Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Afroditka85 Tak samolepka neni asi uplna nutnost
ale ja ji nemohla odolat
(http://www.housedecor.cz/…ka-a-pejsek/)
Nuuu, ja bych si taky malyho nechala u sebe, ale prebalovak a ostatni veci, bych chtela mit v decaku, aby nebyl vsude „bordel“ a tak
Ale ten zatim nemame k dispozici..bydlime u tchanovi pritelkyne a v jednom pokoji maji jeste spoustu veci, ktery nemaji kam dat…a pry jeste ani neni potreba…ale vite jak…Ja mela svoji predstavu…Ted dokud je cas jeste vymalovat, udelat podlahu a hezky vyzdobit a tak ![]()
Asi musis prestat trucovat
Ty se mas, ze uz vis do ceho jdes…:-)
Já mám nad přebalovákem pověšený kolotoč. Pak tam mám pověšený kapsář z Ikea ve tvaru brokolice. Dětskou tapetu jsem nalepila nad postýlku, je to vláček se zvířátkama.
@kuchle Kolotoc me taky napad, ale neni ho tam jak pridelat (ten co mame). Kapsar nepotrebuju - mame velkou komodu i s pultikem, tak tam je mista dost ![]()
@angel005 přebalovák máme v rohu ložnice, nechali jsme si ho udělat na míru, je to vlastně rohová komoda. Nad něj jsme navrtali rohovou polici a do něj hřebíčkem připevnili kolotoč. Tenhle http://www.ikea.com/…ts/90176759/ . Klasický kolotoč s melodií dám na košík nebo postýlku.
@Kytičkaaa Super,děkuji
Já furt nevěděla, kde to hledat.
Já se právě taky dost bála, ale teď si furt říkám, že to bude rychlé a bude to super a navíc tam semnou bude přítel (pokud zrovna nebude v práci) takže budu mít podporu… Pořád se snažím takhle uklidňovat, ale lhala bych kdybych řekla, že mě občas nepřepadne strach.Ty tam budeš mít přítele/manžela?
Všechno mám vyprané a vyžehlené. Už jen max. kdybych dokoupila látkové plenky nebo něco
Hlavně, že se jméno líbí Vám. Bude to Vaše miminko.Na ostatní bych se víš co ![]()
@Afroditka85 já mám připravené bodýnko, overálek, chlupatou kombinézku, čepku, rukavičky, teplé ťapky a fusal do autosedačky. Uvidíme jak se bude dál vyvíjet počasí, kdyžtak taťka doma pozmění a doveze ![]()
@HappyTummy Přítel bohužel u porodu nebude
Bude semnou až na ten akt.. On prostě není na to ta nátura a já ho nechci nutit.. To víš, že mě to mrzí, ale co se dá dělat
Já si snažím ten porod moc poslední dobou nepřipouštět, prostě na to nemyslím a myslím na to jen jako, že uvidíme malého.. Vím, že mě to čeká a nemine a myslím si, že ten strach vypukne až to na mě přijde ![]()
@HappyTummy tak to už to máš taky hezky připravené.. Mě ještě chybí pár věcí připravit, ale to si říkám, že mám ještě čas
Chybí mi vyprat hrací deka, povlak na vibrační lehátko a tak víš ![]()
Koukám holky, že přípravy nám finišují
Já si včera přivezla odsávačku mléka, sterilizátor na láhve a dudlíky a opět pár kousků oblečení (ikdyž už toho mám opravdu hodně).Na cestu z porodnice jsem si připravila body s dl. rukávem, polodupky, kabátek, čepičku, slabší chlupatou kombinézku. Budu mít fusak do autosedačky tak uvidím jaké bude počasí
Už se maličkou strašně těším a doufám, že porod bude bez komplikací ![]()
@Kytičkaaa tak já teď dorazila od doktora. Maličká má v 32+1tt 1640g
Jinak já vyfásla Dithiaden a Calciovou mast kvůli tomu bříšku. Když se mi to do pondělí nezlepší, tak se mám dr okamžitě ozvat.
Já začala s přípravou výbavičky totiž docela brzy, ale teď jsem za to ráda, protože už mi ta energie pěkně ubývá
Taky máme vibrační lehátko i když nevím jestli tu vibračku budu používat ![]()
Tak pokud se na to necítí je dobře že to řekl a že ho k tomu nenutíš. Ve finále by to pak bylo možná ještě horší, protože by jsi se ještě stresovala jak je na tom on.
Hele porod prostě zvládnem… Tolik jiných ho zvládlo, tak proč ne i my
![]()
Holky, kam chystate postylku? Mam ji nachystano vedle nasi postele, ale je u zdi…Kamaradka mi tvrdi, ze je lepsi ji mit u okna…Jenze tam je i topeni…Jak to mate vy?
@HappyTummy Jee tak to už má krásnou váhu
Tak to gratuluji k úspěšné kontrole
Tak snad ti to přestane a je to nějaká alergická reakce nebo ne?
Jojo taky si myslím, že je lepší ho tam nenutit když sám nechce.. Já se na to lehátko hlavně těším, že ho tam můžeš položit a nic se mu nestane víš, může tě v klidu pozorovat ![]()
@angel005 Já budu mít postýlku vedle sebe tedy u zdi + je tam hned okno a topení, tak si vyber
Mám tam vše
Já bych to asi neřešila a dala ke zdi.
@Kytičkaaa Tak ty to mas nej
ja prave vaham…nekde pisou, ze nema bejt u pruvanu, ale ze maj radi otevrenej prostor, coz je u okna…Ale loznice je tak akorat velka, takze snad to vadit nebude…No, kdyztak se to prestehuje
dekuju ![]()
@Kytičkaaa děkuji, udělala mi radost, že tak hezky roste
Já doufám, že je to právě jen alergická reakce. Doporučil mi i to co Ty. Vysadit vše čím jsem se mazala a používat teď jen tu mast, co mi předepsal. Když to nepoleví, tak by mě právě poslal na kožní a v nejhorším jaterní testy
Ale já si myslím že to bude jen alergie.
Já mám to lehátko taky z toho důvodu, že si ji tam položím, třeba v kuchyni když budu vařit a hezky na mě uvidí a nebudu muset mít strach že někde něco ![]()
To víš, že je lepší ho nenutit. Můj přítel má třeba taky strach, jak to zmákne, ale spíš z toho důvodu, že nezvládne to jak já budu „trpět“ a on s tím nebude moct nic dělat. Už teď kolikrát na mě kouká těma smutnýma očima, když mě fakt něco bolí
Ale já to tak neberu. Sice kolikrát mi vyhrknou i slzy, když mě třeba vezmou záda nebo tak, ale pak malá začne kopat a to úplně zapomeneš, že Tě něco bolí a to stejné bude i u porodu ![]()
@angel005 já budu mít postýlku taky vedle sebe a z jedné podelné strany je u zdi
prohodily jsme si doma i kvůli tomu strany postele, protože já spala u okna (i když pod oknem je topení) ale dost často máme v noci otevřenou mikro ventilačku, takže proto budu s malou na druhé straně ložnice ![]()