Tchýně - vypsání se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13764
24.8.23 17:31
@Anonymní píše:
Manžel jí nebere telefon, ona pak vyvolává moji mámě a ta mi tu brečí.
Takže jí mobil vezmu a dostanu tafku. Nebo volá z čísel, co neznám. Ty beru, protože jsem vedoucí kroužku a volají mi rodiče, že mají zájem.Zajímá mě, jestli to někdo řešil, jak to podal dětem a ostatním.

Matce a maceše řekni, ať její číslo zablokují. A ty když jí uslyšíš, tak zavěs. Moc nechápu, co si podělala dětem? Jako žes jim vzala takovou super úžasnou babičku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.23 17:37
@Mysis píše:
@Tika92 buď v klidu, mám mnohem horší tchýni než si dovedeš představit. Všechno bylo celkem v klidu, než se narodila dcera. Přestala k nám úplně chodit, dělala, že nejsme. Chodila hlídat cizí děti, jezdila s kočárkem známé po městě ( malém městě ), takže se začali lidé vyptávat, proč se nestará o svoji vnučku. Tak si vymyslela výmluvu, aby nevypadala blbě, že ji nechceme dceru půjčovat. Takže si dovedeš představit, co si o nás říkali lidé…ve finále, když jsem zvedla telefon a zavolala ji, proč to říká, jsem měla tolik přezdívek, že to snad neobsahuje ani slovník :roll: takže tohle je ještě v pohodě a dobrý…

Zajímavé a docela očekávám, že moje tchyně bude stejná, až budeme mít dítě :roll: Už teď má radši cizí děcka, než své vlastní. Tak si moc nedělám iluze, že bude milující babička :lol: můžu se zeptat, jaký vztah měla k tobě, než se vám narodila malá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
24.8.23 17:38
@Anonymní píše:
S tchýní jsme velmi omezili styky. Vídáme se jen v řádu hodin za rok.
Nemůže se přes to přenést. Na začátku jsem se snažila, ale ona měla pořád nějaké problémy a výstupy, tak jsme kontakt omezili. Psát detaily nebudu.
Nejhorší je, že volá všem po rodině a řeší to s nimi. Volá mé mámě, mé maceše a řeší s nimi, jak jsme hrozní. Máma se pak prý cítí trapně, že mě špatně vychovala a třeba pošle přes WhatsApp fotku. Načež mi okamžitě tchýně volá a za fotku mě seřve. Vždy tam najde něco, co je špatně. Dítě dostalo nové kolo, stojí u kola a je špatně, že nemá helmu. Bylo to na zahradě a nikam se nejelo. Při plavání nemají záchranné pomůcky. Plavou od 5 let. Dítě stojí na žebříku a trha švestky, bylo taky špatně, protože nemůže lezt na žebřík, vždyť spadne. Je mu 12. :zed:
Už nemůžu.
Aktuálně mám chuť ji dát do blokace a nevidět/neslyšet ji aspoň do Vánoc a nejlépe vůbec.
Kdo jste tu utnul naprosto vztahy s tchyní, jak jste to vysvětlili dětem a třeba i ostatním členům rodiny, když se takto rodina zná? Máma a tchyně jsou spolužačky ze školy.

Začala bych tím, že bych své mamince vysvětlila znova (chápu, že to bude stopadesáté) ať tchyni neřeší. Když ji zavolá ať ji odkáže na vás a víc se s ní vůbec nebaví. A tchyni bych ignorovala. Jakmile by začala vyvádět telefon bych položila. Tvůj manžel je její syn a proto by si to měl řešit sám. A pokud to nedělá tak to neřeš ani ty.
A okolí a zbytku rodiny bych nevysvětlovala nic. Hele ona vás pomlouvá stejně a vždycky bude. Tak je to úplně jedno jestli se s ní bavíte nebo ne. U dětí záleží jaké mají z babičkou vztahy. A jestli jin vůbec má babička co dobrého předat. Pokud vztahy na bodu mrazu a babičky hodnota žádná… tak bych jim řekla normálně pravdu. Pokud mají babičku rády a jako babička je v rámci možnosti fajn. Tak bych se s ní bavila jen o dětech. Kdy je uvidí, kdo ji je přiveze, kdy je vrátí. Ale nic víc a nic míň. Stále platí kdykoliv bude vyvádět pokládáš telefon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.23 17:40

@AnastazieB s mámou jsou velice dobré kamarádky. Tak jsme se poznali s chlapem. Takže to, že by si nevolaly, neklapne.

Ne podělal, ale podal. Jak jim vysvětlit, že babička už nebude.

• Citovat
  • Upravit
5683
24.8.23 17:40
@Anonymní píše:
S tchýní jsme velmi omezili styky. Vídáme se jen v řádu hodin za rok.
Nemůže se přes to přenést. Na začátku jsem se snažila, ale ona měla pořád nějaké problémy a výstupy, tak jsme kontakt omezili. Psát detaily nebudu.
Nejhorší je, že volá všem po rodině a řeší to s nimi. Volá mé mámě, mé maceše a řeší s nimi, jak jsme hrozní. Máma se pak prý cítí trapně, že mě špatně vychovala a třeba pošle přes WhatsApp fotku. Načež mi okamžitě tchýně volá a za fotku mě seřve. Vždy tam najde něco, co je špatně. Dítě dostalo nové kolo, stojí u kola a je špatně, že nemá helmu. Bylo to na zahradě a nikam se nejelo. Při plavání nemají záchranné pomůcky. Plavou od 5 let. Dítě stojí na žebříku a trha švestky, bylo taky špatně, protože nemůže lezt na žebřík, vždyť spadne. Je mu 12. :zed:
Už nemůžu.
Aktuálně mám chuť ji dát do blokace a nevidět/neslyšet ji aspoň do Vánoc a nejlépe vůbec.
Kdo jste tu utnul naprosto vztahy s tchyní, jak jste to vysvětlili dětem a třeba i ostatním členům rodiny, když se takto rodina zná? Máma a tchyně jsou spolužačky ze školy.

Nejhur z toho vychazi tvoje mati - je jak mezi mlynskymi kameny bo s tchyni jsou spoluzacky a to se blbe posila donekam;

Na druhou stranu jde tomu vsemu tvoje mati naproti - proc ji preposila fotky? :roll: Proste zadne nema a hotovo.

Utni kontakt ty s ni klidne, ale proc bys mela brat babicku svemu synovi, k nemu se chova ona taky spatne? A za sve muze uz neres vubec nic, je snad svepravny a rozhodne si sam, jestlu on tam se synkem za ni trebas pujde. A nakonec vas kluk uz je natolik velky, ze snad muze zajet, zsjiz za babkou sam, kdyz bude chtit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.23 17:43

@Karinkas děti ji celkem berou, protože je k tomu vedu. Vždy o ní mluvím před nimi dobře.
Rozhodně nechci, aby s ní byly děti samy. Ona jim vykládá, jak jsou hrozní, nikdo je nemá rád a podobné perly.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.23 17:46

@Ahep protože je má a chce jí udělat radost. Už jsem ji to i zakázala, ale to vydrželo chvíli.

Tchyně bydlí 100 km. Takže tam musíme jezdit.

• Citovat
  • Upravit
2660
24.8.23 17:54
@Anonymní píše:
@Karinkas děti ji celkem berou, protože je k tomu vedu. Vždy o ní mluvím před nimi dobře.
Rozhodně nechci, aby s ní byly děti samy. Ona jim vykládá, jak jsou hrozní, nikdo je nemá rád a podobné perly.

Tak jestli dělá tohle, vůbec bych se netrápila a kontakt utnula. Podle mě ty děti moc dobře vědí jaká babička je. Normálně bych jim řekla jak to je a jestli se chtějí s babičkou vůbec vídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9047
24.8.23 17:56
@Anonymní píše:
Rozhodně nechci, aby s ní byly děti samy. Ona jim vykládá, jak jsou hrozní, nikdo je nemá rád a podobné perly.

Dětem vykládá, že jsou hrozné a nikdo je nemá rád? 8o Seřvala bych ji na tři doby a už by je neviděla. Chudáci, mít takového zmetka za babičku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
24.8.23 17:59
@Anonymní píše:
@Ahep protože je má a chce jí udělat radost. Už jsem ji to i zakázala, ale to vydrželo chvíli.Tchyně bydlí 100 km. Takže tam musíme jezdit.

No tak jeji volba, pak ji ale tvrde zatni, az zas zacne bulet - ji dela radost, sobe starost, jeji volba.

Kluka zacnete ucit jezdit samotneho za babkou, pokud s nim manzel nebude chtit jet.
Ja od 12 jezdila sama vlakem za otcem a babkou vlakem,3-4 prestupy zcela sama, akce na cele dopoledne a kupodivu me neubylo a dnesnim detem vic samostatnosti jen prospeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8539
24.8.23 18:02

Tchýni neber telefon, pokud zavolá z cizího čísla hned zavěs. Když něco chce tak ať zavolá manželovi, on je syn. Vůbec neřeš co o vás komu mluví, nikomu to stejně nevysvětlíš. A to, že dětem říká jak jsou hrozné a že je nikdo nemá rád, to mi přijde přes čáru :roll: hlavně že kritizuje skrz děti kde co :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.23 18:31

@Ahep nechci, aby s ní byly děti v kontaktu bez dozoru.
Takže buď my všichni, nebo nikdo.

• Citovat
  • Upravit
6914
24.8.23 18:35
@Anonymní píše:
@Lojzísek celá rodina. Prostě utnout kontakt na pořád.

Tak potom samozřejmě záleží na tom, jak o tom smýšlí manžel a jaké má tchyně vztahy s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.23 18:40

@Lojzísek manžel s ní skoro nekomunikuje, takže je asi jasné, jak o tom smýšlí.
Děti jsem zatím držela od toho nejhoršího, takže babičku tolerují, ale samy od sebe jí nechtějí zavolat, nechtějí tam samy jet. Když to navrhnu, tak jedou.

• Citovat
  • Upravit
2660
24.8.23 18:56
@Anonymní píše:
@Lojzísek manžel s ní skoro nekomunikuje, takže je asi jasné, jak o tom smýšlí.
Děti jsem zatím držela od toho nejhoršího, takže babičku tolerují, ale samy od sebe jí nechtějí zavolat, nechtějí tam samy jet. Když to navrhnu, tak jedou.

Podle mě to máš vyřešené. Utni veškerý kontakt a uleví se vám všem.
Tady není co jiného vymyslet. Takto toxický člověk nikomu z vás nic dobrého nepřinese. Dětem nijak nechybí, tvůj muž s ní nechce vůbec komunikovat a ty ji těžce nedáváš.
A tvoje maminka? No to je její boj. Má stejnou volbu jako vy. Vůbec se s ní nebavit!
A pokud baví rovnou bych jí řekla, že nehodlám poslouchat, že mě špatně vychovala a podobné řeči. A už vůbec nechápeš proč kvůli tomu brečí. Důvody proč tomu tak je zná a pokud je nechápe je ti to líto, ale nic s tím stejně nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová