Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Evulka33 píše:Sandra752 píše:Já při obou těhu už 5DPO…ale každá to může cítit jinak
Otazka mimo:kdy se muzou dostavit priznaky???:-)
Pry po uhnizdeni vajicka mohou byt citit priznaky, a to se uhnizduje vetsinou mezi 6 - 10 DPO, takto jsem se to docetla ![]()
Evulka33 píše:Sandra752 píše:Já při obou těhu už 5DPO…ale každá to může cítit jinak
A nepočítám bolavá prsa (ty mám vždycky), nafouklý břicho (taky vždycky) atd… mě bylo vždycky už od začátku špatně jakoby z hladu, i když jsem právě dojedla…a to už od těch 5DPO. Jinak fakt nemá cenu se sledovat, protože podle mě se těhupříznaky = PMS ![]()
Evulka33 píše:Evulka33 píše:A nepočítám bolavá prsa (ty mám vždycky), nafouklý břicho (taky vždycky) atd… mě bylo vždycky už od začátku špatně jakoby z hladu, i když jsem právě dojedla…a to už od těch 5DPO. Jinak fakt nemá cenu se sledovat, protože podle mě se těhupříznaky = PMSSandra752 píše:Já při obou těhu už 5DPO…ale každá to může cítit jinak
Presne tak ![]()
Teda ale ja jsem nejaka vyjimka, protoze ja vubec nikdy nemam bolava prsa, ani nafoukly bricho, proste nic … clovek si ani tech tehotenskych priznaku neuzije… ![]()
Klementyna píše:
Holky, mne se jeste nikdy nestalo, ze by mi nejaky test ukazal falesny vysledek, at uz ty nejlevnejsi, nebo drazsi, takze ja verim vsem testum
Podle mě jakmile je na testu druhá čárka sebemíň růžová, tak je v těle přítomné HCG. Nemusí to vždycky být těhu…ale falešně pozitivní je podle mě se šedou nebo bílou čárkou atd. Už nějaký ten pátek testuju a nikdy jsem na žádným testu druhou čárku jen tak neměla. Je fakt, že jsem testila většinou mamatestem a teď mám nějaký obyč proužky za pár korun z netu (co vypadaj naprosto stejně jako mamatesty).
Klementyna píše:Evulka33 píše:Pry po uhnizdeni vajicka mohou byt citit priznaky, a to se uhnizduje vetsinou mezi 6 - 10 DPO, takto jsem se to docetlaSandra752 píše:Já při obou těhu už 5DPO…ale každá to může cítit jinak
No, v literatuře jsem toho taky našla spoustu. Spíš vycházím ze svých výpočtů. Zmiňovaný cyklus jsem měla nechráněný sex jen jednou
a to bylo 17DC a byl to první měsíc, kdy jsem se vykašlala na BT, hlídání ovulky atd. A 5. den po osudné noci mi začalo být špatně…po dalších dvou dnech jsem si udělala testík a byly tam // (bohužel ZT). To samé se mi stalo teď skoro po roce a už jsem věděla, která bije ![]()
A kromě toho je tu všude na emiminu napsáno, jak Duphaston blokuje ovulku…no a já při braní duphastonu měla rovnou dvě (potvrzeno UTZ) ![]()
Asi se vymykám všem tabulkám
![]()
Klementyna píše:
Holky, mne se jeste nikdy nestalo, ze by mi nejaky test ukazal falesny vysledek, at uz ty nejlevnejsi, nebo drazsi, takze ja verim vsem testum
taky se mě to nikdy nestalo ,že by na nějakým byla druhá čárka ani bílá ani šedá vždy jasně viditelná jen jedna po druhé ani náznak aže těch testů už mám za sebou
![]()
Lucynka86 píše:Klementyna píše:taky se mě to nikdy nestalo ,že by na nějakým byla druhá čárka ani bílá ani šedá vždy jasně viditelná jen jedna po druhé ani náznak aže těch testů už mám za sebou
Já už jsem měla teda jednou růžového dušíka na mamatestu, už je to teda déle, ale radši si myslím, že to byl vadný test než, že mimís odplaval s MS. Kdoví ![]()
Ted jsem se bavila se svagrovou, je u nas na navsteve, a prisla rec na deti (ma dve uz vetsi), tak jsem se dozvedela, ze chteli jeste treti, ale ac prvni dve meli prirozene a zadarilo se temer ihned, tak to treti zkouseli PET LET! a neslo to, tak to nakonec vzdali, vzali si hypoteku, postavili barak, venuji se naplno praci, no a dnes uz o dalsi nestoji, je to uz dlouho zpatky, ale tedy musim rict, ze optimismu mi to nepridalo… ![]()
Doufam, ze u nas to dopadne dobre!
Klementýno - taky zkoušíme třetí a musím říct, že 5 let na to teda už nemám. Letos mi bude 33 let a zařekla jsem se, že rodit budu jen do 35. ![]()
Jinak já tento cyklus asi ani nepoznám ovulaci, mám to všechno nějaký divný. I ta poslední MS byla delší, no prostě zmatek. Tak uvidíme. Žádost o práci jsem už poslala, tak děj se vůle boží ![]()
No a období před koncem cyklu, než dojde MS taky z duše nesnáším, teda když čekám, že nedojde (jinak je to dobrý období, kdy člověk nemusí hlídat, jestli mu někde něco neteče, nečučí…). a já si po prvním porodu „užívám“ krátké cykly po 21-26 dnech, takže to mám skoro pořád
. Ale jako svobodná a bezdětná jsem měla cykly 35 dní, to bylo lepší. No hold asi příroda chce něco dohnat ![]()
Janinecko - tak to me tlaci cas jeste vic, protoze mne bude 35 uz ted v zari
Ja jsem alespon tu hranici posunula na to, ze bych do 35 chtela otehotnet
No kdyz se nezadari, tak ji jeste nekam posunu ![]()
My jsme holt zacali pozde, prvni dite se mi narodilo ve 33 a druhe ve 34…
A ten cyklus, ja merim BT, posledni dva cykly jsem mela uplne vzorove, no a ted mi ty teploty taky tak nejak divne skacou, nevim, co to ma byt…
Mimochodem, jak dlouho uz se snazite?
Jak dlouho se snažíme? NO, první nám trvalo pár cyklů, to už se nějak nepamatuju (ale otěhotněla jsem 21. den cyklu, to vím přesně), druhé jsme chtěli prakticky hned po prvním porodu, ale nesnažili jsme se, jen jsme to nechávali náhodě a zadařilo se až když jsme se začali snažit opravdu tvrdě, takže bych řekla, že taky pár cyklů opravdové makačky. Tenkrát mi to vyšlo akorát 3měsíce po nástupu do práce (takže si myslím, že to jsem si teprve řekla, že už „by to šlo“). No a teď třetí už jsme zkoušeli před dvěma lety, tenkrát to nevyšlo a potom nám batolátko onemocnělo a už jsme neměli ani čas ani touhu něco zkoušet. Teď teprve má malej po akutní léčbě a jsme doma, už je docela v pohodě a je velikej (i když ještě s plínama), tak jsem si řekla, že to zkusíme - minulý cyklus teda jen jednou v době ovulace (a příznaky byly tak velký, že jsem si myslela, že to určitě vyšlo, ale nakonec nic) a tento cyklus se snažíme natvrdo obden, tak nám držte palce. Jestli to nevyjde teď, tak se to odkládá až za 3 měsíce, protože se mi nechce rodit v zimě. Mám děti obě na jaře a je to super.
Ahojda holky,uz treti den mam bolesti a tlaky v podbrisku jak pred menstruaci,nevite cim by to mohlo byt??mohlo by to byt z ovulace??:-)menwes mam dostat az pristi sobotu..
Liu - my se taky snazime od prelomu zari/rijen, a take uz mi to pripada jako vecnost
![]()
Janinecka - tak to me mrzi, ze mel chlapecek problemy, snad uz je v poradku! ![]()
Ja mam jedno dite narozeny v srpnu a druhy v unoru, takze mi nevychazelo zadny obleceni zimni/letni , vse jsem musela kupovat novy ![]()
Zato ale ted jsem dobre vybavena, takze mrne by mohlo prijit kdykoliv ![]()
Teda ja bych si nejvic prala rodit na podzim, aby slo ditko o rok pozdeji do skoly a ja si ho mohla o to dyl uzit, no ted doufam v ten listopad, kdyz uz nevyslo ani zari, ani rijen… ![]()
No ale jinak je mi to samozrejme jedno, proste az se zadari, tak se zadari
Nejlepe samozrejme ihned!! ![]()
Sandra752 píše:
Ahojda holky,uz treti den mam bolesti a tlaky v podbrisku jak pred menstruaci,nevite cim by to mohlo byt??mohlo by to byt z ovulace??:-)menwes mam dostat az pristi sobotu..
No jasne, ze to muze byt ovulace
, ale taky treba zarazeny prdy
Byt tebou zkusim ovu test, nebo aspon prozkoumam hlen, ten by ti mozna hodne napovedel… ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat