Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@inkakřivák píše
Zase na druhou stranu si fakt neumím představit tu situaci, že bych zavolala tak jako nedávno - ve stylu táta má chřipku a já potřebuji odvézt po operaci a nechci, aby lezl z postele - a oni by mi řekli sorry jako, máme volno. Protože to je úplně mimo pro mne. No důležité je jedno, že to každá máme tak, jak nám to vyhovuje.
U nas zatim takova situace nenastala, vzdy jeden z nas byl schopen sednout za volant a toho druheho odvest. Nicmene predpokladam ze i takovou situaci lze zvladnout bez deti - pokud to zdravotni stav vyzaduje, je narok na sanitku apod. Pripadne lze vyuzit ruzne socialni sluzby prevoz senioru za zvyhodnene sazby, taxi apod. Chapu ze to muze byt financni zatez, nicmene treba my s manzelem jsme s tim pocitali a myslim ze na takove zadni kolecka by mel myslet a nasetrit si kazdy. Na to treba dojela ma tchyne ktera odmitala ridit i kdyz ridicak ma. V pondeli to byl odvoz k holici, v utery odvoz tchana po operaci, ve stredu odvoz do kauflandu, ve ctvrtek odvoz k zubari, v patek potrebovala vyridit jinou pochuzku a o vikendu rozvoz po navstevach. Nu - ochotnych ridicu k ruce postupne ubyvalo…
@advocatus.diaboli My měli kliku v tom, že jsme ji nikam nemuseli dát - protože umělou výživu a elektrické plíce bychm doma nemohli mít. Asi tak. takže víš co, až se zkusíš někdy starat o ležícího člověla, sama ho přebalovat, převlékat dvakrát denně postel, krmit a umývat na posteli, tak o nečem mluv. Možná jsem to napsala blbě, ale měli jsme kliku. neumím si představit, jak by mi bylo dát ji do ústavu. A tomu bychom se nevyhnuli.
Jestli ty bys zvládla doma dávat umělou, jestli tobě by nemocnice umělé plíce dala domů, chtěla bych vidět. takže až si to jednou zkusíš, tak žvan.
@MarcelaN Tyto věci já nepotřebuju, ke kadeřníkovi a na nákup to zvládnu. Ale sanitku - hele jinak. Protože moc dobře vím, jak se točí peníze ve zdravotnictví a jak strašně náročná je některá léčba, tak prostě nechci odčerpávat víc, než musím. A jiné služby - ono je to hezké, ale na šedesátku se ty seniorské váhody moc nevztahují. A jo, taxi bych si možná vzít mohla. Ale to je právě to, že nemusím, mám dve děti, snachu a zetě a ti všichni byli ochotní se dostavit. Nikoho jsem nemusela nutit. To se asi nedá vysvětlit, u nás je to samozřejmost. A k tomu čerpat ze zdravotnictví víc než musím máme stejný postoj. Všichni.
@inkakřivák ano ve vasi rodine to tak funguje. V nasi bych pravdepodobne taky nemusela nikoho nutit, nicmene domnivam se ze jine alternativy jsou vhodnejsi a cas se svymi detmi radeji stravim nad kavou apod. nez vyvozem po lekarich. Ja bych sve pusobeni v teto diskusi timto ukoncila a preji hezky vecer.
@advocatus.diaboli Ale tak jo, když ti to udělá radost -měli jsme radost, že otrčila. Fuj. Snad mne pánbůh nepotrestá za takovou větu. Ale co bych neudělala pro štěstí jiných.
Jsi doslova nechutný/á. Babiščka s námi bydlela přes dvacet let. Celou tu dobu jsme se starali, nakupovali, a přestože zůstala nemohoucí ležet, nikam jsme ji nedali. Ale jo, byli jsme rádi, že je pryč, ty kr. eténe. Tohle může předpokládat jenom člověk, co opravdu neví, co je rodina. No fuj. Už chápu ty vaše nenávistné příspěvky a kydy o agresivitě. Takže jestli budu ted agresivní, mám na to sakra důvod. Až budete vy koupat své rodiče a takto se o ně starat, tak něco říkejte. Chytrolíni. Žvanit, to jo. Ale postarat se, to nevíte za co.
@MarcelaN Také přeji hezký večer. A jak říkám, i po lékařích jezdím sama, ovšem tři dny po operaci prostě ten odvoz potřebuji. No a my se stýkáme každý týden, s dětmi i vnoučaty, takže čas na popovídání máme. Prostě tak žijem. Ale příjemný večer přeji také.
@MarcelaN píše:
@inkakřivák ano ve vasi rodine to tak funguje. V nasi bych pravdepodobne taky nemusela nikoho nutit, nicmene domnivam se ze jine alternativy jsou vhodnejsi a cas se svymi detmi radeji stravim nad kavou apod. nez vyvozem po lekarich. Ja bych sve pusobeni v teto diskusi timto ukoncila a preji hezky vecer.
Jenže život přináší i jiné situace a neskládá se jen z těch příjemností. Taky se se svými dospělými dcerami ráda vidím a rády si spolu popovídáme u kávy, nebo zajdeme třeba do kina. Ale zároveň o sobě vzájemně víme, že když se cokoli kterékoli z nás v životě semele, pomůžeme si bez ohledu na například dočasnou ztrátu pohodlí nebo obětování vlastního volného času.
@Anonymní píše:
My od ní také od ní už nic nechceme. Ale ona se k nám chce na Vánoce nacpat a tchýni za to psychicky vydírá. Jinak, nevychovala ho moc dobře, manžel měl hodně problémů, dluhů, školu nedodělal má pouze základní vzdělání. Já ho změnila, ale dobře vychovaný opravdu nebyl.
No jo, problemy si tvuj manzel delal urcite sam. Dluhy tak jako tak ne? Ze nedodelal skolu, je pouze jeho problem. Pubertaka bych taky do skoly v kocarku nevozila. Pokud nemel o skolu zajem, je to pouze jeho vina tak to nesvadej na jeho matku sakra. Ze ma tedy pouze zakladni vzdelani, to je presna ukazka toho, ze je to lenoch! Vzdelani si mohl i za ta leta dodelat, ale jak je videt, nema zadny zajem
. A ze tys ho zmenila? No kdyz tu tak ctu, jak ty se o jeho babicce a mamince vyjadrujes, tak tedy pochybuju! Asi se k sobe jen oba super hodite. Oba jste sobci a chcete se dostat na cizi majetek ![]()
@MarcelaN píše:
@inkakřivák jsem možná divná, ale od svých dětí očekávám především že se budou chovat podle toho co jsem se jim snažila vštěpit - aby byli slušní lidi, nekradli, nelhali apod. Určitě od nich neočekávám úctu a lásku, ta buď vznikne nebo ne. Doufám že u mých dětí vůči nám rodičů vznikla a vše tomu nasvědčuje. A promiň - já jsem své děti přivedla na svět aniž bych se jich ptala, tak mám povinnost se o ně postarat úměrně jejich věku a nikoliv že by mi za to měly být vděčné. To považuji za samozřejmost.
Navíc v dnešní době je běžné, že se dítě odstahuje na druhý konec světa (práce, vztah..)a znamená to tedy, že své rodiče nemiluje když jim nemůže pomoci s nákupem, doprovodem k lékaři apod?
Prvne pises ze vdecnost neocekavas a pak pises ze ji povazujes za samozrejmnost. To si ale samo o sobe hodne protireci. Jinak, ja samozrejme od deti ocekavam, ze kdyz ja nebudu moct, tak me podpori. Sory, aleo tom ten zivot je. Ne o jedinci ale o celku. Jen diky tomu, ze drzime spolu, jsme to dotahli tak daleko.
@e008 píše:
@inkakřivák Vztahovacna a jeste k tomu slovickareni. Bohuzel a mozna bohudik nemam na tuto diskuzi prostor, staram se o dost narocne miminko a jsem rada, ze to delam nezjistne.
Zakladatelce radim to stejne, uzivej si miminka, chtela jsi radu a misto toho je tu same poucovani…
Jo, kdyz pravda boli…a neboj, jedno mimco zvladnes jednou zadni a jeste stihnes, kdyz budes sikovna, jit do prace ![]()
@berďana píše:
No jo, problemy si tvuj manzel delal urcite sam. Dluhy tak jako tak ne? Ze nedodelal skolu, je pouze jeho problem. Pubertaka bych taky do skoly v kocarku nevozila. Pokud nemel o skolu zajem, je to pouze jeho vina tak to nesvadej na jeho matku sakra. Ze ma tedy pouze zakladni vzdelani, to je presna ukazka toho, ze je to lenoch! Vzdelani si mohl i za ta leta dodelat, ale jak je videt, nema zadny zajem. A ze tys ho zmenila? No kdyz tu tak ctu, jak ty se o jeho babicce a mamince vyjadrujes, tak tedy pochybuju! Asi se k sobe jen oba super hodite. Oba jste sobci a chcete se dostat na cizi majetek
Vůbec se mi nelíbí jak o mém manželovi mluvíš. Neznáš ho a hned ho urážíš?
zadlužil se proto, protože ho jeho matka přemluvila, aby si vzal půjčku kvůli bratrancovi, který tu půjčka ale pak nesplácel. Ano, byla jeho chyba, že si to měl hlídat, ale já bych nikdy svému dítěti neříkala, aby si za někoho bral půjčku. Školu nedodělal protože jim to bylo úplně jedno. Nikdo z jejich rodiny střední školu neměl, byl by vlastně první, takže to ani nikoho netrápilo. V tomhle věku se plno mladých pánů sekne. Třeba můj bratr. Kdyby na něj rodiče nezačali tlačit, taky by nespíš tu školu neměl. Ano, manžel se změnil. Nejenže před si před rokem střední školu dodělal, ale od letoška studuje i vysokou školu a baví ho to - ha ha lenoch. Ano, hodíme se k sobě, proto jsme se taky vzali a sobci jsme určitě velicí
vy se k sobě s Inkou taky hodíte! Kdy bude svatba???
@berďana bylo to mysleno ze za samozrejmost pokladam povinnost postarat se o sve deti a ne aby mi za to mely byt vdecne
@berďana píše:
Jo, kdyz pravda boli…a neboj, jedno mimco zvladnes jednou zadni a jeste stihnes, kdyz budes sikovna, jit do prace
Psát takové věci, že ještě může jít do práce, je opravdu na místě. Má náročné miminko, to znamená může být nemocné a musí s ním třeba cvičit. Ale ne, vykašleme se na péči o miminko a půjdeme radši makat ať to dítě není moc rozmazlené!
Vztahy nejsou jednoduché. Každý může mít na jednu věc svůj pohled. Každý si něco prožil, a vidí to ze svého úhlu. Měli jsme to podobné. Táta byl alkoholik, o nikoho se nestaral, ale na stáří, když onemocněl, byl velmi rád, když jsme se o něj postarali.Ale byl to už zlomený člověk, v pokoře. Pokud by se choval tak, jako babička z této diskuse, pak by s naší pomocí nemohl počítat. Jinak je docela úsměvné, když vidím, jak si tady dva nicky notují, a píšou naprosto stejným stylem. Že by náhoda?
Trochu úsměvné, trochu schíza. ![]()
@Anonymní píše:
Vůbec se mi nelíbí jak o mém manželovi mluvíš. Neznáš ho a hned ho urážíš?zadlužil se proto, protože ho jeho matka přemluvila, aby si vzal půjčku kvůli bratrancovi, který tu půjčka ale pak nesplácel. Ano, byla jeho chyba, že si to měl hlídat, ale já bych nikdy svému dítěti neříkala, aby si za někoho bral půjčku. Školu nedodělal protože jim to bylo úplně jedno. Nikdo z jejich rodiny střední školu neměl, byl by vlastně první, takže to ani nikoho netrápilo. V tomhle věku se plno mladých pánů sekne. Třeba můj bratr. Kdyby na něj rodiče nezačali tlačit, taky by nespíš tu školu neměl. Ano, manžel se změnil. Nejenže před si před rokem střední školu dodělal, ale od letoška studuje i vysokou školu a baví ho to - ha ha lenoch. Ano, hodíme se k sobě, proto jsme se taky vzali a sobci jsme určitě velicí
vy se k sobě s Inkou taky hodíte! Kdy bude svatba???
Takze u tebe je kazdej jinej vinej, jen ne tvuj manzel. A tu pujcku za nej taky podepsala ta maminka ne?
sory, ale kazdy jsme svym stesti strujcem. Ja vim, ze se to spatne cte, kdyz nekdo napise nazor, ktery je tvrdy, ale s tim budes muset zit. Ty pises, ze skolu manzel nedodelal, protoze jim to bylo jedno, ale ve skutecnosti tu skolu neudelal, protoze to bylo jedno jemu snad ne? A jinak, nepsala si nahodou ze tvuj muz ma pouze zakladni vzdelani?
a s nim od letoska studuje vysokou skolu? Teda ja nevim, ja byla na obchodni akademii a pouze zakladni vzdelani mi k tomu nestacilo a on dela vejsku
Neoblbuj tady prosim.
Příspěvek upraven 20.12.17 v 23:14
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat