Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Margit. Tomanova no pro mě zatím nejhorší jsou prsa. V noci se nudím hlady, ale jinak nevolnosti az zas tak nemám. Občas se mi začne zvedat žaludek a to spíš odpoledne a večer. Podbrisek me az zas tak nebolí, jen občas trošku. Trošku mě bolej zada v bedrech, ale nevím jestli to má s tehu souvislost pac me občas bolely i mimo tehu. Teď bych podle menzes měla být 5+4 a v pátek kontrola.
Já jsem dneska udělala ještě test - jestli náhodou čárka neslábne a ona je dokonce silnější než čárka kontrolní, to koukám teda.
Dneska jsem přemýšlela, kdy mám jít na gyndu.
Mám hrozné nutkání zatím teďka někdy, ale prostě nepůjde tam nic vidět tak se držím!
Jinak mě bolí prsa a občas mě tak dloubne. Jinak nic ![]()
@Vveronika90 tak ten test je parádní ![]()
Záleží jaký UTZ má tvůj doktor, u mě v 5+0 viděl už váček a terčík, takže klidně už teď může být něco vidět
ale chápu tě, že máš strach. Neboj všechno bude dobré ![]()
@Margit. Tomanova já to nechám asi na konec toho 7tt nebo nebo na 8tt prostě, tím že mám zasebou v dubnu potrat v 3 měsíci tak se toho děsím dost! ![]()
@Vveronika90 udělej to tak jak to cítíš
to je vždycky ta nejlepší cesta pro tebe a pro miminko ![]()
@Margit. Tomanova to přesně udělám - vydržím a půjdu kolem toho 8tt.
Doufám, že to konečně klapne a syn bude mít sourozence ![]()
@Vveronika90 Také už mám za sebou nějaké to neúspěšné těhotenství a přiznávám, že se trochu bojím. A rady typu “hele, tak to neřeš” a nebo “hlavně se nestresuj” moc nepomáhají… Teď jsem ale viděla v nějakém videu specializované reprodukční kliniky, že stres potrat nezpůsobí. (Jako velmi vysoký stres asi jo, když by byl člověk v opravdu velkém šoku - měli jsme takový případ v rodině a šlo o autonehodu). Ale co jsem tak pochopila, tak stres typu “doufám, že už to teď vyjde” a stres z práce na to vliv nemá. Což mě nakonec docela uklidňuje ![]()
Jinak já jdu na kontrolu také až v 7 týdnu.
@Margit. Tomanova Tak ve čtvrtek jdu na hemstologii, což mě samo o sobě docela uklidnilo, že mi dají co je potřeba
Jinak mě docela ty videa a články “co se nesmí” naopak uklidňují. A zároveň naprosto souhlasím s pozitivním přístupem… vždycky si říkám, že to je super, že to všechno splňuji a že tím pádem mi “nic nehrozí” ![]()
Jinak dneska už mi bylo trochu špatně, ale protože jsem byla v práci a blbec
jsem jela z parkoviště asi moc rychle (minus čtvrté). A zatáčky mi nějak nesedly, což se mi ještě nikdy při řízení nestalo. Ale zachránil to naštěstí po příjezdu domu sprej proti nevolnostem ![]()
Ahoj holky můžu se přidat? Já jsem dneska 18 dpo 3 den po MS a dnešní snad poslední test ![]()
Dekuji Vam, taky mě to stalo nervů než carka zesilila.
poslední těhotenství bylo biochemicke tak jsem na nervy
A jak se Vám daří holky jak vám je? Už je vám tehotne? ![]()
@Marciii cítím mega únavu, jen bych spala nebo se válela. Mám v podstatě i sedave zaměstnání. Pořád dost často chodím na malou a co je teď v posledních dvou dnech děsný je nafoukly bricho. Normálně nedopnu žádný svoji kalhoty. Musela jsem si od kamarádky půjčit leginy. Jinak nevolnost zatím nijak nezlobí. Jen obcas se mi trochu zvedne žaludek a v noci mám hlad. Ale jinak v pohodě.
@Weru32 mě už nevolnosti trápí kolik dní. napred mi narazove párkrát denně udelalo na chvilku na zvracení a teď poslední dny se mi několikrát za den zvedne žaludek a začala jsem trpět nechutenstvím. Mám co dělat do sebe za ten den něco dostat. a únava taky strašná jsem ráda když oddelam v práci co musím a víc se nedokopu. U první dcery se mi nevolnosti úplně vyhly tak si teď asi uziju ![]()
@Weru32 S kalhoty mám také problém, doplnu je ale je to nepříjemné, naštěstí mám jedny o dvě čísla větší. A jsou na to super komentáře “Ty jsi zhubla? Ty kalhoty na tobě úplně visí.” ![]()
Co děláte s nevolnostmi? Mě zatím stále zabírá jeden sprej a náramky
Udělá se mi špatně, ale kombinací těch dvou to do 15 min přejde a můžu i jíst
Jestli chcete doporučení, mohu poslat odkaz.