Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@simiren píše:
Ahoj, tak jsem si to tu pročitala a nějak jsem narazila na starší diskuzi ohledně většího miminka, než vychází podle MS. No a předevčírem i mě na ultrazvuku vyšlo, že je miminko větší o týden než by mělo býtNicméně zatím je vše v pořádku, miminko na mě z ultrazvuku mávalo a máme novou fotečku - přidávám
Příští týden ve středu nás také čeká screening, tak jsem trošku nervózní.. Ale snad bude všechno v pořádku.
A na screening jdeš podle terminu MS nebo podle ultrazvuku?
@Krjan píše:
A na screening jdeš podle terminu MS nebo podle ultrazvuku?
Podle ultrazvuku prave.. takze ja razem byla o tyden dal a uz mista na screening nebyly…
@CarmenHa me prijde, ze uz od zacatku 10 tt je mi uplne netehotne, ted jsem 11 tt.. ale predtim jsem nemela zadne hrozne priznaky… Mate to take nekdo tak? Bojim se, aby bylo vsechno v poradku, utz bude az na prvotrimestrialu nekdy zacatkem prosince..
![]()
@CarmenHa čauky, já jsem sice nezvracela, ale měla jsem úplně to stejné co ty. no a pak prostě přišel den, kdy se zdálo, že je mi dobře, akorát to jsem si jenom myslela
teď jsem ve 12. týdnu a poslední dva týdny je to jak na houpačce, jeden den dobře, druhý blbě. Nejhůř mi bývá večer, to už jen ležím a vždycky mám po ruce piškoty nebo mandarinku. Když se nenajím, je mi blbě. Ta nejhorší únava už přešla, ale stejně pořád polehávám. Snad nám všem už bude brzo líp.
@PaníPsíčková v jakém jsi týdnu? mě pomáhal mátový čaj, banán, piškoty, mandarinky.....hlavně pořád mít něco v žaludku. Jednu dobu jsem měla šílené chutě na rajčata.
Ahojky,
tak na 4.12 jsem objednaná na screening a nemohu se dočkat ![]()
Konečně teď poslední tři dny se cítím fakt fajn, ale 4 týdny jsem myslela, že umřu
Zůstala jsem dokonce i doma na nemocenské s tím, že jsem pracovala z domova aspoň pár hodin, jinak bych asi zdechla
![]()
Ve čtvrtek jsem byla u DR a konečně jsem viděla drobečka se hýbat, i když ze začátku se mu moc nechtělo ![]()
A je vyfocen s váčkem jakoby držel lízátko ![]()
@Slavěnka píše:
@Veerousek
Objednej se radsi uz ted - jak rikam, ja mela s objednanim celke problemy a to jsem udelala vse dle instrukci od me Dr.. pry se nejake maminky objednavaji uz v 8 tt a pak neni nikde misto…
Me taky rekla v 8tt ze se mam objednat uz ted
Holky co je to ten screening? Vím k čemu to vyšetření je ale jak probíhá? To je jen krev a utz?
@Jíťa31 zváží tě, změří výšku a tlak. Potom krev a podrobný UTZ. Někde je možnost si všechno odbýt za jedno dopoledne (třeba v Olomouci ve fakultce), jinde se bere krev i s několikatýdenní odstupem.
Holky, nakonec jsem podle včerejšího screeningu (podrobnosti + foto jsou v soukromé skupince) už 13+5, takže jsem to včera stihli tak-tak. Objednávala jsem se podle orientačního měření mimča v 8. týdnu, protože mi MS v srpnu vynechala a stejně jsem otěhotněla, takže to podle mé červencové nešlo spočítat. Jinak mi bývalo fakt děsně a teď obrat o 100%, ještě minulý týden se k nevolnostem přidaly i migrény, jako by to koncem 13. týdne vygradovalo. A od pondělka pohodička. Teda když se nenajím, tak je mi blbě pořád, ale už alespon to najezení zabírá a také mi všechno nesmrdí. Též nejsem už tolik unavená a migrény ustaly (nasadila jsem magnezium, možná se už doplnil ten deficit). Takže si začínám těhotenství konečně užívat ![]()
@N-Nika píše:
@mimka678 výborná nás vlasy je trojkombinace hořčík zinek vápník. To v těhu můžeš a vždy mi to vypadávání zastavilo a naopak ještě začaly podrůstat
Ahoj, diky za tip
Jenze ja uz nemuzu zadny vitaminy, jelikoz beru Femibion a dr.rikal,ze je tam hodne prvku a neni dobre to prehanet..Tak ted jeste nemuzu nic navyse, radej vyckam, stejne je mi ted dost spatne..S vitaminy i bez ![]()
Ahoj holky mám o stejné od 4 týdne trpím nevolnosti a každý den zvracim. Nepomáhá nic ani piškoty ani zázvorovy lízátka. Únavu mám taky. Teď jsem 10+1 a už jen čekám kdy to přejde a začnu si užívat tehu. Břicho už mám vyfoukle jak africký dítě. Takže už na mě kolegove mají narazky že jsem tehu.
Holky a já si jdu také pro radu… Od zjištění těhotenství mám úplně šílenou pleť a vlasy, mastí se mi neskutečně
a o pleti nemluvě. S dcerou jsem tohle neměla…
Nějaké tipy co by mohlo pomoci? ![]()
@Slunicko.R mám to stejnenl, zatim nic nepomáhá ,trošku mírnější je když dodržují na 100% čištění pleti každý večer…ale vlasy jsou hrůza ,večer umyju ráno mastné
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat