Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Tak na to asi radši prdim no, jinak jsem v 18 tt
@jamikl : plavat nemuzu chodit kvuli gyn. problemum ![]()
Já cvičila raději cviky přímo pro těhotné, spíše posilovala svaly, hlavně záda a ruce - to se bude hodit
Na hopsacím balonu hodně a s overballem.
Rotoped by neměl ublížit - ve standardním zdravém těhotenství… jen pozor na tepovku do 140 tepů/minutu
Ale jak píšou holky, konzultace s gynekologem jen pro sichr ![]()
)
Dobrý den, chci se zeptat je tu některá maminka, která má podobný problém anebo podobný řešila a poradila si
? Jsem 37letá, po jednom dítěti ve 30letech, při prvním jem rodila s 90kg a předchozí váha byla 72kg. Ted mám o 8let víc, váha na začátku těhot. 92 a ted v 19tt mám asi 96kg. Můžu cvičit a co a jak? Jak nepřibrat zbytečně moc? Při prvním jsem to neřešila, ted se bojím, že budu jako koule
. Poradíte?
V těhotenství by se, co vím, asi účelně shazovat nemělo. Tady těžko radit, buď dávat pozor na to, co a kdy jíte, nebo ještě líp, fakt prokonzultovat s doktorem/doktorkou… třeba jen zadržujete vodu a není to o tucích…
Spíš preventivně - já v těhotenství nabrala 14 kg, ale kdybych se neudržovala v kondici cvičením a jiným pohybem, tak to asi určitě víc. Na jídlo si dávám pozor už skoro 15let, takže mám v hlavě rovnice zdravého stravování, které musí jít ruku v ruce s jídlem… Takže jsem to aplikovala i během těhotenství…
Ahoj holky jsem v zacatku pateho mesice,, potrebuji nekoho k sobe,, co se tyka napsat si co ktera jedla a co pro sebe udelala,, potrebuji tahounku
je tu nejaka?,,, ja nic moc nedelam,,, max se psem tu hodinu se snazim codit ale je to malo,, jsem jako koule,, nohy zadek zada proste tuk vsude ;-(( jsem stastna tehu maminka moc konecne po tech letech tehu,, vznasim se ale at se snazim jak se snazim asi neco delam spatne,, tak rada bych k sobe nekoho,,
@anomisisi Ahoj,jsem ve 20.týdnu, čekám druhé dítě, při prvním jsem přibrala cca 10 kilo, ale do pátého měsíce jsem trochu jezdila na rotopedu, ted necvičím, jsem líná
tedy pokoušela jsem se, ale měla jsem překrvený čípek a trochu jsem krvácela, tak jsem se na to vykašlala, mám ted zhruba 3 kila nahoře, ale jelikož jsem měla hlad a musím snídat a ze začátku jsem snídala sladké sušenky, tak jsem změnila stravu a koupila jsem si nutribullet a každé ráno si dělám smoothie se semínky, lněné semínko, slunečnicové, dýnové, chia semínka a nepřepadají mě chutě a záchvaty hladu a mám víc energie a jsem víc v pohodě ![]()
@střepina píše:a
@anomisisi Ahoj,jsem ve 20.týdnu, čekám druhé dítě, při prvním jsem přibrala cca 10 kilo, ale do pátého měsíce jsem trochu jezdila na rotopedu, ted necvičím, jsem línátedy pokoušela jsem se, ale měla jsem překrvený čípek a trochu jsem krvácela, tak jsem se na to vykašlala, mám ted zhruba 3 kila nahoře, ale jelikož jsem měla hlad a musím snídat a ze začátku jsem snídala sladké sušenky, tak jsem změnila stravu a koupila jsem si nutribullet a každé ráno si dělám smoothie se semínky, lněné semínko, slunečnicové, dýnové, chia semínka a nepřepadají mě chutě a záchvaty hladu a mám víc energie a jsem víc v pohodě
ahojky dekuji info,, to si das yogurt a do toho od kazdeho cca malou lzicku cajovou?? nebo do mleka nebo do ovoce? jak siu to presne delas? to jen snidane? a pres den svacina a vecere?? rada si necham poradit,, jak uz jsem psala,, predchozi dotaz,, ja pribiram dost,, a voda to rozhodne neni speky uchytim do rukou vodu byc tak nevzala,, takze asi tak,,,
@anomisisi ty semínka sypu do smoothie, chia nepotřebují mixovat a musí se něčím zapít, vážou na sebe vodu a cítíš se déle sytá, mužeš do jogutru, pudinku ale pít na ně a tělo si pak vezme z nich co potřebuje, oběd mám normální, někdy s ním dva talíře
neomezuju se a pak až večeři, třeba namazané pečivo, někdy něco dojídám po synovi, ale správně máš jíst pětkrát denně a menší porce, někdo přibírá hodně, někdo se v noci budí hlady, každá jsme jiná, pokud máš záchvaty hladu, křupej zeleninu, procházka je taky zdravá
@střepina píše:
@anomisisi ty semínka sypu do smoothie, chia nepotřebují mixovat a musí se něčím zapít, vážou na sebe vodu a cítíš se déle sytá, mužeš do jogutru, pudinku ale pít na ně a tělo si pak vezme z nich co potřebuje, oběd mám normální, někdy s ním dva talířeneomezuju se a pak až večeři, třeba namazané pečivo, někdy něco dojídám po synovi, ale správně máš jíst pětkrát denně a menší porce, někdo přibírá hodně, někdo se v noci budí hlady, každá jsme jiná, pokud máš záchvaty hladu, křupej zeleninu, procházka je taky zdravá
TAK TY CHIA SEMINKA si poridim,,, a smoothie nejak nevim to si delas?? a do yogurtu bych mohla treba jednu lzicku? nebo ta neni omezeni?? ale urco hodne pit to vim,, a super vubec jsem neveela ze to pomuze od hladu,,, treba do toho yogurtu bych to dala odpoledne,, a k tomu ovoce a vecer by mi mohl stacit salat a vejce nebo kus masa,, bez peciva,, protoze ano nekdy se stane ze se budim hlady,, a to vim presne ze jsem nejedla dobre vyzivne pres den,,, to mi je jasneeee.. jinak koupila jsem si rotopet kettler fakt super masinka,, ale nejak nevim jestli staci hodinka pozvolna v tehu na tom jezdit nebo treba jen 3 x tydne,, denne se mi to zda hodne ale vim ze bych to potrebovala,, jenme strasne z toho sedla boli zadek je to hrozny,, nemohu se pak ani zvednout bez ksichteni od bolesti
@anomisisi smotthie je vlastně mixování čerstvého ovoce nebo zeleniny, kupuje se na to speciální mixér, ale to si nemusíš pořizovat, koupila jsem si to abych do sebe dostala více vitamínu, jo ty chia se dokonce těhotným a kojícím doporučujou, obsahujou železo, pětkrát více vápníku než mléko a jsou výživný a zdravý, k snídani je dobré ovoce a večer už něco lehčího, kousek masa se salátem to je v pohodě, jez tak aby se nepřejídala, ale najedla, se, s rotopedem to nepřeháněj, pokud jsi nebyla zvyklá doted cvičit, tak to nech až po porodu, stačí nějaká procházka, rotoped mám taky, ale necvičím ted na něm, ale dá se na něm pěkně zhubnout, já si chci pořídit po porodu posilovač na břicho co ukazujou v televizi, womber core se nějak jmenuje, vyrýsuje to svaly na břichu a dá se na něm i šlapat jako na kole, je malý, vejde se pod postel, je to ted hit, hodně to reklamujou a má pozitivní reference, každý ráno ho reklamujou na nově po snídani s novou, pokud by jsi chtěla opravdu cvičit na rotopedu, tak já jsem při prvním těhu jezdila 10 minut denně volným tempem, ale jen do 5,měsíce, pak jsem se na to vykašlala
@střepina píše:
@anomisisi smotthie je vlastně mixování čerstvého ovoce nebo zeleniny, kupuje se na to speciální mixér, ale to si nemusíš pořizovat, koupila jsem si to abych do sebe dostala více vitamínu, jo ty chia se dokonce těhotným a kojícím doporučujou, obsahujou železo, pětkrát více vápníku než mléko a jsou výživný a zdravý, k snídani je dobré ovoce a večer už něco lehčího, kousek masa se salátem to je v pohodě, jez tak aby se nepřejídala, ale najedla, se, s rotopedem to nepřeháněj, pokud jsi nebyla zvyklá doted cvičit, tak to nech až po porodu, stačí nějaká procházka, rotoped mám taky, ale necvičím ted na něm, ale dá se na něm pěkně zhubnout, já si chci pořídit po porodu posilovač na břicho co ukazujou v televizi, womber core se nějak jmenuje, vyrýsuje to svaly na břichu a dá se na něm i šlapat jako na kole, je malý, vejde se pod postel, je to ted hit, hodně to reklamujou a má pozitivní reference, každý ráno ho reklamujou na nově po snídani s novou, pokud by jsi chtěla opravdu cvičit na rotopedu, tak já jsem při prvním těhu jezdila 10 minut denně volným tempem, ale jen do 5,měsíce, pak jsem se na to vykašlala
supeeeer tolika super informaci,,, dnes jsem dala 5,6km prochazku s malickym venku citim se skvele,, to jidlo jen trosku vice hlidat a ty chia seminka,, odstavnim ovoce zeleninu a supnu to s bananem do mixeru a lzicku yogurtu,, ono se to spoji a dopoledne to budu mit jako svacinu,, snidam vetsinou prlatek chleba,, s lucinou a hromadu rajcat jen o tom mluvim tak slintam,, odpoledne kdyz svacim yogurt tak vecer chci vice tak ze to musim prehodit,, odpo pecivo a vecer saletek a masicko a podobne,, varim obedy i vecere,, takze problem nemam,, dnes jem delala italske rizoto s krevetami,, takova lahoda,, to kolo teda max 10 miujtek jeste mesic dam a pak to vysadim,, no ale jinak zkusenost na tom na hubnuti nemam tak jakou mate zkusenost vy?' aby se hezky hublo?? kolika jste treba jezdila aby sla kg dolu denne? a jak dlouho? kolika minut atd? rano? vecer? zajima me vse,,, jinak tona to bricho n eznam,, jen to kolecko to jsem si vsimla na cviceni,, na slapani nic
To je dlouhá procházka, kdyby se dostavila unava tak povolit, procházky jsou zdravé a aspon budete lépe rodit, říká se že pohyb je v těhotenství zdraví, ale vše s mírou, v těhotenství se hubnout nemá, protože tuky obsahují škodliviny a jak se vylučují tak to vstřebává i dítě, po porodu jde hubnutí samo, já měla takový nervy, malej od rána do večera řval a méně jsem jedla a po 6 nedělí jsem jezdila na rotopedu, stačilo mi 15 minut denně, jestli máte doma mixér tak si mužete mixovat svačinky, je to dobrý pro mimčo, já dávám jahody, hroznové víno, mandarinky, pomeranče, avokádo, hrušky, jablka a do toho přidám lněná, slunečnicová, dynová nebo chia semínka, střídám to, každý den něco, já nekojila ale říkala mi kamarádka že když se kojí a cvičí tak přestane mimčum chutnat mléko, takže to se musí vyzkoušet a se cvičením se musí pomalu, mě bolela děloha, ono to není sranda ![]()