Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holčinky, dlouho jsem tu nebyla, ani nemám sílu všechno číst.
Mám teď náladu pod psa, moc se nám s manžílkem nedaří. Dostali jsme od tchánovců naznačeno, že se máme začít poohlížet po samostatném bydlení, že dům, ve kterém bydlíme je ve špatném stavu a oni do něj rozhodně investovat nebudou, že s nima to už vydrží atd… a že nechtějí, abychom do něj investovali my, protože to jsou zbytečně vyhozené peníze, za které si můžeme pořídit vlastní bydlení.
Na jedné straně je chápu, myslí to dobře a docela s nimi souhlasím. Na straně druhé máme šílený strach se zadlužit na 25 let. Vím, že to v dnešní době ani jinak nejde, ale nevím, jestli to vůbec půjde utáhnout, co když někdo z nás přijde o práci atd. Víc jak 2 mil. nesmíme překročit a to opravdu nevím, jestli se dá do té částky maličký domeček pořídit. Bydlíme sice na sev.Moravě, ceny pozemků nejsou nijak drastické, ale ze zkušeností kamarádů víme, že něco jiného je startovní rozpočet a něco jiného konečná realita.
Ach jo, nechci tady otravovat s problémy, ale jsem z toho docela nešťastná. ![]()
Byt asi nepřipadá v úvahu, manžílek vyrostl v domě a do bytu by za žádnou cenu nechtěl jít.
Nic holčičky, tak jsem se „vybrečela“, raději vám popřeju hezký den a Varence hodně sil na nadcházející porod ![]()
Cinq - koukám, že ti je taky pořád vedro… Já se snad rozpustím a to tady nemáme tolik stupňů jako u vás… ![]()
Varenko to je prave ono,nikdy nevim kdy skoncit a pak tu umiram na bolesti zad,ale kdyz ja se neumim jenom divat.....ale to neva,protoze pritel me stejne vyhazuje od prace
takze tak hodne pracovat nebudu ![]()
Tak na sebe davej pozor a moc se nenamahej
vsak prace a zehleni pocka,ty si radeji odpocivej.
Jinak,muzu ti rict,ze leto si predstavit neumim
loni uz v kvetnu jsem chodila k vode,jak mi bylo horko
a koupala jsem se…letos asi umru,uz ted se potim a funim v tom parnu
co budu delat v cervnu ![]()
Jinak pritel byl vcera v Kabaretu s kolegama,Byli tam Brazilsky tanecnici a tanecnice
skoda,ze jsem nesla snim,mohla jsem to videt taky(pred tehu jsem s nim jezdila,pokud me mohl vzit sebou)…mam rada takove akce
ale ted se mi nikam chodit moc nechce
nevydrzim dlouho nekde sedet(je to vzdy tak na 4 hodky) a nechci aby me jeho kolegove videli jak rostu jak balon
Prece jenom me videli vzdy krasnou a hubenou
jeste by se me lekli ![]()
Odpoledne mozna pujdu taky do parku cist knizku.....
Dobre ranko berunky moje,
tak jsem psala prispevek a nesel mi odeslat, tak jsem byla pekne nastvana a nakonec - holka inteligentni jsem si uvedomila, ze nejsem prihlasena, tak to asi proto!!!! Uz mi to vsechno leze na mozek - fakt! Jak se dneska mate? my jsme snidali michana vajicka a bylo mi pekne spatne!!! takze michana vajicka asi nneeeeeee
![]()
Co se chystate varit kocicky? potrebuju nejakou inspiraci!!! Me to ted v te kuchyni moc neba…
Jinak jsem dala do alba TPP fotecku testiku - tak muzete juknout, kdyz budete chtit - jak se mi ten mimisek pekne ukazal!!!
Noggie s bydlenim jsou vzdy problemy
a vy chcete jenom domecek
Protoze byty nejsou prece tak drahe…Ja jsem teda rozhodne mestka
bytecek,ale jedine s terasou a jsem stastny clovek,v domecku jsem vyrustala a muzu ti rict,ze me to odradilo od ziti v domku ![]()
Doufam,ze vam to vyjde,ono se zadluzit na 20let opravdu neni sranda,protoze clovek nikdy nevi,co se stane a jak to bude za 5let
My co jsme ted koupili bytecek(s velkou terasou
tak jsme se nastesti zadluzili jenom na 7let ale chceme to splatit do 4let…coz neni tak hrozne,a neni to castka tak velika jako u vas,protoze uz jsme meli tak 70%nasetreno.
Terra tak moje inspirace ti je na nic
jsem sama doma,tak si skocim do Mekace
at mam kalorie ![]()
Utikam se juknout na fotecku
a koukej si dat novy metrik
at to hezky vidime ![]()
CINQ - metrik bych si rada dala novy, ale uz jsem nejak zapomnela postup, chtela bych si dat od toho liley nebo jak to je, ale musim to nekde okoukat
![]()
TERRI:
ahoooj. No, TLUSTICE ti povím jak vyšité---chacha---tak TO mě opravdu nikdy nepotkalo
![]()
S tím vařením…to víš, já to mám bez práce. Já většinou vařím večeře pro manžílka a část mám na 2.den k obídku. Takže dle včerejšího MENU to dnes bude kuřátko se zeleninkou a brambůrky. Nami nami. CINQ:
dokumentík už je hotov - to víš, pro mě je to radost. Jsem přece jen úúča a tak mě tohle metodické sepisování baví.
Žehleníčko mi tak nevadí, protože u toho nechodím a tak mě nic nebolí a ještě u toho utíká čásek.
![]()
Tak Mekáč?? To já si ted dala kafíčko a obří banáán!!
![]()
Ale zahlédla jsem se na moment v novém zrcadle, co jsme připíchli v pokojíčku malinké a málem jsem upadla hrůzou. Vzalo mě to jen od bříška dolů (je to v dolní části stěny pod bordurkou) a to byl pohled:
velrybka je proti mě rybí TWIGGY.
![]()
P.S: Myslím, že kdyby tě náááhodou čirou viděli kolegové přítele, tak by jen zajásali, jaká je z tebe konečně baba a ne dráteček!!!
![]()
NOGGIE:
ahoooj krásko. Nebud smutná. Když jsem četla tvé řádky, skutečně vidím, že to vaši myslí naprosto dobře a souhlasím. Jen bych asi bývala volila jiné období, ale čas si nikdo nenaplánuje dopředu.
Vidím to naopak velice pozitivně a jako suprbupr nový cíl a životní plán.
Já vím současně jsou to veliké starosti a riziko, ale bez toho dnes nejde ani žít tak, aby člověk něčeho dosáhl - at už uspěchu nebo materiálních věcí. Naopak mě přijde, že rodičům záleží na tom, abyste měli něco svého – co bude jen a jen vaše.
To, co bude…a co když … TO prostě vypusť z hlavy. To by ses nemohla nikdy vdát a s nikým žít a nic nemít…Zkrátka chcete a víte, že je dobré najít si nové hnízdečko - jen a jen VAŠE - a tak se do toho s chutí pusťte a řešte každý problémek, který nastane, jednotlivě.
Víš, jde jen o hledisko - to, jak se na to díváš.
Mně to přijde naopak jako skvělá NOVA životní etapa a úkol!!!
(Ale možná je to tím, že už mi šibe…
) MOC na tebe myslím a děkuji ti MOC za krásné přáníčko. Snad tě nezklameme a princeznička na nás koukne už BRZY v plné své kráse.
![]()
Varenko ja jsem uz mela kavicku rano s bagetou a cokoladou
to je moje pravidelna snidane anebo bageta s presnidavkou
a na obed si skocim do mekace,teda jestli se donutim,jsem opravdu lina dneska
to horko dela divi a vubec,prijdu si hrozne oskliva dneska
radeji bych nikoho nevidela
nebo radeji at nikdo nevidi me ![]()
Jinak jsi me pobavila s tou velrybou…ze je Twiggy ![]()
A kolegove kdyby me videli,tak by opravdu utekli
protoze jak jsem psala,francouzky jsou mohutnejsi nez my cesky
aspon me to tak prijde…a ja jsem vysoka a hubena,coz se spousty chlapum tady libi
takze tu zmenu by asi nerozdychali ![]()
Jinak ja varim taky jenom vecere
a obcas obed,kdyz je dcerka doma,ale ta je vetsinou ve skole
takze trosku jednoduche pro nas
nemusime vymyslet jidlo 2× denne ![]()
Terri metrik mas moc pekny ![]()
VARENKO - pomoc, me to proste nejde, ted jsem pokazila i metrik Oliverka!!!
TERRI:
SUPER – náádhera. Jen si přehoď v „NASTAVENÍ“ ty dva metříky, aby první bylo NOVE MIMINKO
a Oliverka „odšoupni“ na 2.postík
.
Jinak náádhera.
P.S. A propos: největší IT expert (a to opravdu!!) s MAXIMALNI neomezitelnou trpělivostí je tu CINQ!!!!!
![]()
Moc děkuju za povzbuzení Varenko, škoda, že bydlíš tak daleko - asi bych ti přišla dát pusu…
![]()
Terri moooooc gratuluju k miminku. Opatruj se, ať se tomu mrňouskovi u tebe líbí…
NOGGIE:
HOHOHOOO…UAAAAHHHH…JEEEEEEE…JUUUUUU…to by se nam VUIIIBIIILOOOO…
![]()
To víš, bojím se, že na tomuhle konci TEHU, kdy jsem vynalezla dokonce vlastní MOTTO:
"Nožky jako BUK, břicho jako SUD!!!!!
"
se bojím, že si o mě za chvilku nikdo ani hrabičky neopře…
![]()
P.S.: Taková zprávička jako od tebe v tomto pripade ROZHODNE potěší!!!
![]()
Varenko, ty zas smutenkujes??? To je jasne, ze mas velke brisko, dyt jsi taky v 9. mesici!! Co bys chtela?
Princezna musi mit prece dostatecne velke obydlicko, ne? A vis, jak ji je tam dobre?
Uz sice asi trochu tesno, ale porad jeste naramne dobre. Ale paaani, jestli uz mas takove poslicky ted, jestli uz Sashenka nepujde brzo ven. Jeste ze uz mas sbaleno ![]()
A chtela jsem se zeptat, planujete jen jedno miminko nebo vic?
Noggie, vy mate teda problemy. To je stejne divne, ze vasi nechteji, abyste radsi utratili rekneme desetinu penez a neopravili jejich domecek. To je vazne v tak spatnem stavu? Hlavne jestli budete stavet domecek, nenechte se od nikoho ukecat, abyste rovnou postavili vetsi, dvougeneracni. Protoze to pak bude PALKA. Tak se bohuzel nechala ukecat moje kamaradka. Rodice na ne tlacili, oni puvodne chteli maly domecek. TAk ted maji hrad, ktery stoji uz nejmin 2 roky a oni v nem nebydli, protoze si to proste nemuzou dovolit. Zatim plati velke splatky a do toho kdyby meli platit elekriku a vsechno na novem… Takze ziji u rodicu v jedne mistnosti se dvema malyma detma. ![]()
Terko, opravdu hezky metrik. Tys psala, ze ti termin vychazi na Silvestra
Ja jsem se divala taky, kdybych tento mesic otehotnela, tak mam termin 2. ledna
To by se mi libilo.
Cinq, ty si to hezky uzivas. S praci to moc neprehanej, staci kdyz budes dohlizet
S tim Mekacem to taky neprehanej, v tom jejich jidle nejsou zadne vyzivne latky, krome tech kalorii. Doporucuju film Supersize me ![]()
My jsme se vratili z plaze. Proste jsme si udelali pauzu. Bylo to super, jako vzdy. Voda uz byla docela tepla, ale jako obvykle velke vlny. To se mi libilo.
Mame to asi 20 minut, ale dostanem se tam maximalne jednou za mesic. Jsme ostudy.
HOLCINKY - jak se mate takhle na vecer?
Me hrozne moc boli kycle, nevim cim to muze byt. Myslite ze to je normalni? jinak nic, ale ty kycle jsou fakt hrozny, taky me bolela kostrc uplne na konci, ale ja mam skoliozu takze nevim, jestli to muze souviset, muzete mi poradit jsem z toho cela nervozni!!!
Ahoj vespolek, zdravím vás všechny z práce
Žanet s tím bydlením to fakt není jednoduché. Bydlíme s tchánovcema v baráčku s rovnou střechou, před měsícem jsme měli v našem horním patře malou potopu. Zjistili jsme, že střecha opět nevydržela zimu a praskla. Naštvali jsme se a řekli tchánovcům, že takhle to dál nejde, že se musím udělat střecha „A“ tzn. sedlová - a v tom to začlo…
že oni to nějak ještě polepí, že barák není vlastně zakončen věncem a střecha ve tvaru „A“ by ho váhou rozpůlila (věnec = 150 tis., střecha = 300 tis), že barák má nějak hodně podivně postavené nosné stěny atd. a že výsledná cena za opravy včetně výměny oken, zateplení atd. by hodně překročila milion a oni prostě nechtějí, abychom se zadlužili na starém a raději se postarali o nové bydlení.
Vím, že mají pravdu, ale bohužel zatím nevím, kde vyčarovat 2 miliony na malý domeček, který jsem si vyhlédla - montovaná dřevostavba firmy RD Rýmařov (www.rdrymarov.cz). ![]()
Včera jsme to probírali s manžílkem, moc se mu ten domeček líbí, ale fakt nevím, jak to dopadne. Uvidíme, zatím máme rok času na přemýšlení, než se vrátím do práce a budou zase 2 příjmy. ![]()
Mějte se hezky, kočenky, opatrujte se…