Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Varenko díky,
chci být optimista, ale jsem strašně netrpělivá
Taky si říkám, že se ten organismus musí vzpamatovat přeci i sám a tak zkouším vyčkávat. Na druhou stranu mě ale napadá, jestli není lepší se jít poradit a nějak ten návrat do normálu podpořit… pokud to půjde.
Nikdy mě vlastně nenapadlo, že by to nemohlo jít
Myslela jsem si, že se mě to netýká, že prostě vy:,–(ím a bude to tady (co si budu nalhávat, ona si to tak představovala taky moje milá polovička, takže jsme začátkem roku zažili mírné rozčarování
když se to nepovedlo napoprvé)
ZUZI:
věřím, že vše bude dobré a tělíčko se samo vzpamatuje.
Já bych především zapomněla na všechny léky, injekce, vitamíny, doktory a ono si to tělíčko odpočine, ozdraví a // se přihlásí co nevidět. Ale pochopitelně je to jen můj přístup k tělíčku a někdy (v závažných případech) je lékařský zákrok jediná šance.
A kolik je ti let?? Víš, to si asi zpočátku myslíme všechny, že stačí milovaníčko bez chránění a jsme tehu, ale žel…někdy to trvá. Ale pokud se snažíte od Valentýnka, tak to ještě je zcela normálka. Kromě toho jaríčko přišlo - je v plném proudíku – takže jsou skvělé podmínky na ozdravení a užívání si zaláskovaného MÁJE, no néé?
![]()
TERRI:
jojo---byl to ten páteček.
Však je to jasnočka — že tvé myšlééénky šly na //.
A povedlo se!!!!
![]()
HOLČINKY, jdu udělat omáčku a dokončit obídek. ![]()
Varenko,
já vím, že se to podaří:-) nejsem v takové depresi jak to teď vypadá. Jen si to člověk asi představoval nějak moc jednoduše ![]()
Bude mi 27, což snad není zase ještě tak hrozné:-))
Ať se dílko zdaří a přeji dobrou chuť. Já už jdu připravovat svačinku, protože se mi právě probudil manžel po nědělním odpoledním klidu ![]()
Terko, ja jsem to tusila!!! Gratuluju!!!!!! Mam z toho velkou radost! A hned mi posli nejake tehu bacilky
Ja se chystam na testovani ve ctrvtek, jestli jeste bude co. Tak na me pak mysli.
Minik, to jsem rada, ze budes ucit deti rodnou rec. Ja se na to taky urcite chystam. Ty zatim jen spinis, takze jeste porad mas nadeji
Myslim na tebe.
Ahoj Zuziko, vitej do klubu snazilek. Jo jo, ja jsem si taky myslela, ze to pujde hned jak se zacnem poradne snazit, to bylo v zari…
ale nadeje umira posledni a vzapeti se hned rodi nova.
Takze to chce byt v klidu.
Varenko, ty me delas chute. Omacku bych si hned dala. Ale pockam si az na mamincinu svickovou s kralikem nebo krutim. To miluju. ![]()
No tak, hned je mi veselo. Diky, Terko. A hned mam dalsi nadeji, ze mozna i ja bych mohla mit ty //. Tedy kdyz ne ted, tak jednou urcite ![]()
Hezky den, holcicky.
Z.
ZANET - mockrat ti dekuju!!! Ve ctvrtek budu s tebou pri testovani a doufam, ze nahlasis //!!!!! Moc ti drzim palecky!!!! Ja jsem uz pomalu ani nedoufala, ale rekla bych, ze tady je to opravdu hodne nakazlivy!!! Takze stejne jako VARENKA a CINQ ted i ja se pridavam k prskancum
![]()
BERUSKY moje, jdu se s Vami rozloucit, jsem nejaka hrozne unavena. Za chvilku mi snad prijde kolega a ja budu moct jit domu - konecne, uz me tam cekaji kluci - tak se tesim. Zitra pujdu na tu krev, zkusim tam rano zavolat a uvidim co mi reknou, porad nejsem rozhodnuta, jestli tam nebo tam, ale asi nakonec pujdu k tomu statnimu, to je proste zivot, nejsem zadna milionarka, abych si mohla dovolit chodit k soukr. to za ty penizky radsi koupim nejake vitaminky nebo neco. Nebo pujdu na dobrou vecu. Kdyz se mi to podari, tak do alba vlozim testik!!! Ale nevim, kdy budu mit doma pristup na PC, ten muj blazinek u nej bude asi i spinkat!!! Tak se mejte zatim krasne a ja se ozvu - pusinky na celicka a na briska - pa
![]()
AHoj Holky, jsem zase zpátky ![]()
Ono to s těma injekcema, práškami na plodnost atd. bude asi individuální. Asi před 2 roky jsem kvůli šílenému stresu v práci ztratila MS, také jsem zhubla několik kil. Pořád jsem si myslela a strašně moc doufala že se moje tělo nějak zpamatuje a sám se uzdraví, ale bohužel ani po 7-8 měsíců u mně MS ne a ne nepřicházelo!!!!!! Prostě jsem měla uplně rozházané hormony
Dr. říkala že s tím budu muset něco dělat, pokud budu chtít mít miminko, a hlavné také říkala, že pokud se to neléčí a nechá se to dlouho jenom tak, může mi hrozit i neplodnost!!! Strašně jsem se bála!
Tak jsem podstoupila hormonální léčbu, nejdřív jsem chodila na vyvolačky, ale neřešilo to moji ovulaci a správné fungování vaječníků, tak jsem musela brát i prášku. Byla jsem od začátku zá:,–(ně proti té léčbě, ale holky bohužel u mně to jinak nešlo
. Naštěsi prášky zabrali, dokonce již několik měsíců MS přichází přesně na den, 25.DC!!
Takže vzpadá to tak, že už budu v pořádku naštěstí!!!!
Proto si myslím, že to asi bude individuálni, prostě u mně příroda nepomohlo, bylo zapotřebí k tomu i lékársky pomoc.
ZANET-jsi zlatícko, ale už se mi MS pořádně rozjelo, ale Hurrrá, už vidím jak mi vyplavujou cystičky
![]()
Ahoj miniku
, pořád zvažuji jestli nemám na tu gyndu příští týden zajít. Minimálně se poradit. Mám pocit, že se mi MS může srovnávat třeba půl roku, což mě psychicky moc nepovzbudí.
Ahoj holky ![]()
Občas k vám nakukuju do diskuse a jen bych chtěla říst:
Terro,strašně moc a moc gratuluji k těm nádherným //
![]()
Den sem potom fotečku,ať po tom milionu neg testů vidím jak vypadají ![]()
ZUZIKO - pokud MS nedostaneš, jdi určitě k doktorovi a nech se pořádně vyšetřit i s ultrazvukem! Budeš aspoň vědět na čem jsi. Také si nech udělat hormonální testy, to je moc důležité!! Pokud všechno bude v pořádku tak se to tělo nějak srovná, bude to chtít jenom čas a hlavně trpělivost. A pokud tam něco bude tak se pak budeš muset rozhodnout, jestli necháš to ještě chvíli na přírodě, třeba se to tělo během pár měsíců srovná, anebo si řekneš, že to chceš hned léčit. NEch se poradit s Dr. Ale neměj strach, určitě budeš v pořádku!!! Moc držím palečky!!!
Jak dlouho si jinak brala antikoncepce?
No dostat jsem to nedostala - jsem 35.den cyklu. Když jsem brala HA, byla to nádhera.. skoro na hodinu 28.den. HA jsem brala od 18-ti, tj asi 9 let vkuse.
35. DC? No nevim… Na místo tebe příští týden bych šla asi k dr. Uvidiš, třeba ještě mršku dostaneš ![]()
9 let je celkem dlouhá doba. A než jsi začala brát HA měla si MS v pořádku?
Pokud si vzpomínám (což už není tak jednoduché
) tak jsem nikdy problémy neměla. Jenomže tehdy jsem taky žádné dny nepočítala kvůli těhu, protože nic nehrozilo
Ale měla jsem to pravidelně.