Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
Něco z toho nejspíš matce k dobru platit bude
Nemusi, ja mmj jeden DB mam (resp. jsem clen druzstva) a platba jen za FO a sluzby (elektrina, plyn, TV, internet) je temer 8000,–. A byvalo to i vice, protoze jsme dum zprivatizovali a ne kazdy najemnik si svuj byt odkoupil, tudiz jsme si druzstvo muselo vzit pujcku i na zbyly bytovy fond a odkoupit i ty ostatni byty. Ale proc to pisu, splaceli jsme (clenove bytoveho druzstva) v ramci sluzeb („najem“) i pujcku za ty ostatni byty. Z nich pak sel najem do fondu druzstva, ktery se vyuzival na opravy.
@ontarova.stara píše:
Nemusi, ja mmj jeden DB mam (resp. jsem clen druzstva) a platba jen za FO a sluzby (elektrina, plyn, TV, internet) je temer 8000,–. A byvalo to i vice, protoze jsme dum zprivatizovali a ne kazdy najemnik si svuj byt odkoupil, tudiz jsme si druzstvo muselo vzit pujcku i na zbyly bytovy fond a odkoupit i ty ostatni byty. Ale proc to pisu, splaceli jsme (clenove bytoveho druzstva) v ramci sluzeb („najem“) i pujcku za ty ostatni byty. Z nich pak sel najem do fondu druzstva, ktery se vyuzival na opravy.
Jenže ne v každém družstvu se splácí nájem
@lucenka píše:
Vsak pisu, ze jen to, co platime za FO a ostatni sluzby (tedy internet, elektrina, plyn) je u nas osmicka. A uz v tom nic vic nesplacime. Takze si myslim, ze matka na nic fakt nerejzuje.
V kazdem pripade neni zla san matka, ale neschopny synacek. A hloupa zakladatelka.
@lucenka píše:
a jak vis, kolik v tomto pripade se plati druzstvu? vetsinou se plati fond oprav, pomerna cast za energie ve spolecenskych prostorach, pokud probehla revitalizace, tak napr. uver bance a treba mama splaci za koupi domu, co ty vis? nebo si myslis, ze ona shrabne 10tis. a nic za bydleni neda?…
@lucenka píše:
Jasně a ty rovnou víš, že v tomhle ne a matce to jde do kapsy…
@markytka3 píše:
a jak vis, kolik v tomto pripade se plati druzstvu? vetsinou se plati fond oprav, pomerna cast za energie ve spolecenskych prostorach, pokud probehla revitalizace, tak napr. uver bance a treba mama splaci za koupi domu, co ty vis? nebo si myslis, ze ona shrabne 10tis. a nic za bydleni neda?…
Něco družstvu dá. Ale nemusí to být nutně celých 10 tisíc.
@j.a.n.i1 píše:
Jasně a ty rovnou víš, že v tomhle ne a matce to jde do kapsy…
Ne nevím, ale stejně tak ty nevíš, jestli matka všech s peníze odvádí za byt ý nebo si z toho něco nechává
@Monchichik píše:
@lucenka tak to je snad jedno, ne?…
Tak já bych na svém dítěti vydělávat nechtěla
ale každý máme v rodině jiné vztahy.
@lucenka no tak vidíš…to je věc té matky…synek ví, za kolik bydlí…přeci ho nebude sponzorovat…a jestli platí něco navíc vůbec nevíme…
@Monchichik píše:
@lucenka no tak vidíš…to je věc té matky…synek ví, za kolik bydlí…přeci ho nebude sponzorovat…a jestli platí něco navíc vůbec nevíme…
Ne mevimez. A matka dost dlouho ví, že tam syn nebydlí sám. Tak mi od ní přijde ubohý a trapný vyhazovat z bytu jeho těhotnou přítelkyni, která mu navíc pomáhá s platbami za byt v době, kdy je on bez práce.
@lucenka jo to už je věc druhá…taky mi to nepřijde v pořádku, ale zase nevíme, co všechno tomu předcházelo…
@Anonymní píše:
@toma0105 ne poprvé jsem nebrala antikoncepci. Jsem se vůbec nechranila. Ani pritel. Pak jsem si po té miniinterupci řekla o antikoncepci kterou jsem brala každý den i přes tu otěhotněla ale o to ani nejde
Oba ste se zachovaly nezodpovedne, to mají holky pravdu. Ale v životě se stávají i horší věci, určitě nejsi první ani poslední. Jen si dobře rozmysli, jestli chceš být mámou nebo ne, víš…ať potom netrpí dítě. Každopádně já před x lety taky začínala s přítelem u jeho rodičů, než jsme dostali svůj byt. A tchyne mi to teda dávala sezrat
, ale nakonec se z nás staly nejlepší kamarádky. Mě máma umřela ve 12 letech, takže jsem se učila vše od tchýně. Přeji ti, ať ti vše dobře dopadne 🙂 určitě dej vědět
Az ted jsem procitala celou diskuzi…to Jako některé myslíte vážně? Slova jako množi se jak potkan apod…ty jo jak můžete být tak zlé? Je ji 22 nebo kolik a je bez mámy a rodiny…přišla si tady pro radu ne hned ukamenovat a odsoudit…ano je to nezodpovědné jak z její strany, tak ze strany přítele. Ale jak můžete vědět, že holka nebude dobrou mámou? Je mi z vás některých na bliti fakt
Tak mnohdy platíš stejný poplatky, jak když máš svůj byt.