Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Ano parazituje, protože pardon, ale bydlet v cizím bytě zadarmo, nepřispívat na jídlo, na vodu, elektřinu, plyn atd, brát si od tchýně 4 tisíce měsíčně za to, že svému synovi vyčistí jednou denně zuby, takto se chová parazit.
@Anonymní píše:
Já vím že to není má věc, ale je naše věc koho chceme na Vánoce pozvat.
Však jí nezvěte, ale pak od ní nechtějte uvolnit byt. Když je to tak stará a zlá ženská.
A stejně tak je tchýně věc, co s bytem udělá. Nevím proč byste si měli nárokovat její pomoc, když, jak správně píšeš, je to každého věc. Ať je to rodinný příslušník a nebo ne. Myslím, že tvému manželovi a tobě dala dost, když ho vychovala a dala mu vzdělání.
@P4ja píše:
Však jí nezvěte, ale pak od ní nechtějte uvolnit byt. Když je to tak stará a zlá ženská.
A stejně tak je tchýně věc, co s bytem udělá. Nevím proč byste si měli nárokovat její pomoc, když, jak správně píšeš, je to každého věc. Ať je to rodinný příslušník a nebo ne. Myslím, že tvému manželovi a tobě dala dost, když ho vychovala a dala mu vzdělání.
My od ní také od ní už nic nechceme. Ale ona se k nám chce na Vánoce nacpat a tchýni za to psychicky vydírá. Jinak, nevychovala ho moc dobře, manžel měl hodně problémů, dluhů, školu nedodělal má pouze základní vzdělání. Já ho změnila, ale dobře vychovaný opravdu nebyl.
@Anonymní píše:
My od ní také od ní už nic nechceme. Ale ona se k nám chce na Vánoce nacpat a tchýni za to psychicky vydírá. Jinak, nevychovala ho moc dobře, manžel měl hodně problémů, dluhů, školu nedodělal má pouze základní vzdělání. Já ho změnila, ale dobře vychovaný opravdu nebyl.
TAk já fakt nevím, na tchyni ani na babičce nenecháš nit suchou a ještě si stěžuješ, že vám nenechaly byt??
Fakt bych se styděla, když si taková hrdinka, tak přestaň brečet a začni něco dělat. Ona možná ta tchyně věděla, proč vám byt nakonec nenechat, když čtu, jak se o nich všech vyjadřuješ.
Máš je za póvl, ale ruka je natažená. Zkus se zamyslet sama nad sebou.
@Anonymní píše:
To ano. V tom tě podporuji, ale zbytek je jen na nich
@Anonymní píše:
Ano parazituje, protože pardon, ale bydlet v cizím bytě zadarmo, nepřispívat na jídlo, na vodu, elektřinu, plyn atd, brát si od tchýně 4 tisíce měsíčně za to, že svému synovi vyčistí jednou denně zuby, takto se chová parazit.
Bydli u tebe? Nebydli. Je u sve vlastni dcery tak co se do toho pletes. Ty jsi se jen privdala, jsi cizi clovek. Nemas pravo soudit.moje mamka mi taky nic na jidlo davat nemusi.
Už nebudu komentovat, kdo je a není útočný a tolerantní a netolerantní, každý si posoudí podle názorů a vystupování v příspěvcích uživatelek sám.
Znovu - ano, zakladatelčina rodina nemá žádné právo na byt, se kterým disponuje tchyně a ano, ona a její manžel by se v první řadě měli postarat, aby jejich dcera nevyrůstala v plesnivém bytě.
Na druhou stranu pokud rodina disponuje volným bytem a mladí utřou nos z rozmaru staré báby, která dělá v rodině jen zlou atmosféru a svoji dceru nejen že ji otravuje doma u ní v bytě, ale psychicky ji týrá tak, že musí brát prášky na nervy, z mého pohledu je rozhodnutí zakladatelky se s babkou nestýkat rozhodnutí, na které mají právo. Je to jejich rozhodnutí, jako je rozhodnutí báby, že jim nepůjčí byt a jako je rozhodnutí tchyně, že se nechá od matky psychicky týrat.
Takže zakladatelko, rozhodněte se, jak to cítíte.
@inkakřivák píše:
Prokrista, kde jsem jedovatá? takže když já napíšu děvčata budte tolerantní, tak jsem netolerantní, ale když vy napíšete - baba si za to může sama, tak se s ní nebav. jste tolerance sama. Mě vomejou z takové logiky. A nejlepší je, že jsem tu několikrát žádala, at mi doložíte, kde konkrétně v kterékoliv diskuzi píšu že mládí je špatné a má poslouchat a stáří ma na všechno právo a já se omluvím. Nikdo mi tu nic takového nenapsal, nedoložil. jenom to, co si vy vyvozujete, a to je váš problém, ne můj. Já píšu to co si myslím. A netolerantní jsem k hlupákům, kteří svou hloupostí ohrožují své nebo i cizí děti. S hloupostí tolerantní nikdy nebudu.
A tak jo, když to chceš - máme se rádi, a kupříkladu ted na Vánoce budeme u syna. Sice jsem plánovala být doma, ale když nás pozvali a svoje rodiče taky, tak proč ne.
Jo a nevím, proč bych měla přijímat jiný názor. Jsem ochotna ho tolerovat, ale nemusím ho brát za svůj. Takže znovu - tolerance není o tom zahodit svůj názor. Tolerance je o tom, že vám nechám váš a já si ponechám ten svůj. Jo? nejsem typ, který by kvůli cizím lidem s nedostatečnými argumenty měnil názor.
A stále nechápu, proč taková smršt kvůli prosté otázce, kolik je těm lidem let.
To se ti povedlo.
Buďte děvčata tolerantní, ale já jsem netolerantní… ![]()
Jinak podle čeho posuzuješ, kdo je hlupák a ke komu tolerantní nebudeš? Je to ten, kdo má jiný názor než ty?
@Anonymní píše:
Ale tobe preci nejde o to, koho pozves na vanoce ale o to, abys mohla do toho bytu. Bud k sobe uprimna. ![]()
@berďana Na to, ze jste si zalozila profil pred 4 dny, jste se dobre rozjela…Skoro to vypada, jako by to byl nekdo z teto diskuze ![]()
Jinak nazor, ze jsem porodila a utiram zadek deckam, aby pak mel nekdo povinnost se o me postarat na stari, je fakt desnej. Skoro vypocitavost.
@e008 píše:
Jinak nazor, ze jsem porodila a utiram zadek deckam, aby pak mel nekdo povinnost se o me postarat na stari, je fakt desnej. Skoro vypocitavost.
Tak stejně jako to, že mám automaticky právo na byt, protože je v rodině, i když tchýni a babičkou pohrdám.
@Anonymní píše:
Jenže ty pořád nemůžeš pochopit, že se o ni tchýně nestará! Tchýně se stará pouze o postiženého, babička je soběstačná a akorát tchýni parazituje byt a obírá tchýni o peníze. A mimo jiné, tchýni si ji tam nezvala, ona prostě jednoho dne přišla a řekla budu tu bydlet. Nikoho se neptala a nikdo ji, bohužel, nevyhodil.
No a co? Kdyby ji chtěla vyhodit, tak to udělá. nechce, má ji tam. A stará se. stará se o to, aby bylo uklieno, nakoupeno, bydlení zaplacené - tedy aby bylo pohodlno. A to tvé parazituje - no fuj.
A drobný podotek - jaký je rozdíl mezi tou babičkou a tebou? Ty jí vyčítáš, že byla celý život generál a všem chce organizovat život. jak se dá nazvat to, že ty nutíš tchyni, aby babču poslala bydlet samotnou a aby koupila větší byt a aby se nenechala babičkou vysávat? Organizuješ jí život! To je totéž. děláš to možná v dobrém úmyslu, ale to dělala ta babča asi taky. A podívej se, jak ji za to nesnášíš. Takže nevrtej se tchyni do života a nech ji, at si žije po svém.
@ivunak píše:
To se ti povedlo.Buďte děvčata tolerantní, ale já jsem netolerantní…
Jinak podle čeho posuzuješ, kdo je hlupák a ke komu tolerantní nebudeš? Je to ten, kdo má jiný názor než ty?
Je to člověk, který není schopen pochopit základní vědecké informace. Dělá si závěry na základě svých dojmů a neinformovaných závěrů. prostě člověk, který je schopen se řídit třeba smyšlenkou typu - dlaha na zlomeninu je nesmysl, stačí mazat kostivalem, jo? Nebo člověk typu - mé dítě má leukémii a já ho vyléčím bylinkami a čerstvým vzdouškem. protože to radili. Asi tak. S tímhle mám být tolerantní? S takovými s prominutím deb.ily?
Jestliže někdo tituluje babičku titulem stará baba - je to hnusné a já radím k toleranci, tedy k větší snaze o pochopení stáří. Ne k tomu skákat podle něj, ale být shovívavější. Ovšem nemá cenu to tu řešit, podle vás je toto agresivita.
protože vy jste přece upřímné, nepřetvařujete se a říkáte pravdu. Kde je hranice mezi upřímností a hrubostí? Už jsem to tu rozebírala několikrát - můžu říci - tyhle šaty ti moc nejdou k pleti, jsou krásné, ale ten odstín modré měl být jiný. Nebo taky můžu říct prosím tě co sis to koupila za hadr? jsi v tom jako buřt a ještě k tomu zkaženej. A třeba to bude víc pravda než to první - ale je to hrubost a neřeknu to, abych neublížila. Ovšem to už je věc jednoho každého. Já to mám takto, vy si budte tolerantní po svém. k
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat