Tchýně nás bombarduje denně až pěti, šesti hovory...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56326
12.12.16 22:06
@Sany80s píše:
@Moise Jenže to by se ti u nás nestalo. Protože u nás se ty ponožky mimo nohy nebo koš na prádlo nikde nevyskytnou.

Já neříkám, že jo, u nás třeba konkrétně toto taky ne. To byla nadsázka.
Udržovat normální pořádek ok, ale abych se měla splašit jenom kvůli tomu, že dorazí tchýně, to taky ne. Ještě, když chodívala :lol:, tak jsem se prostě jen porozhlídla, jestli někde není něco zapomenuto a bylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
13.12.16 08:01

@Sany80s Já myslím to samé. Babička u nich nechce pořádat půldenní párty, jen předat balíčky.
A naše babičky si děti berou i nemocné, třeba právě proto, abych se já z nemoci zotavila. A po týdnu s ATB už riziko angíny až takové není.
A že volá tolikrát, třeba se o Vás bojí a chce vědět jak Vám je, nebo se právě lekla toho že jí to neberete a co se s Vámi děje…
Pokud chci klid, napíšu sms „odpočíváme“ a ztlumím zvuk na telefonu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
13.12.16 10:23
@Majka13 píše:
Já teda zase nechápu, jak někdo může požadovat návštěvy u nemocného. I kdyby byl nemocný jen jeden člen rodiny, tak by mě to bez pozvání ani nenapadlo 8o Však kdy jindy máme právo na nerušený klid? Až jednou umřene?

Ona taková návštěva znamená uklidit, hodit sebe i děcka do lidské formy, hodit děcka do vlny, aby babičku vůbec chtěli vidět a nespali v pelechu. A to nepočítám pohoštění. Tělo je i po ATB zesláblé, a ne že ne. A práce na den je tu.

A babička fakt nebude normální, když volá šestkrát denně. Slušný člověk se dovtípí, i kdyby mi to třikrát nezvedli.

Já zakladatelku chápu. Mně děda neoblomně při nemoci volá třeba v půl sedmé ráno (kdy třeba konečně zaberu) nebo i když mu napíšu, že jsem ztratila hlas. A to už jsem ho odnaučila volat mi třeba 12× po sobě do práce (já myslela, že někdo umřel a vyběhla jsem z hodiny celá bílá, jen chtěl něco triviálního).

Ony si musí vyjít obě strany, ale v rámci mého cítění babička překračuje slušné chování na dvakrát.

Ale houby leda - babička přijde předá dětem balíčky od mikuláše a je hotovo. Co dramatizuješ s úklidem? 8o Kdyby chtěla posedět, tak jí klidně řeknu, že mi ještě není moc dobře, ale jo, uvařím hrnek kafe a pokud najdu, dám sušenky, pokud ne, řeknu děcka všechno sežraly a je vymalováno, ne? tady jde spíš o to, že zakladatelka používá nemoc jako výmluvu. A jako babka ti řeknu jedno - kdyby mi moje děti nebraly několik dní telefon a já přitom věděla, že jsou nemocní, už bych byla dost nepříčetná strachy, co se stalo a moje fantazie by už jela na plné obrátky - třeba kolaps z horeček u dětí, jejich pobyt na JIPce, zvrhlo se to do něčeho smrtelného, syn leží a je v posledním tažení, neb mu to rozjela meningitida, nebo snacha vařila čaj, večer, zapomněla na to, voda vyvřela, uhasila plyn a ted jsou otrávení - jé já mám fantazii!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
13.12.16 13:06

Pokud je takto neústupná a chce předat balíčky dětem, nechala bych chlapa ať si to vyřeší a vůbec bych se tím nezaobírala. Proč by toto muselo být nutně neustále na ženách. Chlap je taky marod jestli jsem to dobře pochopila a je to jeho máma. Tak ať to dětem předá za účasti chlapa, nebo pokud bude trvat na návštěvě, tak ať jí pohostí chlap. Vzhledem k nemoci rodiny snad ještě zvládne nandat sušenky a udělat čaj. Já bych si zalezla do postele a nevytáhla paty. Uvařila si čaj a neřešila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
14.12.16 09:50

O ovoce nešlo a už nadílku máme. Sice ještě nejsem fit. A babička u nás byla čtyři hoďky. Manžel se jí nevěnoval vůbec. Děti ležely. Takže to zase zbylo mne. A hlavně mi řekla, že mám doma bordel, že bych si měla poklidit. A že jsem nemocná nezájem. Nějaké litování - o to nestojím, ale pochopení že když marodíme všichni přece nebudu šůrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
14.12.16 10:11

Tak a teď jsem jí měla v práci - že jí opět muž nebere mobil. Pořád to budu za něj vyžírat já. Je dospělý - jak si jej vychovala. Já už mu domlouvat nebudu. Vychovávám děti, ne jeho. Je hulvát a byl, takového jsem si vzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
14.12.16 10:12

@klárka14 No jo no. Takže jak bylo jinými předovězeno, babička předala ve dveřích, pořádek nekritizovala a o babičku se staral manžel a děti byly návštěvou nadšené… Vlastně počkat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
14.12.16 10:16

@Majka13 Ale to je problém zakladatelky. Co jí bránilo ve dveřích říci - babi nezlobte se, ale mám horečku tak mi to dejte a já jdu zase ležet? manžel spí a děcka taky? To je jen a jen její problém, nikoho jiného. Ona se totiž do stresu dostává sama svou neochotou risknout, že v tu chvíli babičku naštve. takže raději dělá to, co si přeje a pak je naštvaná na celý svět - a měla by být naštvaná na sebe. Tohle umění nedělat co nechci patří k základům asertivity a není tak těžké, jenom si člověk musí být ochoten nést ten důsledek. Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
14.12.16 10:21
@klárka14 píše:
Tak a teď jsem jí měla v práci - že jí opět muž nebere mobil. Pořád to budu za něj vyžírat já. Je dospělý - jak si jej vychovala. Já už mu domlouvat nebudu. Vychovávám děti, ne jeho. Je hulvát a byl, takového jsem si vzala.

Když ono by to chtělo hlavně domluvit společně tchýni. To že má druhý mobil fakt neznamená, že musí a je schopen být neustále na příjmu.

Já mám podobného ražení dědu, a ten dlouho nechápal, že až na urgence nemůžu v práci volat. To samé, že není úplně košer volat mi v šest ráno nebo deset večer. A že když uvidím 12 zmeškaných hovorů (kvůli dotazu na otvírák) tak za tím vidím bouračku v rodině atd.

Prostě vysvětlit, že i telefonování má svou etiketu a až manžel bude moct, tak zavolá. Nějaké nahánění v práci fakt není v pořádku, pokud nehoří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
14.12.16 10:24

@inkakřivák Tak v tom já souhlasím, taky jsem už dřív psala, že to trochu hapruje na obou stranách. Zakladatelka tchýni slušně nevyžene a tchýně zase neví, kdy je vhodné roztáhnout křivky a letět domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
14.12.16 10:31

OPna totiž zakladatelka nějak předpokládá klasicky jasnovidnou babičku, která by přece " měla vědět! A tam je problém, že ona vědět vůbec nemusí a taky nemůže, nikdo nikomu nevidí do hlavy. takže at se zakladatelka naučí nahlas a jasně a slušně formulovat svá přání a říkat je tomu, komu jsou směrována a bude klid. Anebo nebude, ale pak se může zařídit dle toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
14.12.16 11:22

Zaujala bych stejný postoj jako má tvůj manžel. Manžel o její návštěvu a věčné telefony evidentně taky nestojí, když není schopen ani vlastní matce zvednout telefon, tak co by ses ty měla trápit, když jejímu vlastnímu synovi je to u zádele. Telefony bych nezvedala úplně stejně jako tvůj manžel, popřípadě bych jí odkazovala na něj. Pokud by přišla k tobě do práce, tak bych jí jasně řekla, že čas nemám a prostě bych odešla, kamkoliv. Ona ví, že u tebe jí to projde a synátor na ní prdí. Tak ať si to vyřídí s ní. Tohle je totiž chyba především chlapa, kterej má vlastní matinky dost a neumí si udělat pořádek, tak to nechá na tobě a ty se třeba zblázni. A ty balancuješ, protože nevíš co a jak, přeci jen to nejsou tvý rodiče, takže si nedovolíš to co k vlastním, dále přemýšlíš o tom, že zas chceš aby děti viděli babi, ale jak babi zkrotit, když babi nemá ani kapku elementární slušnosti a okupuje. Nevíš jak na to, ale sama nic nezmůžeš. Tzn. zaujala bych stejný postoj jako má tvůj manžel, který primárně by měl s ní ty věci řešit. U nás to je tak, že případné konflikty nebo problémy řeším se svými rodiči já a můj chlap zase se svými a nebo společně, ale nikdy to nenecháváme na tom druhém a už vůbec ne takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
14.12.16 11:24

Babička věděla moc dobře, že marodíme, protože já jí ty hovory beru. Já jí vyhazovat jako nebudu, že neví, kdy je to vhodné nebo ne…A nějaké předávky ve dveřích se mi nelíbí - kávu sem jí udělala, děti chtěla vidět, tak co. Do práce mi chodit ale ostudu dělat nemusí. Ale to jí nezakážu. Manžel je hulvát po ní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
14.12.16 11:32

@Lady Bee díky. Docela hezky a přihodně popsané. Změnu chci udělat - jen mi to není přirozené - naši i širší rodina jsou všichni milí při sobě - nedělají si naschvály - respektují se, jsou otevření a přitom se navzájem tolerují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.12.16 14:03

Já si myslím, že ani nejde o to, kdo byl a nebyl nemocný, ale spíš komunikace..
Chování manžela mi přijde jako malé děcko…
Mě by zajímalo, jesli když tak ležel při návštěvě tchýně- leží i během dne :mrgreen:
Stačilo na začátku říct, že se necítíte a domluvit se o dva, dny pozděj, až se zalečíte, posedět s ní a bylo by..
Já třeba nevím, jak je kdo nemocný, ale nevěřím, že je někdo nemocný, že se nemůžte ani hnout z postele- i když teda, u těch chlapů věřím, že byl na umření..
Sice neříkám, že babička nebyla vlezlá, ale asi do takového extremu bych to nehrotila…
No a chování babičky, myslím, že to byla uražená reakce.. při běžné návštěvě si myslím, že by se tak nechovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová