Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holka ty jsi bojovnice
![]()
Jenom se nedej! Nechápu, jak ti to mohli říct! Věřím, že se s těhulkama setkávají každý den a že už jim to přijde jako běžná rutina, ale pro každou z nás je to něco extra, malý ZÁZRAK a doktoři by na to měli za každých okolností myslet!!!
![]()
Moc ti držím palce - MUSÍ to vyjít!!!
![]()
Příští týden máte v práci audit nebo nějakou slávu? Nestresuj se, určitě budeš za hvězdu…
![]()
Papa. Noggie
Ahojky, zdravím všechny
omlouvám se, že nekukuji jen někdy, ale kvůli práci to nějak nestíhám a k tomu ještě ten domek.
VARENKO: Jsi rozumná, že jsis z tý k…y nic nedělala. Hlavně, že to dobře dopadlo a že je vše v pořádku. Moc ti držím palečky ty naše nová těhulinko
Chtěla bych se tě na něco zeptat. Po jak dlouhé době od OVU jsi cítila, že bys mohla být těhu?? Měla jsi nějaké příznaky? Jsem zvědavá, já vím. Ale jsem nedočkavka
![]()
DARIO: tak už jsi testovala?? Držím palečky, ať uvidíš dvě //
![]()
NOGGIE: To je skvělý, že jsi našla takovýho prímovýho doktora, že se ti věnuje. to u mé Dr. to je jako na běžícím páse. Můžu se zeptat, v jakém to je městě? Jestli čirou „náhodou“ to není někde v mém okolí
Moje Dr. se mi koukla na folikulíky jen jednou, to jsem ji o to ještě musela žadonit a stejně mi k tomu nic moc neřekla.
Zatím ahoj zase nakouknu
NOGGIE: a MINNIE:
Holčinky, jsem ráda, že za mnou stojíte.
Já vím, že občas přeháním, ale dělám, tak jak cítím a to mě nikdy nezklamalo a za to naše mimčo budu bojovat
![]()
Ale že někteří dr.dokážou vystrašit člověka, to vám povím
![]()
MINNIE, já jsem cítila, že jsem určitě tehu vlastně po oplození, tj. na konci srpna - kvůli těm hovínkám
, co jsem furt kolem sebe cítíla a vůbec citlivý čuch na všechno
![]()
30DC jsem pak vytušila, že určitě a 31 a 32 DC bylo pozitivní TT.
ještě napíšu ..........letím ...............omlouvám se.
MINNIE:
promin upřesním odpověď na tvou otázku:
spočítala jsem, že asi 14-17 dní od OVU (tedy do 30DC) jsem ucítila tehu. Přiznaky fyzické žádné - vlastně do teď kromě mrtvolné únavy. Přesně jak to popisuje Daria.
A propos: DARIO, jako by jsi psala o mě samotné
![]()
VARENKO-nestačím čubrnět
co ti ta doktorka řekla.Z vlastní zkušenosti-NEPOSLOUCHEJ JE!!!Poslouchej svoje tělo.Já měla to samý,už jsem o tom psala,byla jsem v 6tt,prej nic nevidí,že asi mimoděloženě tak šup se mnou do nemocnice.Po 4dnech se mimís konečně ukázal!!!Proto jsem teď šla k doktorovi až v 8tt,aby se mi to už neopakovalo,vim,jak to s člověkem zamává.Když se ti hcg zvyšuje(což mě se taky zvyšovalo),pravděpodobně bude vše OK.Naštěstí jsi holky chytrá a bereš vše z té lepší stránky a tak to má být ![]()
Dario-přeji pořádný //,určitě dej vědět jak dopadl testík.
VARENKO: Děkuju za rychloučkou odpověď. Nezbývá mi než čekat a čekat
a nad příznaky se radši moc zamýšlet nebudu, jinak si je vsugeruju
Minulý měsíc jsem je měla taky a samozřejmě MS přišla
![]()
Tak si to tehu kráááásně užívej a ať už příští pátek uvidíš toho mrňouska na UTZ
Dej pak vědět, ju?
Přeji hezký den a víkend všem těhulkám a plodné dny všem snažilkám
![]()
Zatím pa
Varenko- na chvilku jsem si zdrimla a ejhle to uz je hodin.
![]()
To me mrzi,ze ta mila Dr.tak vystrasila
je pravda,ze takhle brzy nemuze byt videt nic,ale Dr. mela byt opatrna ve svem vyjadreni.Vis jak se jmenoval Dr.ktery te pak vysetroval?Te me kolegyni nemohli nic najit do 6tt,ted ma 4mes.mimi.
Vsechno bude v poradku,par dnu vydrzime a pak nam hezky prineses krasnou fotecku drobecka
![]()
Ja mam teda chute,chytla me silena na krupici s grankem,uz mam talir v sobe
![]()
MYSKA
Píše Daria z cizího počítače, proto nepřihlášená.
Dneska dopoledne jsem začala slabě krvácet. Trošku jsem si i poplakala
a naštěstí mě podržel můj super manžel, miláček, ještě že ho mám
![]()
a tak jsem vyrazila na nákupy
a koupila si nové kalhoty na podzim, už volnější (kdyby náhodou těhu?) z Orsay a botky polobotky, taky už podzimní od Bati. Teď už jsem vysmátá po super obídku, už se smiřuji, že to zase nevyšlo a testy jsem si ani nekoupila. Akorád ta MS je pořád slabá, ale ona se asi zase rozjede, posledně se rozjela až 3.den a to pořádně
![]()
Speciálně pro Varenku: když já jsem byla poprvé těhu (sice to nedopadlo, ale to už je minulost), tak jsem byla poprvé 28.DC na krvi, výsledky tak napůl pozitivní/negat., další za pár dní už pozitivní, pak další týden na ultrazvuku NIC, takže další odběr krve a zase pozitivní, ale Dr mě uklidnil že to je těhu, jen brzy podchycené, ale NORMÁLNĚ SE VYVÍJEJÍCÍ
toto slovní spojení si dosud pamatuji přesně, psala jsem to pak v SMS miláčkovi. A až další týden (
) tzn. po 14 dnech po zcela pozitivním krevním testu se ukázal - 4 mm malá tečička, ještě ani nebilo srdíčko
Takže ten Dr nebo ta Dr je nějaká divná a asi ne moc zkušená a rozhodně ne moc chytrá
Ještě že jsi tak vnitřně silná, já ti to miminko moc přeji a chtěla jsem moc taky, abychom měly spolu květňátka a mohly si vyměňovat zkušenosti, ale bohužel příroda opět byla silnější než mé přání
![]()
Takže všem hodně síly a trpělivosti!
Daria
Pro Minnie : ten fešácký doktor se jmenuje Hynek Kudělka a ordinuje v Ostravě, Karviné a Orlové. Pomalu se tady u nás stává legendou…
![]()
HOČINKY:
za chviličku letím domů vláčkem - taaaaaaaaaaaak se těším až se uvelebím v křesílku a budu s váma klábositi ![]()
UUUUUUUUZZZZZZZZZZZZZ se těším. Tak zatím papapapa
![]()
Ahojky,
NOGGIE: děkuju ti za info, ale bohužel mám smůlu
jsem totiž ze severu Čech
Ale ještě jednou díky. Budu se muset spokojit se svou Dr. a nechám to na přírodě
dokud mi nedojde trpělivost až se zas objeví červená mrška
![]()
DARIO: ještě to nevzdávej. Moc zkušeností sice nemám, ale v jedné diskusi jsem četla o holkách, které v době očekávané MS slabě krvácely. MS byla slabší a trvala jen pár dní. Na to zjistily, že jsou těhotné. Držím palečky ![]()
VARENKO, čtu jsi tvůj zážitek od Dr. a musím říct, že jen zírám. Myslím, že lékař by měl umět být i psycholog a né rezolutně se stavět k věci negativně a to zejména v případě, že to ještě není na 100% jasné.
Já jsem byla u Dr. dneska a teď už mám v peněžence fotečku naší tečky ( mimíska
) , je ještě strašně malinkej, ale už tam byl náznak počínající srdeční aktivity
. Na prvním UZ jsem byla před týdnem , týden po vynechání MS a Dr. taky nic neviděla, jen zvýšenou sliznici, tak mi vzali krev, ale všichni i sestřička byli velmi pozitivní a chlácholili mě, že to bude určitě pozitivní a to mi mohli klidně říci něco jiného(negativního ). HCG bylo 1000 a byla jsem po telefonu těhu, ale stejně než to člověk uvidí na obrazovce UZ, tak má obavy a trochu strach, aby to mělo být tam kde má být. Dnes jsem už každopádně klidnější, brouček je tam kde má být!!!! ![]()
Takže ti přeju ať ho příští kontrolu taky už vidíš a ať se Vám oběma daří!
Pa Zuzanica
AHOOOOOOJ HOLČINKY
doufám, že už si všechny lebedíte pěkně doma v kutloušku se svými manžílky, mužíčky, dětičkami, mimískami i těmi - CO NEVIDĚT budoucími pidimimísečky.
![]()
A nééé, že mě tu zase necháte vyset na ocet
![]()
Holčinky, cestou domů jsem tak přemýšlela a analyzovala ten dnešní den. Víte, v té nemocnici byl na sekundu okamžik, kdy jsem máálem už složila zbraně
a přestala věřit. ![]()
Já myslím, že nejhůř se daří právě, když má člověk z něčeho strach
. Najednou jsem si uvědomila, že ona Dr. je jenom člověk-žena (upřímně - já jsem se ženskou populací nikdy moc štěstí netrhla
- až NA EMIMINO - juchůůůůůů
), která může mít svoje problémy, nálady, úzkosti apod.
Je dost možné, že nakonec se může stát, že ona jediná měla pravdu a dopadne to tak, jak řekla. Ale v to ráno jsem se uvnitř sebe prostě vší silou (HOHOHO
) vzepřela a řekla si, že dokud ještě mám šanci, budu bojovat.
Já se obecně doktorům vyhýbám jak čert kříži. Kromě pravidelných prohlídek 2× ročne u svého milovaného Dr.Čisťounkého jsem neviděla bílý plášť 4 roky
Prostě věřím vždy organismu a dost s ním kamarádím
![]()
Jenže teď jsem začala špinit - no a je to hold mé 1.oficiálně potvrzené tehu - a najednou jsem si řekla: Tady nejde už jenom o mě… ![]()
Vím, že možnááá bylo bývalo nejlíp nikam nejezdit a nechat to být, ale .....myslím a vím, že jsem udělala dobře. Každá „špatná“ zkušenost může někdy být pro něco hoooodně dobrého -
![]()
Taky je možné, že jsem její slova vzala a cítíla citlivěji, než je ona mohla myslet. Ale na tom už nezáleží - důležité a nesmrtelné je totiž naše HESLO
VYDRŽAŤ , no néééééééé
![]()
Tak to jen tak na úvod.
A teď HUPKY DUPKY ke každé z vás - uuuuž se na to těším ![]()
Ještě vám chci mooooooooooooooooooooooooooc poděkovat za vaše příspěvky a zkušenosti, protože ty jsou pro mě taaaak nááádherné, posilující.....jak ......... no jako to vínečko...... bílééééééé.......co mám tak rááááádddd
(nebojte, už týden jsem Váruša-ABSTINENT
)
ČÁST I.
NOGGIE:
Takže HUGH bude jukat v úterý
No, to ať si tedy kouká pěkně vyleštit dioptrijky a začne pěkně sčítat všechny holky-folikulky ![]()
V úterý budu na tebe myslet - určitě. Dej prosím vědět, co z něj tentokrát vypadne - a ať si mě moc nežádá.
/Holka, já jsem rozjetá tak…že ať se třese, krasaveček
)
Myslím na tebe - moc moc držím palečky.
KELINKO:
MOOOC tě zdravím. Je škoda, že nestíháš k nám JUKNOUT i večer. Já teď přehodila na noční šichtu, tak se míjíme, viď
![]()
Jak já jsem ti vděčná, že jsi mi připomněla ten tvůj příběh. Hodně ho mám na paměti a dává mi opravdu hodně odhodlání a síly. Moc ti děkuju ![]()
Až si trošku oddychnu (no, není moc od čeho
) , chci si srovnat ještě jednou myšlenky a pocity s tím, že výsledkem bude, že na tento víkend a celý příští týden se rozhodnu, si své tehu užívat - až do pátku, než se dozvím více
![]()
Napiš, jak jsi se dnes měla a co víkendík. Procházky
Hned bych se připojila - já miluju couráníčko
![]()
MYSKO:
Já myslím, že naše Dr. je opravdu fajn baba, ale jak říkám, já na ženy moc štěstí nemám a prostě mě podvědomě třeba „chtěla“ vystrašit. Kdo ví…není to zas až tak důležité, mám pravdu
![]()
Jéééé, tu krupicajdu ti taaaaak závidím - nejedla jsem jí snad od dětství.
Já zase asi 3 týdny piju furt mlíko, chápeš to
Tolik mléka jsem nevypila za celý svůj život - chacha, je to docela sranda, ale děsně si ho užívám. (To jsem dopadla, já takový vínko-labužník
).
To je v Praze počasí, co
Cestou domů jsem myslela,že je snad lepší skočit někam do rybníka, kde je stejně mokro, ale možná tepleji
![]()
A jak se cítíš, Mysko
Užíváš si domověnku
A co plánujete s rodinkou na víkendík ![]()
MOOOC ti přeju krásňoučký prďácký víkendíček. A doufám, že o víkendu budeš on-line
Zítra mám v plánu se od emimina ani nehnout
![]()
P.S. mám pocit, že ten dr. se jmenoval Záhumenský.
![]()
Ahoj holky, strasne vam preju, at to dopadne. Varenko, me rikala doktorka na zac. tehotenstvi, at se jeste neraduju, ze mi vysly nizke hormony, ze se radsi podiva na UTZ. No a mimco bylo videt az v 6tt.
Takze jsem pani doktorku take nepochopila. Kamaradka take byla hospitalizovana, protoze mimco na UTZ nebylo videt a uz ma 11m holcicku.
Tak nejak podvedome vim, ze jsi urcite tehotna a vse bude OK.