Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
KRÁSNÉ RÁNÍČKO HOLČILINKY
![]()
moc vás zdravím a přeji vám všem nádherný sluníčkový den---a ŽE BUDE opravdu suprbupr sluníčkový - prý až 25 stupínků.
![]()
ZANET:
vy jste se byli koupat v mooooořiiiii nebo vlastně v oušínku, že???? Teddyyyy, to je závistička hadr, ti povím!!!!!!!!!!!!!! Jééžíííš, já bych se tam mohla rozplácnout od minuty a tak za 2 měsíce bych prosila vyzvednout---respektive „odlepit“ z pláže!!!!!!!!!
Náádhera. TO já netuším, kdy zase pojedeme k mooři
![]()
No, manžílek chce 3 děti
, ale já mu furt říkám, že i na 2.mimi budeme staří. Pochybuju, že budu mít vůbec myšlenky v průběhu dalších 3 let na další tehulkovství (a to ještě nemám za sebou porůdek
)---takže by mi bylo kolem těch 35 let pro 2. mimi…no nevím nevím. Spíše myslím na ty děti, jak pak mají v 15 letech rodiče důchodce---ty názory a vůbec. Netuším. Myslím, že rozhodne přírodička.
P.S. Náhodou jsem natrefila na metřík Missorky a ta má 3 děti a tuším každé po roce…tak třeba si z ní vezmu příklad
![]()
A co vy?? Kolik plánujete mimineček??? ![]()
TERRI:
ty bolístky jsou uplně normální. Pamatuju si, že já měla opravdu to samé!! Mně nebylo ani tak špatně od žaludku, jako mě trápila strašná ale smrtelná únava a bolesti kostí, zad, kyčlí. Ale takovou únavu jsem nikdy předtím nezažila…to bylo něco. Držím palečky, at ty první 3 měsíce jsou co nejjemnější. Nejsuprovější je podle mě opravdu ten 2.trimestřík. ![]()
NOGGIE:
pokud máte vyhlídnutý domeček (hnedle na něj zkusím juknout)..co zkusit hypotéku/uvěr u banky????Ted je supr doba na vyřizování hypoték a věř mi, že nikde ve světě si žádný mladý pár nemůže hned dovolit dát na tácek 2 či spíše více milionků. Všichni postupně splácí a většinou celý život. Záleží na smlouvě, splátkovém kalendáři atd. Ale věř mi, že nic není neřešitelné, opravdu. Na mě to fakt furt působí velice příznivě až suprově. ![]()
MARTINKO:
nááádherná fotečka – jen tak dál. At se nám to tu pěkně stkví barvičkama a krásnými obličejíčky.
![]()
To je dobře, že fotíte. My jsme před rokem a více hooodně fotili a pak přestali, neb nám ukradli suprbupr fotáček, který byl opravdu geniální.
Věřím, že zase začneme a rozjedeme to na celé čáře. ![]()
A co dnes chystáš pěkného?? CINQ:
tak cooo??? Už máš přítele doma, vid — tak už jsi zase štastnoučká, že??
![]()
Manžílek si na nás taky včera udělal čas a šli jsme na prima procházku---bylo tak nádherně a dokonce jsem to zvládla. Sice jsem šla supr hlemýždím tempíkem, ale dokázala jsem to!!! HOHO. ![]()
Přemýšlím, co dnes podniknu. Dostala jsem kus odvahy…tak že bych zkusila zajít aspon pro ředkvičky a pak hlavně dolů na dvorek na sluníčko. Včera jsem náhodou trošku chytla i barvinku.
(Tak abych se pánům porodníčkům líbila..i když ti mi budou asi koukat do jiných partiíí než je obličej---přece jen…
)
NOGGIE:
tak jsem jukla na to vaše budoucí hnízdečko
a který že přesně jste zvolili (jsem zvědavka
)
MARTINKO:
zahrádka je náááhodou supeeer, ale chápu tě!! VEEELMI dobře.
![]()
Takže připojuješ se do mého týmu - „EXPEDICE ZANET“ - s plácnutím se na pláži u oušínku---a Zanet nám bude podávat různé likééérky a chobotničky. JISTE bude souhlasit
![]()
Já se ted asi půjdu natáhnout, protože jsem nějak strašně málo spala a uplně se mi klíží očka a když naberu síly - zkusím něco podniknout!!!!!
![]()
P.S. Jéé, chacha-no vidíš, jak dokážeme inspirovat!! Že by další mimi??? Co ty na to??
![]()
Varenko stačí nám ten nejmrňavější - doufám, že se mi překopíruje foto… (když ne, je to SOLO Z1). O hypotéce jsme se včera bavili, kdyby nám půjčili ty 2 melounky, měli bychom splátky cca 10,5 tis/měsíc/25 let. Pro náš region sev.Moravy to je dost šílené, platy tu jsou strašně maličké, ale já mám štěstí, že pracuju u zahraniční firmy, takže jsem v pohodě. Manžílek je VŠ, má taky docela dobrou práci. Myslím, že penízky by nám bez potíží půjčili, máme jen strach, abychom se tak dobře měli i do budoucna…
![]()
Marti to je supr! honem mi dej pár informací - jsou jako firma solidní? Dodrželi co slíbili? Spolupráce dobrá? Jak se vám v domečku bydlí? Co náklady na vytápění a tak - jsou opravdu tak nízké, jak slibují?
To jsem tě teď zahltila, co?
Moc děkuju předem za info…
NOGGIE:
chápu, že taková splátka je pro vás náročná…Nicméně to vidím jako nádherný úkol a cíl a hlavně splácíte své---je to jen vaše a NIKDO neví, kdy se tvému muži naskytne nějaká skvěla nabídka nebo rozjedete něco svého. Zkrátka vše je tak nepředvídatelné a stejně jako přemýšlíte o nezdaru…přemýšlejte o pozitivech, že se vám to podaří. Protože věř mi, je to přesně padesát na padesát. Ano, budete třeba prvních 5 nebo 10 let žít bez moře (na dovolence) apod. - i když zase…co ty víš, kdy se vám naskytnou nějaké extra penízky (ušetříte, někdo vám pomůže…cokoli).
Prostě jde opravdu jen o úhel pohledu.
Noggie, my už žijeme ve 3.pronájmu a cifry, ve kterých se pohybujeme ročně jsou hodně veliké proti těm, co si normální smrtelník může představit a vidíš…platíme stále do cizích kapes..nic není naše (kromě vybavení). Takže mi věř, že obzvlášt, když jste rodina a je mám tak málo let, je to obrovská perspektiva a vaše děti vám za to budou jednou mooc vděčné a hlavně vy sami, až budete za 15 let sedět na zahrádce--- budete mooc rádi, že jste se na tu cestu vydali. Fakt!
Ale pochopitelně každý jsme jiný a někdo prostě pocit dluhů neunese. Je to jen vaše rozhodnutí.
Držím palečky. ![]()
Dobre dopoledne berunky,
ja vam tak zavidim, ja bych taky chtela domecek, ale mam z toho hrozny strach, kdyz jsem zjistovala, kdo mi kde a kolik pujci, tak jsem zjistila, ze vsude musim mit nasetreno alespon min. 200 000,– a ty fakt v domacim trezoru nejsou
takze myslim, ze my proste zustaneme tam kde jsme i kdyz uz 3 rok platime 10 000,– najem!!!
Jinak bych se rada zapojila do klubu - valeni na plazi!!!! myslim, ze me by odtamtud nikdo ale nikdo nedostal, chtela jsem jet letos s malym v zari na dovolenou, ale myslim, ze bych se uz v tom 5 mesici asi bala, nevim nevim.
VARENKO - myslis, ze teda to moje bolenicko je normalni? Me jinak vubec nic neni, akorat nemuzu spat na brisku, protoze prsa mam v jednom ohni. Moc boli. Porad me boli taky ty kycle a jako by vajecniky nebo neco takoveho, nevim, jestli si to jenom nevsugeruju, mam ale veliky strach!!! K dr. pujdu az pristi tyden ve ctvrtek, ale dneska chci zavolat na tu krev, jak to dopadlo i kdyz nevim, sestricka mi rikala, ze to nechteji rikat do telefonu. Dobry ne? tak jsem vazne zvedava!!!
TERRI:
ta kyčel je opravdu normální (pokud to tedy nejsou bolesti, které by se nedaly nijak snést). Prsa taky…sama víš, jak ted první 3 měsíce nabudou. To byl pro mě taky osobně šok. Mám raději malá prsíčka, nežli mé momentální dudy (a bude hůř)
![]()
No, nechápu, proč by ti do tel.nemohla sestra říct výsledek krve na HcG---to je pro mě opravdu novina!!!! Chápu, pokud by se jednalo o venerologické vyšetření (tam se skutečně po tel.info nedávají), ale tohle je zcela něco jiného. Já bych rozhodně nečekala a pokud by mi to odmítla říct do telefonu, tak bych jí řekla: FAJN, jdu ihned ted k vám a můžete mi to říct do očí.
Držím palečky a dej nám vědět.
VARENKO -jdu na to, jdu tam zavolat, tak jsem zvedava co mi rekne!!! Jsem hrozne nervozni, boleni prestalo, ted pro zmenu zaludek, ale to je normalka, ten me boli kdyz se rychle najim uz dlouho. Jdu na toaletku a pak zavolam tak dam echo. Drzte mi palecky!!!
![]()
Tak jsem tam volala , sestricka byla pekne neochotna, rekla mi, ze si mam zavolat za pul hodinky, ze HCG prislo, ale ze mi nic nerekne, to je hodne divny, ne? Takze mam jeste vetsi nervy!!!! Fakt super!!!
![]()
TERRI: Jak to dopadlo??? Co je to za sestru???? Tak na tu bych platila!! To mi věř!!!
Držím palečky a myslím na tebe.
HOLCINKY - dopadlo to dobre, HCG je pozitivni, sice mi nerekla jaka byla hladina nebo tak, ale rekla, ze je to ok, ze mam teda dorazit pristi tyden na UTZ, kdyz jsem tam volala po druhe, tak to vzala jina sestra a ta me hned hodila na dr. takze v poho, dr. byla prijemna, kdyby nebyla tak bych ji asi uz neco rekla, to je prave ono, tohle je to statni, u toho soukromeho jsou sestry jedna basen - jeste ti tu krev hlasi s radosti
![]()
VARENKO - kde v Praze bydlis? a kam se chystas do porodnice?
Teda Terko, co to ta tva doktorka ma za lenosku. Nechtelo se ji vstat od stolu a jit se podivat 5 kroku na vysledky… ach jo. Takovyto pristup mi hrozne vadi. Ale je fajn, ze je vsechno v poradku.
Noggie, divala jsem se na domecek, moc se mi libi. Urcite vetsi nepotrebujete, na co? Je fajn, ze mas dobrou praci a ze byste splatky utahli, i kdyz vim, ze z toho nemas dobry pocit nekomu neco dluzit. Jak je stary dum vasich? Mamka ma taky dum s rovnou strechou, ale stavil to tatka a udelal to dobre. Kazdych 10 let tam davame novou lepenku a je to v pohode. Ale byt vami do domecku urcite jdu ![]()
Varenko, tak ty organizujes zajezd na Floridu?
Tak jen holky dejte vedet predem, at nakoupim zasoby alkoholu, at vam muzu delat ty drinky ![]()
To je hezke, ze vas tatka vzal na prochazku. Urcite je lepsi mit se o koho oprit, nez bojovat sama. A manzel by chtel 3 deti… ten se teda citi
Nam bude stacit jedno. Na vic nebudeme mit vek ani nervy (uz tak mame jednoho pubertaka doma, takze presvedcovani, abysme meli miminko, mi dalo docela zabrat) ![]()
Marti, tobe se zdalo, ze jsi tehotna? Co kdyz? Vy neplanujete dalsi? Patrik je moc krasne dite, urcite i to dalsi by bylo moc hezke ![]()
Tak, zitra by mela dorazit MS, ale teplota se stale drzi nahore. Jsem na to zvedava. Priznam se, ze jsem si dnes udelala test, ale byl negativni, takze dalsi bude nejdriv v patek
Pro jistotu jsem si trosku natahla metrik, aby mi to najednou nezacalo psat 1. den cyklu ![]()
Hezke sny. Kde se toula zbytek? Sasulko, kdepak se schovavas? Gabi, jak se vede? Adys, hod sem nejakou veticku
No a Cinq, tebe taky moc zdravim.
KRÁSNÉ RÁNKO HOLČINKY
jak se vám dnes daří???
![]()
Já jsem včerejší odpoledne byla v centru…tedy v jedné uličce a pak v práci, ale pro mě to byl již značně HEROICKÝ výkon, ale potřebovala jsem psychickou vzpruhu.
Strávila jsem asi 2 hodinky u manžílka v práci a pak jsme jeli do Bauhausu a manžílek nám koupil vlastní lavičku na dvorek. Tak si budeme s princeznou hověti.
Večer jsme šli ještě na mini-procházečku kolem kostelíčka, ale došla jsem jen k němu — pak hrozilo, že mě bude muset odnést (tedy za pomocí min. 2 SUMO parťáků!!!
).
Taky jsem vám, holčinky, nakoupila dárečky:
další košulu pro manžílka (moc se mu líbí
), 2 super tríga a malinké 2× dupačky (už větší) a sobě knížku, krémík a vlasovou kosmetiku (na sebe NIC — neb plachty na sestrojení vzducholodí mají jen ve specializovaných obchůdkách…
)
TERRI:
tak hlavně, že je vše OK!!! Ale řeknu ti, v tomto případě bych snad raději platila soukromé „očko“ nebo si našla každopádně jinou státní lékařku. Ale vím, jak to tady v PH je---děs běs! Chování šílené. Držím palečky, at máš pevné nervíky. Hlavní je, že je vše SUPRBUPR.
My bydlíme přímo na J.z Poděbrad
![]()
P.S. Metříky jsou opravdu SUPER
![]()
P.S.2: Rodíme v Krči. ![]()
ZANET:
prasečinku už jsem ti odeslala
![]()
„EXPEDICE ZANET“ je v přípravné fázi. Předseda výpravy navrhne datůůmek a dáme ti avízo. Doufám, že naše „VÝZVĚDNÉ OČKO -NOGGIE“ nezklame a pojechá s náma!!!!
Musíme zvolit nějako dobré datum, abychom nevezly příliš mnoho černých pasažééérkůůů (
- takže holčinky – koukejte si pospíšit s těma mimískama!!!!
)
Držím palečky na TT ---- jako ĎAS!!!!
P.S: No, já si myslím (a doufám), že to manžílka brzy přejde, až budeme mít malinkou doma a bude růst. Otázka je, že on je doma minimálně, takže to asi tak moc nepocítí, ale plánujeme se střídat…no uvidíme. ![]()
MARTINKO:
tak jak jsi strávila včerejší odpoledníčko???
Já už musela mezi lidi, protože na mě přišla nějaká rozmrzelost. Tak jsem zatla chrup a manžílek mě odvezl do JIndřišské a tam se rozšoupla
![]()
P.S. Tak ty jsi vlastně taky z PH??? VID???
![]()
Dobre ranko berunky,
kde jste se vcera toulaly? ja jsem mela narocny vecer, musela jsem za tou maminou. dorazili jsme az kolem 11 a totalne mrtvi, takze od vcera mam doma dva pejsky, jeden je muj a druhy mamci, takze je veselo. JInak se vubec necitim jako tehu - neni to divny, prsa me uz boli trosku min, neni mi vubec spatne proste nic. Je to normalni? vcera jen to brisko, ale to uz je dneska uplne ok. asi zbytecne zmatkuju, ale nevim, kdyby mi to nerekl dr. a nebylo to na tech testikach, tak si myslim, ze se mi to zdalo
![]()
TERRI:
já se necítila tehu do 6.měsíce!!!! Takže opravdu bud v klídku.
Mně nebylo špatně skoro vůbec a ty prsa jen rostly (nebolely). Každé tehu je fakt jiné.
Přeji ti, ať si dnes krásně odpočineš. Co máš dnes v pláníku??