Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@iwinek píše:
Ahoj holky mě teď v pondělí konečně po měsíci čeká druhá kontrola a musím říct, že začínám být pěkně nervózní. Ani obrázek zatím nemám. Screening mám plánovaný na 11.12. Tak snad bude krásný před Vánoční dárek a mimi v pohodě. Všem moc držím palce ať je vše tak jak má být, to jest úplně v pořádku.![]()
![]()
Ahoj, drzim palecky, at vse dobre dopadne na kontrole
Taky cekam po mesici a to budu mit v sobotu, uz ted jsem ve stresu
Musime myslet pozitivne a verit, ze vse bude v poradku
Pak napis, jak bylo ![]()
@mimka678 děkuji a též držím palce ať už ten zbytek času uteče rychle a vše je v pořádku . Přesně tak žádný stresy a pozitivní myšlení, i když ono se to snáz řekne jak udělá
určitě se ozvu, co a jak dopadlo. A doufám, že i ty pak napíšeš jen samé skvělé zprávy
![]()
@iwinek píše:
@mimka678 děkuji a též držím palce ať už ten zbytek času uteče rychle a vše je v pořádku . Přesně tak žádný stresy a pozitivní myšlení, i když ono se to snáz řekne jak uděláurčitě se ozvu, co a jak dopadlo. A doufám, že i ty pak napíšeš jen samé skvělé zprávy
![]()
Dekuji, presne jak pises, tezko se to provede, furt se pozoruji, porad mam nevolnosti a jsem malem nepouzitelna a jeste to cekani, nekonecny pribeh
Mas nejake priznaky, coze te hodne drzi?
Urcite si napisem, budu na tebe myslet a tesit se na hezke spravy
![]()
@mimka678 já teda už prcka jednoho mám, takže ten naštěstí zabírá hodně myšlenkové kapacity, ale i tak se tomu člověk prostě nebrání… Hodně mě trápí nechutenství. Taková myšlenka na sýr nebo rýži(což je průšvih, protože tu fakt miluju) s mým žaludkem dělá divy
ale co je snad nejhorší je věčná únava. Jinak vlastně pohoda v rámci možností
a co ty? Pokud tě něco trápí, tak přeji ať to brzo vymizí a můžeš si to malinký užívat na 100% ![]()
@pedigka já Kostelec nad Labem. Moje gynekoložka má vše v ordinaci. Do Genetu pojedu, kdyby bylo něco v nepořádku
Holky, chystate se nekdo/mate zkusenost s UMPD v podoli?na me byli v patek na naberech trosku zli (ale ja u sebe nemela penezenku, takze ani karticku pojistovny, obcanku, zadanku na vysetreni - jen tehu prukazku, tak mozna proto)…(zli je velika nadsazka, ale vypruzena ta sestra u okynka trosku byla no)
![]()
@iwinek píše:
@Elzera děkuji snad ano. Člověk si nemůže černé myšlenky vůbec připouštět a musí se těšit. Ty dva týdny ti vůbec nezávidím, ale snad ti to uteče rychledalší kontrola by mi vycházela na 24.12.
takže si opět počkám… Ono je to vůbec jen samé čekání
![]()
To s tím čekáním máš pravdu. Nejdřív první screening, pak druhý screening a pak nekonečno do porodu. Mě u syna nejméně utíkal první trimestr, druhý utekl hrozně rychle a měsíc do porodu se táhl hrozně. Navíc byl leden. Zima, sníh a náledí, takže ani procházka nic moc, ale zase se člověk netahal ve vedru s pupkem
@iwinek píše:
@mimka678 já teda už prcka jednoho mám, takže ten naštěstí zabírá hodně myšlenkové kapacity, ale i tak se tomu člověk prostě nebrání… Hodně mě trápí nechutenství. Taková myšlenka na sýr nebo rýži(což je průšvih, protože tu fakt miluju) s mým žaludkem dělá divyale co je snad nejhorší je věčná únava. Jinak vlastně pohoda v rámci možností
a co ty? Pokud tě něco trápí, tak přeji ať to brzo vymizí a můžeš si to malinký užívat na 100%
No prave, ze ja jeste ditko nemam a nevolnosti mam celodenni, takze je mi mizerne vkuse a to pred nedavnem, se to trosku zlepsilo a zase je to zpatky
Taky nemam chut na nic a vse mi smrdi, nechutna, no kdyz nejim, je to jeste horsi, takze cpu do sebe i kdyz mne natahuje
Nastesti nezvracim no mam na male ![]()
Uz mi smrdi vse i parfem, avivaze, ciste pradlo, mam ted cich jako policajni pes vyhledavac
Dekuji, snad to prejde cim driv, uz aby bylo po prvnim trimestru
Jeste mne boliva hlava, a unava taky no ob den, nastesti neco i stihnu udelat, jen musim hodne spocivat jinak je to mazec
Kolikaty tyden mas?
![]()
@Ppawlusha tak u prvního mi to uteklo nějak nevím jak. Člověk chodil do práce a nebyl čas na nic jiného. Ale je pravda, že ten měsíc před porodem stál za to…já si právě odtahala ten pupek, syn je v září. Procházky sice být mohli, ale nešlo to kvůli vedru a otokům. Takže si nevybereme
každopádně jak jsem teď doma vleče se to nějak hůř ![]()
@mimka678 jejda tak to si na tom chudáku hůř, ale jednou musí být líp. Děláš správně jíst se musí aspoň něco i když to nejde. Ty i to mrně potřebujete z něčeho existovat… Bolest hlavy znám od prvního moc dobře. Skoro půlku těhotenství mě to trápilo. Teď musím zaklepat jen občas. Vážně by mě zajímalo kdo přišel s tim, že tohle je nejkrásnější období
z téhle stránky věci teda vůbec
dneska je to 10+0 takže 11tt…kolik si ty? ![]()
@iwinek píše:
@mimka678 jejda tak to si na tom chudáku hůř, ale jednou musí být líp. Děláš správně jíst se musí aspoň něco i když to nejde. Ty i to mrně potřebujete z něčeho existovat… Bolest hlavy znám od prvního moc dobře. Skoro půlku těhotenství mě to trápilo. Teď musím zaklepat jen občas. Vážně by mě zajímalo kdo přišel s tim, že tohle je nejkrásnější obdobíz téhle stránky věci teda vůbec
dneska je to 10+0 takže 11tt…kolik si ty?
Dekuji
No snazim se fungovat jak se da, jenze nekdy jenom prozivam
Nevim jestli nebudu mit neco s cukrem, jsem dost slaba
A desne se zadychavam spatne se mi dycha
Nejak brzo, ze?Na tu bolest hlavy ti co prosim pomaha?
No prave, ze nejkrasnejsi obdobi..a kdy?Na zacatku des na konci des
To mas jako ja, dnes 10tt+1 a termin 19.6.to ty asi 20.6.
Jsme na tom stejne ![]()
@iwinek
Je teda fakt, že když člověk chodil do práce, tak přišel do jiného prostředí a řešil pracovní věci. Já z práce odcházela na MD 8 týdnů před termínem, ale do posledního týdne před porodem jsem ještě na svůj vlastní popud pomáhala z domova novým kolegyním. Teda až v září, tak to sis to léto tedy musela užít. Já otoky měla taky, ale jen v prvním trimestru, když byly 40. Představit si v tom vedru chodit na monitory nebo rodit…i když ono už i v tom červnu může být hic. A jakpak máš staré první dítko?
@mimka678 to dobře znám někdy je den, kdy už to vážně nejde a je nejlepší jít spát a doufat, že druhý den bude líp. To je klidně možný. Rozhodně to všechno na prohlídce řekni doktorovi ať o tom ví. Z krve by to měl zjistit. Na hlavu vlastně nic jen klid a zaspat. Bylo mi řečeno jedině nějaké bylinky optat se v lékárně, ale s těma opatrně. Minule jsem měla nějaký mazání na spánky a stalo za prd… Každopádně hodně pít. Jeee tak to je hezký jak jsem se pěkně sešli
ty termíny se ještě nejspíš trochu promění po screeningu ale o moc to nebude ![]()
Holky,ufuf,vše v pořádku. Mimousci oba prospívají a mají 2,7 cm ???? Mám asi 5 fotek a krásne tloukla obě srdíčka,nádhera. Utz dělal už přes břicho a nejdřív prohmatnul břicho a říkal,že už je to na pohmat krásne cítit.
13.12. jdu teda na krev a screening,dělá to on a posílá to na genetiku a výsledky pak za týden.
Průkazku už taky mám - stejnou jako s Tomem ????
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat