Problémy s bydlením u tchýně během těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
30.1.21 15:39
@markytka3 píše:
no samozrejme, kdyz je matka clenem :zed: a kam myslis, ze mama da ty penize? nebo si myslis, ze kdyz mas druzstevni byt nic mesicne neplatis? :mrgreen:… luceno, opet se ukazuje, jak zijes mimo realitu :mavam:

Tak mnohdy platíš stejný poplatky, jak když máš svůj byt.

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
30.1.21 15:46
@lucenka píše:
Něco z toho nejspíš matce k dobru platit bude

Nemusi, ja mmj jeden DB mam (resp. jsem clen druzstva) a platba jen za FO a sluzby (elektrina, plyn, TV, internet) je temer 8000,–. A byvalo to i vice, protoze jsme dum zprivatizovali a ne kazdy najemnik si svuj byt odkoupil, tudiz jsme si druzstvo muselo vzit pujcku i na zbyly bytovy fond a odkoupit i ty ostatni byty. Ale proc to pisu, splaceli jsme (clenove bytoveho druzstva) v ramci sluzeb („najem“) i pujcku za ty ostatni byty. Z nich pak sel najem do fondu druzstva, ktery se vyuzival na opravy.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
30.1.21 15:47
@ontarova.stara píše:
Nemusi, ja mmj jeden DB mam (resp. jsem clen druzstva) a platba jen za FO a sluzby (elektrina, plyn, TV, internet) je temer 8000,–. A byvalo to i vice, protoze jsme dum zprivatizovali a ne kazdy najemnik si svuj byt odkoupil, tudiz jsme si druzstvo muselo vzit pujcku i na zbyly bytovy fond a odkoupit i ty ostatni byty. Ale proc to pisu, splaceli jsme (clenove bytoveho druzstva) v ramci sluzeb („najem“) i pujcku za ty ostatni byty. Z nich pak sel najem do fondu druzstva, ktery se vyuzival na opravy.

Jenže ne v každém družstvu se splácí nájem

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
30.1.21 15:53
@lucenka píše:

Vsak pisu, ze jen to, co platime za FO a ostatni sluzby (tedy internet, elektrina, plyn) je u nas osmicka. A uz v tom nic vic nesplacime. Takze si myslim, ze matka na nic fakt nerejzuje.
V kazdem pripade neni zla san matka, ale neschopny synacek. A hloupa zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
13197
30.1.21 15:55
@lucenka píše:

a jak vis, kolik v tomto pripade se plati druzstvu? vetsinou se plati fond oprav, pomerna cast za energie ve spolecenskych prostorach, pokud probehla revitalizace, tak napr. uver bance a treba mama splaci za koupi domu, co ty vis? nebo si myslis, ze ona shrabne 10tis. a nic za bydleni neda?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101917
30.1.21 16:27
@lucenka píše:

Jasně a ty rovnou víš, že v tomhle ne a matce to jde do kapsy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
30.1.21 16:41
@markytka3 píše:
a jak vis, kolik v tomto pripade se plati druzstvu? vetsinou se plati fond oprav, pomerna cast za energie ve spolecenskych prostorach, pokud probehla revitalizace, tak napr. uver bance a treba mama splaci za koupi domu, co ty vis? nebo si myslis, ze ona shrabne 10tis. a nic za bydleni neda?…

Něco družstvu dá. Ale nemusí to být nutně celých 10 tisíc.

• Citovat
  • Upravit
32215
30.1.21 16:42

@lucenka tak to je snad jedno, ne?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
30.1.21 16:44
@j.a.n.i1 píše:
Jasně a ty rovnou víš, že v tomhle ne a matce to jde do kapsy…

Ne nevím, ale stejně tak ty nevíš, jestli matka všech s peníze odvádí za byt ý nebo si z toho něco nechává

• Citovat
  • Upravit
lucenka
30.1.21 16:46
@Monchichik píše:
@lucenka tak to je snad jedno, ne?…

Tak já bych na svém dítěti vydělávat nechtěla :nevim: ale každý máme v rodině jiné vztahy.

• Citovat
  • Upravit
32215
30.1.21 16:49

@lucenka no tak vidíš…to je věc té matky…synek ví, za kolik bydlí…přeci ho nebude sponzorovat…a jestli platí něco navíc vůbec nevíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
30.1.21 16:53
@Monchichik píše:
@lucenka no tak vidíš…to je věc té matky…synek ví, za kolik bydlí…přeci ho nebude sponzorovat…a jestli platí něco navíc vůbec nevíme…

Ne mevimez. A matka dost dlouho ví, že tam syn nebydlí sám. Tak mi od ní přijde ubohý a trapný vyhazovat z bytu jeho těhotnou přítelkyni, která mu navíc pomáhá s platbami za byt v době, kdy je on bez práce.

• Citovat
  • Upravit
32215
30.1.21 16:55

@lucenka jo to už je věc druhá…taky mi to nepřijde v pořádku, ale zase nevíme, co všechno tomu předcházelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.21 17:39
@Anonymní píše:
@toma0105 ne poprvé jsem nebrala antikoncepci. Jsem se vůbec nechranila. Ani pritel. Pak jsem si po té miniinterupci řekla o antikoncepci kterou jsem brala každý den i přes tu otěhotněla ale o to ani nejde

Oba ste se zachovaly nezodpovedne, to mají holky pravdu. Ale v životě se stávají i horší věci, určitě nejsi první ani poslední. Jen si dobře rozmysli, jestli chceš být mámou nebo ne, víš…ať potom netrpí dítě. Každopádně já před x lety taky začínala s přítelem u jeho rodičů, než jsme dostali svůj byt. A tchyne mi to teda dávala sezrat :lol:, ale nakonec se z nás staly nejlepší kamarádky. Mě máma umřela ve 12 letech, takže jsem se učila vše od tchýně. Přeji ti, ať ti vše dobře dopadne 🙂 určitě dej vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.21 17:58

Az ted jsem procitala celou diskuzi…to Jako některé myslíte vážně? Slova jako množi se jak potkan apod…ty jo jak můžete být tak zlé? Je ji 22 nebo kolik a je bez mámy a rodiny…přišla si tady pro radu ne hned ukamenovat a odsoudit…ano je to nezodpovědné jak z její strany, tak ze strany přítele. Ale jak můžete vědět, že holka nebude dobrou mámou? Je mi z vás některých na bliti fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová