Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
zlatko píše:
ahoj Ivvi
No ted u 2IVF jsme platila za léky něco kolem 4000kč a pak prodlouženou kultivaci 4000kč.ICSI nebo PISCI nepotřebujeme a jiné preparáty jsme nepoužili a k zamražení taky nedošlo
U 1IVF jsme měla jen merional,tak jsem jezdila k obvodačce která mě to píchala a tam je malý poplatek,pak jsme měli kultivaci 3200kč + AH 3000kč + zamražení 2000kč.Kety nás vyšli na 15000 a jednou embryoglum 1500kč .Ivf jsme podstoupili v Gestu minulý rok ..už taky podražili.
Aha, tak to už chápu, my měli IMSI(prý o něco lepší než ICSI), AH, PK. Ale už nevím, kolik co stálo. A jsem zvědavá, jestli v dalším CAR budem potřebovat to stejné
![]()
To že jsou vajíčka kvalitní taky nic neznamená, ale bohu dík aspoň za to
. Strašně jsem byla zklamaná, že vajíčka byla jen 4 a nakonec nezbylo ani na KET, ale musíme to brát tak, že i 1 uhnízděné je prostě zázrak a my se toho zázraku dočkáme
Své neúspěšné těhotenství beru jako první vlaštovku a věřím tomu, že teď už se to povede přirozeně a dotáhnu to do úspěšně do cíle ![]()
Bergle píše:
To že jsou vajíčka kvalitní taky nic neznamená, ale bohu dík aspoň za to. Strašně jsem byla zklamaná, že vajíčka byla jen 4 a nakonec nezbylo ani na KET, ale musíme to brát tak, že i 1 uhnízděné je prostě zázrak a my se toho zázraku dočkáme
![]()
Své neúspěšné těhotenství beru jako první vlaštovku a věřím tomu, že teď už se to povede přirozeně a dotáhnu to do úspěšně do cíle
BERGLI určitě ano, moc Ti držím paluchy
![]()
Bergle píše:
Ivčo a vy uvažujete o změně CAR?
Určitě ano, když KET nevyjde. Už to mám tak nějak naplánováno hodně dopředu
. Za 2 týdny KET, pak budu cvičit metodu Mojžíšové, pít čajíčky a podobné věcičky
, chtěla bych i ty lázně a pak cca za 4 měsíce 2IVF v Brně.
Tak to máš naplánováno super, ale co kdyby ses soustředila raději jen na ten KET co tě za 2 týdny čeká a dala mu šanci
Třeba tě překvapí ![]()
A do jakého centra v Brně by si chtěla jít?
Bergle píše:
Tak to máš naplánováno super, ale co kdyby ses soustředila raději jen na ten KET co tě za 2 týdny čeká a dala mu šanciTřeba tě překvapí
A do jakého centra v Brně by si chtěla jít?
Já vím, ale musíme věřit i když to zklamání bolí tak víra v miminko je to jediné co zatím máme.
My jsme taky chodili do Reprofitu a přístup je super. Dokonce odebírají i transférují vajíčka v neděli. Určitě můžu doporučit. My jsme jezdili do Olomouce k panu doktoru Macháčovi na kontroly a pak na IVF do Brna.
Hezký večer holky ![]()
Bergli a ten peurgon je tedy nějáký lék s kterým jsi stimulovala?
Mě tedy doktorka taky řekla,že mám trochu línější vaječníky,protože mě dávají ty největší dávky?Ted naposledy jsem brala 150 gonal a 150 merional děvět dní,ale nakonec z toho bylo 11 vajíček,ale žádné k zamražení ![]()
Ivvi IMSI to jsem ještě neslyšela ![]()
Ivvi aspoň jedno se musí chytit!!!!!!!
Zlatko my jsme šli do Puregonu hlavně kvůli tomu, že se píchal do bříška stejným pérem jako mají cukrovkáři a né klasickou jehlou. Brala jsem 250 jednotek, ale stejně to nepomohlo. Dokrotr říkal, že při mém věku a hormonech jaké mi nastavlil bych měla mít minimálně 10 vajíček. Podle toho jak jsem reagovala a jaký mi vyšel hormonální profil tak to vypadá, že do přechodu půjdu už ve 40 letech. No prostě žádná růžová budoucnost ![]()
Ahoj bergle ![]()
to jsou pěkně drahé léky!!Já jsem se taky poprvé bála,že si budu píchat injekce,tak jsem měla ten merional a každý den jsem docházela k doktorovi aby mě to píchnul.Jinak já tvoji budoucnost vidim růžovou,protože jsi před dvěma měsíci přirozeně otěhotněla a to se bude určitě opakovat ![]()
Ahoj holky,kdepak jste a jak se daří????
Ivvi jak to stebou vypadá?Už je skoro konec měsíce?Co ketík?
Bergli nejsi někde na dovolené?
Já už chodím druhý týden do práce a příjde mě to jako kdybych nic nepodstupovala,jen když si vzpomenu na to že nejsou mrazáčky,tak mě to mrzí
Jinak jsem si ted naplánovala,že nebudu nic řešit!!Budu si žít jako by nic.Jednou to příjde a když ne tak už jsme začali přemýšlet o adopci,ale to je ještě hooodně daleko,tak se neděste.Hezký týden pá pá
zlatko píše:
Ahoj holky,kdepak jste a jak se daří????
Ivvi jak to stebou vypadá?Už je skoro konec měsíce?Co ketík?
Bergli nejsi někde na dovolené?Já už chodím druhý týden do práce a příjde mě to jako kdybych nic nepodstupovala,jen když si vzpomenu na to že nejsou mrazáčky,tak mě to mrzíJinak jsem si ted naplánovala,že nebudu nic řešit!!Budu si žít jako by nic.Jednou to příjde a když ne tak už jsme začali přemýšlet o adopci,ale to je ještě hooodně daleko,tak se neděste.Hezký týden pá pá
Ahoj ZLATI
, určitě teď na to nemysli a pěkně si vyvětrej hlavinku a užij si léto
. Já jdu na KET v pátek 1.7.
V pátek jsem měla KO a sliznice byla 7mm-na mne úspěch, ne?
![]()
Ivvi to je super!!Přeji moc moc štěstíčka…
Tak budete dávat tři kulíšky.Určitě se aspoň jeden zavrtá.tak dlouho jsi čekala a je to tady
![]()
dobrou noc ![]()
Ahojky Ivčo, Zlatko
Ivi budu ti moc držet palce
ať vyjde my už potřebujeme jako sůl dobré zprávy viď Zlatko. Budu na tebe myslet a když budeš mít náladu a chuť tak nám napiš ať tě můžeme podpořit ![]()
Zlati my jsme už taky mluvili doma o adopci nebo aspoň o pěstounské péči, ale doufám, že k tomu nikdy nedojde a budeme mít vlastní miminko stejně jako vy.