Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj skoro po Vánocích
Jak jste si je vy i děti užili? A jaké byly reakce tam, kde bylo miminko překvapení pod stromečkem? U nás úplně úžasné - děti současně rozbalily dopis od sourozence. Syn se začal smát, dcera se asi třikrát zeptala jestli je to pravda, jestli to není vtip a pak se samou radostí rozplakala
Takže slzy jsme neudrželi ani já s manželem, no doják ala Amerika
Takže jsme hned na Štědrý večer vymysleli jména, kupodivu to šlo docela snadno a všichni jsou spokojení. Akorát já budu pochybovat dokud se mimi nenarodí
A dneska jsme „okradli“ panenku Annabel a hned máme pár hadříků ![]()
Těším se na vaše zážitky ![]()
Ahojky holky, přidávám se k vám, přesný termín zatím nemám, jsem teprve 10tt, ale tipuju to na půlku července, podle MS ![]()
@Katcha píše:
Tak moje břicho vykukuje mohutně, holt ve 40 po 2 dětech… Divím se, že se mi to stále daří tajit před dětmi (11 a 9). Ale už se to blíží, psaníčka od miminka jsou pro ně nachystaná pod stromečekŽaludek se už uklidnil, akorát kolem 7 večer odpadám únavou nezávisle na tom, jestli jsem byla v práci a vstávala v půl 6 nebo spím do 8 a točím se jen po domácnosti.
Zítra jdu do Gennetu na krev a 9.1. konzultace + utz. Zas budu nervózní jak pes
To se asi v Gennetu 9.1. potkáme, taky jdu na konzultace a utz ![]()
Cauky holky, tak dneska jsem 10+4 a konecne jsem slysela srdicko pres angelsounds.. Jinak mala ˇela ted 3 dny horeky, rymu, kasel… Tak jsem to chytla taky a jsem nachcipana..
Ahoj holky
Snad jste si užili vánoce i Silvestr
Je jsem od včera na neschopence, tak snad budu bez teplot a budu mít víc klidu, už jsme 13tt a přemýšlíme jestli už něco na mimi mám začít řešit nebo mám ještě čas?23.1.jdu na odběry plodové vody, vyžádali si to na gastru kvůli mému Crohnovi, ale screening vypadá v pořadku
Jak jste na tom vy? ![]()
@zizulka my ted taky marodily-ja i dcera.. Takze to bylo celkem narocny, ale snad uz to bude dobry.. Jinak screening me teprve ceka..jsem dnes 11+0.. A veci neresim..mam po dceri vybavu.. Ale pri prvnim jsem kupovala az nekdy v druhe pulce tehotenstvi…
@Sisinka04 píše:
@zizulka my ted taky marodily-ja i dcera.. Takze to bylo celkem narocny, ale snad uz to bude dobry.. Jinak screening me teprve ceka..jsem dnes 11+0.. A veci neresim..mam po dceri vybavu.. Ale pri prvnim jsem kupovala az nekdy v druhe pulce tehotenstvi…
Tak to jo, ja mam dost věci po malý sestre, je ji pět, takže toho taky moc v plánu nemám kromě kočárku, sedačky a par kousku oblečení
aspon vim, ze není kam spěchat
Nerada bych něco zmeskala ![]()
Tak, jako jsem se bála screeningu u dcery, tak se bojím teď u druhého prcka… a to hlavně kvůli tomu, že já mám leiden mutaci krve a partner je diabetik, ale stále věřím, že když je dcera(22měs) zdravá, takže bude aj sourozenec. Je to mé největší novoroční přání
Podle MS jsem teď 12tt, podle UTZ 10tt, takže jsem zvědavá ve čt v Gennetu, co mi řeknou a ukážou, už se na fazolku těším, až ji/jeho uvidím ![]()
@Foxisssss Máš taky leidena? Můžu se zeptat, jak probíhalo tvé první těhu a porod, jestli to má nějaký vliv.. Mně zatím nikdo pořádně nic neřekl…
Mám přesně heterozygot MTHFR Leiden, netuším, jestli máš stejný typ, u prvního těhu mě hlídali v Praze na Karláku na hematologii, nebyla jsem nijak omezená, jen před porodem, než jsem šla tlačit na sál, mi obvázali celé dolní končetiny obinadlem, a pak jsem si celé šestinedělí píchala Clexane do břicha.
Pokud o téhle nemoci tvůj gynekolog/gynekoložka ví, tak by tě měli rozhodně sledovat a udělat ti testy, je-li to tvůj první porod, aby se vyloučily komplikace ![]()
Držím palce!!!
@Foxisssss To mám přesně taky, Dr o tom ví, nechala mě testovat kvůli dědičnosti. Docela jsi mě uklidnila, všude docela straší s tím, co se může všechno stát, Dr mi teda jen tak mimochodem řekla, že od 20. týdne budu píchat ten Clexan.. Každopádně moc děkuju za odpověď a tobě držím také palce, ať je všechno OK ![]()
@Mayia Ono to tady moc nežije, všechny zmizely do uzamčené skupiny, takže tady si člověk moc nepokecá, spíš je lepší miminka červenec 2014 ![]()
@LuckyKat
Jenže do té uzamčené už neberou, prý jich je moc… paráda no ![]()