Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj tak Já už mám taky screening za sebou a řekli mi i pohlaví
![]()
@alena.mo to je super a v jakém jsi týdnu? já jsem 12. a na screening jdu příští pondělí, tak taky doufám ![]()
Holky me od vcera busi srdce tak divne. Tep mam normalni ale to buseni citim a slysim az v usich
Jakoby busilo ztěžka a natvrdo. Cetla jsem neco o stitne zlaze, ze produkuje vic hormonu. Nevite nektera?
zdravím, tak dnes jsem se dozvěděla termín porodu 25.6. a mezi 12.-22-12. se mám objednat na první screening…četla jsem si o tom něco na netu a prý to nehradí pojišťovna a některé ženy to zbytečně stresuje…tak ve mě začala hlodat myšlenka, že když nejsem v žádné rizikové skupině, jestli na to vůbec jít…ale zas můj gynekolog mi dnes na vybranou nedával a rovnou mi řekl, ať se tam objednám, přestože podle něj je vše v pořádku…přemýšlel jste nad tím někdo
?
@Smoulinka21 Ano, ja si rikala ze bych nesla protoze se bojim ze me lekar zbytecne vystrasi napr. Downovym syndrome. Na druhou stranu to beru tak, ze kdyby miminko melo nejakou vadu ktera vyzaduje operaci po porodu, je lepsi to vedet drive
@alena.mo @Dannylinka A v jakém dni a týdnu jste holky byly? Já právě jdu v tu středu a budu teprve 11+5 tak se mi to zdá málo.
@GoldGirl píše:
Holky me od vcera busi srdce tak divne. Tep mam normalni ale to buseni citim a slysim az v usichJakoby busilo ztěžka a natvrdo. Cetla jsem neco o stitne zlaze, ze produkuje vic hormonu. Nevite nektera?
Ahoj buseni srdce muze souviset se stitnou zlazou, taky jsem to hodne citila, pred tim, nez mi nasadila dr. lecbu
Jinak je dobre si to vysetrit, jestli nemas malo hormonu stitne zlazy, to by pak skodilo miminku jelikoz v tehu se zvysuje spotreba hormonu jeste miminkem, ktere si je neumi produkovat
Jo a jeste se nam v tehu zvecsuje krevni obeh, vice krve a srdce rychleji pumpuje a taky se nam zrychluje i pulz
Takze jedno s druhym souvisi
Porad se s dr. ![]()
@Smoulinka21 píše:
zdravím, tak dnes jsem se dozvěděla termín porodu 25.6. a mezi 12.-22-12. se mám objednat na první screening…četla jsem si o tom něco na netu a prý to nehradí pojišťovna a některé ženy to zbytečně stresuje…tak ve mě začala hlodat myšlenka, že když nejsem v žádné rizikové skupině, jestli na to vůbec jít…ale zas můj gynekolog mi dnes na vybranou nedával a rovnou mi řekl, ať se tam objednám, přestože podle něj je vše v pořádku…přemýšlel jste nad tím někdo?
Já byla dnes na kontrole a jsem objednána na první část testu tj. odběry krve a tak na příští týden ke svému dr. rovnou mi řekl, ze pokud by vyšlo cokoli podezřelého pošle mě na screeaning a pojišťovna ho zaplatí, pokud budou testy v pořádku mám se objednat pouze pokud sama budu mít zájem a budu si ho i sama platit, ale ze sám mě na nej posílat nebude. Takže asi co doktor, to názor ![]()
@alena.mo Jé a co to bude? Mě takto brzy předtím poznali 2holky. Jsem zvědavá teď. Jsem 12tt a za 14dní mám jít na screening, tak jsem zvědavá zda to už taky pozná ![]()
@dixi10 u všech těhu jsem si ho musela platit sama a to jsem u více dr. Je prý prokazatelnější jak 2.screening. Takže pokud se něco ukáže na 2.a vy máte výsledky prvního dobré, jsou prý důvěryhodnější ![]()
@malone.v jsem ve 13.
bylo to hezky vidět, říkala, že od 13. Týdne to je už v pohodě videt ![]()
@N-Nika Já už mám doma holku a ted to bude kluk. Tak jsem ráda hlavně kvůli muži
i když hlavně, aby to bylo zdravy
pokud bude mimco hezky natocene urco to už bude poznat. Tak budu držet palce ![]()
@alena.mo tak to je super, to už by mohlo být vidět v pátek na kontrole
super
a co tedy budeš mít ty?
holku nebo kluka? já mám už jednu holku a chci další ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat