Tchýně nás bombarduje denně až pěti, šesti hovory...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13048
12.12.16 21:00

Já vlastně nechápu, co je třeba uklízet.
Ta rodina kmitá, protože k tomu byla vedena a nepřemýšlí o tom.
Já to měla doma v přímém přenosu. Kvůli návštěvě se umýval i čistý záchod, utíral prach, i když to nebylo potřeba.
Prostě kraviny na n-tou.
Moje babička hodnotila lidi podle uklizené domácnosti.
Dovolila si to i u mě, já kvůli návštěvám fakt jednu hračku neuklízím, když si s ní dítě hraje.
Vysvětlila jsem jí, že nehodlám vychovávat lidi, kteří mají priority v tom mít naleštěnou domácnost a děti v pozoru. Čisto máme doma stále a to přece stačí. Když někoho pohoršuje hrnek na stole od snídaně, je to chudák.
I když třeba chudák, kterého miluju, protože je to moje rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.12.16 21:03

Tak ono záležína množství nepořádku..
já mám takovou skvělou rodinu, že přijede nečekaně- že zatelefonuje, že za 10 min přijedou.. Takže opravdu kmitám, protože minule sjem měla v kuchyni roztáhlé žehlení na stole tašky z nákupem a klasický nepořádek od dětí..
Takže jako opravdu jsem si v té chvili neřekla, že uklízet nebudu :mrgreen:
Prostě jsem to dala aspoň do snesitelné podoby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.12.16 21:04

@chipsa Moje ne. Naše. Ve smyslu mě, mého manžela a mých dětí.
I když v našem případě spíš naší uklízečky.
Ale my doma bordel fakt nemíváme. Nechápu, co bych hodinu uklízela. V žádném okamžiku se u nás nevyskytuje nic, co by se dalo nazvat bordelem na hodinu uklízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
12.12.16 21:05

@Sany80s ale tohle je docela extrém. Já beru, že tu mám uklizeno. Přitom tu sedím vedle lega, dětské deky a dětských bačkůrek. Vedle mě leží utěrka. Na topení prádlo a na stole 2 hrnky. Kdyby mi teď zazvonila návštěva, tak uklidím utěrku a asi někam zakopnu bačkory. A taky bych posbírala spoďáry z topení :palec: A vyvětrala bych. Určitě bych třeba dětem nebourala jen kvůli návštěvě tu stavbu z lega, která tu je před televizí v obýváku.
Nemám tu extrémně uklizeno a když zazvoní návštěva, tak taky nebudu extrémně uklízet.

Ale teď už chápu jak to myslíš a mám to podobně. Jen bych to nepsala tak tvrdě. Běhání a přelešťování věcí po celý den beru za nemoc :)

Příspěvek upraven 12.12.16 v 21:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
12.12.16 21:05
@Janasas píše:
Tak ono záležína množství nepořádku..
já mám takovou skvělou rodinu, že přijede nečekaně- že zatelefonuje, že za 10 min přijedou.. Takže opravdu kmitám, protože minule sjem měla v kuchyni roztáhlé žehlení na stole tašky z nákupem a klasický nepořádek od dětí..
Takže jako opravdu jsem si v té chvili neřekla, že uklízet nebudu :mrgreen:
Prostě jsem to dala aspoň do snesitelné podoby

Sušák na prádlo, největší problém :lol: Kam rychle uklidit hadry? Chlap jednou takhle ty hadry rychle naházel do skříně, tchyně omylem skříń otevřela a vyvalilo se to na ni ven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.12.16 21:07

@chipsa no to jsem zapoměla :mrgreen: tak jako u mě je uplně běžné, že mám uklizeno a začnu dělat pořádek- a z tho je bordel a někdo zazvoní..
Např začnu péct a nebo začnu žehlit převlékat postele, víc věcí najednou a šup zvonek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
12.12.16 21:07
@Sany80s píše:
Každý člověk, který speciálně uklízí kvůli návštěvě, je směšný a hloupý.
Ne že bych takových ženských potkala v životě málo. Všechny do jedné vyhovují označení slepice.

Tak to si zase nemyslím. Jako nějaké gruntování, speciální vyváření a pečení jenom kvůli tchýni nechápu, ale uklidit provozní bordel než přijde návštěva, na tom není nic špatného. Taky bych nechtěla sedět někde, kde se válí vedle mě špinavé ponožky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
12.12.16 21:08
@Janasas píše:
@chipsa no to jsem zapoměla :mrgreen: tak jako u mě je uplně běžné, že mám uklizeno a začnu dělat pořádek- a z tho je bordel a někdo zazvoní..
Např začnu péct a nebo začnu žehlit převlékat postele, víc věcí najednou a šup zvonek :mrgreen:

Já když mám uklizeno, tak nikdo nepřijde. Až je u nás bordel, tak se sem hrnou všichni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
12.12.16 21:11
@chipsa píše:
Já když mám uklizeno, tak nikdo nepřijde. Až je u nás bordel, tak se sem hrnou všichni :mrgreen:

tak to je jasný. Já třeba nepotkávám venku známé lidi. Ale zkus si vyjít v teplákách s mastnou hlavou a oparem na puse. Potkáš všechny :lol:
Zrovna jdu takhle se psem, tak mě to napadlo. Ale beru si čepici a kapuci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.12.16 21:12

@Moise Jenže to by se ti u nás nestalo. Protože u nás se ty ponožky mimo nohy nebo koš na prádlo nikde nevyskytnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
12.12.16 21:19
@Sany80s píše:
@Moise Jenže to by se ti u nás nestalo. Protože u nás se ty ponožky mimo nohy nebo koš na prádlo nikde nevyskytnou.

A jen zvědavosti, to uklízí uklízečka, nebo ty a rodina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.12.16 21:31

@Majka13 Každej, kdo si něco svlíkne, to okamžitě dá do skříně nebo do prádelního koše.
To je snad logické, paní na uklízení chodí jednou týdně.
Já nevím, u nás se prostě nic, co by člověk musel okamžitě uklízet, nevyskytuje.
Když si člověk odmyslí to, že nám čas od času něco vypadne z ruky a musí se to vyčistit.
Na druhou stranu, kdybych žehlila(což se tedy nestane, má to na starosti paní), tak bych v případě návštěvy odklidila prkno jen na to místo, kde nevadí v pohybu a prádlo dala pryč taky jen v případě, že si není kam sednout nebo položit kafe.
A koho to pohoršuje, tak je to fakt chudák.
Já nemám ráda smrad a špínu, ale to se snad v normální domácnosti nevyskytuje nikdy.
Co kdo chce kvůli návštěvě hodinu uklízet? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
12.12.16 21:36
@Sany80s píše:
Každý člověk, který speciálně uklízí kvůli návštěvě, je směšný a hloupý.
Ne že bych takových ženských potkala v životě málo. Všechny do jedné vyhovují označení slepice.

tak ale dle tohodle příspěvku a toho, co píšeš potom, tak je slepice každá ženská, která nemá naklizeno nonstop a jde poklidit až před návštěvou :nevim: Já bych si připadala jako slepice právě kdybych si doma bála odložit na stůl i hrnek, protože přeci musím mít pořád naklizeno a vše ze škatulky.
Ale možná jsem jen celkově tvoje příspěvky nepochopila. Což je vlastně jedno. Ať to má každá domácnost jak chce. Jen bych kvůli odlišnostem neurážela ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.12.16 21:44

Otázka je, co někdo bere jako neuklizeno. U nás nikdo neuklízí nonstop, třebaže určité věci jako to, že nikdo nenechává ležet hadry, kde mu upadne ruka nebo to, že dává nádobí po dojedení do myčky, je prostě zvyk, který pomáhá k tomu, že asi máme doma menší provozní bordel.
Víš co, šlápnout na cizí smradlavé ponožky nebo použité spodní prádlo nepovažuji za příjemné a s návštěvou to nemá nic společného.
Ale že bych speciálně kvůli návštěvě šla hodit do myčky zapomenutý hrníček nebo skládala deku, to prostě není potřeba.
A pokud to někdo za potřebné považuje, tak si klidně rýpnu. Žila jsem v tom a to uvažování, že je to potřeba, fakt není v pořádku. Stejně jako pomluvení někoho, protože ten hrnek od snídaně má na stole. Pokud teda už neplesniví. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
12.12.16 22:02

@Sany80s tak to se shodneme. A proto nechápu ten tvůj úplně první příspěvek, pochopila jsem to původně jinak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová