Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
MYSKO:
A ne že dneska půjdeš spát se slepicema a my to tady potáhneme bez tebe
![]()
Mila devcatka,
tak jsem v 6tt., datum porodu cca 10.5.2006 (takze kvetnatko
, byla jsem na genetice, kde me hodne uklidnili. Zhruba za 4 tydny tam pojedu zase (jezdim na Kozi ulici do Brna) a reknou mi vice. Manzilek je stastny a ja samozrejme taky. Papam hodne zeleninky, akorat to mlicko mi jaksi neleze ![]()
Chtela jsem se zeptat, zda je mozne v tehotenstvi nejak cvicit, abych se drzela v kondici a nebyla jak balon
) Uvitam i nejaky odkaz na netu ci knizecku. Take by me zajimalo, jake sporty muzu a jake nesmim provozovat. Co treba tenis ci bowling, jizda na kole atd.???
Dekuji za info, to vite, jsem neznalek
![]()
Mejte se krasne, pa pa Vladulinek
Ahoj VLADULINKO:
ty jsi tedy velká holka - 6tt
Ještě jednou mooooc gratulujiiii
![]()
Já mám stejné myšlenky i otázky.
Strašně ráda bych zvolila nějaký typ „sportu“ nebo pohybu, který by tehu neuškodil. ![]()
No, ale teď na nějaký sport ani nepomyšlím - minimálně do zířka a když to dobře dopadne, tak ještě asi i další měsíc. ![]()
HOLKYY, co o tom tedy soudíte ![]()
Jednou už jsme to i probíraly a je to opravdu zřejmě hodně individuální. Já byla do teďka zvyklá posilovat, ale manžílek mě varuje, ať na to teď zapomenu.
Zítra to chci probrat s Dr. - jsem zvědavá, co vše poví…
![]()
MYSKO:
Ty naše onlinová tehulko - ty máš furt nějaké technické výpadky
, nebo se koukej přiznat - že jsi se nám pěkně courla po Prááze, že
![]()
Těším se na tebe. ![]()
Ahoj holkyyy,
no to byl vylet
Manzel me zavezl na 14h na ten Vaclavak,hned co jsem vstoupila do cekarny,mi cekajici pacienti oznamili,ze Dr.ma vyjezd k urazu.Po chvili to potvrdila sestra,ze Dr.vrati asi do hodky.Vysla jsem odtamtud asi 15.40h.
Nechala jsem se uschopnit od utery.V pondeli jdu na odbery,a pak se uvidi co na to Dr.z gyn.
Musim vam napsat,jaka jsme tatkou jelitka.....Jela jsem za nim do prace,ze me veme domu autem a cestu vyzvedneme holku ze skoly.Jak si tak jedem a kecame,zacalo auto poskakovat a nejak jelo uz jen ze setrvacnosti…zdechlo primo u Bulovky.Zadna porucha,jen nase auticko,jako vetsina ostatnich jezdi na benzin,ne na vzduch
Nadrz prazdna.....
Ja se tak zacala smat,az me bricho bolelo
Nastesti znamy byl ochotny nas zachranit kanystrikem benzinu..Chudak dcera,ta stala temer do 17.30h pred skolou,nez jsme ji vyzvedli.No tak takhle vypadalo nase vesele odpoledne
![]()
MYSKA
Hokly z dlhymi cykly, ste si iste ze mate ovu? Rpi dlhych cykloch je dost pravdepodobne ze nebyva.
Daria, ten burcak ti zavidim, mnam ![]()
Varenka, aj ja ti prajem
, <url>www.tickerfactory.com</url>, <url>www.lillypie.com</url>, dik za privitanie. Vies co to znamena „dalnice"? dal nic ![]()
Vladulinek, chodza na beziacom pase a brusaky mozes do 4mesiaca. Bycikel… paa
Tak dobru noc
Ahoj holky,
Mysko: s tím autíčkem jsme taky jednou zažili něco podobného
a pak jsme museli docestovat vlakem a pro auto se vrátit s kanistrem benzínu
![]()
Varenko: já už jsem si všimla, že chodíš na cvíčko, a můžu se zeptat na co konkrétně? Nějak jsem si myslela, že na aerobik
to já chodím taky a dost často
![]()
Jinak obecně ke cvičení: jsou holky, co chodí na aerobik až do 8.měsíce, ale pak co znám mají těžší porody, protože se nemůžou ty svaly uvolnit
pak jsou kolegyňky, co je jim špatně takže cvičení žádné ![]()
A já jsem normálně cvičila, ptala jsem se i Dr a ten mi řekl, že pokud nešpiním, tak ať normálně cvičím a dovolil mi i lyžovat. Bohužel jsem pak jednou v sobotu trošičku zašpinila a v pondělí u Dr jsem byla jasná
na potrat
no už bych to nechtěla zažít, takže já sportovat nebudu, asi budu jen chodit na procházky a protahovat se.
Jo a ten potrat byl už vloni v březnu a od té doby mi pořád nejde otěhotnět
a nechápu proč, normálně mám ovulaci, chodila jsem na ultrazvuk, jsem úplně v pořádku, velká optimistka a každý měsíc čekám, že už určitě a zase pak jsem zklamaná. Proto nechci zatím na umělé ani můj Dr mě zatím nikam nechce poslat, jednak jsem ještě poměrně mladá (27) a pak jsem zdravotně naprosto O.K.
![]()
Teď to muselo vyjít, protože se celý den cítím tak divně, a teď ani nemám chuť na vínko, dám si jenom zdravotní burčáček k televizce, k seriálu na Nově a půjdu zase brzo do hajan ![]()
Musím uvolnit počítač manželovi, takže se pro dnešek loučím, doufám, že zítra mě ráno nepřekvapí MS
a budu mít aspoň naději..
Jinak chystám se zítra do města na nákupy a asi taky navštívím lékárnu
pokud teda nebude návštěva červené tety ![]()
Dobrou noc všem na této diskuzi
![]()
Daria
MYSKO:
CHACHA…no, to jste měli tedy veselo
![]()
S tím čekáním na Dr. musela být otrava
, ale jsi dobrá, že jsi vydržela. ![]()
My jsme se pře chvílí vrátili z prochajdy - venku už začal skutečně podzim
A já jsem ve svém živlu ![]()
Ráno vstáváme v 5hod
, abychom tak v půl sedmé vyrazili na Bulovku.
Dneska jsem měla strašnou chuť zajít do knihkupectví (tahle mánie mě popadá zpravidla 1× do měsíce
) a najednou jsem se chtěla vrhnout na nějaké tehu knížky, ale včas se zastavila.
![]()
Uvidíme, co bude zítra. Pokud to chápu, tak výsledky krve budou do půl hodinky a Dr. mi po UTZ může vše říct. Přesně jak jsi včera psala
- už je to jen na osudu. ![]()
HOČINKY, vy to tedy vedete
- koukám, že snažilky se pro samé tulení ani nezastaví, aby JUKLY
a tehulky si už nejspíš lebedí v postýlce a spíííííí, jak do vody hozené, mám pravdu
![]()
DARIO:
Jsem ti moooc vděčná za tvůj příspěvek. Včera přesně toto mi vysvětloval manžílek. Jakýkoli Dr. nebo trenér mi může říct, ať cvičím, když nešpiním a pak to budeme my, co budeme ležet a brečet
![]()
Opravdu děkuju - žádný sport za to na těch 9 měsíců nestojí
![]()
Přeji ti krásnou dobrou noc a zítra dej vědět URČITĚ. TAAAAAK ti přeji // .
P.S: Ještě k tvé otázce. NO, já furt tak nějak něco sportovala
, ale teď už spíše z psych.či sociálních důvodu jezdila na posilováníčko. Různé přstroje především kvůli páteři a svalstvu. To je vše
![]()
A jaký hejbáníčko máš ráda ty
![]()
Varenko, snažilky se samozřejmě na kus řeči zastaví… ![]()
Jen podrobnější info k mému Hugh Grantovi : je to fakt velký sympaťák (vyloženě hezounek), dělal co mohl, šmejdil ultrazvukem o stošest, ale je asi opravdu brzo
Ordinaci má moc pěknou a projevuje zájem a ptá se na všechno až jsem z toho u vytržení - tohle jsem u mé předchozí Dr. nikdy nezažila…
Dario, držím pěsti, hlas nám každé ráno jak jsi na tom.
Těhulkám přeju pohodové břišní kulacení…
![]()
Holky,
každé ráno vsstávám s obavou, že uvidím .. krev
mě totiž MS chodí skoro vždycky ráno ![]()
No a dnes zatím stále nic!!!
![]()
Jenže u mě to nic neznamená, mívám cykly 28 až 30dní, a dnes jsem 29.DC, testovala jsem včera a nic a dneska si koupím citlivější test, zítra ráno testnu a rozhodne se
snad budou dobré zprávy
![]()
Jen u mě stále přetrvává ta strašná únava z ničeho
a spavost, spím i po obědě a to já jinak bývám vždycky plná energie a nějaká siesta mi nic neříká
![]()
Příznaky jinak žádné zvláštní nemám, spíše mě začíná lehce pobolívat břicho jako když dorazí MS ![]()
Dnes jedeme s manželem do Ostravy - pracovně a já toho využiju a navštívím Shopping park..už se těším, jsem z těch nervíků kolem příchodu/nepříchodu MS a testování už docela K.O.
![]()
Varenko: k tomu sportování - já cvičím už od 20 let aerobik a moc mě to baví, perfektně se přitom odreaguji, jinak třeba běhání vyloženě nesnáším
a posilování mě taky moc nebere, ale cvičím si doma takové protahovací cviky na páteř, mám problémy s častými blokádami, tak i proto.
Burčáček včera „sedl“, ale stačilo málo a už mě přešla chuť, spíše jsem pak dostala chuť na něco jiného
no a po tuleníčku pěkně hají
tož tak.
Pěkný páteček, víkend už je za dveřmi ![]()
Daria
Ahoj holky,
DARIO-drzim ti pesticky,treba se ta druha / jen schovava. VARENKO- drzim ti pesticky,myslim na tebe
![]()
Hned se nam ozvi ![]()
Jak vidm to pocasi,tak se od netu asi nehnu
Jdu si precist,co vsechno jste napsaly,ja jsem vcera zase nejak usla…
![]()
MYSKA
DOBRÉ RÁNÍČKO VŠEM HOLČINKÁM - TEHULKÁM I SNAŹULILILNKÁM
MYSKO a VŠECHNY:
Tak jsem dorazila z Bulovky.
Ráno jsme přijeli na půl osmou - vzali mi krev a pak jsem čekala na stejnou Dr. jako v sobotu. Přišla, udělala UTZ a řekla, že je to špatné tehu, že nic nevidí a s ničím nepočítám a že ještě se ukáže podle výsledů kr.testů co bude, ať počkám 2 hodiny, že přijde jiný lékař.
![]()
No, holčinky, řeknu vám, že když mi tohle řekla, na minutu se mi podlomily nohy. Nebyla jsem shopná nic říct a šla ven k manžílkovi. Rozloučili jsme se a já čekala další 2 hodiny na výsledky kr.testů.
Měla jsem hodně času přemýšlet a najednou jsem se vzepřela sama v sobě a řekla jsem si a VŠEM: Jak VUBEC může někdo ani ne na konci 3. týdne mě přesvědčovat o tom, že je to špatné těhotenství jenom proto, že nic není vidět na UTZ. SAMOZŘEJMĚ, že není nic vidět
To vím i já SUPRBUPR NEZNÁLEK, že takhle brzy prd uvidím
![]()
A ŘEKLA JSEM SI: TAK TO TEDA NE, DOKTORKO A PANI NABUBRENY DOKTORI - JA CITIM, ZE MAM NADHERNE ZDRAVE MIMINKO A ZE VSE JE V PORADKU A ZE JE TO DOBRE TEHOTENSTVI.
![]()
Cítila jsem to asi po hodině, kdy jsem byl nejdřív v šoku. Byla a jsem si tak jistá, že vše je v pořádku. Jakoby mě moje miminečko ukázalo správnou cestu a přesvědčilo mě, že nemám věřit cizím lidem, ale sobě a svému organismu.
![]()
Pak si mě zavolal Dr. Nejdřív jsem ho nesnesla, protože tam předtím jen pochodoval a třískal dveřmi a ejhle, ukázal se být docela fajn.
Ptal se mě, s čím mi může pomoct a jak se má můj Dr (všichni ho tam znají
).
Zeptal se mě, jestli juchám (ve smyslu, jestli je to chtěné tehu) a já na to, že jasně. Řekl, že výsledky jsou dobré: cca 450 jednotek hCG (ve středu bylo 109 hCG)
![]()
V tu středu mi ta doktorka řekla, že jestli to má být dobré tehu, musí v pátek být pře 400 jednotek a to je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Řekl, že děloha je zvětšená. Příští pátek mám jít na kontrolu, kdy by už na UTZ mělo být něco vidět.
Jsem klidnější a hlavně budu bojovat s každým, kdo mě na základě NIČEHO bude přesvědčovat o špatném tehotenství
![]()
Holčinky, promiňte mi, že jsem tak rozpumpovaná - te´d mě navíc ještě přistil můj podřízený
, jak si dopisuju na foru
Kašlu na to
![]()
Ten Dr mi ještě řekl, abych byla v klidu a pohodě a kdyby cokoli at hned přijedu. Řekl taky, že takhle brzy ještě nemůže určit jestli je to mimoděložní nebo ne, ale že to jde pěkně nahoru (hormony).
HOLČINKY, v práci je blázinec - vše tu vrcholí na pondělí a uterý, kde já mám být hlavní aktér a leader!!! Musím vše zvládnout.
Ještě vám napíšu. Teď musím běžet.
papapa
Mooooc na vás myslím a napíšu pak každé zvlášt, oukydouky
![]()
papa Vaše tetička Vááááára-bojovnice za tehulkovský práva
![]()
HOLKY, na začátku mám chybu: „na stejnou Dr. jako ve středu“ -------moc se omlouvám ![]()