Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Holcicky ![]()
Preju Vam krasny sobotni den, venku je tak krasne, konecne JARO!!!
Vidim, ze ne jenom ja jsem mela problemy se serverem emimino, take mi vcera cely den zlobilo.
ZANET, diky moc za povzbuzeni, trochu jsem to asi potrebovala. Mas pravdu nadeje umira posledni! NEsmim na to zapomenout…
TERRI, co ty? Uz je to trochu lip? Drzim palecky ![]()
VARENKO, CINQ - je to tak nadherne co se s vami tedka deje. Trochu zavidim…
Snad se dockam nekdy i ja ![]()
Jinak holky, vcera jsem byla u dr., radeji jsem se nechala vysetrit, nejak se mi nezdali ty bolesti v podbrisku. MEla jsem chvilema fakt silne bolesti (mela jsem problem jet i do prace!). No a na UTZ se ukazalo ze mam 3 cysty
I kdyz jsem to tusila, trochu me to zaskocilo a jsme smutna! Ale dr. mi rikala, ze se nemam zbytecne strachovat, pravdepodobne mi to s menstruaci vzplavi. Kez by mela pravdu!!!! MS bych mela dostat dneska nebo zitra,tak uvidime… Zatim zadne priznaky nemam, ze bych to mela dostat. Podle mne tehotna nebudu, jinak by mi to dr. rekla, poznala by to na utzrazvuku, nebo ne?
AHOJ BERUSKY,
tak se vam zase hlasim z procesu
jak se dneska mate? tady je krasne pocasko, jen me je porad zima ![]()
TEHULKY - co delaji mimiskove?
MIMI - jak se citis? neco noveho?
ja hlasim, ze MS zatim nedorazila, ale kazdopadne muze doklusat jeste zitra takze zatim nic neresim, zatim zadne spineni ani naznak, tak uvidime ![]()
vcera jsem byla s drahouskem na pekne veceri, pripadala jsem si jako blazen, jelikoz jsem zdlabla levou zadni hromadu jak pro dva chlapy, ale bylo to ttttaaaakkkk DOBRE
![]()
Uz mam zase chute, kdyz si na to vzpomenu ![]()
Tak uz mi začíná bolet břicho, jako před menstruaci
Asi to dneska dostanu! Takhle to vždzýcky začíná ![]()
VARENKO - ja jsem z PH, do ZOO bych sla hrozne moc rada, ale jsem bohuzel az do vecera v praci
Oliverek je u tchyne a ten muj blaznivej podnikatel zase nekde lita
ja mam porad zimnici, tak mi ani neprijde, ze tam je hezke pocasko ![]()
MIMI - to je mi moc lito, ale urco to bude dobre, uvidis. Dej echo jak jsi dopadla, jestli si to ta MS nakonec nerozmylela a nesla k sousedum, u nas ji cekame jeste zitra, mozna si se mnou jen hraje - uvidime.
Nevim zlaticka, jestli mam dystak zkusit testik zitra rano, kdyz MS nedorazi nebo az v po? chtela bych jit dystak v po k dr. a s tim mam taky dilema - mam jednoho soukromeho, za nej dam ruku do ohne je fakt super, i ta pece je super, ale je soukr. takze co navsteva to 500,– a ten druhej je statni, zadnej tuzex, mladej, docela v poho jen mi prijde, ze moc veci neresi a ma to jak na bezicim pasu, tak jsem z toho jelen ![]()
TErrko, ja byt tebou tak hned druhe rano jak nedorazi MS bych udelala test. Pokud si tehotna, uz by se to na prouzku melo objevit. Ja urcite udelam v pondeli rano (driv ne!) pokud mrska neprijde, ale myslim si ze u mne to nehrozi ![]()
Holky, ja mam doma tolik tehotenskych testu, ale zatim jsem nemela moznost ani jednou je pouzit ![]()
MIMI - drzim ti palecky, je to opravdu hrozny to cekani, ale ja to nejak neresim, jsem asi divna, ale proste ne, i jsem si rikala, ze bych pockala treba tyden, to je hodne divny - ne? Asi jsem se z toho cekani docista zblaznila
![]()
CINQ, VARENKO - kde jste tehulky? Uzivate slunicka? tady to vypada, ze bude kazdou chvilku prset, tak jsem tady pekne schovana
mam nejakou nakupovaci, chtela bych si poridit nejake jarni boticky - jen cas neni
![]()
Ahoj holky, jsem rada, ze uz je v CR konecne jaro a ze si uzivate slunicka.
Varenko, tys me teda pobavila, pry bud v teple, salku pres zadicka…
vedelas, ze bydlim na Floride? A predstav si, zacinaji tu byt desne horka, ze se ani v noci neda spat a nam jak na potvoru nefunguje klimatizace. Ufff. Takze teplo mam, o to nic. Ale budu vic pit, to je mozna ono.
Priroda to dobre zaridila, ze uz vas to tehotenstvi prestane bavit ten posledni mesic, jinak byste si uzivaly tehotenstvi a ani nechtely, aby slo miminko ven.
Takze vydrzat, nic jineho ti stejne nezbyva.
Terko, jestli mas porad ziminici, tzn. ze mas zvysenou teplotu a to je dobre znameni. Ja bych si ten test zitra udelala. A ke kteremu doktorovi jit, to ti neporadim, ale to urcite rozhodnes spravne. Drzim pesti na zitrek! Kdyz to beres v pohode to cekani, tak by te pripadny negativni vysledek nemel rozhodit a vis, ze muzes testovat znovu, kdyz jeste chvili pockas. Ale zas uz bys zitra mohla vedet, jak to s tebou je. ![]()
Minik, tak tys to tusila spravne s tema cystama. Ale doktorka ma pravdu, vetsinou odejdou s MS. Drzim pesti!
Hezky den a hezky vikend. Ja se vrham na uklid.
![]()
AHOJ HOLČINKY ![]()
už jsme zpět z IKEY…komodku neměli a stolek pod vaničku jsme doma rozbalili a našli jsme neopracované přírodní dřevo - to jsou chytráci, co?!! Tak tam jel manžílek znovu! Je to něco..
MINIKU:
takže 3 cysty?? NO, to je něco!! Hlavně by to asi chtělo klid..myslím - šetřit se. To víš, já nejsem doktor, ale opravdu by ses měla opatrovat.
Na UTZ by ti tehu ještě nemohla prokázat - prostě to není ještě možné vidět. Leda nejdříve kolem 5-6tt. Já bych řekla, že pokud se MS nedostaví — tak nejlepší je krev–to je na 100 procent!
MOC držím palečky a hlavně, at jsi brzy jako rybička. HODNE moc se opatruj.
TERRI:
Tak to je krásné, že jste měli takový romantický večíreček.
A je moooc dobře, že jsi se hezky napapkala. To že jsi zimomřivá---to je také zvláštní. Uvidíš, jak se tyto dny vyvinou. Rozhodně se to také nechce moc přepínat.
Já ti nevím, jestli ten soukromý dr.ti pomůže více nebo méně. Já tady na tohle už prostě nevěřím, protože si myslím, že je to prsotě PRAHA!
Obě to známe.
To je jako, když jsme se s manžílkem bavili, jaká nemocnice a co soukromá klinika a já si stejně myslím, že nakonec záleží na tom člověku v té dané chvíli — jak se vyspí, jakou má naladičku atd atd.
Prostě nemyslím si, že se dočkáš lepších výsledků nebo že budeš mít více šancí, když budeš chodit k soukr.lékaři a platit za to.
Maximálně se jedná o rozdíl v komfortu, možná přístupu apod. V tom případě souhlasím…to já si mnohdy taky raději připlatím.
Navíc v PH prostě je to děs..jsou to všechno fakt vychytrálci. Ty ceny jsou mnohdy až drzé - za cokoli.
Uvidíš..já bych si za ty penízky raději koupila něco pěkného. Kolikrát to, že si uděláš radost a cítíš se psychicky spokojeně – udělá větší zázraky než jeden dr.!!! ![]()
P.S. Chudáčku, tak ty pracuješ i v sobotu??? Tak to ti posílám hooodně moc sluníčka a síly, at ti to rychle ubíhá.
Holčinky, jdu se na cvhilinku natáhnout..malinká už to taky zapíchla
- je to holka chytrá !!!
![]()
Určitě ještě dneska JUKNU. zatím papa
MIMISKU - jeste neni nic ztraceno - ja jsem spinila s Oliverkem pokazde v obdobi MS do 4 mesice!!! Nesmutni berusko
![]()
VARENKO - s tim Dr. mas pravdu, jen k tomu souk. chodim uz 3 roky, vlastne me vylecil ze vsech neduhu jake jsem mela 3 roky nez jsem byla tehu, je to asi i o tom, ze ma lepsi vybaveni atd. Nevim, asi zkusim toho statniho a podle situace pak pujdu dystak k soukr. hlavne ten soukr. mi vzdycky daval fotecku, leky a vitaminky zdarma, takze to je zase dobry, u tech statnich vetsinou je problem v tom, ze UTZ delaji jen obcas a musis se jich o to pomalu jeste prosit, tak fakt nevim.
vsude je neco, ale ja fakt nevim kam se dat
![]()
ZANET - snazim se odolavat, ale znam se, asi se na nej zitra vrhnu!!! Ze kdyby to treba vyslo, tak bych nabehla hnedle v pondeli na gyn. na HCG, ale presne jsem zase u toho problemku, zase nevim kam nabehnout, protoze kdyz pujdu k tomu soukr. tak ten si me pamatuje, takze by mu bylo divne, kdybych tam potom nesla nebo tak neco. Tam se to rozkrikne. Zase ten statni mi rekl, ze mam prijit az po velkych prazdninach, a to jsem mu rikala, ze uz 8 mesicu se snazime a nic, tak jsem z toho taky jak v Jirikove videni ![]()
TErrko, moc ti drzim palecky, zitra nebo v pondeli skus udelat ten test
Budu na tebe myslet!! Pokud tam bude // tak podle mne nemusis hned utikat k dr., nebo jo?? Jak to vlastne je?
… jeste jsem zapomela, TErrko, moc ti dekuji za povzbuzeni, zatim jenom špiním, ale myslim si že to velice rýchle přejde do normálního čistého krvácení
Prostě už jsem to obrečela
A to jsem si rikala, že nebudu brečet, ale je to tak těžké!! No nic, tak si řikám, nový cyklus, nové naděje…
![]()
MIMI - no asi podle me nemusim, ale na druhou stranu mi to muze vyvratit falesne tehu a to by bylo v mem pripade asi dobre, protoze bych si porad rikala, ze to tak treba ani neni. Nevim, to asi kdyz to bude treba pozitivni, tak ja asi pomastim, jsem proste uz takova, chci to mit potvrzene, nejradeji bych je jako prevezla a objednala se na prohlidku, s tim, ze by se treba videlo i na UTZ, ale to je asi brzo co, uz mi hrabe - mimi bych chtela, ale na druhou stranu mam strach co se bude dit ![]()
Asi máš pravdu, myslím si že bych udělala to samé! JE lepší to mít potvrzené od dr.