Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Majka13 co na to říct
Pokud se na každou návštěvu tchýně připravuješ šůrováním a pečením, tak
To jako myslíš, že by tě pomluvila, kdyby přišla a napečeno nebylo? Asi její primární zájem budou nemocná vnoučata a přežije snad kafe a něco koupeného na stole
Vždyť na tom vůbec nezáleží ![]()
Tady je návštěva nemocného něco jako tabu koukám
Vždyť už jsou podle všeho zaléčení, to se babička nemůže zajímat o to, jak se mají vnoučata? Však si je třeba může vzít do pokoje, něco jim přečíst, aby si zakladatelka mohla odpočinout..
Problém ale asi je v tom, že někdo bere tchýni jako návštěvu a někdo jako rodinu ![]()
Každý člověk, který speciálně uklízí kvůli návštěvě, je směšný a hloupý.
Ne že bych takových ženských potkala v životě málo. Všechny do jedné vyhovují označení slepice.
@Sany80s píše:
Ne že bych takových ženských potkala v životě málo. Všechny do jedné vyhovují označení slepice.
Tak to se me dotklo. Slepice je podle me ten, kdo urazi ostatní kvůli takové kravine.
@Sany80s píše:
Dík. Mně sice maminka říkala, že nechat před návštěvou nepořádek je neuctivé, ale asi nám to slepicovství koluje v rodině…
PS: Pro upřesnění úklidem nemyslím pulírovat jak šílená, ale takový ten provozní čurbes jako hrnky od snídaně na stole. To si jako odznáček „neslepicovství“ fakt pěstovat nebudu.
Mě spíš směšné přijde plácnout nálepku na někoho jen proto, že má jiné návyky a vychování. Ale co už, jdu si užít večer.
@Sany80s píše:
Nevím jak to přesně myslíš.. Ale partner když oznámí větu jede sem tchyně tak se uklízí okamžitě a kolikrát se divíme, co se za hodinu dá stihnout
![]()
@chipsa píše:
Nevím jak to přesně myslíš.. Ale partner když oznámí větu jede sem tchyně tak se uklízí okamžitě a kolikrát se divíme, co se za hodinu dá stihnout![]()
@mroe zakladatelka psala, že když byli děti nemocné a spali tak je babička i přesto vzbudila že je chce vidět a pak byl řev, nebo že je to několikahodinová návštěva, já nevim ale mantinely měli být už dávno pokud je tchýně tak „vlezlá“ zvlášt můj muž by to asi nevydýchal a včas by zakročil i když by se jednalo o jeho mámu, ale tohle všechno je spíš o komunikaci
@Janasas mě když má přijít návštěva a jsem nemocná tak upozorním že jsem nemocná já, nebo popřípadě někdo doma a už je jen na návštěvě jestli přijde nebo ne a teda ještě nikdy jsem se nerozčilovala nad tim že návštěva chtěla přijít i přes nemoc
@Sany80s píše:
a co naše prababičky, to byly teprve slepice, co? Třeba když jsem četla malého Bobše. Jak mu maminka dala před důležitou návštěvou i sváteční šaty a ulízala vlasy ![]()
@Kkklarka píše:
@chipsa za hodinu? kolikrát i za dvacet minut
Vždycky si říkám, že když bychom byli s partnerem tak aktivní pořád, tak nebudeme mít nikdy doma bordel ![]()
@tamata Neměly možnost být jiné. Ty mantinely doby byly dány, jen málokterá měla mentální kapacitu se vzepřít proti kravinám.
Zkus se s nimi někdy bavit, aby ti daly argumenty.
Většina těchto lidí končí u toho, že když doma není pořádek na 100%, je to pouze vina ženy a že to je ženský úděl.
@Sany80s píše:
@tamata Neměly možnost být jiné. Ty mantinely doby byly dány, jen málokterá měla mentální kapacitu se vzepřít proti kravinám.
Většina těchto lidí končí u toho, že když doma není pořádek na 100%, je to pouze vina ženy a že to je ženský úděl.
tak teď nechápu, jestli ti vadí ten samotný úklid anebo jestli ti vadí to, že uklízí konkrétně žena?
Jak už tu někdo zmiňoval: má přijít návštěva, kmitá celá rodina. Ne že chlap sedí s lahváčem na gauči a zvedne nohy, aby pod ním žena vyluxovala ![]()
Já tomu říkám, že poběháme
Každej uklidí 3 věci a větší bordel tu nebývá. Takže pokud jsem kvůli tomu slepice, tak jsou slepice i moje děti s manželem. Ale nijak mě to neuráží.
Stejný úklid se dělá u nás i před spaním.
@Sany80s píše:
Jenže podle toho, jak jsi to tu popsala, tak ten kdo gruntuje je akční slepice. Hlavně před Vánocemi
Je to tvůj názor, neberu ti ho, ale řadím se do kurníku. Gruntovat začnu až za týden, ale začnu.
@Sany80s píše:
Ale ono to tak je. Když někdo přijde k tobě domů na návštěvu a budeš tam mít bordel, čí je to vina? Tvoje. Tak je to nastaveno ve společnosti a bylo to tak už za našich prababiček.