Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lljubanka píše:
@hani28 On ji to už řekl, ale chodí stále, a když už stojí u dveří tak ji nepožene domů. S ní je složitá domluva, jede si stále svoje
to dobré nebude, to nemá řešení
Musíš se tam stěhovat? Jestli ne, nedělala bych to…
Nicméně chce to hned ze začátku nastavit určitý režim. Problém nastane, pokud je tchyně hloupá a přespříliš aktivní. Já bych jí asi večer na rovinu řekla, že už je pozdě, tak aby šla domů, že chcete mít své soukromí. Dále si domluvit, jak často bude chodit přes den, a mimo těchto dnů jí prostě neotevřít. A partner musí stát za tebou a musíte jí tyto pro ni nepříjemné požadavky říkat oba dva v souladu, a dokola opakovat tak často, jak to bude nutné…
No, nezávidím ti to ![]()
Ja bych zesedivela, nevim kde se tyto jedu baby berou
nedovedu si predstavit kdybych mela deti tak se jim montovat do zivota a furt to mit pod kontrolou
s mamou si napisem denne mail co jsme treba varily a jaky byl den, ale aby k nam jezdila to fakt ne
a tchyne, to bych zesedivela, a manzel asi skoncil na AD, mozna to vyzni hnusne ale setri bokem na domov s pecovatelskou sluzbou, protoze by ji doma nesnesl a ja zrovna taky ne
tchyne vlaste poradne nevi kde bydlime, ale zrovna vcera se ozvala asi po trech mesicich a ze by se prijela podivat
uz vidim jak mi proleza lednicku a spiz a vyhazuje „jedovate“ potraviny ![]()
@Kocourhrzal Dobře, bydlíme já ve městě on na vesnici. On u mě většinu času tráví, má zde práci. A má svůj dům, na té vesnici. Jako stěhovat se nutně nemusím, ale máme dítě a chci aby vyrůstalo v úplné rodině. A on do města nechce, ale teď na mě tlačí a chce nás tam.
@lljubanka mhm, tak do toho, budeš trpět celý život, no tedy tchynin život, ale i tak
@lljubanka píše:
@Kocourhrzal Dobře, bydlíme já ve městě on na vesnici. On u mě většinu času tráví, má zde práci. A má svůj dům, na té vesnici. Jako stěhovat se nutně nemusím, ale máme dítě a chci aby vyrůstalo v úplné rodině. A on do města nechce, ale teď na mě tlačí a chce nás tam.
Tak do toho bych nešla. Nejprve by musel vyřešit matku, pak bych se tam (možná) nastěhovala, ale rozhodně bych si nechala otevřená zadní vrátka, ať se mám kam vrátit. Jasně, že tě tam chce, přece se o barák nebude starat sám. Fakt bych se nenechala odvézt do místa kde nic nemám a ještě mě bude otravovat tchýně a já nebudu mít vlastně žádné prává
@lljubanka a co tím získala, když tam půjdeš? Krom tě úplně rodiny? Není to risk?
@g.sandova píše:
@lljubanka a co tím získala, když tam půjdeš? Krom tě úplně rodiny? Není to risk?
Je to velký risk a vůbec z toho nemám dobrý pocit. A co bych tím získala? Tak je otec mého dítěte to za prvé, a kdybych zůstala v nájemním bytě, za nájem dám tak 40 procent příjmu, jako vyšly bychom ale i tak, jsem na važkách opravdu ![]()
@lljubanka takže i finance. No já ti nevím, když doteď byl spíš v tom svém baráku, nebo ne? Proč nebyl víc s vámi? Jak vychází s jinak s tou matkou?
Nevadilo by mi to, za přítelem ať by si chodila jak chtěla… Ale za mnou ne, dala bych jí najevo, že návštěva jen po domluvě.
@g.sandova On s nami je, jak to jde. S matkou je to složitější, taky ji třeba za něco peskuje, ale ona to nebere, jde to jedním uchem dovnitř druhým ven. Proto si i myslím, jak jí znám že domluvit se s ní na nějakých pravidlech je prostě nemožné. Nebude je dodržovat. ![]()
Oznamit, nedavat klice, klidne vypakovat ode dveri pokud predem nezavola nebo prijde v den, kdy nejste domluveni. Musi podporit partner. Sriktne nastavit mantinely. Pritele nebere, protoze je to stale jeji male dite ( a bude i v 60) a on se ji ani nebrani, kdyby ano, tak uz maji davno pravidla nastavena… Osobne by mi jeblo i kdybych tu mela jednu nebo druhou matinku 2× tydne byt po domluve ![]()