Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky,
nemám čas na to celou diskuzi pročítat,a le napíši vám svou zkušenost s Mirenou -
Kojila jsem 11 měsíců, ale po 8 měsících jsem to dostala.
Byla jsem rozhodlá pro Mirenu - kámošky kolem neměly problémy a přišlo mi super, že nebudu krvácet a budu mít klid od vložek. ![]()
V lednu jak jsem měla další cyklus, jsem si ji nechala zavést. Teda bolelo mě to jak hrom. ![]()
No a pak jsem pořád jen krvácela - třeba 14 fest a 14 dní slabě. Někdy jsme měla třeba jen týden v měsíci klid.
Jak už to trvalo půl roku a zrovna začalo léto, tak jsem toho měla plné zuby, ale říkala jsem si i dr (při utzv vše o.k.) mi řekla, že se to ještě upraví. Nicméně mi dala nějaké hormony a ještě prášky abych měla pokoj na dovči. Měla jsem klid, ale hned jak jsem je dojedla tak jsem začala krvácet!
Tak mi dala jiné hormony a opět to samé.
Tolik vložek co jsem za toto období jsem snad nekupovala za celý život!! ![]()
V říjnu se mi udělali suché svědivé místa od kolen po kotníky a šíleně o svědilo. byla jsme na kožní a ta mi dala prášky a mastičky.
V listopadu jsem to už nezvládala a rozhodla jsem se Mirenu vytáhnout. Potom jsme taky krvácela, ale to jsem přičítala tomu vtáhnutí.
Ty fleky na nohách byly čím dál horší a kožní už nevěděla co s tím, tak se mě zeptala jestli nemám hormonální porblémy!!
Tak jsem jí to řekla o Mireně a ona mi řekla,že to mám z toho!!! ![]()
Necelý týden před vánocema jsme balila dárky a jak jsme klečela, tak ze mě vyhrkla krev!! a pak to ze mě pořád jelo - jsme si musela měnit co tři minuty vložku!!
Mám kamarádku na porodnici a zná se s mou gyndařkou, tak se domluvily a ona mi přišla píchnout dvojtou dávku injekce na zastavení krvácení a jen mi to trošku zesláblo.
Tak druhý den jsem dostala opět a dr mi řekla, že v úterý před vánocema mám dojít na kyretáž, že tam asi něco bude. ![]()
nakonec mě vyšetřovala před tou kyretáží jiná dr a ta mi dělala utzv a řekla, že do toho nechce jít, že mám tenkou děložní stěnu a přece jen je to zákrok. Dala mi jiné prášky a naštěstí jsem pak měla klid!! ![]()
Nechci vás tím z toho odrazovat - jsem opět výjmečný případ!!
Co mám kamarádky kolem sebe, tak ty to mají v pohodě!
![]()
Leonty, teda prubeh jak z hororu
Jinak mne zaujalo to svedeni.
Ja mam uz 3 tydny denne koprivku, pokazde nekde jinde...... ale nema to s mirenou asi nic- protoze nez mi ji zavedli uz jsem to svedeni mela.....
Vypada to jako zahnuti koprivou. ale nejsou to pupinky ale flekance
Fakt jsme si s tím zažila!! ![]()
Asi tu kopřivku nebudeš mít z Mireny Nemáš to třeba z jahod nebo z nějakého alergenu?
Já jsem měla jakoby flíčky, které byly uvnitř bílé a ohraničené červeným svědivým. Teď mi zůstaly jen bílé fleky. Jak když si opálíš odřené místo a potom ti tam zbyde jen flek. ![]()
Tyjo, ale takove flekance mam taky nektere
no jsem zvedava- co to je. Pristi tyden jdu na kozni a alergologii
Tak to nestraš!!!
A svědí tě to taky jak prase?? Nejvíc když jsem šla spát, to jsem se drala! ![]()
no svedi to- ale mazu fenistilem a dobry
jenze mam to jeste z pred mireny- to bylo strasne, ted uz jen sem tam flek
tady foto 
to bylo nejvice.........
aůůů, chudinko!!! To musíš z toho šílet!! ![]()
Tak to jsem měla proti tobě pidi. Ale ty to máš fakt jakoby alergii. Nevysledovala jsi, že by jsi to měla z jídla?? Já jsem měla flíčky tak 3×1cm.
a máš to úplně naběhlé!! Co si na to dáváš??
Ja uz to ted nemam takovehle..... ted mam jeden flicek co vidim na prave strane na brise cca 3×3cm ale neni nabehly a nesvedi, jen je to zarudle.....
tohle kdyz bylo, jsem se malem udrbala. Dala jsem si na to zodac a mazala 3× po sobe fenistilem- do pul hodiny to bylo pryc
ahoj holky, pro nezasvěcené - tak další info mám druhou mirenu, první se mi vypudila ale směrem do těla, a měla jsem jí zapíchnutu u žaludku někde..ale dala jsem si druhou..tak se modlím aby neudělala to samí..do ted v klidu a ted opět začínám více méně krvácet..tak doufám, že je mirena tam kde má být..
jinak je to opravdu kus od kusu, prostě dopředu se nedá říct, jak komu sedne.
reklamace - holky bacha v příbalovým píšou, že když se mirena vypudí, není to důvod na vrácení peněz !!
takže to nepovažují jako reklamaci !
Ahoj holky,
nov yrážka hezká, to jsi si tedy fakt musela užít
jinak já po první ztracené mireně a následném vyndání jsem byla konečně na první ko s novou mirenou s pocitem že je vše ok, a opak byl pravdou..dr kamenný výraz a koukal na mě jak naexota, že to fakt nechápe, naštěstí nešla mirena jako prvně dovnitř ale naopak trochu se šoupla ven. Takže mi ji na dvakrát dozaváděl zpět, bolelo to jako sviňa ještě dva dny , krvácení samo taky a to jsem 3.den špinila a pak zase začla nanovo a krvácím do ted..tak třeba to je hned ms..mám přijít zase po ms na ko, ale jeslti se mirena zase hned, tak si ji nechám asi vyndat. protože trpět po každé návštěvě u dr mě fakt už nebaví.. ![]()
Mám Mirenu něco přes měsíc a neustále krvácím, je to pěkná otrava - špinění a případné nepravidelné krvácení jsem si tedy nepředstavovala jako nonstop. Antikoncepce je to účinná, to je pravda, ale je jedna úplně stejná zadarmo, a sice nemít sex
Ale dejme tomu, že si tělo musí zvyknout.
Na začátku července ale máme jet s dětmi k moři (po x letech), tak se modlím, aby se to do té doby srovnalo a dovolená nebyla zkažená (druhá možnost, kterou mi říkala dr., a sice nacpat se hormony, abych nekrvácela, znamená odstavit malou = připravit se na pár prořvaných nocí a vnucování UM, které nechce). Dr. mi nedoporučuje používat tampony, máte s tím nějaké zkušenosti?
Ach jo, kdybych tohle četla, počkala bych s milou Mirenou na podzim a hnusné počasí - a připravila se na to, že opravdu můžu krvácet půl roku.
já ze začátku taky krvácela hodně, pak se to trochu upravilo, ted už je to ok, nekrvácím, jen trošku špiním. Myslím, že je to MS, ale stačí jen slipovka, takže nic hrozného. Pokud budu špinit přes dovču, tak si určitě tampon dám. To špinění trvá tak tři dny.
Ahoj, já se taky rozhoduju pro Mirenu, no jak si přítel přečetl tady pár stránek, tak mi to nechce dovolit
Jako tělísko cestovatel a následná laparoskopie ho dost odradila. Mě vadí spíš to krvácení, zeptám se blbě, ale to jako třeba 4 měsíce nemáte sex?
Nebo se to dá přes to špinění. A z toho zavedení mám taky strach. Jestli tomu dobře rozumím, tak se to prostrčí čípkem do dělohy složené a v děloze se to rozvine do téčka? ![]()