Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Florienka také Tě vítám, z rýmy jsem vylezla minulý týden
šííílenééé tak at si brzy fit. Jinak kamaradka je ok po císaři, nektere maminky jsou a ja doufam ze budu mezi nimi
kdyz uz to bude muset byt císař. Je pravda že jednou už jsem si užila porod tak jako že o nic nepřijdu ![]()
@Kytičkaaa Já si kazdopádne myslím že prirozený, sice nevíš kdy to přijde, bolí to jak sviňa a nevíš jak dlouho
ale za 2 hodky jsi fit ajsi schopna se starat o prcka a prijdes domu a jsi jako bys nikde nebyla, az na bolavej spodek trosku, ale to je otazka pár dní, ale ta jizva bolí prej nekoho i půl roku
tak já nevím
@Afroditka85 No, já bych hlavně ráda brzy začala sportovat, takže asi i proto by byl přirozený lepší… No uvidím, nechám to na miminku, ale taky raději budu doufat v přirozený i když se bojím a nesnáším bolest ![]()
@Kytičkaaa ja se taky strasne bojím
a bolest je pro me nepřípustná
…ale to zotavení rychlé za to stojí ![]()
@Afroditka85 to máš pravdu
Ty už jedno dítě máš viď? Já vůbec nevím do čeho jdu a jsem s toho docela nervozní, ale nechci si to moc připouštět
Pořád si říkám už abych to měla za sebou
Já jsem nějaká mimo, furt objednávám oblečky, ale mám už jich moooc ![]()
Všechny zdravím a přidávám se k bandě
Termín 20.březen a už se mě pomalu zmocňují myšlenky na porod
![]()
@HappyTummy ahoj
No blíží se to
a co výbavičku už máš nachystanou? Mě chybí už jen lékárna a ještě pár věcí vyprat a vyžehlit, jinak mám hotovo.. Postýlku + tašku budu chystat v únoru
Já TP dle MS 6.4.2016 a dle UTZ 31.3.2016
@Kytičkaaa V podstatě už vše máme. Postýlku jsme zrovna kupovali tento týden, takže už jen matraci. Kočík objednaný a pak už jen takové drobnůstky
Já mám podle MS 17.3. a podle UTZ 20.3. tak jsem zvědavá kdy to přijde. Už se na ní na prďolku hrozně těším. V bříšku je celkem akční
Jinak tašku budu chystat asi pomalu příští týden.
@HappyTummy Tak to už máš taky víceméně všechno
Jee tak to se nedivím, taky se na malého moc těším
Akorát já bych nakupovala furt
mě to děsně baví a nejvíc oblečky
Už se docela bojím, aby to malej unosil.. Já mám postýlku a vše, ale asi ze začátku budu používat jen košík, budeme se stěhovat (jen nevím kdy) tak zatím nechci postýlku chystat, ale možná budu muset
Taky jsem zvědavá kdy to přijde, jen doufám, že nebudu přenášet.. Dost nabírám, tak bych to ráda měla za sebou.
@Kytičkaaa já malého rodila císařem v prosinci 2013 a v květnu 2014 už jsem běžela 1/2maraton
Patřím k těm, komu se ta jizva zahojila rychle. Když tak vzomínám, vlastně už v porodnici to bylo celkem dobré, až na vstávání z postele
@Kytičkaaa To jsme na tom podobně… Taky bych pořád něco nakupovala
Už ale nesmím. Malá má tolik oblečku, že to opravdu neunosí, ale je pravda, že já toho nakoupila opravdu minimum. Vše jsme dostali od příbuzných a kamarádek a také byl štědrý Ježíšek
Akorát teď jsem si objednala sadu do postýlky a k tomu ve stejném vzoru peřinky do kočárku a zavinku
Košík jsem chtěla taky, protože se mi to vždy hrozně líbilo a líbí pořád, ale já bych ho nevyužila
Já mám zatím váhu ok, ale taky se bojím přenášení, všichni straší, že je to holčička a že se bude strojit (nebo jak se to říká). A koukám, že to bude taky Tvé první miminko?
Já teď řeším hrozné svědění břicha a pupínky, takže se nemůžu dočkat zítřejší poradny.
@Kytičkaaa A kolik ti váží maličký? Naše bude asi po mě drobek, což mi nevadí
Ale uvidíme zítra kolik nabrala.
@kuchle Já právě chci také co nejdříve začít cvičit a potom jak to půjde tak i běhat
To si měla velké štěstí
Půjdeš teď automaticky taky na císař nebo tě nechají rodit přirozeně?
@HappyTummy Já jsem měla naposledy mezi 1300 - 1400 g a to bylo 13/1 a na kontrolu jdu až 1/2, tak sem taky zvědavá kolik bude mít
Tak dej pak vědět.. Jee a nemáš alergii na to čím se mažeš? Mě se to stalo na začátku, mazala jsem se olejíčkem, vůbec mi nevadil a z ničeho nic mě to taky začalo svědit a měla jsem to červené a začala sem používat krém elasti q a v pohodě.. Mě taky příbuzní nakupují a něco sem dostala, ale stejně si to nejraději nakupuji sama
Já si to fakt užívám… Nejhezčí jsou ty malé věci
Jojo čekáme první, vy taky? A už víš jak se bude jmenovat?
@Kytičkaaa Malá měla ve 31+1tt 1275g, tak jsem právě zvědavá na zítra kolik za těch 14 dnů nabrala
Já nevím právě
Mažu se pořád tím stejným. Používám klasický dětský olejíček a krém pro těhulky od Just. Dnes jsem teda několikrát už mázla bambuckým máslem, tak uvidím. Tak to je jasné, můžeš si vybrat, co se líbí Tobě a že těch krásných věcí je plno
Budeme mít Kristýnku. Vlastně tohle jméno jsme měli pro holčičku vybrané ještě než jsme otěhotněli
A vy? Jinak zítra jdu ještě do porodky sepsat papíry k porodu a přihlásit nás s přítelem na předporodní kurzy, tak jsem na to zvědavá.
@Kytičkaaa pokud nebude bolet jizva, mimi nebude velké a porod bude postupovat rychle nechají mě rodit normálně. Na posledním ultrazvuku ve 30tt měla malá 1500g, to odpovídá, tak to vypadá na ten přirozený, jizva neboli
@HappyTummy jee tak to měla malá míň než ten můj, tak to bude drobeček
Já teda doufám, že ten můj taky nebude cvalík
Tak jsem zvědavá kolik bude mít v začátkem února, ale teď nabírají nejvíc.. Tak zkus vyhodit ten dětský olejíček, fakt sem taky mazala dětským olejíčkem a měla jsem to samé a když sem se s ním přestala mazat tak dobrý..
Mi budeme mít Kristiána, oba na K
Vidíš metříky? Mám v metříku kolik tt jsem a že to bude Kristián, pokud ne tak si to můžeš nastavit v nastavení, aby se ti to zobrazilo, má to hodně žen a budeš mít aspoň představu ![]()
@kuchle Tak to je dobrý, ty by si taky ráda přirozený viď?:)