Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Slavěnka píše:
Den nehraje roli, ale 10+6 je rozdil 7 dni oproti tomu, co bych mela byt…
Ja dle ms 9+4 dle UZ 10+1…Bud v klidu je to normalni…
@Lemur84 píše:
Ja dle ms 9+4 dle UZ 10+1…Bud v klidu je to normalni…
Ok, tak to je dobre
a diky
@Saxaki píše:
Holky achjo…dneska první ultrazvuk a prázdný gestacni váček. Podle MS bych měla být 8+0. Doktor říkal,že se to občas stává a že za týden to může být třeba dobrý,ale já si myslím,že mě jen uklidňoval. Brali mi krev a za týden jdu na kontrolu. Četla jsem,že se to opravdu občas někomu stalo,že ještě nešlo nic vidět,ale to je mizivá pravděpodobnost
Srdíčko se ještě může ukázat, uvidíš na příští kontrole. Nic nikomu do 12.týdne neříkat, během prvního trimestru se může cokoliv stát…ty s tím ale nic neuděláš, to je otázka přírody. Já u prvního těhotenství lítala po doktorech obden a skončilo to ZT. Neříkám, že to u tebe musí být stejné, jen že vím, jak ti je. Věř, že vše dobře dopadne. Já mám z druhého těhotenství skoro 3-letého syna. Hodně sil
@Modesta
Tak to gratuluji
ja jdu zitra na UTZ, tak doufam, ze to taky pujde videt. Kolikaty jsi tyden prosim? Dekuji ![]()
@mimka678 mám to stejné. Normálně mi padají vlasy a teď v tehu se to ještě zhoršilo. Žádné vitamíny brát nemůžeme, tak používán vidí a šampon Capillan a ještě jsem si koupila vodičku Renokin, dráha jako prase, ale kéž by to zabralo. Mám hrůzu z toho, že po kojení zůstanu plešatá, protože po porodu padají vlasy jsem ženám, tak to mi tam už nic nezbyde ![]()
@mimka678 před tehu mi zabiralo Belohair 2% a vlasová mezoterapie, ale to teď nemůžeme ![]()
@Anonymní píše:
@SaxakiSrdíčko se ještě může ukázat, uvidíš na příští kontrole. Nic nikomu do 12.týdne neříkat, během prvního trimestru se může cokoliv stát…ty s tím ale nic neuděláš, to je otázka přírody. Já u prvního těhotenství lítala po doktorech obden a skončilo to ZT. Neříkám, že to u tebe musí být stejné, jen že vím, jak ti je. Věř, že vše dobře dopadne. Já mám z druhého těhotenství skoro 3-letého syna. Hodně sil
Děkuju za podporu. Ted jsem zjistila,že podle ovulace jsem 6+6,takže mne trochu svitla najede. Zítra chci jít na krev a v pondělí tak,ať vím na čem jsem. Já bych to taky nejradši nikomu neříkala do toho 12 týdne,ale s rodinou se vídáme hodně často a už teď je jim podezřelé proč si s nima nedám nic alkoholického atd.
@Katuska26 píše:
@mimka678 mám to stejné. Normálně mi padají vlasy a teď v tehu se to ještě zhoršilo. Žádné vitamíny brát nemůžeme, tak používán vidí a šampon Capillan a ještě jsem si koupila vodičku Renokin, dráha jako prase, ale kéž by to zabralo. Mám hrůzu z toho, že po kojení zůstanu plešatá, protože po porodu padají vlasy jsem ženám, tak to mi tam už nic nezbyde
Ach jo..To je strasny, taky to tak mam..A jeste se to zhorsuje..
Mne kozni predepsala zinek, jenze to se v tehu nemuze, je hodne silny a taky nechci uzivat zadne vodicky na vlasy s alkoholem, ani hormonama
Nevim jsetli nepomuze pit i oplachovat vlasy s koprivou..Jinak fakt nevim, taky mam strach, jak to bude po kojeni.. ![]()
@Slunicko.R píše:
@mimka678 Ano, fotečku už mám
Také už máš? Jaký jsi TT?
To je skvely
Muj dr.nedela, tak nemam..
Dnes zacinam 10ty tyden ![]()
Holky a jak to zatim tajite pred rodinou a kamarady? Ja uz si navymyslela takovych vymluv proc nemuzu pit alkohol, ze to ani hezky neni. Takhle kdyz se na to podivam, tak mi vsichni prijdou jak alkoholici
planovala jsem to rodine rict na Stedry den, ale asi to pak nevydrzim - druhy trimestr by mi mel zacit v pulce prosince. ![]()
@Katuska26 píše:
@mimka678 před tehu mi zabiralo Belohair 2% a vlasová mezoterapie, ale to teď nemůžeme
No prave, ze ted jsme hodne omezene v uzivani pripravku i vitaminu
Brala jsem Dona Hair a uzivala vodicku Alpicort..ted se neda ![]()
@mimka678 zkus ten Capillan nebo Renokin, v Capillanu je sice alkohol, ale to je tak malé množství, když to dává na hlavu, že to uškodit nemůže. Ale moc si iluze nedělám. Hlavně že v tehu mají ženy krásné vlasy, my jsme výjimka.
@Katuska26 píše:
@mimka678 zkus ten Capillan nebo Renokin, v Capillanu je sice alkohol, ale to je tak malé množství, když to dává na hlavu, že to uškodit nemůže. Ale moc si iluze nedělám. Hlavně že v tehu mají ženy krásné vlasy, my jsme výjimka.
Njn, zeptam se na to v lekarne, snad rekne, ze je to bezpecni
No prave, holky maji krasne vlasy a my o ne prichazime.. ![]()
@mimka678 víš co mi řekli v lékárně, že oni nemůžou o ničem bezpečně říct, že se může v tehu, asi proto že se tím chrání. Ale podle kamarádky zdravotní sestry se to může, ale vitamíny žádné. Ale mám kamarádku, která měla tak hrozně vlasy, že ji prosvitala i lebka, fakt katastrofa, asi 15 let ji to trápilo a naopak s těhotenstvím se jí to dáno vyléčilo, vlasy jí znovu narostly a má normální vlasy, prostě zázrak.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat