Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Katuska26 bohužel to tak… Pojišťovna proplácí lékařům opravdu jen pár ultrazvuků, pokud jich doktor udělá více, je to jen jeho dobrá vůle. Nebo se popř dá doplatit jakoby těhotenský balíček…
Holky jojo, ta únava je peklo… Teď jsem 12.tt. a trošku se to zlepšilo, bylo hůř, ale je to jak na houpačce. Doma dělám úplně vše, pokud mě nic neomezuje, tak stále beru v potaz, že těhotenství není nemoc
a ono to už jinak moc nejde, pokud jsou doma už děti ![]()
To si neumím představit, že bych šla na kontrolu a doktor by mi neudělal UTZ
Dělá ho pokaždé, aby se přesvědčil, že vše je v pořádku. Nechápu, jak bez UTZ by to poznal…
Holky, jaký je rozdíl mezi fotkou, kterou vám udělá gynekolog a na screeningu? Chtěla bych to jako vánoční dárek…
Já bych na ten úklid doma potřebovala aspoň dva dny dovolené. Fakt mě to štve…
tak on asi ten utz ani nebude nic zdravého, dělat ho co 14 dní, nevim ![]()
pokud má dr. jakékoliv pochybnosti, tak si ho prostě zapne, ale když je vše dle testů z krve a moči v pořádku a na pohmat také, tak asi není fakt důvod
Tak já koukám jako blázen, byla jsem u doktora zatím 3× a pokaždé mi dělal utz naprosto automaticky, netušila jsem, že je to jen z jeho dobré vůle.
Na moč krev apod půjdu teprve příští týden
@Siesta1 žádný rozdíl mi nepřijde. Záleží jak starou máš fotku z běžného utz. Já například mám hezčí od dr, víc se mi líbí
@dixi10 no asi tak. Koukala jsem jako péro z gauče, že se na mě ani nepodíval. Ano pohmat, prostě nic. A to je vyhlášený PAN DOKTOR. O nějakém nadstandardním balíčku mi záhy nikdo nic neřekl, jinak bych si ho zaplatila.
Ahojda já taky dělám doma vše dokonce jsem i malovala dětem pokojíček a i na ta okna se chystám, ale pravda že to vytírání mě docela zmohlo naposled. Teď chci taky udělat adventní výzdobu tak snad někde nespadnu nebo tak. Ale únava je taky šílená, odpoledne jsem nepoužitelná, tak doufám že o víkendu to dopoledne doženu to bývám celkem ok.
Jinak tedy sexovat i orgasmovat budu nooooo
hlavně že jste se pobavili ![]()
Mě u prvního těhu dělali utz též pokaždé ale u druhého už ne jen ke konci neb jsem měla problémy. Vim ze Dr říkal že každý utz navíc je za 300kc
@Katuska26 Jestli tě ani neprohmatal, tak je to divné. Ale že nedělal UTZ je opravdu normální. Já měla teď UTZ v 8. týdnu a potom až ve 14. týdnu na screeningu. Jak píše Káťa, není to údajně pro mimčo úplně bez odezvy. Neříkám, že to škodí, ale jsou věci příjemné a nepříjemné, a UTZ prý pro něj nepříjemný je. Se synem (před 3 lety) jsem měla do 38. týdne 5 UTZ včetně screeningu. Věř tvorečkovi, ať se v klidu vyvíjí ![]()
@Siesta1 za mě je rozdíl mezi fotkami veliký, je opravdu rozdíl mezi klasickým ultrazvukem a tím screeningovým, který je 3D nebo jak se tomu říká, takže bych spíš hlasovala pro screeningové, na těch „obyč“ mi přijde, že netěhotní nikdy nic nevykoukají
Plus můžeš přihodit do placu video, to by taky mohlo potěšit ![]()
Četla jsem tu o té škodlivosti ultrazvuku a myslím, že to tak určitě není. Využívá se velmi nízká intenzita po minimální dobu. Takže miminku nic nehrozí. Studie, které škodlivost potvrdily byly dělány na myších s tím, že se myšky ozařovaly po dobu několika hodin denně vysokou intenzitou, takže je to naprosto nesrovnatelné. Nad čím bych se možná zamyslela jsou ty domáci monitory, kdy holky miminko poslouchají denně, to už těžko říct, co je moc.
@lucil-ka jedná fotka je od dr. a druhá ze scr. Já opravdu nejaly rozdíl nevidím. Možná někdo dostane jiný ze scr, ale já takto
samozřejmě ta první fotka je starší
Holky, máte to některá taky tak, že už vás netrápí nevolnost, únava bolest prsou a tak? Ja jsem ve 12tt a posledni dva tydny se citim uplne v pohode a tak mam strach, jestli neni něco špatně.
Já si právě říkala, jestli v tom klasickým a screeningovým je rozdíl. Takže pokud je u screeningu foto v 3D, tak to neváhám
Díky ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat