Těhotenství a udržování se v kondici

409
18.2.12 09:50

Těhu udržování se v kondici

Nazdárek aktivní těhulky a maminky, měla bych dotaz ohledně cvíča v těhotenství.Jsem v 5tt. Už před otěhotněním jsem byla zvyklá několikrát týdně cvičit - posilko, fitbox, overball, BOSU,HEAT, aerobik,squash, kolo, brusle, rotoped… prostě sportovní „magor“ :-) Je mi jasné, že např. takový fitbox, BOSU, nebo squash budu muset vynechat. ALe přestat se hýbat úplně je pro mě peklooo :zed: Napadá mě, že bych pokračovala v rotopedu a posilko zadečku a stehen s overballem by tiéž nemal byť problem. Četla jsem , že do 16tt se smí cvičit na zádech, pak už ne. Posilování břicha je ošemetné, do toho bych se asi raději nepouštěla, ALE ráda bych si udržela pěkné paže. Takže co takhle kliky? Nebo kliky v leže na boku s opěrou na přední ruce? Je nějaké pravidlo. Jaké ještě další aktivity Vás napadají, jak se udržovat v kondici tak, abyste byla díky pohybu v psychické pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3265
18.2.12 10:02

U kliků namáháš břišní svaly, takže bych je spíše nedoporučovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
18.2.12 10:05

ani v tak ranným stádiu těhotenství? A co tricepsové kliky zády k nízkému stolu s ohýbání předloktí? A třeba takový podřepy s nohama doširoka od sebe? To zní dobře a na nožky a zadek účinné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
18.2.12 10:27

Ahoj, já nebyla úplně takovej „sportovní“ magor jako ty, ale taky jsem dost sportovala. Squash a aerobic, s tím jsem skončila, ale v plavání jsem pokračovala, chodila jsem 2× týdně a to dost pořád v pěkném tempu kraul, znak prsa, měsíc před porodem jsem to teda už stahla na 1 km. 2× týdně těhu cvíčo a musím říct, že nás teda moc nešetřila,makaly jsme pěkně. A jezdila jsem na kole asi do 6 měsíce, apk už jsem se trochu bála. Vysloveně posilování jsem nedělala… …ale věřím, že díky tomu plavání jsem rodila opravdu oba kluky rychlovkou (první necelé 3 hodky a druhej ani ne hoďku a půl), plaváním se prý mimčo dorotuje do správné polohy a porod je pak rychlejší a dýchání při plavání je dobrej trénink k porodu. Moje kamarádka taky plavala celé těhu a rodila taky rychle…

přeji pohodové těhotenství :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
18.2.12 10:29

Ja myslim, ze to nemusis tolik resit a chod normalne cvicit. Taky jsem byla parkrat ve fitku na nejakem aerobnim cviceni a vzdy se nas akorat ptali, zda je nekdo tehotny a kdyz nekdo byl, tak mel delat za celou dobu treba 2-3 cviky jinak, ale jinak ty tehotne zeny cvicily normalne.
Ja mam doma stazene pilates pro tehotne a tam ta pani jeste v 37tt cvici cviky, ktere ja nedam ani netehotna. :)

Zjisti si o tom nec vic treba od instruktoru ve fitku nebo se zeptej lekare. Ale nemusis sedet zbyvajicich 8 mesicu doma na zadku. Tehotenstvi neni nemoc. :)

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
18.2.12 10:33

A jeste jsem ti chtela napsat, ze ted se mozna citis dobre, ale ten prvni trimestr byva narocny. Ja se od 7tt citila tak zle, ze jsem mesic nemohla ani chodit do prace. Treba te ta chut cvicit za chvilku prejde. :)
Ale jak uz tu nekdo psal. Jizda na kole je moc fajn. Na rotopedu muzes jezdit skoro az do konce tehotenstvi, tam nehrozi nebezpeci na silnici jako na kole.
A urcite se najde spousta dalsich sportu. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5352
18.2.12 10:44

Já první tři měsíce denně běžkovala, pak chodila na rychlé a dlouhé tůry lesem, až oschly meze, tak jsem vytáhla kolo a jezdila až do šestého měsíce, mezitím dvakrát týdně těchu cvičení a jednou týdně plavání. Jak už tu někdo psal - těhotenství není nemoc. Pokud se cítíš dobře, tak cvič. Je vidět, že tě hned napadlo, že některé konkrétní cviky nemusí být dobré, tak se poraď s odborníky (instruktorem ve fitku) a bude to fajn. Přejí příjemné aktivní těhulkování :-) Ať si to užiješ tak v pohodě, jako já. Já vůbec nevěděla, co je to těhotenská novelnost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
18.2.12 10:47

holky děkuju za rady :-) Plavání mě nikdy nijak extra nebavili, ale právě že teď mi to příjde natolik bezpečný, že se do toho asi vrhnu :-) Co se týče toho posilka, tak do posilovny jsem nechodila. Jen jsem předcvičovala - Bodyform - posilko vlastní vahou těla, nebo s overballem… ale hodně ve stylu bodyrock.tv , takže trochu masakrující.Každopádně jsem proškolená na cvičení se zdravými dospělými, o těhu a cvičení toho vím pramálo:-( Proto jsem taky předcvičování hnedle stopla:-) Vím, že těhu není nemoc, ale o mimíska se bojím. Když tady čtu o potratech v 1.trim tak je mi ouzko. Takže si asi osvojím rotoped a plavání. Ještě plánuju, že si asi pořídím gymball … nemáte v rukávu nějaký tip na pěknou knížku o cvičení na tomhle velkým balonu v těhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
18.2.12 10:48
Mafina5 píše:
Já první tři měsíce denně běžkovala, pak chodila na rychlé a dlouhé tůry lesem, až oschly meze, tak jsem vytáhla kolo a jezdila až do šestého měsíce, mezitím dvakrát týdně těchu cvičení a jednou týdně plavání. Jak už tu někdo psal - těhotenství není nemoc. Pokud se cítíš dobře, tak cvič. Je vidět, že tě hned napadlo, že některé konkrétní cviky nemusí být dobré, tak se poraď s odborníky (instruktorem ve fitku) a bude to fajn. Přejí příjemné aktivní těhulkování :-) Ať si to užiješ tak v pohodě, jako já. Já vůbec nevěděla, co je to těhotenská novelnost :-)

Mafino, úplně mi naskočila husina z tvýho krásnýho vyprávění… :dance: vypadá to, že jsi měla opravdu dokonalé těhotenství :-) Nádhera :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
18.2.12 10:51

Myslím, že si tělo dost samo řekne a pokud jsi sportovkyně, tak bys tomu měla umět i naslouchat. Neholduji současnému trendu, že spousta žen hodinu po oplodnění lehne a vstane až po porodu. Já chodím běhat (tedy teď mám trošku pauzu) a běhala jsem lehce i v těhotenství a tělo si řeklo kolik a i jak rychle. Takže já bych se neptala ostatních, ale naslouchala sobě, jak se cítím. V 5 tt dřív ženské dávno ještě většinou nevěděly, že jsou těhotné a dělaly všechno normálně. Možná právě tou přecitlivělostí má spousta žen problém v těhotenství normálně existovat, protože je to hodně o psychice. Tím se nechci obouvat do všech, spousta rizikových těhotenství je naprosto oprávněných, ale fakt si myslím, že pokud jsi zvyklá aktivně sportovat, není důvod přestat se vším, jen cvičit s rozumem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
18.2.12 10:56
KatkaX píše:
Myslím, že si tělo dost samo řekne a pokud jsi sportovkyně, tak bys tomu měla umět i naslouchat. Neholduji současnému trendu, že spousta žen hodinu po oplodnění lehne a vstane až po porodu. Já chodím běhat (tedy teď mám trošku pauzu) a běhala jsem lehce i v těhotenství a tělo si řeklo kolik a i jak rychle. Takže já bych se neptala ostatních, ale naslouchala sobě, jak se cítím. V 5 tt dřív ženské dávno ještě většinou nevěděly, že jsou těhotné a dělaly všechno normálně. Možná právě tou přecitlivělostí má spousta žen problém v těhotenství normálně existovat, protože je to hodně o psychice. Tím se nechci obouvat do všech, spousta rizikových těhotenství je naprosto oprávněných, ale fakt si myslím, že pokud jsi zvyklá aktivně sportovat, není důvod přestat se vším, jen cvičit s rozumem.

Teda, slyšíš a vy všichni ostatní ty rány? To jsou kameny, co mi padaj ze srdce… Ještě totiž než jsem otěhotněla, tak všichni říkali, jak si budu muset dávat pozor, jak nebudu moct tohle a támhle to a já si dlouho říkala, že to tak není, že si budu moct sportovat tak jak mi tělo dovolí, až jsem se nechala těma jejich řečma ovlivnit. Vy mě zasejc zpátky utvrzujete v tom, že jsem měla pravdu a že pokud se budu cítit fajn, můžu si cvičit, abych měla dobrý pocit :-) Jen to předcvičování a bříško asi nechám „plavat“ :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
18.2.12 11:11

Já taky normálně cvičím. Teď chodím tedy hlavně na těhu cvičení, které vede PA a ta nám říkala, že ruce, prsní svaly, nohy lze neomezeně. Přímé břišní svaly se můžou 1. a 2.trimestr a šikmé kdo je zvyklý tak se normálně může, jen to nepřehánět. Akorát si dát pozor na nějaké nárazy, takže třeba ten squash apod. není úplně ideální. Ale kdo je zvyklý na pohyb, tak může normálně cvičit dál. Já jezdila několikrát týdně doma na Orbitreku, teď už to moc nezvládám a chodím spíš na to těhu cvičení, ale za začátku jsem chodila na brusle, kolo…cokoliv na co jsem měla zrovna chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
18.2.12 11:19
Annnet píše:
Já taky normálně cvičím. Teď chodím tedy hlavně na těhu cvičení, které vede PA a ta nám říkala, že ruce, prsní svaly, nohy lze neomezeně. Přímé břišní svaly se můžou 1. a 2.trimestr a šikmé kdo je zvyklý tak se normálně může, jen to nepřehánět. Akorát si dát pozor na nějaké nárazy, takže třeba ten squash apod. není úplně ideální. Ale kdo je zvyklý na pohyb, tak může normálně cvičit dál. Já jezdila několikrát týdně doma na Orbitreku, teď už to moc nezvládám a chodím spíš na to těhu cvičení, ale za začátku jsem chodila na brusle, kolo…cokoliv na co jsem měla zrovna chuť.

Žjůvá, krásný, krásný…holky děláte mi tady radost. Koukám že v tom nejsem sama :-) Ufuf, to je fakt parádička :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
18.2.12 11:25

Ahoj,nečetla jsem vše,ale já jsem chodila na Bosu do 7. měsíce těhotenství,a pak na fitbally a břišní tance.S vynecháním posilovaček na břicho.A pak všechno cvičení skončilo,bo nastaly letní prázdniny,pořídila jsem si krokoměr,a chodila dlouhé procházky.Ono potom,když už má člověk velký bříško,tak je línej,a pohyb jde ztěžka.
Kliky jsem také dělala-dámské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
18.2.12 15:47

Siisule - možná máš kolem sebe právě ty lidi, kteří těhotenství považují za vážnou nemoc… No neumím posoudit, nemám kolem sebe tak velký vzorek, ale jak psaly holky výš - dost jsem u svých kamarádek viděla paralelu v tom, jak zvládly těhotenství, porod a šestinedělí a jejich kondicí. Ne u všech, nechci to paušalizovat. Sama jsem se cítila výborně, dělala jsem do poslední chvíle téměř vše z běžných činností + nějaké těhotenské lážo plážo cvičení a vím, jak pro mě bylo šestinedělí fyzicky náročné. Neumím si představit 9 měsíců si posedávat a polehávat a pak do toho skočit rovnýma nohama. V těhotenství tě všichni šetří a obskakují, to mimino většinou dělat nebude, takže za mě - udržuj se v kondici jak cítíš, můžeš konzultovat i s gynekologem podle svého zdr. stavu a nenech se vystresovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková