Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@sonci82 tak my jména máme už dlouho. Pomohly nám starší děti ![]()
A taky jsi tak unavená? Já ráno vstanu, dojdu do krámu, dám snídani a jdu spát, pak oběd, pro děti do školy a spát a pak teda vydržím i do půl 10
. A nemůžu si pomoct, úplně mě únavou pálí oči ![]()
@Jíťa31 chces vedet dnesni muj den? Cca od tri jsem nespala, mozna do pul sesty. Pak jsem se vzbudila asi 7:10, tak jsem se synem snidala, odesel do skoly a ja si zas lehla k manzelovi (ten ma az odpoledni), vzbudili jsme se asi v pul desaty, ale byla jsem hotova, jsem myslela, ze ani nevstavu a musela jsem si zase dat neco k jidlu. UVarila jsem obed a pak on odesel, ja jela neco vyridit do mesta, prijedu dom a ze si budu cist, byli asi tri..prectu stranku a spim, a malej prisel az po pul paty, mel i krouzek. No a doted jsem takova jak matoha a nevim, zda na manzela vydrzim az prijde. Ale taky vzdy hrozne citim oci, jak mi pali ![]()
ale pokud ma manzel ranni, tak vstavam s malym stejne v sedm a pak uz nespim a chodim spat po obede a kolikrat spim dve, tri hodiny ![]()
Holky, me je vas lito, jak nemuzete jist a spat a na zachod a tak…ja uz jsem docela v poho i s tou unavou… jenom teda kdyz mam den, jako vcera - rano doktor, pak nejaky nakupy s chlaem, obed s tchanem, poklidit doma, nasi na kafe a pak litat po meste s mamou - nehty, vlasy, nakupy - byla jsem doma v devet, bolela me hlava a byla jsem asi i protivna, dneska jsem toho teda mela plny kecky i z prace
alespon jsem si dala dobrej obidek
(posilam fotku
)
Jinak pred casem jste tu resily, jaky pouzivate appky, tak ja muzu doporucit (pouzivam obe):
1. Flo - prehledne zaznamenavani MS, ovu, pekne udelany pregnancy mode, zajimave tipy…myslim, ze ho oceni hlavne maminky dvojcatek, je tam hezky ukazany miminko, jak si plave a jdou nastavit i dvojcatka (taky prikladam foto
)
2. I'm Pregnant - trackovani hmotnosti, doporucenne cviceni, trackovani pohybu mimca, jde tam udelat seznam co potrebujete dokoupit, co s sebou do porodnice atd. Pekny prehled vyvoje miminka tyden po tydnu, velikostni srovnani, jak roste v brisku, na co si ten ktery tyden davat pozor
Nevyhoda obou je pro neanglicky mluvici, ze nejsou v cestine ![]()
Příspěvek upraven 15.11.18 v 20:37
@MartaKosta mne se tedy mohutne spineni „povedlo“ nekdy 5.-6. tt. Potom uz ne. Pokud neni cervene, nemelo by to byt fatalni.
@Sasori tak to mam radost
ja jsem k tomu strasne malinkata
to budu za chvili jak obelix ![]()
@Sam4077 mám aplikaci menstruační kalendář, pak lze přepnout na těhotenství, také fajn a je v češtině ![]()
Ahoj holky, teda včera jsem to zase nestihla číst a kolik je tu příspěvků. Vítám nové členy a taky trochu závidím, že už jste tak daleko
Já dnes 7 + 5tt a včera jsem byla poprvé zpět na gyndě u mého doktora (do té doby IVF) a nedělal mi ani ultrazvuk (trochu víc jsem se těšila), ale 28.11. jdu na krev a pak v polovině prosince na screening až do Uničova
Jinak se ptal co a jak a říkal, že ta zácpa není dobrá, že bych měla chodit každý den a nařídil mi jíst každý večer hrušku a mít pohyb. Tak včera jsem se hodinu procházela venku a doteď mně bolí podbřišek, takže to asi bylo moc, ale zkusím o víkendu nějaké cvičení podle youtube. Jinak konečně pátek, takže Vám přeji, ať Vám poslední pracovní den uteče ![]()
@dixi10 píše:
Dekuju za odpovědi, já jsem strašně zvědavá a taky by nám odpadlo vymýšlení jednoho jména
To bohužel neopadne. V porodnici musíš vyplnit jména pro holku i kluka, kdyby náhodou. Nebo to alespoň předtím tak bylo (3 roky zpátky) A pokud nejsi vdaná, tak to budeš muset vyplňovat i na úřadě k přiznání otcovství. A k tvému dotazu ohledně pohlaví. Hrozně záleží, jak bude mimčo zrovna natočené. Když tam bude mít nohu, tak dr neuvidí nic, klidně do 25.týdne. Jedna kamarádka to tak měla. U mě to bylo na druhotrimestrálním screeningu, tj. Cca 20.týden, do té doby byl otočený zadkem
Zatím ještě anonym P.
@Anonymní píše:
@dixi10To bohužel neopadne. V porodnici musíš vyplnit jména pro holku i kluka, kdyby náhodou. Nebo to alespoň předtím tak bylo (3 roky zpátky) A pokud nejsi vdaná, tak to budeš muset vyplňovat i na úřadě k přiznání otcovství. A k tvému dotazu ohledně pohlaví. Hrozně záleží, jak bude mimčo zrovna natočené. Když tam bude mít nohu, tak dr neuvidí nic, klidně do 25.týdne. Jedna kamarádka to tak měla. U mě to bylo na druhotrimestrálním screeningu, tj. Cca 20.týden, do té doby byl otočený zadkemZatím ještě anonym P.
Jmeno muzete uvest az po porodu, to jen porodnice zbytecne tlaci.
https://radiozurnal.rozhlas.cz/…odem-6286362
Ja mela druhy porod tak rychly, ze jsem porodila malem v aute par metru pred porodnici, papiry se vyplnovaly az v klidu po porodu ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat