Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
no je to paradicka,doma je doma…
![]()
KELINKO-v praci to vzali asi normalne,manzel byl vcera se sefem na pivko a tam to probrali.Pry v poho. ![]()
DARIO-ja jsem nic pred tim nebrala,krome kys.listove.Prestala jsem se vsemu co se tyka tehu venovat,snazila jsem se na to vubec nemyslet a pak to prislo… Abych nezapomela,vlozila jsem do galerie Dubnatek svoji krasnou prukazku hec!!!!! MYSKA
Tehotnym gratuluju, netehotnym fandim. Uz v tech jmenech zacinam mit trosku zmatek:-) Je tu tolik mamin:-)
Holky, vy me snad naladite na dalsi mimco:-) Vitkovi je 10m a kousek. Porad si rikam, ze dalsi chci zkouset az tak po dvou letech. Nejak si ho chci rozmazlovat a uzivat. No ale zas kdyz mluvite o tech malilickatejch, to je tak roztomily.
Venku je moc krasne. jen na nas neco leze. Ryma a kasel, budime se cela rodinka navzajem.
Noggie, já si to také myslím, snažíme se, teď jsme vyzkoušeli naše I. IUI a tak doufám, že toto malé popostrčení našich línějších ocásků pomůže. Každopádně když ne, budeme opakovat tak dlouho, dokud je nedonutíme trochu se sebou hodit ![]()
Daria: No tak test jsem si koupila jeden z těch levnějších, četla jsem někde na fóru, že jsou testy i po dvou proužcích v krabičce, tak jsem koupila ten, stál 43,–- Kč, nevím jak se jmenoval, ale byl to ten s 25 jednotkami, jiný jsem nezkoušela, každopádně počkám a v pondělí uvidím, pokud mě mrcha nedostihne ![]()
S tou inseminací ti pomoct můžu, i když nevím, jestli ti to bude platné, protože já neměla žádné léky a ani injekce, takže to bude neúplné.
Nejprve jsme se objednali na kliniku k pohovoru, kdy si nás vzal lékař, který nás seznámil s našemi výsledky a s tím, co nás čeká, tedy jaké zákroky pro nás ušité na míru. Tedy buď IUI nebo IVF a nebo dárcovství, prostě nám vysvětlil naše možnosti, jednotlivé úkony a pro nás nejvhodnější zákrok. To je vše. Protože nám zjistil špatné výsledky, byla podle nich nemožnost ovulace a tak jsem měla čekat na další MS a udělat kontrolní odběr krve na hormony, no a tak jsem čekala. Jenže…
Doma jsem pak poznala podle hlenu, že mám ovu, tak jsem zašla ke své gynekoložce a ta podle ultrazvuku zjistila velikost folikuly a sliznice a tím zjistila, kdy přesně dojde k vrcholu. Na ten den jsme se s manželem objednali na kliniku (manžel musel mít 3-5 dní bez tulení) na ráno. Hned po příjezdu šel manžílek na odběr (jako na spermiogram) a pak obsah odevzdal sestře. Řekli nám, že za 2 můžeme přijet a bude provedena inseminace. V té době totiž spermijky zkontrolují, umyjí, vyčistí a ošetří, aby byly jen ti nejlepší a nejkvalitnější zavedeny do dělohy. No a tak jsme po 2 hodinách přijeli a pan doktor se sestrou mě vzali do ordinace, kde jsem si normálně lehla na kozu a vypadalo to jako braní cytologie, necítila jsem skoro nic, jen takové to nepříjemno jako při stírání čípku kartáčkem na odběr cytologie, akorát to nebyl ten kartáček, ale katetr, ale fakt jsem nic necítila až ten jemný tlak, který byl podobný jako ta cytologie, ale celý výkon netrval déle než minutu. Pak mě přikryli a řekli, že mám ležet 20 minut a pak normálně slézt, obléci se a dojít si k sestře pro zprávu, abych měla něco v ruce, kdyby náhodou se něco dělo. No a tak jsem tam ležela sama, bylo tam velmi příjemno, teplo, šero, no hezky…no a bylo to vše…pak mi jen řekli, že mám za 14 dní provést test a zavolat jak to dopadlo, ostatní se domluvíme pak po telefonu…to je zatím vše…žádná omezení, normálně jsme zase jeli s manžílkem domů a normálně od druhého dne se tulili /prý je to žádoucí, když je ta ovu/. Myslím, že se nemáš vůbec čeho bát ![]()
HOLČINKY, tak si představte, že tady půl hodiny píšu takový dlouhý příspěvek každé z vás a pak skočím na dvě předešlé stránky a ono mi to celé zmizelo
KATASTROOOOOFA ![]()
Uhhhhh
No, co nadělám.
A tak: strááášněěěě mooooc vám každé děkujuuuuuu za dnešní blahopřáníčko.
MOOC mě zahřálo u srdíčka - FAKT
![]()
Jste zlatíčka ![]()
Krásnou dobrou noc všem tehulinkám s co nejdříve zakulacujícími se bříšky a všem snažilečkám - fanfáááárové tuleníčko
![]()
papa vaše anti-IT
Varenka
MYSKO:
ty se nadíváš na VyVolený
![]()
Teď juknu na průkazečku…jééé, to se těším. ![]()
P.S. Myslela jsem „nedíváš“ … teda jde to se mnou nějak z kooopce
![]()
MYSKO:
Jééééééééééé.....ta je krásnáááááááááá
![]()
A co víc, až teď
jsem zjistila, že tam máš fotečku mimíska v 8tt. Je to náááádhernýýýý … jééééžíííš, jááá už chciiii takyyyy
Opravdu nádhera. ![]()
Ahojky
tak si pročítám tyto stránky a chtěla bych se taky podělit se svým problémem. Můj Dr. mě poslal na krevní test. Když jsem šla pro výsledek, řekl mi tu nejkrásnější zprávu = jste v ranném stádiu těhotenství, ale pro jistotu test po 14 dnech zopakujeme. Bohužel za 3 dny jsem odjížděla z ČR. Po týdnu přemáhání jsem to nevydržela a udělala si test. NEGATIVNÍ!!! Teď mám hrozný strach, co se semnou dějě!!! Hrozně moc si s přítelem přejeme mimčo. Bohužel skoro žádné příznaky na sobě nepozoruji. jen se mi malinko zvětšili prsa a bříško mám jak ve třetím měsíci. Holky, jste tu všechny hrozně fajn,tak prosím prosím co to může být
![]()
SASULKO děkuji za vyčerpávající popis, to je docela příjemný zážitek, já chcííí už takyyy
Já teda mám OVU každý měsíc (skoro každý, ale když beru Clostilbegyt, tak 100%), teď byl manžílek na spermiogramu, ale myslím, že bude problém spíš u mě. Tulíme se v den OVU, i před a po, vlastně my se tulíme skoro každý den
no možná bude problém i tady
Asi ta moje ovulace není tak kvalitní. No uvidíme, co nám poradí Dr. Zatím vždy poradil jen trpělivost, ono to jednou přijde
![]()
Ještě dotázek - na klinice to probíhalo, jak píšeš, já chodím k soukromému Dr do jeho ordinace, ale možná by šlo i tam, no uvidím, co mi řekne. Tento měsíc ještě neberu nic, nevím, jestli vůbec bude OVU, tak se necháme překvapit.
Daria ![]()
Napoly já bych si s tím zatím moc hlavu ještě nelámala. Na TT se to zatím ještě ani nemusí objevit, z krve to je vždy jisté a velmi brzy se to dá zjistit, ale testy jsou každý jiný a hlavně, některým se objeví // hned po vynechání MS a někomu až za 14 dní, záleží to na tom, jak se v tělíčku zvětšuje HCG. Přeji tedy klid a netrap se zatím, už tak máme starostí ažaž, nemyslíš? Na unáhlené závěry je příliš brzy. Měj se krásně, hezky užívej dovču a držím palečky!!!
VARENKO s tím smazáním už se mi to též stalo, tak si dávám bacha, nepíšu to vše do jednoho příspěvku, ale rozepisuji se každému zvlášť. Taky abych nepopletla jména
poslední dobou se to tady "množí
což je fajn ![]()
Jak se cítíš, těhulko
Máš už nějaké příznaky
A jak dlouho jste se vlastně snažili, vyšlo to hned 2.měsíc, nemám pravdu
![]()
Včera opět vínečko
a manžílek-miláček už mi říká „alkoholik“ ach jo, tak jsem mu řekla, že to mám na doporučení a byl zticha. Jen podotkl, že jestli to takovou dobu nepůjde, tak se ze mě fakt stane závislák.
To jsem fakt zvědavá, co se mnou - s mými chutěmi udělá těhu, když jsem byla poprvé, tak jsem víno nemohla ani cítit, chutnalo tak kysele (měla jsem zrovna narozky a nikdo to ještě nevěděl, takže pouze přípitek a to bylo utrpení). Taky mi všechno smrdělo s dvojitou intenzitou, když se vařilo hovězí maso
nebo třeba kouř z cigaret, to bylo fakt BLÉÉÉÉÉÉÉ
![]()
Jsem se zase rozepsala, achjo
![]()
Měj se krásně,těhulko
![]()
Daria ![]()
Holkyyy , za chvíli frčím vláčkem domů, tak ne že to kvůli VyVoleným zabalíte, ok

Teším se na vás a na povídáníčko
P.S. Darjuško, TAAAHLE meducínka je nejzaručenější, uvidíš
Mně už se chladí v lednici mlííííííčííííčko…mňam mńam
Jestli to na konci měsíce vyjde a ty nám nahlásíš //, tak si vedle sklípka otevřu soukromou TEHU-PORADNU
Holkyy, já snad na starý kolena budu bohatááá

Holčinky, děkuju za přáníčko moooooooooooooooooooooc

a MYSKO, vítej domaaaaaa