Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@marca9 píše:
Holky, můžete mi prosím poradit? Co je to za kolečko vedle plodu? Zapomněla jsem se dr zeptat. Pořád na to koukám a nějak nevím,.....Dle pm dneska 8+0 a podle utz 9+2
Ahoj, to by mel byt zloutkovy vacek, prvni tydni je miminko z nej vyzivovano
Takze zadny strach, vse je jak ma byt
![]()
Příspěvek upraven 19.11.18 v 12:14
@Zupina ja to rekla vedouci v 9.tydnu s tim, at si to zatim necha pro sebe. Oficialne to vsem reknu v prosinci.
Tak děkuji schůze nakonec nebyla tak na to taky prdím a počkám až po další kontrole. To už budu 9+6 a na další schůzi 10+4 tak to už se snad nebudu tolik bát že by bylo něco špatně.
@mimka678 první týdny ano ale v desátém týdnu by už měl být vyzivovan přes pupeční šňůru?
@Zupina Ahoj, já čekám až na první screening…budu tedy oznamovat po 3.12.. Když jsem byla na kontrole 8+6 tak doktor říkal, že se můžu potichoučku radovat, ale sám se zmíňil, že by to ještě veřejně neoznamoval…
S dcerou jsem v práci oznamovala po 1. Screeningu, je to takové jistější. ![]()
No my už bychom to pomalu měli říct tchýni. Manžel pořád kdy už jí to řekneme, ale já mám z toho nějaký divný pocit jí to říkat, spíš co na to poví. Stejně, ale už něco tuší. Hlavně jak jí to říct ![]()
@Zupina já budu oznamovat po prvním screeningu. Jelikož sef, za mě bude určitě hledat náhradu, tak to nechci oddalovat, ale teď mi to přijde ještě brzo (začínám 12. týden)
Jinak přítel je taky drbna, už to řekl svoji babičce.. slíbila nám, že to nikde říkat nebude, ale pořád nás propichovala, že by jsme to měli říct i jeho mámě, že bude nadšená atd. Ale ta co neví, to nepoví, takže to taky necháme až po screeningu
snad to babička vydrží ![]()
Ahoj holky, my jsme to řekli moji mamině ted o víkendu, protože je to na mě prostě vidět dost jsem přibrala… a proste jsme chteli, aby měla tu reakci kterou měla a nebylo to že to prostě věděla nebo tušila… jinak jsem 9+3 … pokud by to nevyšlo, tak ona pro mě bude stejně ta největší opora…
ale řeknu vám vidět ty slzy štěstí bylo to nejkrásnější .. vždy jsem to tak nějak chtěla a bylo to nad mé očekávání … ![]()
@Veronika 25 no miminko bylo malinkaté, ale normálně proběhlo meření, zkontroloval končetiny, já už to tak neřeším, je to třetí. Chodím v Německu, připadalo mi to trochu odfláknuté oproti prvním dvoum, ale tak věřím, že nic nepodcenil. ten utz. ve 20.tt je lepší
holky, narazila jsem na krásná hnízdečka pro miminka, paní má autorské látky a vyprodává starou kolekci, škoda, že je ještě brzo… ale kdybyste o někom věděly
http://www.ouulihen.cz/…/hnizda.html?p=1
já se zamilovala do té akvarelové ![]()
Ahoj holky, tak koukám, že jsem tu pár dní nebyla a hned je tu kopa zpráv
Dnes jsem 9+6 a za chvíli jdu na kontrolu a měla bych dostat průkazku. Snad vše bude v pořádku, o víkendu jsme stěhovali nějaké věci a bolelo mě večer břicho. Snažila jsem se netahat těžké věci, ale i tak jsem byla z toho všeho utahaná. Jinak mám pocit, že jsem shodila, pořád toho nesním tolik jak v ne-těhotenství. Dřív jsem vždy měla vydatnou snídani, svačinu, oběd, svačinu a večeři, teď dám jen lehkou snídani, na oběd někdy jen polévku a večer třeba jen jogurt s rohlíkem nebo chleba s něčím. Včera jsem na večeři třeba úplně zapomněla. Jinak v práci to pořád tajím, i doma. V práci bych to nejraději řekla po novém roce, ale začínám přemýšlet, že možná i na vánočním večírku by to nebylo špatné. Rodině to oznámím až na Vánoce. Tajit se mi to daří. Že nepiju alkohol vždy svedu na mé kožní problémy, že jsem se rozhodla alkohol vysadit, protože mi vadil na ekzém. A všichni to chápou, protože s ekzémem bojuji pořád. Co mě štve, tak mám pocit, že se mi opět vrátily kvasinky…tak uvidíme na kontrole…
@Veronika 25 vítej
já už na scr byla. Dnes jsem 13+0. @Zupina záleží na kolektivu, všem bych to ale neřekla. Ředitelce jsem to řekla hned, aby si mohla začít hledat, zbytku to řeknu příští týden
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat