Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
MINIE- je mi to lito,ale opravdu neztracej hlavu
,urcite to prijde
![]()
PRSK PRSK,prskam na te co nejvic tehu bacilu
![]()
MYSKA
MYSKO:
Neboooj
- ty už máš vybráno
a na Bulovku se s mimískem půjdeš maximálně pochlubit, až se narodí
![]()
Jůůůůů, koprovka - no, ani nepamatuju, kdy jsem ji jedla naposledy.
Mňam mňam. ![]()
My budeme mít salátek, brambory a kuřátko. Říkám si, že budu muset nějak na sobě zapracovat a začít vařit něco více nápaditého
![]()
A co plánujete na dnešní den
Půjdete ven a nebo budete odpočívat
Právě dávají Domácí štěstí - já mám strašně ráda tyhle „seniorský“ pořady
Nejraději bych furt něco dělala, kutila, procházela se, ale vím, že se musím ještě nějaký ten den šetřit
![]()
MINNIE:
uffff…
Já vím, já vím
Hmmm…ale zůstaň s námi, prosím prosím
Co si tady počneme a kdo nám tady bude dělat vínečkové chutě
= ALE POZOR : NA KAŽDÉHO JEDNOU DOJDE, pravda pravda
![]()
Moc na tebe myslím a prosím prosím zůstaň s námi ![]()
HOLČINKY, chci se vás zeptat, nemáte některá nebo neznáte někoho, kdo prodává perské koťátko (kluka)
![]()
My jsme vždy plánovali pořídit si ho, až se nám narodí mimísek.
Do teď jsme váhali, aby mu nebylo samotnému smutno, protože jsme přijížděli domů večer, ale myslím, že teď už budeme víc a víc doma.
MINNIE nezoufej, my dvě si asi můžeme podat ruce
Já taky čekám na ovu, jestli vůbec bude
a pak zase hledám příznaky, a nakonec se na mrcha stejně objeví
no už je to tak, čekáme dlouho
a podle Dr jsme oba v pořádku, navíc mladí, ještě nám nebylo ani 30
takže času prý máme dost. Zkus to brát taky tak.
Já když jsem samovolně potratila, tak to byla pro nás velká rána
ale co nejdřív jsme si ojednali superbuper dovču
a vyrazili do Chorvatska. No a od té doby, když to na nás zase přijde - ta touha po miminečku, tak si naplánujeme, kam všude ještě „musíme“ zajet a co všechno prožít. Tak už jsme byli v Alpách, teď zase v Chorvatsku a pro změnu už zase plánujeme ty Alpy
to aby se člověk měl na co těšit a nežil jen od menstruace k menstruaci. Ono je přeci taky supr, že můžeš dělat spoustu věcí, které bys s mimískem už dělat němohla ![]()
No zase jsem se rozepsala. Já jen že ty každoměsíční depky moooc dobře znám, ale tady s holkama je mi moc fajn a pomáhají mi, ani nevědí jak
![]()
MYSKO tak my se o první mimčo snažili necelý rok, a když už to vyšlo, tak se to zase „ztratilo“
ale teď už čekáme na nové miminko skoro rok a půl a pořád nic, asi si ho uděláme pořádně, tak to déle trvá
už nám z toho trochu hrabe, ale na druhou stranu snažíme si ještě užívat, cestujeme.. (viz odstavec výše)
A já si dávám vínečko a dnes mi manžílek-miláček opět koupil burčák, a to dokonce pořádné zásoby, je to takový sladký moštík a nemá tolik procent alkoholu jako vínko
ale asi se po něm tloustne
![]()
VÁRENKO ty jsi bojovnice, moc tě obdivuji, a ten optimismus s tebou sdílím, já se na to dívám zrovna tak jako ty. Když jsem tehdá už dávno přišla v raném stadiu o mimčo, (asi 5tt), tak jsem to brala jako lepší stránku než kdyby se narodilo postižené a celý život se trápilo. Navíc pak zakrátko jedné známé umřela holčička asi měsíc po porodu, takže na tom byla stokrát hůř než já. Holt takový je život, hlavně lež a buď optimistka. Protože já si pořád říkala, že já určitě potratím, byla jsem „posera“ a taky pak že jo
a od té doby jsem nezlomná optimistka, teď si zaděláváme na nové, silné a zdravé, prostě odolné mimi a proto nám to tak dlouho trvá
a už žádné strachy.
Moc mi pomáhá tato diskuze, jsou zde samé silné osobnosti, co si zažily své.
Dneska píšu pořád o takových negativních věcech, sorrky, omlouvám se.
U nás na Moravě je nádherně. Sluníčko svítí, všude se pije burčák, takový pravý krásný podzimek
byla jsem na bazéně v Přerově, manžílek hrál zápas v nohejbale. Koupala jsem se napřed v krytém a pak i venku
Modrá obloha bez mráčků - prostě PARÁDA
![]()
Včera mi to už nevyšlo přečíst si emimi, pracovali jsme venku, popíjeli po troškách ten burčáček a bylo nám moc fajn. Pak jsme seděli večer venku a plánovali výlety, kam si ještě musíme zajet, než bude mimi, je toho stráášně moc co chceme ještě zažít, ale na druhou stranu se ještě více těším na nové zážitky s mimískem.
Dneska jsem se rozepsala, stává se ze mě spisovatelka.
Ještě upřesňuji, že jsem 9.DC, takže ještě máme relativně čas na tuleníčko, ale už trénujeme
![]()
Pěkný sobotní večer, zapomeňte na Vyvolené a večer se sejdeme zde
nebo si zajděte ven, je tam tak KRÁÁÁSNĚĚĚ
![]()
Daria
![]()
Hned v pondělí si poběžím koupit testík. Bojim, bojim, že to nevyjde. Jinak nejsem vcelku v obraze - co je DC ![]()
To jsou naše zkratky.
DC= den cyklu
1.DC = příchod MS (menstruace), od té se počítá cyklus, průměrně 28 dní.
Budu držet palce, sama to znám, ty nervíky okolo testování..
![]()
Daria ![]()
DARIO:
AHOOOOJ. Ty sama jsi optimistka jako řemen a burčáček je tomu důkazem
![]()
Jéééé, ten bazének zní náramně. To je vůbec nádhera, že tak krásně vyplňujete čas a cestujete - je to moooc dobře. A mimísek vám to jistě BRZYYYY zatrhne
Já myslím, že ve všem jediné co rozhoduje, je víra - dokáže zázraky. Jen musí člověk věřit a spolehát na sebe a na to, že vše bude dobré. ![]()
Dneska bylo opravdu nádherně. Sluuuuníííčko. ![]()
Jéé, holčinky, tak jsme rozhodli, že budeme mít dva kocourky-koťátka a bude jim i nám hooodně veselo. Vypadá to, že jednoho červeného perského už jsme sehnali. Teď sháníme brášku. Zítra se jedeme na klučinu podívat a když se nám bude líbit, příští pondělí si ho odvezeme domů = jůpíííí.
![]()
Tak to vypadá, že budeme OBŘÍ rodinka
![]()
NAPOLY:
Hned dej vědět = tfuj tfuj a jak říká MYSKA: prsk prsk zasílám tehu-holky-bacilky
![]()
Jsem já to ale MIMOŇ
Mělo to být kolem 24. září. Píšu " kolem" protože to mám pravidelně nepravidelné. Kdybych byla doma, tak je to jednodušší. Tam mě píchne „včelička“ a je to
Jenže tady ( v Irsku ) je to o něco složitější. Krev ti nevezmou, protože tady jsou jen normální obvodní doktoři a tt nejsou zrovna levnou záležitostí(kolem 20eur) Ale to za to přece STOJÍ
Díky. Doufám, že taky budu BACILONOSIČKA
![]()
Jéžiši, co jsem to zase vypustila z pusy. Myslela jsem 24. srpna. V těch měsících mám naprostej mišmaš
![]()
Dobre ranko,holcinky,
hlasim se do klubu čilých lididicek-rannich ptáčat
To je silene,pedne 3.30h a ja jsem jak rybka.....
Uz jsem nakazila i manzilka,je taky vzuhuru…
Ten nas maly drobecek bude asi rani ptace,jak rikal ted manzilek
![]()
Musim vam napsat,jak jsem se vcera pekne vztekla
Meli jsme navstevu,muj bracha s manzelkou a malou,tak jsme si dali kafco pak sli na prochazku-chlapi si dali pivko.Pak jsme se rozhodli,ze si jeste uzijeme hezky vecer a neco si ugrilujem.Mame takovou vetsi lodzii,a poridili jsme si elektricky gril.Tak jsme si davali do nosu,a asi v 19-20h,na me vola soused nad nama,ze jestli me nenapadlo,ze jim ten gril smrdi!!!!No to me vazne nenepadlo,protoze takhle grilujeme 2 roky,a nikdo nic nerikal.Byl neprijemny.
Prvne jsem se omluvila a pak jsme to probirali s manzelem,a docela dost se rozcilili.Chapu,ze se ta VUNE asi nesla,ale ta se nese vzdycky,ikdyz jen pecu maso v troube a mam otevrene okno.Nehlede na to,ze ta sousedka denne vyvaruje,a soused kdyz padne 17h,a vrati se z prace je ho plny barak.Jsme s manzelem vytoceni,jeste ted
Prvne jim lezelo v hlave,jak si muzeme dovolit platit tak drahy podnajem(platime temer 13tis.,pak jsme si koupili ojete auto,no a kdyz nam privezli mycku,tak to uz na me zvonila,co to je a ze oni si to teda dovolit nemuzou a to opravdu nekecam!!!!Tak nevim,ta lidska zavist je silena
Jednou jsem poprosila sousedku,ze mi tel.hlasi,ze se nam nekdo snazi otevrit auto,jestli by byla tak hodna a koukla se z okna,co se deje,ze jsme v praci.Ihned mi odpovedela,ze se nic nedeje.S tale mi tel.hlasil,ze to neni v poradku,tak se manzel ihned rozjel domu a jake bylo prekvapeni,kdyz zjistil,ze auto je otevrene a nekdo se ho pokusil vykrast.Stali tam lide a shaneli se po majiteli,ze zlodeje vyrusili.Tak co si mam o tom myslet
![]()
Omlouvam se,ale musela jsem se vykecat
![]()
MYSKA
AHOJ HOLKY MOJE ZLATÝ!
Tak mi to nedalo a stejně jsem k vám musela nakouknout
Nějak jste mi přirostly k srdci
![]()
Včera jsem z toho byla zničená. Teď už je to lepší.
MYŠKO,VARENKO,DARIO: Moc vám všem děěěěěkuju za ty milé řádky. Ani nevíte, že jste mi tím dodaly hoooodně energie. Jste prostě SUPER. Když to vezmu kolem a kolem, tak si myslím, že jsme správně OVU vystihli až tento měsíc. Četla jsem si teď jednu statistiku a tam bylo, že když se mladý zdravý pár snaží o mimi a správně si naplánuje tulení v době OVU, tak je pravděpodobnost stejně jen 20%
![]()
Takže opravdu nebudu ztrácet hlavičku a budu se také zabývat jinými věcmi. Cestování asi neklapne, kvůli práci, ale zase to rozjedu s posilovnou a sportíkem vůbec.
Co mě ale hoooodně dopálilo, je ten můj nepravidelný cyklus. Minulé 3 měsíce trval 35 dní. Tento měsíc však 30
Fakt už nevím, co od toho čekat. Pravidelně jsem si měřila BT. Ale teď už na to asi budu prdět a necháme tomu volný průběh.
Máme ale v plánu jednu věcičku, abychom mohli být s manžílkem v klidu. Zajdem si na vyšetření. Jen pro ten klid.
DARIO: vy jste byli na nějaké vyšetření, kdromě klasického u gynekologa?
VARENKO: nějak jsem těch posledních pár příspěvků neměla čas přelouskat, ale doufám, že je s tebou vše v poho. Přeju hodně síly a moc moc radosti a sluníčka u tebe v bříšku
![]()
Ještě jednou děkuju vám všem.
Zase jsem se rozepsala.....tak vám všem přeji krásnou neděli a já zas určitě napíšu.
papa
AHOOOOJ a DOBRÉ RÁNÍČKO HOLKYYYY MYSKO:
CHACHA…no, Myško, neber to špatně, ale možná by jsi se měla přihlásit na nějakou brigádu: PŘIJMEME NOČNÍHO HLÍDAČE = pokud vím, ty začínají pracovní činnost v deset a končí k ránu … to bys měla tak akorát CHACHA
![]()
Tak snad se brzy mimísek umodří a pospí si
![]()
No, s příběhem o sousedských vztazích a české závisti jsi mě opravdu pobavila
- je to děs. Dala jsem to přečíst manžílkovi a říkal, že tyhle el.grily vůbec cítit nejsou.
Myslím, že sousedi měli vztek, že si debužírujete, tak vám to chtěli alespoň znepříjemnit, když oni měli jen tu tlačenku (vzpomeň na „Zítra to roztočíme, drahoušku!“)
![]()
MINNIE:
Tooooooo, jsem taaaaaaaaaaaak ráááááááááááda, že je ti líp
![]()
Víš, jaká je to parádička = sportík…jééé, tak bych skákla někam pěkně se protáhnout a narovnat kostičky.
Já se cítím tak parádně a přitom jen ležím, protože se bojím něco risknout. Uvidíme v pondělí. ![]()
A co teprve ty další radosti života: vínečko, sexíček
![]()
Jojo, to vše je mi nyní na chvíli
odepřeno
![]()
Počkej, počkej - jak jsem už včera psala: NA KAŽDOU JEDNOU DOJDE
![]()
Tak jsme si dneska ráno s manžílkem otevřeli chytrou knížku a ještě chytřejší netík a zjistili, že hlazení mazlíčků, může způsobit toxoplazmozu.....takže kocourci budou, až příští rok, až se miminečko narodí. Budeme klidnější
Jojo. ![]()
Dnes ráno jsem měla trošku křeč a pořád trošku špiním…jsou to nervy vám řeknu
Ale nechci vůůůůůůůůůůůůůbec dovolit strachu, aby mě zbaštil.
Jen mě mrzí, že mám tak obrovskou chuť a energii všechno dělat, kutit, pracovat…a „nemůžu“. Zítra ráno skáknu za milounkým Dr. a možná si raději nechám píchnout injekci. Uvidíme, co poradí. ![]()
Holčinky, mějte fanfárový den a ne že se budete tady tak odbývat jako včera
![]()
P.S. MINNIE:
Moooooooooooc ti děkuju za přáníčko - určitě pomůže. Sluníčko musí zahřát bříško a bude vše dobré
![]()
MYSKO lidská závist je mocná..
no aspoň víte, že je vám co ZÁVIDĚT
a vykašlete se na sousedy. My bydlíme na vesnici, a máme to samé. Uvedu jeden příklad:
slavíme narozky, je krásný červencový den, sedíme na zahradě a grilujeme, na stole hromada dobrého jídla a pitíčka..a sousedka baba jaga udělá hromadu „něčeho“ (plevel a podobný bordel) přímo nám za plotem a pak to zapálí a vítězně v tom hrábe hráběmi s „milým“ úsměvem
tak jsme vše sbalili a šli slavit domů, v tom smradu se nedalo dýchat, natož sedět
ale stejně jsme se skvěle pobavili ![]()
VARENKO ano ano, vínečko a sexíček jsou skvělé meducínky, jen si je teď na čas odepři, ono to zase není vždy tak potřebné a nutné
![]()
No s tou injekcí to po pravdě moc nechápu..ale stejně si myslím, že když už máš HCG nad 1000, tak už jsi za vodou a mimísek se jen zabydluje.
Já když jsem byla tehty asi v 5tt, tak jsem měla pouze něco málo přes 400 HCG..a už se to pak nezvyšovalo. Ale FUJ, už o tom nikdy nebudu mluvit (= psát), protože to bylo dávno v minulosti a už jsem to vymazala. Já jen chtěla říct, že mít 1000 HCG se suprbupr (nebo jak to vždycky tak krásně napíšeš) a já bych se už pomaloučku radovala
![]()
A já znám hodně případů, že těhulka měla normální menstruaci až do 3 měsíce těhu, takže vlastně krvácela a mimísek už byl radostně v bříšku a vůbec mu to nevadilo ![]()
Dnes je krásně, ale musíme pracovat, chceme si v úterý odpoledne a hlavně celou středu vzít volno, tak to musíme nadpracovat
![]()
aspoň nám svítí za oknem sluníčko, tak to se hned lépe pracuje ![]()
Určitě sem ještě dneska nakouknu..tak pište!
Daria ![]()
MINNIE TAK to je fajn, že už ti je lépe. Já to fakt moc dobře znám, chodila jsem dokonce na ultrazvuk a Dr mi přesně řekl, jak ty folikuly dozrávají, kdy bude ovulace a uvolní se vajíčko a my pak načasovali tuleníčko, a stejně přesně po 14 dnech od OVU přišla ta mrcha
No holt si musíme počkat, až se trefíme do těch 20%
![]()
Ptala ses na vyšetření - tááákže:
nakonec výsledek - na vině je stres, máme docela náročné povolání - podnikáme
takže ty nervíky a stres, no tak plánujeme ty dovolené a tak dále. Protože myslím, vím, a hlavně VĚŘÍM , že TUDY CESTA VEDE
![]()
Měj se krásně a vzhůru do dalšího tuleníčka a snaženíčka, až jednou budou děti, tak na tohle období budeme určitě s láskou vzpomínat ![]()
Daria ![]()