Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj já bych taky byla rada v praci, kdyby nebyla fyzicky náročná
ty vycházky jsou opruz, jen 6hod, já mám od 2-do 7 a ráno 1h kvůli synovy. Tenkrát jsem byla v praci do 7měs a nemusela jsem se omezovat
má to své plus i mínus. Ale tentokrát bych to asi tak nezvladala, delam delší činnost v sedě nebo ve stoje a bolí mě záda, tak jestli se necítíš v pohodě radši jdi
To jsou asi ty nálady, někdy mě taky přepadnou a být v práci tak by mě měly plný zuby ![]()
@darrrsie69 No jako mě zatím nic není…kromě únavy a nechuti vstávat v 5:15 ráno + absolvovat služební cesty… ale zase peníze no… na neschopence to není žádná hitparáda. A protivná teda jsem a někdy mám takové stavy že se mi chce z ničeho nic brečet a tak. Nejvíc nesnáším ty služební cesty a vymýšlet kam zas pojedu - protože musím objíždět zaměstnavatele v okrese a mít splněný určitý limit a přesto holt nejede vlak. Plus jezdím vypomáhat na okresní pracoviště s administrativou. Navíc moje mamka se moc netváří že bych už chtěla být doma (bydlíme v dvojgeneračním domě)…netváří se na t že budu od ledna, natož že bych byla už teď. No ale prostě někdy bych se radši v klídku válela doma, přece jen to je posledních pár měsíců než se mi život otočí vzhůru nohama. ![]()
Tak to ja jsem s vycházkami spokojena, mam taky šest hodin od 13-19hod a rozhodne mam více času nez bych trcela v práci cely den od 8-17hod, nez se dostanu domu atd, to bych si sedla tak v sedm večer a během hodiny vytuhla
takze za me neschopenka urcite ano… Dopoledne odpocivam a odpoledne se snažím chodit na procházky, ale v takovém počasí to uz moc nejde.
@sheila9 podle toho co píšeš mi prijde ze mas v práci docela stres, takze bych to mamce vysvětlila tak, ze ti to navrhla sama doktorka, abys šla na neschopenku kvůli stresu. Hlavně jde o tvoje mimi a ne o ni přece… ![]()
@Paoooli no tak práce na Úřadě práce asi nikdy nebude uplně pohoda ![]()
Snad to nějak vydržím…a kdyby to nešlo, no tak bohužel by to nešlo…ale v lednu fakt mizím!
No teda vstavat tak brzy to by byl pro me nadlidský úkol, ja vstavala v pul 6 a nekdy i po pul
Tak hlavně určitě nejen stres ale i únava musí být, ja jsem někdy jak spací vagón a to jsem byla i tenkrát v práci, nebyl pro mě problém v provozu na 5 min vytuhnout
@Paoooli má pravdu, ja to rikala hned ze zacatku a chápala to ale ja bydlím sama a první nemocenská, no hrůza 5tis a od zaměstnavatele 700.Přepínat by jsi se neměla
Ja takovou pohodu s prckem nemam, ale ve volnym case se snazim makat doma kdyz je ve skolce a odpoledne jsem s nim
plus 2× v tydnu brigada :p
No uvidíme jak to budu zvládat…zatím celkem dobře.
Holky a kolik jste zatím přibraly od začátku těhotenství?
Pochlubte se, ať vím pro srovnání.
@sheila9 to zvládneš ale nevidím důvod proč se trápit, vždyť se jeste tolik namakame!
ja váhu nějak nesleduji, ale posledně jsem si všimla, ze asi kilo… Za to bříško mam jak v pátém mesici ![]()
Tak to já nemám žádné bříško, ale to je tím že je mě kus ženské…nadváha (spíš už obezita) je můj celoživotní kámoš. A oni tě na prohlídkách na gyndě neváží? já musím pokaždé. Takže já mám zatí asi 2 kg navrch. Doufám že moc nepřiberu!
Tak to je možna tím. Ja mam 54 kg a jde to na me opravdu videt. Vážila me teprve poprvé minuly týden. To jsem dostala teprv prukazku.
Tak pokud zatím zvládáš tak je to ok
Přesně paoooli namakame se ještě hodně
tak teda ja se moc chlubit nechci, ja mam už 5kg nahoře
a doufam že víc jak 10nepřiberu
a bříško asi jako v 4měsíci který mám a nekde na mě moc vidět.
Mam taky otazku a citi některá z Vás tady nějaké pohyby už? Tedy od toho 4měs? ![]()
@darrrsie69 Ahoj,ja pohyby uz cítím, ale jsem uz v 5.měsíci a podle 2.screeningu mam placentu na zadni strane.
@darrrsie69 no Hezký pěkně 5 kg nahoře hihi. Já jsem dnes 12+5 takže pohyby necítím. Vcera jsme byli na screeningu a bylo to úžasný
![]()
@Paoooli krásný mimi, blahopřeji
Já mám 6 kg nahoře a jsem 19+ 6. Za týden nás čeká 2. Screening tak se nemůžeme dočkat ![]()