila. A ty máš právo říct NE, ve vší slušnosti samozřejmě, ael říct NE, není špatná věc. Jo a někomu třeba antibiotika ani nezabírají apod. Já měla anginu hroznou, nemohla jsem skoro dojít ani na záchod. A návštěvy? opravdu ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
11.12.16 21:35
@Adrasteia píše: :nevim: Jak to má zakladatelka, do toho fakt nevidím. Mně tedy bylo blbě určitě ten týden, měla jsem hnisavou angínu a i potom to nebylo na několikahodinovou návštěvu. Možná kdyby babička zaskočila na chvíli, ale zakladatelka píše, že by to zřejmě bylo na celé odpoledne a to už dovede pěkně vyčerpat. Čeká se, že třeba něco přichystá, navíc třeba nebude mít uklizeno a nevíme, jestli to babička nějak nekomentuje apod. Já myslím, že pokud je jejich vztah v pohodě a babička normálně děti vídá, tak ji jednou neubude, když dva týdny počká, vždyť o nic nejde. Někdo má prostě při nemoci rád soukromí.

Jiste navstva tchyne nevycerpa vic, nez den v praci. Navic, maji tu anginu vsichni od 5.12.? Jiste by se po tydnu dalo na nejake kratsi navsteve domluvit, tchyne tam cele odpoledne byt nemusi, to prece nezalezi na ni. Podle me proste neni vule. A jestli tchyne vola petkrat denne porad, tak maji asi problem uz davno, ne jen ted, po Mikulasi a tohle je jen dusledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1020
11.12.16 21:36

@terinka4444 Ach bože, tady člověk nezíská fakt pochopení, no tak nechce no!!! tak ji tady ukamenujte, že je nemocná a nepřijímá návštěvy, které na to mají celý rok potom! ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová