Těhotenství - vyhoření

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3164
23.5.18 12:31

Najděte si nějakou antikoncepci, i když půjdete na potrat, za 3 měsíce to můžete řešit znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
23.5.18 13:00

No jestli to berete takto, tak byste žádný děti nikdy mít neměla. Děti jsou největší dar, co může být a zaslouží si být milovaní a aby se jim matka podřídila, co to jde…otázka je, jak se k tomuhle postaví váš muž…milujete na vašem manželství, že jste dva, možná brzo budete jedna…takže asi by to chtělo pohovořit s manželem… :nevim: víte - já jsem zcela na opačné straně spektra, já jsem vždycky chtěla kupu dětí a jsem nevýslovně šťastná, že je kolem sebe mám. Okolí mě má za blázna, jak si je sázím a že klidně bych chtěla další :nevim: fakt nevím, jak to cítíte, ale dítě tu rodinu tak neskutečně obohatí - nevěřím, že by neobohatilo i tu vaši. Jasně - já sedím doma na zadku, vařím, peču, mám děti pořád za zadekm, protože mi to tak vyhovuje. Vy to tak mít nemusíte. Můžete vydržet ten první rok, pak jít pomalu do práce, najít si spolehlivou chůvu, díky které budete mít s manželem čas i sami na sebe, cestovat lze i s dítětem (nebo ho jde taky nechat u babičky na týden a jet s manželem) - všechno jde udělat. Ale abyste jednou nelitovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
retrivrice
23.5.18 14:46

Přemýšlela jsi o konzultaci s psychologem? Znám holku, co to má jako ty…je jí 38 a má krizi, jestli děti mít nebo nemít…vyrůstala jen s matkou, která byla komplikovaná, podle mě ten její strach z dětí hodně souvisí s tím, že si to nikdy vnitřně nevyřešila…Nevím, jestli by to mohl být tvůj případ, ale pár sezení s dobrým psychoterapeutem by ti mohlo pomoci najít odpovědi v sobě. Držím palce!

Příspěvek upraven 23.05.18 v 15:07

• Citovat
  • Upravit
Janli
23.5.18 14:49

Je to normální. Myslíš, že každá ženská skáče až do stropu z toho, že je těhotná? Ani omylem. Zdejší diskutující v tomhle nejsou dobrý vzorek populace. Cítila jsem to stejně jako ty. Měla jsem ráda svoji svobodu a volnost. Děti jsem neměla ráda, nechtěla jsem je a najednou na testu dvě čárky. Rozdýchávala jsem to pěkně dlouho. Ale můžu ti říct jedno. Až se to mrně narodí, změní se ti život. Nebude to jen póza. Budeš to mrně milovat a uvidíš, že žít se dá i s tím malým človíčkem. Prostě nepojedete dva, ale tři. Matka příroda to zařídila dobře, ta láska přijde sama. Nemusíš ji cítit celý těhotenství, ale po porodu to přijde. Spíš ti pak bude divný, že jsi mohla existovat bez dítěte.

• Citovat
  • Upravit
774
23.5.18 14:51

Jednou jste se rozhodli, že do toho půjdete, tak už neváhejte! Vždyť vy dítě už neplánujete, vaše dítě je na cestě. Už bylo počato. Snad vám není 16 ani nemáte nějaké závažné existenciální problémy, abyste si dítě nemohli dovolit. Chápu váš úlek, váhání, to je normální. Člověk začne přemýšlet, jak se mu změní život. Ale postavila bych se za to vaše dřívější rozhodnutí, že chcete mít dítě, vychovávat ho, milovat (to jistě budete, i když třeba k cizím dětem vztah nemáte, tak to má spousta lidí). Proč byste teď váš nově počatý život likvidovali jen z pocitu, že na to zatím nemáte. Co když se pak rozhodnete za několik let, že teď už je ta správná doba a ono to nepůjde a nepůjde. Pak opláčeš každou menstruaci a budeš vzpomínat na toto období, kdy jsi mohla mít dítě, ale nechtěla jsi ho. Dítě je veliký dar. Ne každý ho dostane. Važte si ho. Nadarmo jít na potrat s vašimi důvody není dle mě správné. Co když se u vás rozvine postabortivní syndrom a psychicky na tom budete špatně? Pak si můžete tento krok do smrti vyčítat. Vzchopte se, o všem si v klidu s manželem pohovořte a zkuste se těšit na tu novou životní etapu, která může váš život nesmírně obohatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí